تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843279559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باهوش‌ترین دانش‌آموزان ایران در محروم‌ترین مدارس درس می‌خوانند/ همایش خیرین مدرسه‌ساز در چابهار


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: باهوش‌ترین دانش‌آموزان ایران در محروم‌ترین مدارس درس می‌خوانند/ همایش خیرین مدرسه‌ساز در چابهار
شهرستان ویژه چابهار با توجه به جایگاه ویژه و راهبردی اش در حوزه های مختلف بویژه نقش تاثیرگذاری اقتصادی آن، از نظر شاخص های توسعه ای بویژه آموزشی در پایین ترین رتبه شهرستان های کشور قرار دارد.
به گزارش نامه نیوز، براساس گزارش یونسکو دانش آموزان دشتیاری چابهار دومین ضریب را در سطح دنیا دارند ، اما متاسفانه این دانش آموزان و دیگر دانش آموزان چابهاری در حاشیه سواحل مکران از کمترین امکانات آموزشی برخوردارند و محرومیت تنها واژه آشنا در این دیار است.


بر اساس آمار موجود از نظر شاخص های آموزشی بویژه میانگین سرانه آموزشی، استان سیستان و بلوچستان با 3.7 مترمربع به عنوان پهناورترین استان کشور با بیش از 550 هزار دانش آموز در پایین ترین رده کشور قرار دارد.


اما عجیب ترین بخش این محرومیت ها، وضعیت اسفبار سرانه پایین آموزشی در شهرستان چابهار به عنوان محور و نگین توسعه شرق کشور است.


این موضوع و عمق محرومیت موجود در شهرستان چابهار به قدری گسترده و عمیق است که تصور درستی این ادعا را سخت می کند، اما آمار و واقعیت های موجود این نقصان و کاستی را غیر قابل کتمان می کند.


طبیعی است که هیچ کسی نتواند باور کند که شهرستان ویژه چابهار با توجه به جایگاه ویژه و راهبردی اش در حوزه های مختلف بویژه نقش تاثیرگذاری اقتصادی آن، از نظر شاخص های توسعه ای بویژه آموزشی در پایین ترین رتبه شهرستان های کشور قرار دارد. حتی این شهرستان در محروم ترین استان کشور و در بین 19 شهرستان نیز متاسفانه نیز در رتبه های آخر قرار دارد.


بر اساس آخرین آمار اداره کل نوسازی مدارس استان سیستان و بلوچستان، سرانه آموزشی به ازای هر دانش آموز در شهرستان چابهار 2.44 مترمربع است (حدود یک متر پایین تر از میانگین استان سیستان و بلوچستان). این در حالیست که در این آمار فضای مدارس خشت و گلی و 204 مدرسه فرسوده و تخریبی و 248 مدرسه نیازمند مقاوم سازی نیز لحاظ شده است. اگر این فضاهای تخریبی را از سرجمع آمار کم کنیم آنگاه بدون تردید شهرستان چابهار در آخرین رتبه کشوری از نظر سرانه آموزشی قرار خواهد گرفت.


۶۰ سال انتظار برای رسیدن به استاندارد


یک نکته اسفبار دیگر هم اختصاص منابع به استان سیستان و بلوچستان است؟ در بهترین سال های اعتباری و بودجه ای کشور متوسط کل اختصاص بودجه در استان سیستان و بلوچستان حدود 550 میلیارد ریال بوده است. با این اوصاف اگر برای ارتقای سرانه آموزشی چابهار بخواهیم بر اساس بودجه های سالانه همانند گذشته اقدام کنیم برای رسیدن به میانگین سرانه استان و نه کشور بایستی حدود 60 سال انتظار را تحمل کرد.


به دیگر سخن برای ساخت و احداث مدارس مورد نیاز در شهرستان چابهار برای رسیدن سرانه آموزشی به میانگین استانی نیازمند هزینه 2هزار میلیارد ریالی است که با توجه به وضع درآمدی کشور و بویژه افت قیمت نفت، اختصاص این مقدار هزینه تقریبا محال و غیرممکن است.


به همین دلیل به نظر می رسد برای رفع محرومیت از چهره آموزش و پرورش این منطقه باید اقدامی انقلابی، جهادی و انسان دوستانه کرد و از مردم و مسوولان بویژه خیرین و صاحبان سرمایه برای ساخت و احداث فضاهای آموزشی کمک گرفت.


همایش خیرین مدرسه ساز در چابهار


رویکرد دولت تدبیر و امید در انتشار واقعیت های امروزی جامعه بویژه وزارت آموزش و پرورش در خصوص ایجاد فضای مناسب برای اطلاع از وضعیت موجود بویژه ارایه اطلاعات و آمار واقعیت های شاخص های توسعه ای از جمله کمبودهای فضاهای آموزشی این فرصت را فراهم آورده است که حقایق و عمق محرومیت ها آشکار شود .


برهمین اساس برگزاری همایش خیرین سراسر کشور در روز چهارشنبه 8 بهمن در چابهار فرصتی است تا توجه مسوولان و بویژه خیرین کشوری را برای کمک به دانش آموزان این منطقه و استان جلب کنند.


حضور خیرین کشوری در این شهرستان با توجه به حجم عظیم تعهدات این خیرین که تقریبا معادل بودجه های دولتی برای ساخت و نوسازی مدارس است (بیش از 50 درصد مدارس کشور توسط خیرین در حال احداث است) علاوه بر اینکه زمینه مشارکت آنان را در احداث مدارس در این منطقه فراهم خواهد آورد، بسترساز نوعی فرهنگ سازی برای ارتقای مشارکت های خیرانه از سوی بومیان است که متاسفانه تا پیش از این نقش کمرنگی داشته اند.


کمک ۱۰ میلیاردی خیرین بومی


هرچند که تلاش هایی که در مدت اخیر در شهرستان چابهار بوده، موجب تشویق همه اقشار مختلف مردم و مسوولان، معتمدین، کارمندان دولت، بازاریان، فعالان اقتصادی بخش های مختلف از جمله صیادان و بخش شیلاتی، صنایع و معادن، کارخانه های تولیدی برای تقبل و تعهد هزینه های مالی ساخت و احداث بناهای آموزشی در شهرستان چابهار شده است؛ تعهد 100 میلیارد ریالی یک خیر بومی، تعهد 50 میلیاردی فعالان شیلاتی و صیادی، تعهد 10 میلیارد ریالی کارکنان منطقه آزاد چابهار و همچنین تقبل ساخت مشارکتی 30 و 50 درصدی بیش از دهها مدرسه از سوی خیرین بومی شهرستان نوید شرایط بهتری را می دهد.


نکته اینجاست که بر اساس قوانین جاری کشور در صورتیکه خیرین هزینه 30 درصدی مدارس را در روستاها و 50 درصدی این هزینه را در شهرها تعهد کنند، آنگاه دولت موظف است مابقی هزینه احداث هر مدرسه را پرداخت کند.


همچنین از سوی دیگر بر اساس قوانین مالیاتی ، اگر مودیان مالیاتی در ساخت و ساز مدارس کمک های خیریه ای انجام دهند می توانند با گرفتن معرفی نامه از اداره کل نوسازی و تجهیز مدارس و رسید هزینه های پرداخت شده، معادل این هزینه را به عنوان مالیاتی پرداختی به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند.


گفتنی است، هفدمین همایش سراسری خیرین کشور 8 تا10 بهمن ماه با حضور وزیر آموزش و پرورش، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و 161 خیر و مهمان ویژه در چابهار برگزار می شود.


توضیح: عکس این گزارش، یکی از مدارس خیرساز در چابهار را نشان می دهد. دو سه سال پیش به جای این ساختمان،‌ یک مدرسه کپری بود.




منبع: خبرآنلاین


۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن