واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر آموزش و پرورش: بیشتر محتوای درسی بویژه مباحث معارف اسلامی مورد تایید علما است قم- ایرنا - معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزیر آموزش و پرورش،گفت: طی سالهای اخیر بیشتر محتوای درسی دانش آموزان بویژه مباحث معارف اسلامی مورد تایید علما و روحانیون حوزه علمیه قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا،حجت الاسلام و المسلمین "محی الدین بهرام محمدیان" روز سه شنبه دردیدار با آیت الله موسوی اردبیلی از مراجع تقلید،در قم ، با اشاره به اینکه همواره درنظام اسلامی هدف اصلی آموزش و پرورش تعلیم و تربیت جامعه بوده است ، افزود: این وزارتخانه در راستای این هدف نقشه راهی را برای تالیف درسی تهیه کرده است.
وی ادامه داد: این نقشه راه در پنج محور تفکر، ایمان، علم، عمل و اخلاق و در 11 حوزه طراحی شده ، که تفکر و حکمت، کار و فناوری، مهارت های زندگی و زبان های خارجی از جمله آن است.
محمدیان با بیان اینکه قرآن، زبان و ادبیات فارسی، ریاضیات، بهداشت، سلامت، تربیت بدنی، علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، فرهنگ، هنر و تمدن از دیگر مواردی است که دراین نقشه راه دیده شده است،افزود: تمامی کتاب های درسی مدارس در تمامی مقاطع و رشته های مختلف متناسب با قدرت درک و فهم دانش آموزان همان مقطع و همان رشته تدوین و تالیف می شود.
وی با بیان اینکه گروهی از صاحبنظران در دروس و رشته های مختلف تحصیلی کار ارزشیابی و اعتبار سنجی کتاب های درسی را انجام می دهند، افزود: هر کتاب درسی پس از تالیف و تدوین ابتدا به مدت یک سال به صورت آزمایشی تدریس می شود و اگر نیازمند اصلاحات بود، تغییرات لازم بر روی آن انجام می گیرد.
محمدی با بیان اینکه برمحتوای درسی دانش آموزان نظارت دقیقی اعمال می شود، افزود: کتابی که پس گذشت یک سال از تالیف دچار تغییرات می شود به مدت چهار سال تدریس و برای سال پنجم مجددا مورد بازبینی قرار می گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ، گفت: وزارت آموزش و پرورش علاوه بر تالیف کتب درسی، کتاب هایی را با هدف آشنایی دانش آموزان با مفاخر و شخصیت های علمی و دینی نیز تالیف کرده است.
وی افزود: کتاب های آشنایی با شخصیت های همچون حضرت امام راحل ، آخوند خراسانی، میرزای شیرازی، علامه امینی، علامه جعفری و امام موسی صدر و چند شخصیت بزرگ دیگر تالیف و دراختیار دانش آموزان قرار گرفته است.
محمدیان دربخش دیگری از سخنان خود ، ایجاد رشته تخصصی تعلیم و تربیت در دانشگاه مفید قم ضروری دانست و گفت: موضوع تعلیم و تربیت از جمله مباحث مرتبط با رشته علوم انسانی است، و باید مانند اقتصاد و حقوق به یکی از زیر مجموعه های این رشته تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه مفید قم توانایی و ظرفیت کافی برای ایجاد این رشته را در خود دارد،افزود: ایجاد این رشته رویکرد تربیتی را در تالیف و تدوین کتاب های درسی قوی تر می کند.
وی با بیان اینکه بدون تردید تاسیس چنین رشته ای برای دستگاه تعلیم و تربیت رسمی کشور یعنی وزارت آموزش و پرورش پشتوانه مستحکمی محسوب می شود،افزود: این رشته می تواند برای حوزه های علمیه به عنوان دیگر نهاد مهم تعلیم و تربیتی جامعه بسیار مفید باشد.
معاون وزیر آموزش و پرورش همچنین با اشاره به اینکه تشکیل رشته تعلیم و تربیت در دانشگاه مفید قم نقش مهمی در برنامه ریزی بهتر برای تربیت عمومی در جامعه دارد،تصریح کرد: ایجاد این رشته زمینه کرسی های نظریه پردازی در خصوص موضوع تعلیم و تربیت را فراهم کرده و می تواند نظریه های اسلامی پیرامون بحث تعلیم و تربیت را با پشتوانه حوزوی ارایه دهد.ک/3
7403/ 550/
07/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]