محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832371951
اقدام نمایندگان مجلس نه سیاسی بود که بلوا بسازد و نه بی نقص! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اقدام نمایندگان مجلس نه سیاسی بود که بلوا بسازد و نه بی نقص!
اگر به نکات مثبت و ابهاماتی که متوجه تغییرات نمایندگان مجلس در قانون کار است، دقیق شویم، به وضوح در خواهیم یافت که بلواهای شکل گرفته پیرامون این تغییرات بی اساس است؛ آنقدر که به نظر میرسد اگر منتقدان این تغییر مانند وزیر و مدیران تحت امر، به جای مخالفت صرف با تغییرات، به مدد بهتر شدن قانون در مجلس میآمدند، چه بسا اندک اشکالات موجود نیز مرتفع میشد.
کد خبر: ۴۷۰۲۱۸
تاریخ انتشار: ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۹ - 26 January 2015
آیا قانون کاری که مصوب سال 1369 است و در حال حاضر اعمال میشود، اینقدر بی نقص است که هم میتواند مشکلاتی که حادث میشود را رفع و رجوع نماید و هم برای افق های پیش رو و تدابیری که برای خروج از رکود اقتصادی یا ارتقا تولید اندیشیده شده، مثمر ثمر باشد؟
به گزارش «تابناک»، هرچه فعالان عرصه تولید و کارگران از مشکلاتی که روابط کار در کشورمان با آنها دست به گریبان است، گلایه میکنند و صفهای شکل گرفته در هیاتهای حل اختلاف و تشخیص و حتی دستگاه قضا برای رفع اختلافات میان کارگران و کارفرمایان را گواه اشکال داشتن قوانین مرتبط میدانند، اما اکنون که تغییر قانون در مجلس شورای اسلامی در دستور کار قرار گرفته، آنچنان موج مخالفتی به راه افتاده که گویی قرار است یکی از بهترین قوانین را دچار نقص کنیم.
ماجرا از آنجا آغاز شد که نمایندگان مجلس، در بررسی لایحه رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقا نظام مالی کشور به منظور خروج از رکود اقتصادی، تغییر موادی از قانون کار را در دستور کار قرار دادند تا اعتراضاتی شکل گیرد که عجیب و غریب بودند؛ اعتراضاتی که گاه از زبان وزیر تعاون، کار و رفاع اجتماعی با بیان جملاتی چون «تغییر قانون کار به صلاح نیست» بیان میشد و گاه اینقدر تند بود که باور پذیر به نظر نمیرسید. «اگر نمایندگان مجلس نمایندگان مردم بودند «تغییر قانون کار» مطرح نمیشد»!(این جمله را رئیس کانون شوراهای اسلامی کار لرستان در گفتوگو با ایلنا بیان کرده است)
این در حالی است که وقتی به تغییرات مصوب نمایندگان مجلس در قانون کار دقت کنیم، درخواهیم یافت که تغییرات رخ داده به دلایل زیادی میتواند مثبت و راهگشا باشد، هرچند که خالی از اشکال هم به نظر نمیرسد و احتمال مردود شدن مصوبه مجلس در شورای نگهبان و بازگشت دوباره آن به صحن مجلس برای رفع اشکال، دور از ذهن نیست.
آن گونه که مصوبه مجلس نشان میدهد، عبارت جنجالی "بیش از سی روز" در تبصره 3 ماده 16 الحاقی لایحه رفع موانع تولید محذوف شده و قانون کار مصوب آبان ماه سال 1369 به شرح ذیل تغییر کرده است. با این توضیح که متن تیره رنگ، قانون مصوب سال69 است و پاراگراف های رنگ روشن با مصوبه اخیر مجلس به آن افزوده شده است:
ماده7- قرارداد کار عبارتست از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی، کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام میدهد.
تبصره1- حداکثر مدت موقت برای کارهایی که طبیعت آنها جنبه غیر مستمر دارد توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
تبصره2- در کارهائی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد، در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی میشود.
تبصره 3- قراردادها به صورت کتبی و در فرم مخصوصی است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چارچوب قوانین و مقررات تهیه میشود و در اختیار طرفین قرار میگیرد.
تبصره 4- کارفرمایان موظفند به کارگران با قرارداد موقت به نسبت مدت کارکرد مزایای قانونی پایان کار به مأخذ هر سال یکماه آخرین مزد پرداخت نمایند.
ماده10- قرارداد کار علاوه بر مشخصات دقیق طرفین، باید حاوی موارد ذیل باشد.
الف - نوع کار یا حرفه یا وظیفهای که کارگر باید به آن اشتغال یابد.
ب - حقوق یا مزد مبنا و لواحق آن.
ج - ساعات کار، تعطیلات و مرخصیها.
د - محل انجام کار.
ه - تاریخ انعقاد قرارداد.
و - مدت قرارداد، چنانچه کار برای مدت معین باشد.
ر - موارد دیگری که عرف و عادت شغل یا محل ، ایجاب نماید.
ح- شرایط و نحوه فسخ قرارداد (در مواردی که مدت تعیین نشده است)
تبصره- در مواردی که قرارداد کار کتبی باشد، قرارداد در چهار نسخه تنظیم میگردد که یک نسخه از آن به اداره کار و یک نسخه نزد کارگر و یک نسخه نزد کارفرما و نسخه دیگر در اختیار شورای اسلامی کار و در کارگاههای فاقد شورا در اختیار نماینده کارگر قرار می گیرد.
ماده21- قرارداد کار به یکی از طرق زیر خاتمه می یابد.
الف - فوت کارگر
ب - بازنشستگی کارگر
ج - از کار افتادگی کلی کارگر
د - انقضاء مدت در قراردادهای کار با مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی آن.
ه - پایان کار در قراردادهائی که مربوط به کار معین است .
و - استعفای کارگر.
ز- فسخ قرارداد به نحوی که در متن قرارداد (منطبق با قانون کار) پیشبینی شده است.
ح- به منظور جبران کاهش تولید ناشی از ساختار قدیمی، کارفرمایان میتوانند بر مبنای نوآوریها و فناوریهای جدید و افزایش قدرت رقابتپذیری تولید، اصلاح ساختار انجام دهند، در آن صورت وزارت کار مکلف است طبق قرارداد سهجانبه (تشکل کارگری کارگاه، کارفرما و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل) کارگران کارگاه را به مدت شش تا دوازده ماه تحت پوشش بیمه بیکاری قرار دهد و بعد از اصلاح ساختار کارگران را به میزان ذکر شده در قرارداد سهجانبه به محل کار برگرداند و یا کارفرمایان میتوانند مطابق مفاد ماده 9 قانون تنظیم بخشی از مقررات تسهیل و نوسازی صنایع کشور و قانون بیمه بیکاری عمل کنند.
تبصره- کارگری که استعفا میکند موظف است یک ماه به کار خود ادامه داده و بدوا" استعفای خود را کتبا" به کارفرما اطلاع دهد و در صورتیکه حداکثر ظرف مدت 15 روز انصراف خود را کتبا" به کارفرما اعلام نماید استعفای وی منتفی تلقی میشود و کارگر موظف است رونوشت استعفا و انصراف از آنرا به شورای اسلامی کارگاه و یا انجمن صنفی و یا نماینده کارگران تحویل دهد.
آن گونه که تغییرات اعمال شده نشان میدهد، قراردادهای کار که پیشتر گاه شفاهی بود و گاه کتبی، بر اساس متن های سلیقهای و حاوی اشکالات حقوقی یا حتی ترفندهای عجیب و غریب، میبایست همگی مکتوب شود و از چارچوب های خاصی (فرم های مخصوص تهیه شده توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) تبعیت کند که اتفاقاتی مثبت هستند.
کافی است به نکاتی از این دست توجه کنیم که در صورت قانون شدن این مصوبه مجلس، هیچ کارفرمایی نخواهد توانست حقوق بر حق کارگران را بر اساس عمل نکردن به تعهدات شفاهی یا به استناد بندهای جهت داری که در قرارداد کتبی درج میشود و... پایمال نماید و علاوه بر آن، چارچوب های تعیین شده در فرم های مخصوص را نهادی فرادستی تهیه میکند که شائبه ای در نزدیک بودن آن به کارگران یا کارفرمایان، یعنی دو سوی رابطه کاری وجود ندارد تا دریابیم چرا تغییرات رخ داده مثبت ارزیابی میشود.
این نکات خوب زمانی تکمیل میشود که میبینیم بر اساس تبصره چهار افزوده شده به ماده 7، حتی کارگران موقت از حقوقی چون سنوات محروم نخواهند شد که میتواند جهشی در توجه به حقوق کارگران به شمار آید و کاری کند که مصوبه اخیر مجلس، در صف درخشان ترین مصوبات این نهاد در پاسداشت حقوق کارگران به شمار آید.
البته در این میان اشکالاتی چون محذئف نکردن کلمه «شفاهی» در متن ماده 7 هم به چشم میخورد که نادیده گرفتن تعارض آن با تبصره سه افزوده شده، در نوع خود عجیب است. اینقدر عجیب که احتمالا در شورای نگهبان به عنوان اشکال به ثبت رسیده و مصوبه را برای اصلاح، بار دیگر راهی مجلس نماید.
این در حالی است که علاوه بر این تغییرات یاد شده، در ادامه تغییرات مصوب شده در مجلس شورای اسلامی، گنجاندن شرایط و نحوه فسخ قرارداد در آن هم دیده شده که معلوم نیست چگونه تا کنون ضرورت وجودش در قراردادها مورد غفلت قرار گرفته بود، چراکه به نظر آنقدر بدیهی هست که بتوان حدس زد در نبودش چه مشکلاتی به وجود خواهد آمد.
کافی است بدانیم رابطه شکل گرفته کاری بر اساس قوانین فعلی، به راحتی هرچه تمام تر و بر اساس هر دلیلی ممکن است رخ داده و کارگران و کارفرمایان را به ضرر و زیان دچار کند تا به ضرورت درج شرایط فسخ قرارداد و چگونگی فسخ آن پی ببریم و این تغییر در قانون را هم مثبت ارزیابی کنیم.
این تغییر زمانی دقیق تر، هدف مند تر و درست تر به نظر میرسد که میبینم بر اساس بند (ح) افزوده شده به ماده 21 قانون کار، هم حمایت از کارفرمایانی که قصد دارند شیوه کار خود را بر اساس استفاده از فناوری ها و نوآوری ها مدرن تر نمایند، دیده شده و بیمه بیکاری به مدد ایشان گمارده شده و هم حقوق کارگرانی که تا به امروز قربانی توسعه کارگاه ها و صنایع میشوند، در آن لحاظ شده است.
البته این تغییرات نیز به مانند تغییراتی که پیشتر ذکر شد، آنچنان که باید و شاید با دقت تمام صورت نگرفته که هیچ اشکالی متوجهش نباشد. به عنوان مثال در آن معلوم نشده که مرجع تشخیص این اصل که کارفرما قصد توسعه دارد یا به دنبال بهانهای برای فسخ قرارداد با کراگرانش است، کیست و سو استفاده از این بند، چه تبعاتی برای متخلفان به همراه خواهد داشت.
اگر به صف این نکات مثبت و ابهاماتی که متوجه تغییرات نمایندگان مجلس در قانون کار است، نکات مثبت و منفی دیگر را بیافزاییم، به وضوح در خواهیم یافت که بلواهای شکل گرفته پیرامون این تغییرات به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود و حتی مدعی شویم اگر منتقدان این تغییر مانند وزیر و مدیران تحت امرش، به جای مخالفت صرف با تغییرات، به مدد بهتر شدن قانون در مجلس میآمدند، چه بسا اشکالاتی که به آنها اشاره شد نیز رفع میشد.
مطالب مرتبط
مجلس قراردادهای ۲۹ روزه را از قانون کار حذف کرد
ربیعی: تغییر قانون کار به صلاح نیست
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]
صفحات پیشنهادی
دیدار نایب رئیس مجلس آلمان با نمایندگان اقلیت |اخبار ایران و جهان
دیدار نایب رئیس مجلس آلمان با نمایندگان اقلیت کد خبر ۴۶۹۶۱۳ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۲ - 25 January 2015 کلاودیا روت نایب رئیس مجلس بوندستاگ آلمان روز شنبه با نمایندگان اقلیت دینی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد به گزارش ایسنا یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در م۳۰ سئوال نمایندگان مجلس از وزرای نفت و نیرو |اخبار ایران و جهان
۳۰ سئوال نمایندگان مجلس از وزرای نفت و نیرو در جلسات این هفته کمیسیون انرژی در مجموع ۳۰ سوال از وزرای نفت و نیرو طرح می شود که سهم وزیر نفت ۹ سوال و سهم وزیر نیرو ۲۱ سوال است کد خبر ۴۶۹۳۲۱ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۴ - 24 January 2015 در جلسات این هفته کمیسیون انرژی در مرئیس جدید کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان برآورد سال ۲۰۰۷ جامعه اطلاعاتی آمریکا از برنامه هستهای ایران دیگر معت
رئیس جدید کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگانبرآورد سال ۲۰۰۷ جامعه اطلاعاتی آمریکا از برنامه هستهای ایران دیگر معتبر نیسترئیس جدید کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان مدعی شد برآورد سال ۲۰۰۷ جامعه اطلاعاتی آمریکا از برنامه هستهای ایران دیگر معتبر نیست به گزارش گروه بینالملل خبرگزاریاگر در بورسیهها اقدام نشود٬ تحقیقوتفحص را آغاز میکنیم |اخبار ایران و جهان
اگر در بورسیهها اقدام نشود٬ تحقیقوتفحص را آغاز میکنیم کد خبر ۴۶۹۲۸۰ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۱ - 24 January 2015 پرونده بورسیهها هنوز به جایی نرسیده و در نهایت کمیتهای تشکیل شده تا بتوانند این موضوع را به جایی برسانند اما تصور من این است که وزارت علوم تغییراتی ایریابکوف: ایران و1+5 موافقتنامه سیاسی امضا می کنند |اخبار ایران و جهان
ریابکوف ایران و1 5 موافقتنامه سیاسی امضا می کنند سرگئی ریابکوف مذاکره کننده ارشد هسته ای روسیه اعلام کرد ایران و گروه 1 5 تا پایان ماه مارس نیمه اول فروردین ماه موافقت نامه سیاسی را امضا می کنند کد خبر ۴۶۸۱۱۳ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۶ - 19 January 2015 سرگئیرئیس مجلس وارد اردبیل شد |اخبار ایران و جهان
رئیس مجلس وارد اردبیل شد علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز برای انجام سفر نیم روزه وارد اردبیل شد کد خبر ۴۶۸۲۶۰ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۶ - 20 January 2015 علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صبح امروز برای انجام سفر نیم روزه وارد اردبیل شد به گزارش فارس از اوزیر کشور سهشنبه به مجلس میآید |اخبار ایران و جهان
وزیر کشور سهشنبه به مجلس میآید کد خبر ۴۶۹۴۸۵ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۹ - 24 January 2015 رحمانیفضلی با حضور در جلسه کمیسیون امنیت ملی به سوالات حسین طلا نماینده تهران و سیدباقر حسینی پاسخ خواهد داد سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از حضور وزیر کشور برای پ۳۴ کشته در خشونتهای سیاسی بنگلادش |اخبار ایران و جهان
۳۴ کشته در خشونتهای سیاسی بنگلادش به دنبال تشدید اختلافات سیاسی بین نخست وزیر و رهبر مخالفان بنگلادش حداقل ۳۴ نفر در جریان درگیریهای مرگبار کشته و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند کد خبر ۴۶۹۵۱۴ تاریخ انتشار ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۲ - 24 January 2015 به دنبال تشدید اختلافات سیاسی بیاقدام رژیمصهیونیستی نشانگر ضعف آنهاست |اخبار ایران و جهان
اقدام رژیمصهیونیستی نشانگر ضعف آنهاست وزیر امور خارجه در پیامی به مناسبت شهادت سردار الله دادی و شهدای حزب الله نوشت اقدام جنون آمیز رژیم صهیونیستی علاوه بر اثبات مکرر هم داستانی و همسویی اشغالگران صهیونیستی با تروریست های تکفیری ضعف و استیصال اشغالگران در مقابل مقاومت ملتهادیدار نایب رییس مجلس آلمان با عارف |اخبار ایران و جهان
دیدار نایب رییس مجلس آلمان با عارف عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عدم ارائه سوخت به هواپیماهای مسافری ایران هیچ توجیه حقوق بشری ندارد گفت برخی نهادهای حقوق بشری با معیارهای دوگانه مسائل حقوق بشر را دنبال می کنند کد خبر ۴۶۹۸۶۷ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۲ - 25 Jمشاور سیاسی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگو با فارس خبر داد احداث خطآهن کربلا-نجف و اتصال آن به ایرا
مشاور سیاسی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق در گفتوگو با فارس خبر داداحداث خطآهن کربلا-نجف و اتصال آن به ایران تکمیل ادامه مسیر آزادراه کربلا در عراق با مشارکت بخش خصوصیمشاور سیاسی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق از برنامهریزی دولت این کشور برای تکمیل ادامه مسیر آزادراه کربلا درگفتوگوی سیاسی تنها راهکار حل مسائل یمن است |اخبار ایران و جهان
گفتوگوی سیاسی تنها راهکار حل مسائل یمن است کد خبر ۴۶۸۶۲۵ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ - 21 January 2015 رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران همواره از برقراری صلح در منطقه حمایت میکند گفت سوءتفاهمات بین گروههای سیاسی یمن باید از طریق گفتوگو حل شود به گزارش خانهتوصیه آیتاللهجوادیآملی به گروههایسیاسی |اخبار ایران و جهان
توصیه آیتاللهجوادیآملی به گروههایسیاسی آیتالله عبدالله جوادیآملی از مراجع تقلید همه جریان ها و گروه های سیاسی کشور را به تعامل و تلاش برای تعالی هرچه بیشتر کشور دعوت کرد کد خبر ۴۶۹۰۰۱ تاریخ انتشار ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۳۰ - 22 January 2015 آیتالله عبدالله جوادیآملیعارف: دعواهای سیاسی را باید کنار بگذاریم |اخبار ایران و جهان
عارف دعواهای سیاسی را باید کنار بگذاریم وی بیان کرد کنار گذاشتن دعواهای سیاسی بیهوده مهمترین وظیفه ماست و به جای این کارها باید انقلاب اسلامی و فرصتی را که در اختیارمان گذاشته قدر بدانیم و تمام تلاش خود را در راستای خدمت بیشتر به مردم بکار گیریم کد خبر ۴۶۸۱۲۲ تاریخ انتشار ۲انتقاد رهبر اکثریت مجلس نمایندگان از اظهارات اوباما در مورد فشارهای لابیهای خارجی برای تحریم ایران
انتقاد رهبر اکثریت مجلس نمایندگان از اظهارات اوباما در مورد فشارهای لابیهای خارجی برای تحریم ایران رئیس اکثریت جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا میگوید که از برچسب مالی و سیاسی اوباما به دلنگرانیهای کنگره در خصوص پرونده ایران دلخور است به گزارش نامه نیوز چندی پیش اوباما بانمایندگان اقلیت های دینی در مجلس توهین به پیامبر اسلام را محکوم کردند - اخبار ایران و جهان |
طی بیانیهای نمایندگان اقلیت های دینی در مجلس توهین به پیامبر اسلام را محکوم کردند شناسهٔ خبر 2473394 یکشنبه ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۵ سیاست > مجلس نمانیدگان اقلیتهای دینی مجلس با انتشار بیانیهای اقدام روزنامه شارلی ابدو در توهین به پیامبر اعظم ص را محکوم کردند به گزارش خبرنگانشست «شرمن» با مدیران سیاسی G7 در برلین |اخبار ایران و جهان
نشست شرمن با مدیران سیاسی G7 در برلین معاون وزیر خارجه آمریکا پیش از حضور در زوریخ برای گفتوگو با مقامات ایرانی به برلین میرود تا در آنجا با همتایان خود در جی-7 گفتوگو کند کد خبر ۴۶۸۸۸۱ تاریخ انتشار ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۲ - 22 January 2015 معاون وزیر خارجه آمریکا پیش از حض-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها