محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830190812
ثمره توسعه صنعت برق پيشرفت اقتصادي و رفاه جامعه است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۰ق.ظ)
ثمره توسعه صنعت برق پيشرفت اقتصادي و رفاه جامعه است گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اهميت برق از آن جهت است که به دليل امکان بهکارگيري تکنولوژيهاي مدرنتر و نيز ملاحظات زيستمحيطي، در تمامي زمينههاي فعاليت ميتواند به عنوان انرژي مناسب انتخاب شود.
با پيشرفت و توسعة تکنولوژي، کوچکسازي و افزايش بهرهوري سيستمها و تجهيزات، با برقي شدن تجهيزات همراه است به اين معني که بسياري از فناوريهايي که از انرژي ديگري در آنها استفاده ميشده، برقي ميشوند و اين خود دليل محکمي است که بايد به اين انرژي مهم توجه جدي بشود.
با توجه به اهميت بيشتر برق در سطح جهان و در کشورهاي پيشرفته نسبت به کشورهاي درحالتوسعه، پشتيباني مناسبي از صنعت برق و رفع چالشهاي آن به عمل ميآيد. به همين منظور مطالعات گستردهاي به منظور روند توسعه صنعت برق و تعيين چالشها و چگونگي رفع آنها انجام شده و يا در حال انجام است.
از جملة اين مطالعات «توسعه » صنعت برق است
همچنين توجه لازم به مباحث مديريت فناوري و توسعه سيستم نوآوري در صنعت برق از زمينههاي مهم مطالعاتي ديگر است. توجه به محيط زيست و افزايش راندمان و بهرهوريِ فرايندهاي برقي به همراه مديريت مصرف و کاهش شدت انرژي و تلفات برق از ديگر زمينههاي مهم بهشمار ميآيد.
توجه به مشکلات بازار برق و رفع آنها در بيشتر کشورهاي پيشرو در حال انجام است. تأمين منابع مالي لازم جهت توسعة فناوريهاي نرم و سختِ مورد نياز صنعت برق و نيز توانمندسازيِ نيروي انساني شاغل در اين صنعت با تأکيد خاصي دنبال ميشود.
بهرغم حساسيت فراوان در تأمين برق مطمئن در کشورهاي پيشرفته (بهدليل پيچيدگيهاي ذاتي اين صنعت و مشکلات مربوط به ذخيرهسازي) هنوز هم نارساييها و اشکالاتي در صنايع برق کشورهاي پيشرفته بروز ميکند که البته با تدبير و تلاش در جهت رفع آن اقدام ميشود.
در کشور ما نيز صنعت برق داراي جايگاه ويژهاي است و خوشبختانه حساسيت و اثرگذاريِ مشکلات اين صنعت بر ساير بخشهاي جامعه، مورد توجه مسئولان و دستاندرکاران مربوطه است.
به دلايل گوناگون که مهمترين آن به دولتي بودن صنعت برق مربوط ميشود، متأسفانه اين صنعت در مسير توسعه قرار نگرفته و علاوه برحذف نشاط کسب وکار بنگاهي از صنعت برق کشور، زمينة عدم بهرهوري و اتلاف منابع را فراهم ساخته است به نحويکه در بعضي از شاخصها، وضعيت جهانيِ صنعت برق کشور ما شرايط نامطلوبي دارد.
اين در حالي است که بيشترين سرمايهگذاري در منطقه در صنعت برق، در کشور ما اتفاق افتاده است.
توسعه صنعت برق کشور در گرو اتخاذ استراتژي و برنامهريزي لازم به منظور تأمين منابع مالي، رفع مشکلات زيرساختي صنعت، استفاده از ابزارها و وسايل مدرن براي کنترل مناسبتر آن، توجه به محيط زيست و کاهش اثرات آلايندگي نيروگاهها، توانمندسازيِ نيروي انساني در توسعه و بهرهبرداري از صنعت برق و نيز پايش يک برنامه جدي براي اصلاح تدريجي نابسامانيهاي موجود است.
ايجاد تحديد براي قيمتگذاريِ واقعي انرژي الکتريکي ميتواند موجبات عدم توسعه اين صنعت را فراهم آورد.
ازآنجاکه تداوم بحران در صنعت برق منجر به رخدادهاي نامطلوب در سطح جامعه و نارضايتي ملي ميشود لذا جا دارد دولت و ساير قواي کشور با توجه و تأمل لازم، زمينه رفع چالشهاي حال و آيندة صنعت برق را فراهم کنند تا ضمن رفع خطرهاي پيش رو، شرايط توسعه صنعت برق تا حد مطلوب فراهم شود
در اينجا به برخي از چالش هاي توسعه صنعت برق کشور و پيشنهادهايي براي برون رفت از مشكلات اشاره مي شود.
تقاضا براي برق و تلفات بالاي شبکه
مصرف برق در ايران بالااست. سرانه مصرف برق دراين كشور دو هزار كيلو وات ساعت است. ميزان تقاضا براي برق در ايران در طي دهه هاي گذشته سالانه هشت درصد افزايش يافته است. مناطق مسكوني و صنعتي يك سوم مصرف برق در اين كشور را به خود اختصاص داده اند. پيش بيني مي شود در سال هاي آتي نيز مصرف برق در اين كشور سالانه هشت درصد افزايش داشته باشد.
باتوجه به مصرف بالا و رشد بالاي مصرف لازم است سرمايه هاي هنگفتي در بخش توليد و انتقال برق در ايران صرف شود.
تهران، اصفهان و اهواز مهمترين كانون هاي مصرف برق در ايران هستند و از سوي ديگر بخش عمده اي از پرت برق در خطوط انتقال برق ايران مربوط به خطوطي است كه برق را به اين سه شهر انتقال مي دهند و توزيع مي كنند.
به طور كلي ميزان پرت برق در خطوط انتقال ايران 1/5 درصد و در خطوط توزيع 5/12 درصد است.
باتوجه به ميزان رشد مصرف و ميزان پرت برق نياز سالانه ايران به سرمايه گذاري در بخش برق بالغ بر شش ميليارد دلار معادل چهار درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور است. اين رقم با هيچ يك از معيارهاي جهاني سازگار نيست و تنها مي توان گفت دولت ايران در حفظ و حمايت از صنايع غير رقابتي يكي از كشورهاي منحصر به فرد درجهان است.
چنانچه رشد مصرف برق در ايران از 6/8 درصد كنوني به 7 تا 5/5 درصد كاهش يابد به ميزان 5/1 تا 8/2 درصد توليد ناخالص داخلي از بار هزينه اي دولت كاسته مي شود.
تحقق چنين كاهشي در مصرف مستلزم اقدامات متعددي از جمله كاهش پرت و تلفات در شبكه هاي توزيع و انتقال و اعمال مديريت صحيح جهت كنترل تقاضا است.
عرضه برق و تأثير آن بر مصرف گاز طبيعي
ظرفيت توليد برق در ايران طي ده سال گذشته دو برابر شده است و به 34 گيگاوات رسيده است. گازي كه براي مصرف نيروگاه هاي برق فروخته مي شود با قيمتي بسيار پايين به اين نيروگاه ها ارائه مي شود و اين امر بر ساختار صنعت برق ايران تأثير گذاشته است. هر يك متر مكعب گاز طبيعي به اين نيروگاه ها در قبال 28 ريال يعني هشت سنت فروخته مي شود. ارزان بودن گاز طبيعي باعث شده است تا استفاده از توربين هاي تك سيكل كه بازدهي اندكي دارند در ايران موردتوجه قرار گيرد و صاحبان نيروگاه ها به استفاده از توربين هاي كم مصرف توجهي نكنند.
هزينه توليد هر يك ميليون وات ساعت برق با توربينهاي كوچك و تك سيكل 45/2 دلار است و اين رقم براي توربين هاي سيكل تركيبي 3/2 دلار است.
هر يك از اين سازمان ها بدون هماهنگي با يكديگر سياست هايي را اتخاذ و اجرا مي كند و بدين وسيله معمولا هر سازمان اقدامات سازمان ديگر را بي اثر مي گذارد.
عملكرد مالي و پرداخت يارانه
درآمدها و هزينه هاي مالي صنعت برق ايران با يکديگر همخواني ندارد . در نتيجه بالا بودن هزينهها نسبت به درامدها ، شركت توانير که در مديريت جريان سرمايه به اين بخش ايفاي نقش مي كند همواره مجبور است از بانك هاي محلي براي برآورده كردن نيازهاي خود وام بگيرد. بعنوان مثال :
در سال 2003 متوسط قيمت برق در ايران 132 ريال براي هر يك كيلووات ساعت بود اما هزينه توليد اين رقم برق 331 ريال بود.
ايجاد بازار رقابتي برق
دولت ايران براي حل بخشي از مشكلات صنعت برق بايد ايجاد بازاري رقابتي در اين بخش را مدنظر قرار دهد. هدف از اين سياست افزايش بهره وري و عرضه است. براي نيل به اين هدف نهادهاي مهمي ايجاد شده اند كه از آن جمله عبارتند از: شركت مديريت شبكه برق و هيأت تنظيم بازار برق.
مسلما شكل گرفتن بازاري رقابتي در بخش برق در ايران به گذر زمان نياز دارد و لازم است اقدامات اوليه اي در اين خصوص انجام شود كه از آن جمله اصلاح شبكه انتقال و توزيع است.
اقدام لازم ديگر تمركززدايي در بخش توليد و توزيع برق است. تجربه نشان داده است در جايي كه يك يا چند شركت دولتي با دريافت يارانه به فعاليتي مي پردازند شركت هاي خصوصي از ورود به آن بازار خودداري مي كنند و اگر وارد چنين بازاري شوند با شكست مواجه مي شوند. بنابراين دولت ايران بايد تا حد زيادي شبكه توليد و انتقال برق را به بخش خصوصي واگذار كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]
صفحات پیشنهادی
رئیس مرکز علمی - کاربردی جامعه اسلامی کارگران: تعامل دانشگاه و صنعت نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد
رئیس مرکز علمی - کاربردی جامعه اسلامی کارگران تعامل دانشگاه و صنعت نقش مهمی در توسعه اقتصادی داردرئیس مرکز علمی - کاربردی جامعه اسلامی کارگران گفت تعامل دانشگاه و صنعت نقش مهمی در توسعه اقتصادی دارد و در سال آتی درصدد افزایش ارتباط و تعامل خود با واحدهای صنعتی هستیم محمدعلی زارئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی: نیازمند توسعه بورس اوراق بهادار برای هدایت نقدینگی جامعه هستیم
رئیس خانه صنعت و معدن خراسان رضوی نیازمند توسعه بورس اوراق بهادار برای هدایت نقدینگی جامعه هستیمرئیس خانه صنعت معدن و تجارت خراسان رضوی گفت بورس اوراق بهادار در کشور به ویژه در کلانشهرها برای هدایت نقدینگی باید توسعه یابد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی خافرماندار سرایان: توسعه متوازان در تمام بخشها ضامن پیشرفت جامعه است
فرماندار سرایان توسعه متوازان در تمام بخشها ضامن پیشرفت جامعه استفرماندار سرایان گفت اگر خواهان رسیدن به توسعه پایدار هستیم باید توسعه متوازن در تمام بخشها را دنبال کنیم به گزارش خبرگزاری فارس از سرایان محمد کریمی صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیر جهادکشاورزی شهرستان سروزارت نيرو بنگاه اقتصادي نيست/ توسعه بازار برق همزمان با افزايش توليد
۲۲ دي ۱۳۹۳ ۱۸ ۲۲ب ظ معاون برنامهريزي و اموراقتصادي وزير نيرو مطرح کرد وزارت نيرو بنگاه اقتصادي نيست توسعه بازار برق همزمان با افزايش توليد معاون برنامهريزي و اموراقتصادي وزير نيرو درباره واگذاري بخشي از اختيارهاي دولتي در بخش توزيع برق به بخش خصوصي تصريح کرد وزارت نيرو بنجانشین فرمانده نیروی انتظامی: ناامنی در جامعه ناشی از توسعهنیافتگی اقتصادی و فرهنگی است
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ناامنی در جامعه ناشی از توسعهنیافتگی اقتصادی و فرهنگی استجانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت در بررسی ریشه ناامنی به توسعه نیافتگی اقتصادی و فرهنگی در جامعه پی میبریم به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان سردار حسین اشتری صبح امروز در همایش مل- صنعت خودرو مالزی قربانی احتمالی تحقق جامعه اقتصادی آ.سه.آن / پیشنهاد برکناری ماهاتیر از پروتون
صنعت خودرو مالزی قربانی احتمالی تحقق جامعه اقتصادی آ سه آن پیشنهاد برکناری ماهاتیر از پروتون کوالالامپور – ایرنا – یک استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا آمریکا با انتقاد از عملکرد شرکت خودروسازی پروتون مالزی گفت که اگر یک بازار خودرو برای منطقه جنوب شرقی آسیا وجود داشته باشد اینفرماندار ری: تقویت زیرساختهای صنعتی و تولیدی عامل توسعه و پیشرفت کشور است
فرماندار ری تقویت زیرساختهای صنعتی و تولیدی عامل توسعه و پیشرفت کشور استفرماندار ویژه شهرستان ری گفت یکی از عوامل توسعه و پیشرفت کشور تقویت زیر ساختهای صنعتی و تولیدی است به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران به نقل از روابطعمومی فرمانداری شهرستان ری هدایت&zمعاون دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور: توسعه توریسم روستایی در چابهار باعث تحول اقتصادی جامعه محلی میشود
معاون دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور توسعه توریسم روستایی در چابهار باعث تحول اقتصادی جامعه محلی میشودمعاون فرهنگی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت توسعه توریسم روستایی در منطقه آزاد چابهار باعث تحول اقتصادی جامعه محلی منطقه میشود به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدانتلاش در مسیر توسعه و آسایش و رفاه مردم
فرماندار شهریار تاکید کرد تلاش در مسیر توسعه و آسایش و رفاه مردم خبرگزاری پانا اولین جلسه بررسی و تبادل نظر در خصوص مباحث شهری به ریاست فرماندار شهرستان شهریار در محل فرمانداری برگزار شد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲ بهمن ساعت 19 37 به گزارش خبرنگار پانا و به نقل از روابط عمومینماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی: شهرک صنعتی خیرآباد به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل میشود
نماینده مردم اراک کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی شهرک صنعتی خیرآباد به منطقه ویژه اقتصادی تبدیل میشودنماینده مردم اراک کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی از تلاش در راستای تبدیل شهرک صنعتی خیرآباد به منطقه ویژه اقتصادی خبر داد محمد حسن آصفری در گفتوگو با خبرنگارمازندران از نظر توسعه اقتصادی عقب ماندگی دارد -
احسانی مازندران از نظر توسعه اقتصادی عقب ماندگی دارد شناسهٔ خبر 2469562 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۷ استانها > مازندران قائم شهر - معاون برنامه ریزی و امور اشتغال استانداری مازندران گفت استان در بخش های مختلف توسعه اقتصادی عقب ماندگی دارد به گزارش خبرنگار مهر علی احسانی عصرجشنواره فیلم های صنعتی؛مروج فرهنگ خودباوری و القای امید در جامعه
در دیدار دبیر جشنواره با معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی جشنواره فیلم های صنعتی مروج فرهنگ خودباوری و القای امید در جامعه خبرگزاری پانا جشنواره فیلمهای صنعتی حرکت ارزشمندی است که به ترویج فرهنگ خودباوری در بین نخبگان و دانشگاهیان پرداخته و در گامهای بعدی میتواند یکی از بهترین راهمدیرکل امور اقتصادی استانداری خراسانرضوی تاکید کرد استفاده از ظرفیت عشایر در توسعه اقتصادی خراسانرضوی
مدیرکل امور اقتصادی استانداری خراسانرضوی تاکید کرداستفاده از ظرفیت عشایر در توسعه اقتصادی خراسانرضویمدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بینالملل استانداری خراسانرضوی بر استفاده از ظرفیت عشایر در توسعه اقتصاد استان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از ادارهمشاور استاندار همدان در امور اقتصادی تأکید کرد فعال کردن رایزن اقتصادی در سفارتها نخستین قدم توسعه صادرات غیر
مشاور استاندار همدان در امور اقتصادی تأکید کردفعال کردن رایزن اقتصادی در سفارتها نخستین قدم توسعه صادرات غیر نفتیمشاور استاندار همدان گفت نخستین اقدام لازم برای توسعه صادرات غیر نفتی فعال کردن رایزنهای اقتصادی در سفارتخانههای ایران در خارج از کشور است به گزارش خبرگزاری فارستهديدهاي اقتصادي بيش از پيش جامعه را تهديد مي کند
۲۶ دي ۱۳۹۳ ۹ ۵۷ق ظ آيتالله مکارم شيرازي در ديدار با وزير اقتصاد و دارايي تهديدهاي اقتصادي بيش از پيش جامعه را تهديد مي کند آيتالله مکارم شيرازي گفت آنچه که بيش از پيش جامعه ما را تهديد ميکند تهديدهاي فرهنگي و اقتصادي است که دشمن در تلاش است با استفاده از آن ما را به زانعامل توسعه خوشه صنعتی بستهبندی استان قزوین: استان قزوین نقش مؤثری در صنعت بستهبندی کشور ایفا میکند
عامل توسعه خوشه صنعتی بستهبندی استان قزوین استان قزوین نقش مؤثری در صنعت بستهبندی کشور ایفا میکندعامل توسعه خوشه صنعتی بستهبندی قزوین گفت این استان نقش مؤثری در صنعت بستهبندی کشور ایفا میکند به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین افشین فخر در جلسه هماهنگی همایش صنعت بستهبامام جمعه بانه: پرداخت زکات بسترساز ایجاد توازن اقتصادی در جامعه است
امام جمعه بانه پرداخت زکات بسترساز ایجاد توازن اقتصادی در جامعه استامام جمعه بانه گفت پرداخت زکات ضمن ریشهکنی فقر توازن اقتصادی در جامعه را تحقق میبخشد به گزارش خبرگزاری فارس از بانه ماموستا عبدالله حیدری شنبهشب در دیدار با مدیرکل کمیته امداد کردستان اظهار کرد پرداخ-
گوناگون
پربازدیدترینها