تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده اى حقیقت ایمانش را کامل نمى کند مگر این که در او سه خصلت باشد: دین شناسى، تدبر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842470407




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ثمره توسعه صنعت برق پيشرفت اقتصادي و رفاه جامعه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ بهمن ۱۳۹۳ (۱۱:۰ق.ظ)
ثمره توسعه صنعت برق پيشرفت اقتصادي و رفاه جامعه است گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، اهميت برق از آن جهت است که به دليل امکان به‌کارگيري تکنولوژي‌هاي مدرن‌تر و نيز ملاحظات زيست‌محيطي، در تمامي زمينه‌هاي فعاليت مي‌تواند به عنوان انرژي مناسب انتخاب شود.
با پيشرفت و توسعة تکنولوژي، کوچک‌سازي و افزايش بهره‌وري سيستم‌ها و تجهيزات، با برقي شدن تجهيزات همراه است به اين معني که بسياري از فناوري‌هايي که از انرژي ديگري در آنها استفاده مي‌شده، برقي مي‌شوند و اين خود دليل محکمي است که بايد به اين انرژي مهم توجه جدي بشود.
با توجه به اهميت بيشتر برق در سطح جهان و در کشورهاي پيشرفته نسبت به کشورهاي درحال‌توسعه، پشتيباني مناسبي از صنعت برق و رفع چالش‌هاي آن به عمل مي‌آيد. به همين منظور مطالعات گسترده‌اي به منظور روند توسعه صنعت برق و تعيين چالش‌ها و چگونگي رفع آنها انجام شده و يا در حال انجام است.
از جملة اين مطالعات «توسعه » صنعت برق است
همچنين توجه لازم به مباحث مديريت فناوري و توسعه سيستم نوآوري در صنعت برق از زمينه‌هاي مهم مطالعاتي ديگر است. توجه به محيط زيست و افزايش راندمان و بهره‌وريِ فرايندهاي برقي به همراه مديريت مصرف و کاهش شدت انرژي و تلفات برق از ديگر زمينه‌هاي مهم به‌شمار مي‌آيد.
توجه به مشکلات بازار برق و رفع آنها در بيشتر کشورهاي پيشرو در حال انجام است. تأمين منابع مالي لازم جهت توسعة فناوري‌هاي نرم و سختِ مورد نياز صنعت برق و نيز توانمندسازيِ نيروي انساني شاغل در اين صنعت با تأکيد خاصي دنبال مي‌شود.
به‌رغم حساسيت فراوان در تأمين برق مطمئن در کشورهاي پيشرفته (به‌دليل پيچيدگي‌هاي ذاتي اين صنعت و مشکلات مربوط به ذخيره‌سازي) هنوز هم نارسايي‌ها و اشکالاتي در صنايع برق کشورهاي پيشرفته بروز مي‌کند که البته با تدبير و تلاش در جهت رفع آن اقدام مي‌شود.
در کشور ما نيز صنعت برق داراي جايگاه ويژه‌اي است و خوشبختانه حساسيت و اثرگذاريِ مشکلات اين صنعت بر ساير بخش‌هاي جامعه، مورد توجه مسئولان و دست‌اندرکاران مربوطه است.
به دلايل گوناگون که مهم‌ترين آن به دولتي بودن صنعت برق مربوط مي‌شود، متأسفانه اين صنعت در مسير توسعه قرار نگرفته و علاوه برحذف نشاط کسب ‌و‌کار بنگاهي از صنعت برق کشور، زمينة عدم بهره‌وري و اتلاف منابع را فراهم ساخته است به ‌نحوي‌که در بعضي از شاخص‌ها، وضعيت جهانيِ صنعت برق کشور ما شرايط نامطلوبي دارد.
اين در حالي است که بيشترين سرمايه‌گذاري در منطقه در صنعت برق، در کشور ما اتفاق افتاده است.
توسعه صنعت برق کشور در گرو اتخاذ استراتژي و برنامه‌ريزي لازم به منظور تأمين منابع مالي، رفع مشکلات زيرساختي صنعت، استفاده از ابزارها و وسايل مدرن براي کنترل مناسب‌تر آن، توجه به محيط زيست و کاهش اثرات آلايندگي نيروگاه‌ها، توانمندسازيِ نيروي انساني در توسعه و بهره‌برداري از صنعت برق و نيز پايش يک برنامه جدي براي اصلاح تدريجي نابساماني‌هاي موجود است.
ايجاد تحديد براي قيمت‌گذاريِ واقعي انرژي الکتريکي مي‌تواند موجبات عدم توسعه اين صنعت را فراهم آورد.
ازآنجاکه تداوم بحران در صنعت برق منجر به رخدادهاي نامطلوب در سطح جامعه و نارضايتي ملي مي‌شود لذا جا دارد دولت و ساير قواي کشور با توجه و تأمل لازم، زمينه رفع چالش‌هاي حال و آيندة صنعت برق را فراهم کنند تا ضمن رفع خطرهاي پيش رو، شرايط توسعه صنعت برق تا حد مطلوب فراهم شود
در اينجا به برخي از چالش هاي توسعه صنعت برق کشور و پيشنهادهايي براي برون رفت از مشكلات اشاره مي شود.

تقاضا براي برق و تلفات بالاي شبکه
مصرف برق در ايران بالااست. سرانه مصرف برق دراين كشور دو هزار كيلو وات ساعت است. ميزان تقاضا براي برق در ايران در طي دهه هاي گذشته سالانه هشت درصد افزايش يافته است. مناطق مسكوني و صنعتي يك سوم مصرف برق در اين كشور را به خود اختصاص داده اند. پيش بيني مي شود در سال هاي آتي نيز مصرف برق در اين كشور سالانه هشت درصد افزايش داشته باشد.
باتوجه به مصرف بالا و رشد بالاي مصرف لازم است سرمايه هاي هنگفتي در بخش توليد و انتقال برق در ايران صرف شود.
تهران، اصفهان و اهواز مهمترين كانون هاي مصرف برق در ايران هستند و از سوي ديگر بخش عمده اي از پرت برق در خطوط انتقال برق ايران مربوط به خطوطي است كه برق را به اين سه شهر انتقال مي دهند و توزيع مي كنند.
به طور كلي ميزان پرت برق در خطوط انتقال ايران 1/5 درصد و در خطوط توزيع 5/12 درصد است.
باتوجه به ميزان رشد مصرف و ميزان پرت برق نياز سالانه ايران به سرمايه گذاري در بخش برق بالغ بر شش ميليارد دلار معادل چهار درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور است. اين رقم با هيچ يك از معيارهاي جهاني سازگار نيست و تنها مي توان گفت دولت ايران در حفظ و حمايت از صنايع غير رقابتي يكي از كشورهاي منحصر به فرد درجهان است.
چنانچه رشد مصرف برق در ايران از 6/8 درصد كنوني به 7 تا 5/5 درصد كاهش يابد به ميزان 5/1 تا 8/2 درصد توليد ناخالص داخلي از بار هزينه اي دولت كاسته مي شود.
تحقق چنين كاهشي در مصرف مستلزم اقدامات متعددي از جمله كاهش پرت و تلفات در شبكه هاي توزيع و انتقال و اعمال مديريت صحيح جهت كنترل تقاضا است.

عرضه برق و تأثير آن بر مصرف گاز طبيعي
ظرفيت توليد برق در ايران طي ده سال گذشته دو برابر شده است و به 34 گيگاوات رسيده است. گازي كه براي مصرف نيروگاه هاي برق فروخته مي شود با قيمتي بسيار پايين به اين نيروگاه ها ارائه مي شود و اين امر بر ساختار صنعت برق ايران تأثير گذاشته است. هر يك متر مكعب گاز طبيعي به اين نيروگاه ها در قبال 28 ريال يعني هشت سنت فروخته مي شود. ارزان بودن گاز طبيعي باعث شده است تا استفاده از توربين هاي تك سيكل كه بازدهي اندكي دارند در ايران موردتوجه قرار گيرد و صاحبان نيروگاه ها به استفاده از توربين هاي كم مصرف توجهي نكنند.
هزينه توليد هر يك ميليون وات ساعت برق با توربين‌هاي كوچك و تك سيكل 45/2 دلار است و اين رقم براي توربين هاي سيكل تركيبي 3/2 دلار است.
هر يك از اين سازمان ها بدون هماهنگي با يكديگر سياست هايي را اتخاذ و اجرا مي كند و بدين وسيله معمولا هر سازمان اقدامات سازمان ديگر را بي اثر مي گذارد.

عملكرد مالي و پرداخت يارانه
درآمدها و هزينه هاي مالي صنعت برق ايران با يکديگر همخواني ندارد . در نتيجه بالا بودن هزينه‌ها نسبت به درامدها ، شركت توانير که در مديريت جريان سرمايه به اين بخش ايفاي نقش مي كند همواره مجبور است از بانك هاي محلي براي برآورده كردن نيازهاي خود وام بگيرد. بعنوان مثال :
در سال 2003 متوسط قيمت برق در ايران 132 ريال براي هر يك كيلووات ساعت بود اما هزينه توليد اين رقم برق 331 ريال بود.

ايجاد بازار رقابتي برق
دولت ايران براي حل بخشي از مشكلات صنعت برق بايد ايجاد بازاري رقابتي در اين بخش را مدنظر قرار دهد. هدف از اين سياست افزايش بهره وري و عرضه است. براي نيل به اين هدف نهادهاي مهمي ايجاد شده اند كه از آن جمله عبارتند از: شركت مديريت شبكه برق و هيأت تنظيم بازار برق.
مسلما شكل گرفتن بازاري رقابتي در بخش برق در ايران به گذر زمان نياز دارد و لازم است اقدامات اوليه اي در اين خصوص انجام شود كه از آن جمله اصلاح شبكه انتقال و توزيع است.
اقدام لازم ديگر تمركززدايي در بخش توليد و توزيع برق است. تجربه نشان داده است در جايي كه يك يا چند شركت دولتي با دريافت يارانه به فعاليتي مي پردازند شركت هاي خصوصي از ورود به آن بازار خودداري مي كنند و اگر وارد چنين بازاري شوند با شكست مواجه مي شوند. بنابراين دولت ايران بايد تا حد زيادي شبكه توليد و انتقال برق را به بخش خصوصي واگذار كند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن