واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: استاندار خراسان رضوی خواستار شد؛ برنامه ریزی لازم به منظور سازمان دهی نسخ خطی و کتاب های نفیس استان خبرگزاری پانا: استاندار خراسان رضوی خواستار برنامه ریزی های لازم با هدف جمع آوری نسخ خطی و کتاب های نفیس موجود در منازل و جمع آوری و نگهداری آنها در مراکز معتبر برای استفاده عمومی شد .
۱۳۹۳ يکشنبه ۵ بهمن ساعت 13:39
به گزارش خبرگزاری پانا، علی رضا رشیدیان در دیدار با مشاور رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به سابقه تاریخی خراسان، گفت: در خراسان رضوی مراکز علمی، فرهنگی، دانشگاهی و حوزه های علمیه معتبر فراوانی وجود دارد که آن را به یک استان دانشگاهی تبدیل کرده است. وی ادامه داد: با وجودبیش از 340 هزار دانشجو در مقاطع گوناگون تحصیلی و پنج هزار عضو هیئت علمی در استان لزوم توسعه و ایجاد کتابخانه ها و مراکز اسناد برای استفاده آنان ضروری است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه شهر مشهد در سال 2017 به عنوان پایتخت معنویی جهان اسلام انتخاب شده است، اظهار داشت: به مناسبت برگزاری برنامه های پربار و درخور توجه در این سال باید تمام دستگاه های اجرایی و نهادهای فرهنگی با استان همکاری کرده تا فعالیت ها با کیفیت ملی برگزار شود.
رشیدیان خواستار برگزاری نشست های مشترک با کشورهای مسلمان و فارسی زبان منطقه با هدف بهره گیری از ظرفیت های مشترک فرهنگی بین آنان شد و خاطرنشان کرد: خراسان رضوی با توجه به بهره مندی از قابلیت های فراوان در حوزه های دانشگاهی و فرهنگی توان تبدیل شدن به مرکز ارتباطی در زمینه رابطه با این کشورها را دارد.
وی با اشاره به وجود فرهیختگان در رشته های علمی گوناگون در استان، گفت: امکان برگزاری شاخه های استانی نشست های اندیشکده های کشوری در خراسان رضوی وجود دارد.
استاندار خراسان رضوی مرکز اسناد و کتابخانه آستان قدس رضوی را یکی از بزرگترین و و معتبرترین کتابخانه های موجود در کشور دانست و تصریح کرد: ایجاد شبکه تعاملاتی الکترونیکی بین این مرکز و سایر کتابخانه های موجود در کشور زمینه بهره مندی پژوهشگران و علاقه مندان از منابع موجود را بیش از گذشته فراهم خواهد کرد.
سید رضا صالحی امیری، مشاور رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز در این دیدار با بیان اینکه سازمان اسناد و کتابخانه ملی روزانه بالغ بر سه هزار مراجعه کننده دارد، گفت: مذاکراتی با معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور برای واگذاری اعتبار با هدف امکان دسترسی الکترونیک به داده های موجود انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه نسخ خطی جزو میراث معنویی بشری محسوب می شود، اظهار داشت: در این مرکز اقداماتی با هدف جمع آوری این کتاب ها از منازل مسکونی و نگهداری آنها در کتابخانه ها به روش علمی صورت گرفته است.
صالحی امیری به اقدامات صورت گرفته توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی در خصوص ثبت جهانی آثار ارزشمند تاریخی اشاره و خاطرنشان کرد: کمیته حافظه جهانی به عنوان یکی از برنامه های 9 گانه در دستورکار یونیسف اقدام به ثبت کتب، نقشه ها، عکس ها و فیلم ها با ارزش جهانی می کند.
مشاور رییس جمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از استاندار خراسان رضوی خواست تا کمیته حافظه جهانی را با ریاست خود در استان تشکیل دهد تا زمینه ثبت آثار ارزشمند تاریخی موجود در استان در بخش های جهانی، منطقه ای یا ملی را فراهم کند.
وی از برگزاری جلسات منظم مجمع هماهنگی اسناد کشور با حضور 13 نهاد دست اندر کار و برگزاری 120 جلسه اندیشکده های ذیل سازمان با هدف ارتقای شاخص های فرهنگی بهره گیری از کتابخانه ها و ثبت اسناد خبر داد.
گفتنی است در این جلسه صالحی امیری تندیس کتابخانه ملی را به استاندار خراسان رضوی اهدا کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]