محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830673159
مادران امروزی: تحصیلکرده اما پرمشغله و کمحوصله
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
مادران امروزی: تحصیلکرده اما پرمشغله و کمحوصله
جام جم سرا: در عصر اطلاعات، ارتباطات، سرعت، اینترنت و مشغلههای فراوان، مادر خوب بودن واقعا هنر است. مادران امروزی دغدغههای زیادی دارند که یکی از مهمترینهایش تربیت درست فرزندانشان است. بچههایی که با کودکیهای ما اصلا قابل مقایسه نیستند؛ بچههای امروز باهوش و متفکرند و زیربار هر حرف و رفتاری نمیروند. آنها برای هر چیزی دنبال دلیل منطقی میگردند. به همین نسبت کار مادران هم سختتر شده است. مادرانی که باید صبور باشند و با حوصله با این بچهها رفتار کنند و ناگزیرند از شیوههای تربیتی بروز استفاده کنند.
اما آیا مادران این دوره به اندازهای که باید برای تربیت بچههایشان وقت و انرژی میگذارند یا اینکه تربیت بچه چنانکه باید برایشان اهمیت ندارد؟ حال و هوا و دغدغههای مادران امروز را از چند نفر از آنها که درگیر تربیت نسل فردا هستند، پرسیدیم.
کودکان امروز را صبوری باید «اکثر مادران امروز داغون و بیاعصاب هستند» مریم، مادر دو پسر دوقلو است که تقریبا ٢ سال و نیمه هستند. او میگوید: «متاسفانه تربیت بچه اولویت چندم مادران این دوره است نه اولویت اول. شاید امروز کارکردن، درسخواندن و خیلی کارهای دیگر اولویت اول زنان باشد و اکثرا وقت و انرژی زیادی برای تربیت کودک نمیگذارند. بهنظر من تربیت یعنی توجه و محبت پدر و مادر که کودکان این دوره صددرصد از آن برخوردار نیستند. قبول دارم که اقتضای شرایط زندگی امروز طوری شده که خیلی از زنان هم مجبورند پا به پای همسرشان کار کنند ولی مهمترین موضوع برای یک مادر تربیت درست بچه است که این تربیت صحیح هم نیازمند وقت گذاشتن و تمرکز است که مادران امروز ندارند.
مادران امروز در مواجهه با کودک و رفتارهای بچگانه بیحوصلهاند و خیلی زود عصبانی میشوند و پرخاش میکنند.
بچههای امروز تنها هستند؛ چون اکثرا تک فرزنداند و با همسن و سالان خودشان در همسایگی و فامیل هم ارتباط زیادی ندارند پس به توجه بیشتر پدر و مادر نیاز دارند. من خودم در تربیت پسرهایم، هم از راهنمایی قدیمیها استفاده میکنم و هم کتاب میخوانم و از مشاوره متخصص کودک استفاده میکنم. البته من از تجربه همدورهایهای خودم هم برای تربیت بچهها استفاده میکنم و از هر پیشنهاد منطقی استقبال میکنم. با این حال «صبوری» را کلید اصلی در تربیت بچه میدانم.
خودم خیلی صبوری میکنم. یعنی سعی میکنم با هر شرایطی خودم را وفق دهم و عصبانی نشوم و بچهها را دعوا نکنم. چون فکر میکنم اگر من خسته و کلافه باشم بچه که حال مرا درک نمیکند پس سعی میکنم حتی این حالتهای بد را در رفتارم به آنها نشان هم ندهم. تقریبا هر روز دوقلوهایم را بیرون میبرم؛ از پارک و پاساژ گرفته تا قدمزدن. کلا من عاشق سرو کلهزدن با بچهها هستم و این کار اصلا اذیتم نمیکند.»
نگرانم و از آینده هراس دارم «فهیمه» مادر دو بچه است. او میگوید: «وقتی اولین بچهام به دنیا آمد خیلی نگران بودم چون همیشه با خودم فکر میکردم چه کار کنم که بچهام را از آن چیزهایی که درگذشته با آنها بزرگ شدهام و اذیتکننده بود یا به شخصیتم ضربهزد حفظ کنم. برای همین برای تربیت بچهام خیلی مطالعه میکردم اما راستش آن کتابها زیاد به دردم نخوردند، یعنی نه آنقدر که مثلا کمک گرفتن از کارشناسان بهطور مستقیم به من کمک کرد. یک مادر: مادران امروز در تربیت بچهها کمحوصلهتر هستند. شاید این واکنش به زندگی امروزی و تنشهای فکری جامعه امروز است
بیشتر کتابهایی که خواندم با مشکلات روزمره و واقعی بچهها فرق داشتند. بعد تصمیم گرفتم از مشاورهها کمک بگیرم و یک چیزهایی را هم به تجربههای خودم ارجاع دادم که چه چیزهایی میتواند برای یک کودک ضربه زننده باشد و چه چیزهایی نه. این روزها فکر میکنم مادر بودن سختتر از دوران مادران ما و قبلتر از آن است.
این روزها خیلی چیزها وجود دارند که قبلا مثلا نبود یا کمتر بود. الان اعتماد اجتماعی به مردم خیلی کم شده و خانوادهها کمجمعیت هستند و بچهها را یا باید به مهد سپرد یا در تنهایی بزرگ کرد که این هم هر دو جورش بد است. اگر مهد باشند که هر روز خبرهای بدی از اتفاقات در مهدها میرسد اگر تنها باشند هم مشکلات خاص خودشان را دارند. مدرسه هم همین جور.
پدر و مادرهای ما نمیدانستند که مدرسه در عین آموزش و امکان تحصیل چه آسیبهایی به روحیه و شخصیت بچهها وارد میکند. اما من که میدانم و از اینکه بچهام به زمان مدرسه برسد نگرانم. امروزه نگرانیهای من بهعنوان مادر بیشتر است و گاهی فکر میکنم همهما دچار وسواس شدهایم چون خودمان نتیجه تربیتهای غلط گذشته را دیدهایم و نمیخواهیم این اتفاقات برای بچههایمان بیفتد.
بر سر دوراهی «غزاله» یک پسر ٦ ماهه دارد. در ٢٦ سالگی مادر شده و حالا بیش از هر زمان دیگری در مورد آینده دچار تردید است. بهخصوص درمورد شیوههای درست تربیتی پسرش دچار سردرگمی شده.
او درباره دغدغههای امروزش میگوید: «تربیتکردن بچههای امروزی به مراتب سختتر از زمانی است که ما خودمان بچه بودیم.
الان همهچیز خیلی مبهم شده. از یک طرف دوست دارم از تجربیات پدر و مادرها و بزرگترها استفاده کنم اما از گوشه و کنار میشنوم که شیوههای تربیتی آنها منسوخ شده و نباید در این دوره از آن روشها برای تربیت بچههای امروز که آنها هم با نسلهای قبل خیلی تفاوت دارند، استفاده کرد. از طرف دیگر مدام نگرانم که نتوانم روی بچهام تأثیر داشته باشم و به دلیل بالارفتن سرعت اطلاعات و تکنولوژی همیشه از او عقب بمانم و طوری رفتار کنم که او نتواند بهعنوان یک مادر روی من حساب کند. برای همین هم از قبل به دنیا آمدن پسرم مدام سعی کردم که اطلاعاتم را به روز نگه دارم و کتابهای روانشناسی زیادی درباره تربیت کودکان بخوانم.
سعی میکنم به روز فکر کنم و امیدوارم کتابهای روانشناسی و کودک بتواند یک الگوی درست برای تربیت بچهها به ما ارایه کند.»
کمحوصلگی حاصل زندگی امروز «فاطمه» ٣ سالی است که بچهدار شده و تقریبا همه وقتش را با پسرش میگذراند. او میگوید: «مادران امروز با مادران دیروز خیلی فرق دارند. مادران این دوره سطح علم و دانش بالاتری نسبت به قبل دارند و این سطح علم و آگاهیشان هم مطمئنا در سبک زندگیشان تأثیر گذاشته است. بهطوری که امروز میبینیم کمتر مادری تماموقت خودش را وقف بچه میکند.
مادران امروز اکثرا شاغل هستند که مجبورند بچه را پیش مادران خود یا به مهدکودک بگذارند. پس نیمی از روز را بدون بچه میگذرانند. وقتی هم که به خانه میآیند انرژی و حوصله سر و کلهزدن و بازیکردن با بچه را ندارند. البته کلا مادران امروز در تربیت بچهها کمحوصلهتر هستند.
شاید این واکنش به زندگی امروزی و تنشهای فکری جامعه امروز است که مادران را کمحوصله کرده. خود من هم از این قاعده مستثنی نیستم با اینکه سرکار نمیروم ولی در رفتار با پسرم آنطور که باید صبور نیستم و زودجوش میآورم و پرخاش میکنم.
البته همیشه سعی کردهام از تجربیات مادرم برای تربیت فرزندم استفاده کنم و در کنارش مطالعه و جستوجو هم داشته باشم که خیلی هم به من کمک کرده. به نظرم اینترنت و کسب اطلاعات از طریق شبکه ابزاری است که مادران امروز برای هر موردی میتوانند به آن مراجعه و از نظرات بهروز کارشناسان تربیتی استفاده کنند.
دغدغه پرورش استعدادهای فرزند «بشری» ٢ فرزند ١٠ و ٥ ساله دارد. برای او پرورش استعدادهای فرزندانش خیلی اهمیت دارد. بشری میگوید: «مادر امروزی بهخصوص کسانی که در شهرهای بزرگ زندگی میکنند، سعی میکنند از امکانات رفاهی مثل موسسات آموزشی و فرهنگی فراوان برای پرورش استعدادهای کودکشان استفاده کنند. در واقع از دغدغههای اصلی مادران امروز پرورش استعدادهای بچههاست.
سطح دانش آنها هم به دلیل حضور بیشتر در جامعه و دسترسی به اینترنت و اطلاعات روز در حوزههای مختلف پزشکی، مهارتهای زندگی و هنری بیشتر شده است، به عبارتی مادران این دوره سعی میکنند هر روز خود را به روز کنند و از آخرین مهارتها برای تربیت فرزندشان استفاده کنند. حال و هوای مادران امروزی به این برمیگردد که هنوز با سنتها و فرهنگ کشور در ارتباط باشند و از آموزههای مادرانشان برای تربیت بچهها استفاده کنند یا اینکه تحتتأثیر فرهنگ وارداتی غرب قرار گرفته باشند و از شیوههای تربیتی فرنگی بهره ببرند.
کتاب، اینترنت و مشاوره «مهدیه» شاغل است و یک دختر ٤ ساله دارد. ساعتهایی که خودش در خانه نیست، «آروشا» را هم به مهدکودک میسپارد. او از دغدغههای تربیت دخترش میگوید: «به نظر من کار مادران امروز بهخصوص اگر شاغل هم باشند خیلی سختتر است. البته بچههای امروز هم در این سختتر شدن روشهای تربیتی تأثیرگذارند؛ بچههایی که خیلی باهوشترند و برای هر چیزی باید برایشان دلیل منطقی بیاوری، قانع کردنشان اصلا راحت نیست.
مادران قدیم خیلی به آموزش بچهها اهمیت نمیدادند و بیشتر به همان مدرسه بسنده میکردند. اما حالا یکی از دغدغههای اصلی مادران بعد از ٣سالگی بچهها، آموزش است. در این میان تکنولوژی هم کمک کرده البته قبول دارم که تا حدودی استفاده بیش از حد از موبایل، تبلت و بازیهای رایانهای مخرب بوده ولی مدیریت استفاده از این وسایل هم دست خودمان است. اکثر مادران امروزی تحصیلات دانشگاهی دارند که این خودش نکته مثبتی در آگاهی نسبت به تربیت بچههاست ولی از طرفی چون بیشتر مادران امروزی وقت زیادی برای بچههایشان اختصاص نمیدهند، دغدغه دارند که مبادا بچهها از نظر عاطفی و روحی به مشکل بر بخورند.
من برای این مسأله از مطالعه، اینترنت و کلاسهای مشاوره مهدکودک کمک گرفتهام که معمولا هم خیلی مفید بوده و برای همه مسائل راهحل خوبی دریافت کردهام. مثلا وقتی میخواستم دخترم را از پوشک بگیرم ٢ کتاب خواندم و با روانشناس صحبت کردم چون شنیده بودم این موضوع روی اعتماد به نفس بچه تأثیر میگذارد. به نظر من مطالعه و کسب آگاهی برای مادران امروز در تربیت بچهها اجتنابناپذیر است.»
تجربه قدیمیها الگوهای عکس امروز «شیوه تربیتی امروز با دورههای پیش خیلی تفاوت کرده چون بچههای این دوره قابل مقایسه با بچگیهای خود ما نیستند.» اینها را منیر که مادر کودکی ٥ساله است میگوید. یک مادر: مادران این دوره سطح علم و دانش بالاتری نسبت به قبل دارند و این سطح علم و آگاهیشان هم مطمئنا در سبک زندگیشان تأثیر گذاشته است او تفاوتهای تربیتی را به تفاوتهای بچههای هر دوره مرتبط میداند و میگوید: «مادران دورههای پیش چالش زیادی با بچهها نداشتند چون بچهها حرف گوشکنتر بودند و تقریبا هر چیزی که پدر و مادر میگفتند، میپذیرفتند.
من تجربه هر ٢ دوره را دارم چون پسرم ١٧ ساله است و دخترم ٥ ساله. به خاطر همین میگویم روش تربیتی بچههای هر دوره زمین تا آسمان تفاوت دارد. بچههای امروز با هوشتر هستند، فکر میکنند، کنجکاوی میکنند و بدون دلیل و برهان هیچ چیزی را قبول نمیکنند و نهایتا کاری را انجام میدهند که خودشان تشخیص دهند، درست است.
اگر بخواهم الگوی تربیتی دورههای قبل با امروز را مقایسه کنم فقط میتوانم بگویم از روشهای قدیمی بهعنوان الگوهای عکس استفاده میکنیم. یعنی در دورههای کودکی ما، مادران رفتار تحکمی داشتند و اکثر بچهها بدون چون و چرا خواسته یا ناخواسته میپذیرفتند؛ اما امروز این روشها اصلا جواب نمیدهد و بچهها را عصبی و پرخاشگر میکند. مادران امروز باید بیشتر در تربیت بچهها حوصله کنند. این راهی است که من خودم نتیجه خوبی از آن گرفتهام. با ملایمت و حوصله هر چیزی را حتی چندینبار برای بچه با استدلال بیان میکنم تا بپذیرد.
البته یکی از مهمترین مشکلات تربیتی که مادران امروز با آن مواجه هستند تناقضها و عدم هماهنگی با همسران است که خودش مشکلساز میشود.»
متاسفانه تربیت بچه اولویت چندم مادران این دوره است نه اولویت اول. شاید امروز کارکردن، درسخواندن و خیلی کارهای دیگر اولویت اول زنان باشد و اکثرا وقت و انرژی زیادی برای تربیت کودک نمیگذارند. بهنظر من تربیت یعنی توجه و محبت پدر و مادر که کودکان این دوره صددرصد از آن برخوردار نیستند.
مادران امروز اکثرا شاغل هستند که مجبورند بچه را پیش مادران خود یا به مهدکودک بگذارند. پس نیمی از روز را بدون بچه میگذرانند. وقتی هم که به خانه میآیند انرژی و حوصله سر و کلهزدن و بازیکردن با بچه را ندارند. البته کلا مادران امروز در تربیت بچهها کمحوصلهتر هستند. شاید این واکنش به زندگی امروزی و تنشهای فکری جامعه امروز است. چون بیشتر مادران امروزی وقت زیادی برای بچههایشان اختصاص نمیدهند، دغدغه دارند که مبادا بچهها از نظر عاطفی و روحی به مشکل بر بخورند.
من برای این مسأله از مطالعه، اینترنت و کلاسهای مشاوره مهدکودک کمک گرفتهام که معمولا هم خیلی مفید بوده و برای همه مسائل راهحل خوبی دریافت کردهام. مثلا وقتی میخواستم دخترم را از پوشک بگیرم ٢ کتاب خواندم و با روانشناس صحبت کردم چون شنیده بودم این موضوع روی اعتماد به نفس بچه تأثیر میگذارد.(راضیه زرگری/شهروند) *انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانههای داخلی و خارجی در «جام جم سرا» لزوماً به معنای تایید یا رد محتوای آن نیست و صرفاً به قصد اطلاع کاربران بازنشر میشود.
سه شنبه 16 دی 1393 15:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
مادران نمونه و درمان فرزندشان
اکثر مادران به محض دیدن ناراحتی کودکشان چه جسمی و چه روحی سریعا به دنبال راه درمان برای وی هستند و می کوشند تا کودکشان را آسوده ببینند همه والدین عاشق فرزندان خود هستند و از بیماری آن ها بسیار نگران می شوند هیچ مادری دوست ندارد که درد کشیدن فرزند خود را ببیند اگرچه هر مادری رمدرس حوزه و دانشگاه: برخی مشاورههای امروزی فرویدی ارائه میشود / مدیریت کلام بسیاری از مشکلات را رفع میکند
مدرس حوزه و دانشگاه برخی مشاورههای امروزی فرویدی ارائه میشود مدیریت کلام بسیاری از مشکلات را رفع میکندمدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برخی از مشاورهها با مبنای فرویدی ارائه میشود گفت مدیریت کلام و رعایت شیوه صحیح سخن گفتن بسیاری از مشکلات را برطرف میکند به گزارش خبرگایران؛ شاخص کاهش مرگ مادران باردار
یک مقام مسئول در وزارت بهداشت عنوان کرد ایران شاخص کاهش مرگ مادران باردار خبرگزاری پانا مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت ترویج رویکرد پزشکی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های کشور در کاهش مرگ مادران موثر است ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۴ دي ساعت 09 29 به گزارش خبرنپیام به رئیسجمهور و فیلم فجر در رونمایی از کتاب «شیار143» باشهآهنگر: مسلمانها تصویری از گفتار ماد
پیام به رئیسجمهور و فیلم فجر در رونمایی از کتاب شیار143باشهآهنگر مسلمانها تصویری از گفتار مادران شهدا ثبت کنید آبیار تعریفی از ضدجنگ بدهیدباشه آهنگر در مراسم رونمایی از کتاب شیار 143 گفت مادران شهدا و خانوادههای آنها گنجینه های ما از هشت سال دفاع مقدس هستند و میگویم مسلممادران شهید و عوامل فیلم شیار ۱۴۳ در قزوین تجلیل شدند -
با حضور استاندار مادران شهید و عوامل فیلم شیار ۱۴۳ در قزوین تجلیل شدند شناسهٔ خبر 2464234 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ استانها > قزوین قزوین- در مراسمی با حضور استاندار قزوین از ۱۰ مادر شهید و نیز کارگردان تهیه کننده و بازیگر فیلم شیار ۱۴۳ در قزوین تجلیل شد به گزارش خبرنگار«گَستا»، آهنگی برای همراهی مادرانه دایه با «زائو»
سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۶ مامایی از قدیمیترین حرفههای شاخص محسوب میشود که همواره در تمام جوامع مورد توجه افراد بوده شخص ماما یا دایه تأثیرگذارترین فرد در تولد نوزادان و سلامت مادران است که معمولاً این حرفه را به صورت خانوادگی و نسل به نسل آموزش میبیند به گزارش خبرنگارفارس گزارش میدهد سرقت موبایل بلای ناخوشایند امروزی/ اقدامات جهانی اپراتورها برای ردیابی گوشیهای مسروقه
فارس گزارش میدهدسرقت موبایل بلای ناخوشایند امروزی اقدامات جهانی اپراتورها برای ردیابی گوشیهای مسروقهتعداد سرقتهای موبایل در برخی کشورها روز به روز بالا میرود همچنان که 40 درصد دزدی در شهرهای بزرگ آمریکا مربوط به سرقت موبایل است به تبع این پدیده ارزش فروش مجدد گوشی و بازاراستان بوشهر نباید جوان تحصیلکرده بیکار داشته باشد -
صفایی بوشهری استان بوشهر نباید جوان تحصیلکرده بیکار داشته باشد شناسهٔ خبر 2463989 سهشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ استانها > بوشهر بوشهر - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت استان بوشهر نباید جوان تحصیلکرده بیکار داشته باشد به گزارش خبرنگار مهر آیتالله غلامعلی صفاسازمان جهانی ایران را به عنوان شاخص کاهش مرگ مادران معرفی کرد
مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت سازمان جهانی ایران را به عنوان شاخص کاهش مرگ مادران معرفی کرد خبرگزاری پانا مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت ترویج رویکرد پزشکی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های کشور در کاهش مرگ مادران موثر است ۱۳۹سازمان جهانی بهداشت : ایران ؛ موفق درشاخص کاهش مرگ مادران
سازمان جهانی بهداشت ایران موفق درشاخص کاهش مرگ مادران جامعه > سلامت - سازمان بهداشت جهانی در گزارشی ایران را از زمره بهترین کشورها در کاهش شاخص مرگ و میر مادران قلمداد کرد به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت مدیر کل دفتر سلاشجاعت مادرانه را در شبکه 4 ببنید
شجاعت مادرانه را در شبکه 4 ببنید مستند شجاعت مادرانه جمعه 26 دی ساعت 15 با تحلیل روی آنتن شبکه چهار سیما میرود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی شبکه علم و فرهنگ مستند شجاعت مادرانه جمعه 26 دی ساعت 15 با تحلیل روی آنتن شبکه چهار سیمفریب مادران برای تجاوز به فرزندانشان/ صحبتهای دختر بچه بیگناه از جنایتهای هیولا + تصاویر
فریب مادران برای تجاوز به فرزندانشان صحبتهای دختر بچه بیگناه از جنایتهای هیولا تصاویر بیمار روانی که در گذشته 2 بار به خاطر اعمال فاسد خود بر روی کودکان زندانی شده است اکنون در خارج از زندان به سر می برد و با نام های مستعار در شبکه اجتماعی فیسبوک در کمین قربانیان دیگر است34 درصد تحصیلکرده ها بدون فرزند/صدور دفترچه بیمه اجباری برای نوزادان -
بهزیستی و رفاه در هفته ای که گذشت 34 درصد تحصیلکرده ها بدون فرزند صدور دفترچه بیمه اجباری برای نوزادان شناسهٔ خبر 2465207 پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۴ ۰۳ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی اعلام آخرین جزییات مسکن امید کارگران صدور دفترچه بیمه اجباری برای نوزادان بیمه ۸ میلیون ایرا34 درصد تحصیلکرده ها بدون فرزند/صدور دفترچه اجباری برای نوزادان -
بهزیستی و رفاه در هفته ای که گذشت 34 درصد تحصیلکرده ها بدون فرزند صدور دفترچه اجباری برای نوزادان شناسهٔ خبر 2465207 پنجشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۴ ۰۳ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی اعلام آخرین جزییات مسکن امید کارگران صدور دفترچه بیمه اجباری برای نوزادان بیمه ۸ میلیون ایرانی درسازمان جهاني بهداشت ايران را از کشورهاي موفق در شاخص کاهش مرگ مادران معرفي کرده است
۲۴ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۸ق ظ مدير کل دفتر سلامت خانواده جمعيت و مدارس وزارت بهداشت سازمان جهاني بهداشت ايران را از کشورهاي موفق در شاخص کاهش مرگ مادران معرفي کرده است مدير کل دفتر سلامت خانواده جمعيت و مدارس وزارت بهداشت گفت ترويج رويکرد پزشکي مبتني بر شواهد در بيمارستان هاي کشور درکاهش مرگ مادران در ایران /۳۰۰هزار باروری به فرزند آوری ختم نمی شود -
مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت کاهش مرگ مادران در ایران ۳۰۰هزار باروری به فرزند آوری ختم نمی شود شناسهٔ خبر 2465095 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۱ جامعه > بهداشت و سلامت مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت ترویج رویکرد پزشکی مبتنکاهش مرگ مادران در ایران /۳۰۰هزار باروری به فرزند آوری ختم نمی شود
کاهش مرگ مادران در ایران ۳۰۰هزار باروری به فرزند آوری ختم نمی شود مدیر کل دفتر سلامت خانواده جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت ترویج رویکرد پزشکی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های کشور در کاهش مرگ مادران موثر است به گزارش نامه نیوز دکتر محمد اسماعیل مطلق در حاشیه برگزاری نشست مدی-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها