محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853093215
رمزگشایی از راهبرد تاریخی دعوت اسلامی؛ «پردهی جهل» جوانان اروپا و آمریکا و «دیپلماسی فطرت» رهبری
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رمزگشایی از راهبرد تاریخی دعوت اسلامی؛
«پردهی جهل» جوانان اروپا و آمریکا و «دیپلماسی فطرت» رهبری
این فراز از نامهی رهبری «که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید»، همان راهبرد «دعوت» است که در متون دینی به دفعات ذکر شده است و پیشینهای بلند دارد.
موضوعی که در این روزها در رسانههای مهم دنیا مورد توجه و تمرکز فراوان قرار گرفته است و توان کتمان آن را نداشتهاند، نامهی کوتاه، اما پُرمحتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوانان اروپا و آمریکای شمالی است. این نامه برآمده از دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی و از جنس همان نامهای است که امام خمینی (ره) خطاب به رهبر شوروی نگاشتند و او را به مطالعهی اسلام و منابع ناب آن دعوت کردند تا از پردهی جهل بیرون آیند و اسلام را با آغوشی باز پذیرا باشند.
محتویات این نامه نیز از زوایای مختلف قابل بررسی و رمزگشایی است، اما به نظر نگارنده، جان کلام رهبر معظم انقلاب در دو فراز نهفته است که در یکی از آنها، خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی میفرمایند: «سخن من با شما دربارهی اسلام است و بهطور خاص، دربارهی تصویر و چهرهای که از اسلام به شما ارائه میگردد.»
و خواستهی دوم ایشان که تصریح کردند: «خواستهی دوم من این است که در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید.»
بنا بر این دو مورد، ریشهی انحراف عقیدتی ساکنان مغربزمین، پیش از همهچیز، تصویر نادرست آنها از اسلام و منابع آن و عدم مطالعهی درست و بدون واسطه دربارهی اسلام است که در صورت برطرف شدن این دو مورد، نگرش آنها نسبت به اسلام تغییر خواهد کرد.
اما نکتهای که پیش از ورود به دو مورد اشارهشده باید به آن توجه شود، علت انتخاب جوانان اروپا و آمریکای شمالی و مخاطب قرار دادن آنها از سوی رهبر معظم انقلاب است. بنابراین، این نوشتار در سه بخش اصلی زیر نگاشته شده است: اهمیت مسلمانان اروپا در ژئوپلیتیک جدید جهان اسلام، استراتژی «اسلامهراسی» و تصویرسازی نادرست از اسلام و لزوم روی آوردن مخاطبان نامه به منابع اصلی و اولیه.
اهمیت مسلمانان اروپا در ژئوپلیتیک جدید اسلام
اسلام و نقش مسلمانان در تحولات فکری و سیاسی اروپا، قدمتی طولانی دارد. به اعتراف بسیاری از نویسندگان، اروپاییان همواره از منابع اصیل اسلامی بهره گرفته و در ساختن تمدن اروپایی، علوم و فنون مسلمانان را در نظر داشتهاند.
امروزه نیز در میان اندیشمندان و فلاسفهی غربی، بحث دربارهی جایگاه و نقش اسلام و رویکرد اروپاییان به اسلام، اهمیت خاصی یافته است. غیر از حادثهی یازدهم سپتامبر 2001 و حملهی آمریکا به افغانستان و بزرگنمایی طالبان و القاعده که بر توجه اروپاییان به مسئلهی اسلام افزوده است، در درون ساختار اجتماعی و سیاسی اروپا نیز نقش اسلام و جنبه های عملگرایی آن، مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
صورتبندی جدید اقتصادی و اجتماعی در اروپا و گسترش مرزهای اروپایی به کشورهای بیشتر مسلمان، مثل آلبانی و ترکیه، اروپاییان را به تعاملی جدید با مقولهی فرهنگ و گفتمان اسلام واداشته است. ظهور و تکوین مناسبات سیاسی و اقتصادی در اتحادیهی اروپا نسبت به کشورهای اسلامی و از سویی، جدایی سیاست خارجی اتحادیهی اروپا از ایالات متحدهی آمریکا، فضای تازهای را به وجود آورده است که امکان بازخوانی و همزیستی اسلام و مسیحیت را در دورهی جدید، بیشتر کرده است.[1]
این داستان زمانی مهمتر میشود که در نظر داشته باشیم طبق آمار سالهای اخیر، حدود بیست میلیون مسلمان در کشورهای عضو اتحادیهی اروپا زندگی میکنند. این مسلمانان در قالب شهروند و مهاجر، در این کشورها حضور دارند و با توجه به نرخ رشد بالای جمعیت در میان مسلمانان، تعدادشان رو به فزونی دارد. از دیدگاه برخی کشورهای اروپایی، حضور این جمعیت مسلمان، به دلیل برخورداری از فرهنگ و باور غیراروپایی، نوعی چالش تلقی میشود و نگاهی تبعیضآمیز نسبت به این مسلمانان در این کشورها رواج دارد. وجود این نگاه تبعیضآمیز عمدتاً به هویت اسلامی این جمعیت مربوط میشود.
این مسلمانان که از ملیتها، پیشینهی اجتماعی و سطوح اقتصادی متفاوتی برخوردارند، به این جهت توانستهاند در کشورهای اروپایی، خود را بهعنوان اجتماعی متمایز مطرح کنند که همگی با توسل به اسلام و فرهنگهای بومی، هویت پیدا کردهاند. ریشهی این امر در این واقعیت نهفته است که زندگی در غربت سبب میشود تا مسئلهی هویت به موضوعی بسیار مهم و اساسی تبدیل شود.[2]
بنا بر این موارد، قارهی سبز در آستانهی تحولی بزرگ در وجه جامعهشناختی و طیفهای اجتماعی قرار دارد و مسلمانان در این قاره، روزبهروز به قدرت جمعیتی بیشتری دست مییابند.
استراتژی «اسلامهراسی» و تصویرسازی نادرست از اسلام
اگر چه موج اسلامگرایی طی یک دههی اخیر در اروپا و آمریکا تقویت شده است، اما بیتردید «اسلامهراسی» یکی از راهبردیترین موضوعات جهان غرب و دنیای مسیحیت است. این راهبرد فقط نتیجهی یک دکترین مانند دکترین برخورد تمدنها نیست، بلکه در یک بستر طولانی تاریخی شکل گرفته و پرورش یافته است.
اگر چه تئوریهای «ناهمگونی تمدنها» از سوی ریمون آرون (جامعهشناس مشهور فرانسوی)، «برخورد فرهنگها» توسط برنارد لویس (اسلامشناس و شرقشناس معروف) و اثرگذارترین آنها، یعنی «برخورد تمدنها» از طرف ساموئل هانتینگتون، در شکلگیری پدیدهی اسلامهراسی تأثیر عمده داشتهاند، اما «دیگربودگی» مسلمین از نظر مسیحیان و برترانگاری خود، ریشه در آموزههای کلیسا دارد.
علاوه بر این، با وقوع انقلاب اسلامی، آموزههای اسلامی بیش از پیش کارایی خود را در دنیای مدرن به نمایش گذاشت و از همین رهگذر است که اصطلاح «اسلام سیاسی» (political Islam) متناسب با گفتمان «سکولار» شکل گرفته است.[3]
همچنین بررسی اجمالی جایگاه «دین» در مناسبات بینالمللی، حکایت از آن دارد که «اسلام» بهطور خاص در عرصهی بینالمللی مطرح بوده است و نمیتوان دوره یا مقطعی را سراغ گرفت که دغدغههای دینی توسط اندیشهگران یا بازیگران مسلمان بهنوعی در روابط منطقهای و یا بینالمللی مطرح نبوده باشد. برای مثال، آموزههای اسلامی با حرکتهای استعمارستیزانهی دههی پنجاه، مقاومت دههی شصت و هفتاد (در حوزهی فلسطین اشغالی)، نظمسازی نوین دههی هشتاد و سرانجام، طرح ایدهی حکومت جهانی در سدهی بیستویکم، در ارتباط بوده و بهوضوح میتوان «دعاوی اسلامی» را بهعنوان معارضی در برابر زیادهخواهیهای قدرتهای مسلط یا همچون رقیبی برای گفتمان هژمونیکگرایی لیبرالدموکراسی مشاهده کرد.[4
مجموعهی این عوامل بنیادین و تعارضات اصلی، منجر به آن شده است که غرب و بال رسانهای آن، راهبرد «اسلامهراسی» را در فیلمهای هالیوودی (بهعنوان اصلیترین منبع تصویرسازی از اسلام) دنبال کنند و تصویری نادرست از این دین الهی ارائه دهند.
بر همین اساس، مبنای اسلامهراسی را «تصاویر» (images) شکل میدهند. با عنایت به نظریهی «تصویرسازی» که معتقد است تصاویر مبنای تصمیمگیری قرار میگیرند و واقعیتها در چارچوب تصاویر معنا و مفهوم مییابند، میتوان چنین اظهار داشت که مبنای اسلامهراسی را تصاویر ساختهپرداختهشده در فضای تعاملی جهان اسلام و غرب شکل میدهد.
با تأمل در نظریههای موجود در خصوص تصویرسازی، مشخص میشود که عمدهی تحلیلگران، کارآمدی تصاویر تولیدی را مدیون قوت «برنامهی عامل» میدانند. منظور از برنامهی عامل، مجموعه امکاناتی است که بازیگر اصلی (در اینجا هالیوود) در مواجهه با بازیگر هدف (افکار عمومی جهانی) به کار میگیرد تا بتواند تصویر مورد نظر خود را از «بازیگر هدف» تولید کند. این امکانات مادی، معنوی و مدیریتی است و توان تبلیغاتی، سرمایه، استخدام فناوری و حتی دستکاری در شرایط زمینهای را شامل میشود.[5]
جریان اسلامستیزی در آمریکا، بالاخص در سینمای این کشور، از زمان فیلمهای صامت و حتی پیش از آن وجود داشته است و تا به امروز نیز ادامه دارد. پیش از تأسیس سینمای هالیوود در سالهای 1909 تا 1912، به نظر میرسد اولین فیلم عربستیز[6] در سال 1897 توسط توماس ادیسون، تحت عنوان «فاطیما میرقصد» ساخته شده باشد. در این فیلم، زنی عرب و رقاصه، تمام تلاشش فریب مردان است.
برخی از کارشناسان سینمای هالیوود از اسلامستیزی موجود در این سینما، تحت عنوان سندرم 3B یاد میکنند و به عقیدهی آنان، اعراب و مسلمانان در فیلمهای هالیوودی، طی سه دوره در قالب BALLY DANCER (بالرین)، BILLONAIR (میلیاردر و پولدار) و BOMBERS (بمبگذار و تروریست) به تصویر کشیده شدهاند. طبیعی است که چنین تصاویری از اسلام، منجر به شناساندن وارونهی تعالیم دین میشود و جوانان اروپا و آمریکا در معرض یک خطر فکری بزرگ قرار میگیرند.
لزوم روی آوردن مخاطبان نامه به منابع اصلی و اولیه
همانطور که در مقدمه ذکر شد، قسمت مهم دیگر این نامه، درخواست دوم رهبر انقلاب مبنی بر این بود که «در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی، سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از این دین به دست آورید.»
این فراز از نامهی رهبری، همان راهبرد «دعوت» است که در متون دینی بهدفعات ذکر شده است و پیشینهای بلند دارد و از نامهی پیامبر اسلام (ص) به سران کشورهای مهم عصر حجاز آغاز میشود و به نامهی مهم امام (ره) به گورباچف میرسد که در جملگی آنها، در مقابل تصاویر نادرست از اسلام، بر مطالعهی دقیق اسلام تأکید شده است.
هماکنون نیز با توجه به گسترش روزافزون تصویرسازیها، نیاز به این مطالعه فزونی مییابد و جالب اینجاست که در صورت استفاده از این عنصر، آسیبهای بهوجود آمده از تصویرسازیهای نادرست از بین خواهد رفت.
برای نمونه، تحقیقی در میان اساتید دانشگاههای آمریکا در رابطه با برداشت آنها از فیلمهای ضداسلامی هالیوودی انجام شده است که یکی از مصاحبهشوندهها، فیلمها را همچون داستانی در نظر میگیرد که لزوماً واقعیت را نشان نمیدهد و میگوید: «من از این فیلمها نتوانستم تصویر کاملی از مسلمانان به دست آورم، بنابراین مطلب یا نگرش خاصی را دربارهی مسلمانان و اسلام از این فیلمها برداشت نکردم، بلکه بیشتر این فیلمها را داستانهایی در نظر گرفتم که شامل افرادی در مکانهای معیناند. من در کارم مطالعات فراوانی دربارهی خاورمیانه انجام دادهام، بنابراین آشناییای که من از خاورمیانه و اسلام دارم، باعث شد نتوانم از این فیلم برداشت بکنم که مسلمانان افرادی ستیزه گرند.»[7]
بنا بر این مطالب، مشخص میشود که در مقابل راهبرد «اسلامهراسی» که در غرب پیش گرفته شده است، بهترین پاسخ، راهبرد «دعوت» است تا اشتباهات شکلگرفته در اذهان عمومی جهانی، اصلاح شود و زمینههای شناخت درست آن از اسلام ناب فراهم آید.*
منابع:
[1]. سید عباس پورهاشمی، اروپا و اسلام هویتساز، مجلهی پگاه حوزه، سوم اسفند 1381.
[2]. دکتر پیروز ایزدی، اسلام در اتحادیهی اروپا، فصلنامهی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، شمارهی 25.
[3]. اصغر افتخاری، دو چهرهی اسلامهراسی؛ سلبی و ایجابی در تبلیغات غرب، فصلنامهی رسانه.
[4]. سیمبر و قربانی، اسلامگرایی در نظام بینالملل، ص 98 تا 102.
[5]. صلاح نصر، جنگ روانی، ص 491 تا 502.
[6]. این تذکر لازم است که در افکار عمومی غرب، اعراب همه مسلماناند و همهی مسلمانان عرباند. به همین خاطر، در اکثر فیلمهای هالیوودی، برای مخدوش کردن چهرهی اسلام، کافی است که یک عرب در حال قتل، بمبگذاری، تجاوز و دشنام به تصویر کشیده شود.
[7]. حمید عبداللهیان و نیلوفر هومن، تحلیلی بر خوانش مخاطبان تحصیلکردهی آمریکایی از فیلمهای ضداسلام هالیوود، مجلهی جامعهشناسی هنر و ادبیات، دورهی 3، شمارهی 1، بهار 1390، ص 75 تا 103.
امیر حسین ثمالی منبع: برهان انتهای متن/
93/11/07 - 00:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
تأملی بر پیام رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی پیامی برای شکستن «محور تروریسم»
تأملی بر پیام رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالیپیامی برای شکستن محور تروریسمشهاب اسفندیاری در تحلیل نامه اخیر مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشت اینکه پیام رهبر انقلاب پیش از آنکه به رادیو و تلویزیون و مطبوعات داده شود از طریق شبکههای اجتماعی منتشر شآیتالله مسعودی خمینی: جوانان اروپا و آمریکا اسیر سیاستمداران غربی نباشند /رهبری جوانان را به حقیقت اسلام دعو
آیتالله مسعودی خمینی جوانان اروپا و آمریکا اسیر سیاستمداران غربی نباشند رهبری جوانان را به حقیقت اسلام دعوت کردعضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه پیام رهبری جوانان را به حقیقت اسلام دعوت کرد گفت جوانان آمریکا و اروپا باید با مراجعه به رسانههای معتبر در مورد اسلامکمیسیون فرهنگی مجلس در بیانیهای اعلام کرد پیام روشنگرانه ولی امر مسلمین خطاب به جوانان اروپا و آمریکا رسوایی
کمیسیون فرهنگی مجلس در بیانیهای اعلام کردپیام روشنگرانه ولی امر مسلمین خطاب به جوانان اروپا و آمریکا رسوایی دشمنان اسلام را در پی خواهد داشتکمیسیون فرهنگی مجلس با صدور بیانیهای در خصوص پیام روشنگرانه ولی امر مسلمین به جوانان اروپا و آمریکای شمالی اعلام کرد این پیام نقطه عطفی دامامجمعه لامرد: پیام رهبری به جوانان اروپا و آمریکا مسیر حقیقت را نشان داد
امامجمعه لامرد پیام رهبری به جوانان اروپا و آمریکا مسیر حقیقت را نشان دادامامجمعه لامرد گفت نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا محتوای بسیار بالایی داشت و دنیا را تکان دادو مسیر حقیقت را نشان داد به گزارش خبرگزاری فارس از لامرد حجتالاسلام سید علیاصغر هنامه مهم رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا
در پی حوادث اخیر فرانسه صادر شد نامه مهم رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا رهبر معظم انقلاب اسلامی سخن من با شما درباره اسلام است و بهطور خاص درباره تصویر و چهرهای که از اسلام به شما ارائه می گردد به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز رهبر معظم انقلاب اسلامی طی پیامی جآیتالله طبرسی: پیام رهبری به جوانان آمریکا و اروپا موجب ترس سیاستمداران غربی شد
آیتالله طبرسی پیام رهبری به جوانان آمریکا و اروپا موجب ترس سیاستمداران غربی شدامام جمعه شهرستان ساری گفت پیام رهبری به جوانان آمریکا و اروپا موجب ترس سیاستمداران غربی شد به گزارش خبرگزاری فارس در ساری آیتالله نورالله طبرسی در خطبههای نماز جمعه این هفته مرکز استانبازتاب پیام مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی در رسانه های خارجی
جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۲ رهبر معظم انقلاب اسلامی پیامی را به زبان انگلیسی خطاب به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی صادر فرمودند و در آن توصیههایی را به آنها ارائه کردند این پیام بازتاب گستردهای در رسانههای خارجی داشت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا خبرگزاری آسوشیتپیام رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
تراز حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که دربارهی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم من شما جوانان را مخاطب خود قرار می دهم به گزارش تراز متن این پیام به صورت زیر است بسم الله الرّحمن الرّحیمبه عموم جوانان در اروپا و امریکای شمنامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
نامه مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالیرهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حوادث اخیر فرانسه پیامی را خطاب به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی صادر فرمودند ترجمه فارسی متن اصلی پیام حضرت آیتالله خامنهای که پایگاه اطلاعرسانی Khamenei ir آن را منتشرپیام رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
پیام رهبری به جوانان اروپا و آمریکای شمالی رهبر معظم انقلاب در پیامی برای جوانان اروپا و آمریکای شمالی نوشتند حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی مرا متقاعد کرد که درباره ی آنها مستقیماً با شما سخن بگویم آفتاب به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ ودر پی حوادث اخیر فرانسه صورت گرفت: نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
در پی حوادث اخیر فرانسه صورت گرفت نامه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حوادث اخیر فرانسه پیامی را خطاب به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی صادر فرمودند ترجمه فارسی متن اصلی پیام حضرت آیتالله خامنهای که پایگاه اطلاعرسانی Khamenei irپیام حضرت آیتالله خامنهای به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی/ درباره انگیزههای سیاهنمایی گسترده علیه اسلا
پیام حضرت آیتالله خامنهای به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی درباره انگیزههای سیاهنمایی گسترده علیه اسلام پرسش و کاوش کنید رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حوادث اخیر فرانسه پیامی را خطاب به جوانان در اروپا و آمریکای شمالی صادر فرمودند به گزارش نامه نیوز ترجمه فارسی متن اصلپیام مهم رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
پیام مهم رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی روز نو رهبر معظم انقلاب در پیامی خطاب به جوانان غربی با اشاره به حوادث اخیر در فرانسه و وقایع مشابه در برخی دیگر از کشورهای غربی آنان را به تحقیق درباره اسلام حقیقی فرا خواندند به گزارش روزنو متن پیام مقام معظم رهبری خطنماهنگ/ پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی
نماهنگ پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی لینک ۱۳۹۳ ۱۱ ۲تبیین پیام رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا: پروژه توانمندسازی نسل جوان در مقابل اسلامهراسی
تبیین پیام رهبر انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا پروژه توانمندسازی نسل جوان در مقابل اسلامهراسیپیام رهبران بزرگ ترجمان ضرورتهای یک مقطع تاریخی مهم است که در آن شکل می گیرند رخدادهای اخیر در فرانسه و تحولات بینالملل و پروژهی اسلامهراسی بهویژه در دو دههی گذشته باعث می شود کبازتاب پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی بیبیسی: آیتالله خامنهای از جوانان خواست قربان
بازتاب پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالیبیبیسی آیتالله خامنهای از جوانان خواست قربانی کمپین دروغین ضد اسلام نشوندبیبیسی در گزارشی درباره پیام رهبر معظم انقلاب نوشت آیتالله خامنهای از جوانان خواست تبدیل به قربانیان کمپین دروغین ضد اسلام نشده و اسلام رپیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا
پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکا رهبر معظم انقلاب اسلامی در پی حوادث اخیر در پیامی به جوانان اروپا و آمریکای شمالی فرمودند در واکنش به سیل پیشداوریها و تبلیغات منفی سعی کنید شناختی مستقیم و بیواسطه از دین اسلام به دست آورید به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر-
گوناگون
پربازدیدترینها