واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
تظاهرات علیه دولت مکزیک در «فینیکس» آمریکا
فعالان اجتماعی در شهر «فینیکس» با برپایی تظاهرات ضمن اعلام حمایت خود از پرونده دانشآموزان ناپدید شده مکزیکی کمکهای آمریکا به دولت سرکوبگر این کشور آمریکای لاتینی را محکوم کردند.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تلهسور»، فعالان اجتماعی شهر «فینیکس» مرکز ایالت «آریزونا» با برپایی تظاهراتی ضمن اعلام حمایت خود از والدین دانشآموزان ناپدید شده مکزیکی، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا را برای کمک 2 میلیارد دلاری به دولت مکزیک به قانونشکنی متهم کردند. 2 روز پس از سفر «انریکه پنیا نیتو» رئیس جمهور مکزیک به واشنگتن تظاهرات فعالان اجتماعی در شهر «فینیکس» ادامه یافت؛ معترضان از «اوباما» خواستند به ارسال سلاحهای آمریکایی به مکزیک پایان دهد و طرح «مریدا» را که یک توافقنامه امنیتی با کشورهای آمریکای لاتین به ارزش 2 میلیارد دلار است لغو کند. معترضان و فعالان اجتماعی با برپایی این تظاهرات در ایالت آریزونا، دولت آمریکا را به علت مجهز کردن نیروهای امنیتی مکزیک که در راستای نقض حقوق بشر اقداماتی انجام داده به همدستی با این دولت سرکوبگر آمریکای لاتینی متهم کردند. «سالوادور رضا» رئیس کمیته فعالان اجتماعی آریزونا اظهار کرد: حادثه ناپدید شدن 43 دانشآموز مدرسه «آیوتسیناپا» در شهر ایگوآلا در ایالت جنوبی گررو جرم و جنایتی بوده که توسط دولت مکزیک صورت گرفته است. «رضا» تصریح کرد: کمیته فعالان اجتماعی آریزونا خواستار مجازات «نیتو» برای جنایاتی که وی علیه بشریت انجام داده میباشد. وی بیان کرد: ما خواهان آن هستیم که «اوباما» ارسال سلاح و پول را به مکزیک به حالت تعلیق درآورد زیرا این کشور با همدستی آمریکا متهم به نقض حقوق بشر میباشد؛ اکنون زمان آن فرا رسیده که به این تروریسم 2 ملیتی که مسئول ناپدید شدن اجباری 25 هزار نفر و بیش از 100 هزار اعدام بوده پایان داده شود. فعالان اجتماعی و معترضان آریزونا همچنین با این تظاهرات خشم خود را از «اوباما» مبنی بر انجام ندادن قول چندین ساله وی برای قرار دادن اصلاحاتی در قانون مهاجرت آمریکا به نفع 12 میلیون مهاجر غیر قانونی که عمدتا مکزیکی هستند نشان دادند. فعالان اجتماعی آریزونا همچنین اعلام کردند که از این موضوع بسیار نگران هستند که اوباما به جای پیشبرد قانون مهاجرت به اخراج مهاجران غیر قانونی از آمریکا اصرار دارد و 500 هزار مهاجری که در ایالت آریزونا زندگی میکنند افرادی هستند که چندین سال گذشته تحت قانون نژاد پرستانه SB1070 از ایالاتمتحده آمریکا بیرون رانده شدند. در سطح ملی دولت اوباما بیش از 2 میلیون نفر را از ایالاتمتحده آمریکا اخراج کرده است، با این استدلال که هر سال بودجهای برای اخراج 400 هزار مهاجر غیر قانونی در نظرگرفته میشود بنابراین دولت آمریکا خود را موظف به انجام این کار میداند. مهاجران در آریزونا از قانون SB1070 خشمگین هستند زیرا پلیس مردم را در خیابانهای این ایالت با استفاده از نژاد و قومیت آنها متهم به جرم کرده و بازداشت میکند؛ این اقدامات موجب شده که اسپانیاییهایی که در این ایالات زندگی میکنند تحت این قانون نژاد پرستانه قرار گرفته و آزار و اذیت همیشگی آنها را تهدید کند به ویژه به دلیل نقض حقوق بشر توسط «جو آرپایو» افسر بدنام شهر ماریکوپا که به دلیل اقدامات خشونتبار وی لقب ترسناکترین افسر غرب را نیز گرفته است. «رضا» در رابطه با جامعه خشونتبار و ناامنی که مکزیکیها امروزه در آن زندگی میکنند، گفت:
همکاری بین نیروهای پلیس محلی و باندهای قاچاق مواد مخدر که موجب کشته شدن و ناپدید شدن دانشآموزان مدرسه «آیوتسیناپا» شد و قتل عام 70 مهاجر آمریکای مرکزی توسط پلیس مکزیک در سان فرناندوایالت تامائولیپاس نشاندهنده یک جنایت آشکار و اقدام به نسل کشی توسط دولت این کشور آمریکای لاتینی علیه مردم فقیر میباشد. وی همچنین کشته شدن اخیر 22 نفر در اطراف شهر «تلاتایا» در مرکز ایالت «مکزیکو» جایی که «نیتو» قبل از انتخاب شدن به عنوان رئیس جمهور در سال 2012 فرماندار آن ایالت بود را محکوم کرد. رضا افزود:«اوباما» نه تنها «نیتو» را برای نقض گسترده حقوق بشر در مکزیک محکوم نکرده بلکه کمکهای نظامی به میزان 2.1 میلیارد دلار را نیز برای حمایت از دولت این کشور انجام داده است؛ دولت آمریکا در مقابل نگرشهای جنگ طلبانه علیه ونزوئلا، کوبا، ایران و بولیوی حمایت علنی خود را بارها از دولت مکزیک نشان داده است. از جمله قوانینی که برای حمایت از حقوق بشر در آمریکا تصویب شده، قانون «لیهی» است که در سال 1997 و به پیشنهاد سناتور «پاتریک لیهی» رئیس کمیته قضایی وقت سنای آمریکا تصویب شد و بر اساس آن دولت آمریکا حق ندارد به کشورهایی که حقوق بشر در آنها نقض میشود اسلحه صادر کند. رضا تصریح کرد: « اوباما» با ارسال اسلحه و کمکهای نظامی به مکزیک که موارد نقض حقوق بشر در آن صورت گرفته آشکارا قانون «لیهی» را نقض کرده است. وی در ادامه گفت: هر چند وزارت امور خارجه آمریکا بارها تاکید کرده که محمولههای نظامی فروخته شده به دیگر کشورها تنها برای مقاصد دفاعی قابل استفاده است و نمیتوان از آنها علیه تظاهرکنندگان استفاده کرد اما با نگاهی به تجهیزات نظامی فروخته شده به برخی کشورها میتوان به آسانی به مصارف ضد حقوق بشری این تجهیزات پی برد. این فعال آریزونایی گفت: کمیته فعالان آریزونا نامهای را به « اوباما» ارسال کرده تا وجود قانون «لیهی» را به وی یادآور شوند و اضافه کرد: پس از آن که اطلاعاتی معتبر مبنی بر نقض حقوق بشر علیه مردم کشوری توسط وزارت امور خارجه آمریکا دریافت شود سریعا باید قانون «لیهی» اجرا شود. انتهای پیام/
93/10/20 - 16:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]