واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ذرتکاران گچساران و باشت درانتظار پرداخت مطالبات خود هستند گچساران - ایرنا - تاخیر در پرداخت بهای خرید ذرت،کام کشاورزان شهرستان های گچساران و باشت را پس از چند ماه از فروش محصول خود،تلخ کرده است .
به گزارش خبرنگار ایرنا، به گفته کشاورزان خرید تضمینی ذرت در مزارع گچساران و باشت همزمان با برداشت این محصول در مهر آغاز شد ولی هنوز پول ذرت آنها پرداخت نشده است.
بهره برداران ذرت بابیان اینکه اعلام خرید تضمینی ذرت از سوی دولت باعث استقبال مردم از کشت این محصول شد، خواهان پرداخت مطالبات خود شدند.
یک ذرت کار ساکن روستای لیشتر از توابع گچساران با اشاره به هزینه های بالای کود، سم و بذر از سویی و مخارج بالای زندگی گفت: تاخیر در پرداخت بهای ذرت کشاورزان مشکلات زیادی را برای بهره برداران این محصول ایجاد کرده است.
«احمد حسینی» اغلب کشاورزان هیچ پشتوانه مالی برای تامین زندگی خود ندارند و امید آنها برای تامین هزینه های زندگی درآمد حاصل از کشاورزی است.
یک بهره بردار ذرت ساکن روستای خیرآباد گفت: دیر پرداخت شدن پول محصول ذرت باعث شد نتوانم شهریه دانشگاه آزاد فرزندم را تامین کنم.
«فضیل فکوری» از مسوولان خواست برای پرداخت این مطالبات به کشاورزان زحمتکش چاره اندیشی کنند.
رییس اداره تعاون روستایی گچساران و باشت گفت:پرداخت نشدن مطالبات کشاورزان به کوتاهی بانک عامل مربوط می شود.
«عباس رضا زاده» بیان کرد: افزایش میزان تولید محصول ذرت در شهرستان های گچساران و باشت از دیگر دلایل این مشکل است.
مدیرجهاد کشاورزی باشت گفت: امسال 14 هزار و 350 تن ذرت در سطح دو هزار و 50 هکتار تولید شده است .
وی میزان تولید ذرت این شهرستان در سال زراعی گذشته را 12 هزار و 600 تن برآورد کرد و گفت: با توجه به بارندگی های مطلوب در فصل بهار و افزایش رغبت کشت و کار بهره برداران، امسال250 هکتار افزایش سطح کشت ذرت در باشت انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی باشت، خرید تضمینی و توسعه آبیاری بارانی در سال زراعی جاری را از دیگر دلایل افزایش سطح زیر کشت محصول ذرت این شهرستان اعلام کرد.
وی عمده ترین مناطق کشت ذرت علوفه ای و دانه ای باشت را روستاهای برغون، منصورآباد ، بهره عنا، بوستان، خان احمد و پشت کوه ذکر کرد و گفت: روستاهای شاه بهرام شادگان و حومه شهر باشت از مهمترین مناطق تولید برنج این شهرستان است.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گچساران گفت: 15 هزار و 400 تن ذرت از مزارع این شهرستان برداشت شد.
«علی حسن انصاری » افزود: این میزان ذرت از دو هزار و 200 هکتار مزارع ذرت گچساران تولید شد.
وی میانگین تولید ذرت در هر هکتار از مرارع این شهرستان را هفت تن ذکر کرد.
وی اظهار کرد: بیشتر مراکز تولید محصول ذرت گچساران در دهستان های امامزاده جعفر،خیر آباد و لیشتر قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گچساران ابراز داشت: بیشتر محصول تولید شده ذرت به مصرف دامداران گچساران می رسد و تولید مازاد بر مصرف نیز به استان های همجوار صادر خواهد شد.
وی گفت: امسال یک هزارو 900 هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان زیر کشت ذرت دانه ای و مابقی زیر کشت ذرت علوفه ای رفته است.
مدیرکل تعاون روستایی کهگیلویه و بویراحمد میزان مطالبات ذرت کاران این استان را 70 میلیارد ریال برآورد و افزود: 50 درصد مطالبات کشاورزان مناطق گرمسیری این استان تاکنون پرداخت نشده است.
8143/6711
07/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]