واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مذاکره فرستاده ویژه آمریکا با دولت کودتا در تایلند و مخالفان کوالالامپور – ایرنا - آمریکا که اقدام اول خرداد ماه ارتش تایلند برای انجام کودتا و در دست گرفتن قدرت را "بدون توجیه" دانسته بود، فرستاده ویژه خود را به بانکوک اعزام کرد تا با مقامات دولت نظامی گفت وگو کند.
به گزارش ایرنا، "دانیل راسل" معاون وزیر خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوس آرام که در منطقه بسر می برد روز دوشنبه به عنوان نخستین نماینده ارشد کاخ سفید از تایلند دیدن کرد و طی سخنانی درخصوص "انصاف سیاسی" هشدار داد.
وی که با مقامات دولت کودتا در تایلند مذاکره کرد، در یکی از دانشگاه های بانکوک نیز نسبت به استانداردهای قضایی، محدودیت آزادی و برقراری حکومت نظامی ابراز نگرانی کرد.
تصاویری در روزنامه "بانکوک پست" منتشر شده که نشان می دهد این مقام سیاسی آمریکا با "یینگلوک شیناواترا" نخست وزیر پیشین تایلند که در پی کودتا سرنگون شد نیز دیدار و مذاکره کرده است.
وی با انتقاد از عزل یک رهبر منتخب، سپس استیضاح و هدف قرار گرفتن وی با اتهامات جنایی، نامی از یینگلوگ شیناواترا نبرد، اما اشاره مقام آمریکایی به وضوع نخست وزیر پیشین تایلند بود.
"دانیل راسل" در بانکوک با "آبهیسیت وجاجیوا" بیست و هفتمین نخست وزیر تایلند نیز که از سال 2005 رهبری حزب دموکرات این کشور را برعهده داشته است، رایزنی کرد.
وی تاکید داشت آمریکا در امور سیاسی تایلند دخالت نمی کند، اما در مورد محدودیت آزادی بیان و ممانعت از تجمعات عمومی در تایلند ابراز نگرانی کرد.
معاون وزیر خارجه آمریکا خواستار پایان حکومت نظامی در تایلند و برداشتن محدودیت های اعمال شده در خصوص آزادی بیان شد و گفت این ها می تواند گام های مهمی به سوی اصلاحات فراگیر باشد.
وی با "پرایوت چان اوچا" نخست وزیر تایلند نیز در خصوص مناسبات دو جانبه رایزنی کرد و مقام بلندپایه تایلندی تلاش کرد مقام کاخ سفید را متقاعد کند بانکوک در مسیر دموکراسی قدم بر می دارد.
"راسل" بلندپایه ترین مقام دیپلماتیک آمریکاست که از زمان کودتای اول خرداد سال جاری در تایلند به این کشور سفر کرده است.
این سفر چند روز پس اقدام پارلمان تایلند و ممنوع کردن فعالیت سیاسی "یینگلاک شیناواترا" به مدت پنجسال انجام می شود.
شیناواترا با برخی اتهامات دیگر روبه رو است که می تواند مجازات 10 سال زندان را برای وی به همراه داشته باشد.
سخنگوی آمریکا نیز هفته گذشته گفت که تایلندی ها باید مشروعیت فرآیندهای سیاسی و قضایی این کشور را تعیین کنند.
وی اداره بی طرفانه قوه قضاییه و حاکمیت قانون برای اداره متعادل تایلند و داشتن جامعه ای عادلانه را ضروری دانست.
"جان کری" وزیر خارجه آمریکا بعد از کودتا در تایلند هشدار داده بود اقدام ارتش این کشور در به دست گرفتن قدرت موجب بروز "پیامدهای منفی" در روابط واشنگتن با بانکوک خواهد شد.
مقام های آمریکایی اعلام کرده بودند تمامی کمک های نظامی به بانکوک و برگزاری رزمایش هایی که به طور مشترک با تایلند برگزار می کنند را مورد بازنگری قرار خواهند داد.
آساق**1611
07/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]