واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۳۸ق.ظ)
مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت: سازمان جهاني بهداشت ايران را از کشورهاي موفق در شاخص کاهش مرگ مادران معرفي کرده است مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت گفت: ترويج رويکرد پزشکي مبتني بر شواهد در بيمارستان هاي کشور در کاهش مرگ مادران موثر است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمد اسماعيل مطلق، مدير کل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت در حاشيه برگزاري نشست مديران گروه سلامت خانواده و کارشناسان مادران باردار بابيان اينکه سالانه حدود 1 ميليون و 750 هزار بارداري در کشور رخ ميدهد، گفت: از اين تعداد حدود يکميليون و 410 هزار بارداري منجر به فرزند آوري ميشود و از اين تعداد فرزند آوري حدود 26 تا 27 هزار کودک، از نوزادي تا سن 5 سالگي فوت ميکند.
به گفته مديرکل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، حدود 300 هزار مورد از بارداريهايي که رخ ميدهد منجر به فرزند آوري نشده و بيشتر به سقط و مرده زايي منتهي ميشود و سقطجنين براي يک خانم عوارضي شامل مشکلات روحي و رواني، افسردگي، چسبندگي و عفونت رحم، ناباروري و نازايي ثانويه به همراه دارد.
دکتر مطلق در ادامه، با اشاره به اينکه در حال حاضر سن ازدواج به 10 سال افزايشيافته است، گفت: شتاب افزايش سن ازدواج در زنان بيشتر است.
وي همچنين، بهترين سن بارداري را 18 تا 35 سالگي بيان کرد و افزود: بارداريهايي که در سن بالا رخ ميدهد نياز به مراقبتهاي ويژه دارد.
دکتر مطلق در ادامه، فاصله فرزند آوري در کشور را 3.5 سال بيان کرد و گفت: متأسفانه فاصله فرزند دوم به سوم در کشور 5 سال و 4 ماه است که در کشورهاي منطقه فاصله فرزند آوري کمتر از 3.5 سال ميباشد.
مديرکل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس در ادامه، يکي از اهداف نشست کارشناسان مادران باردار و مديران گروه سلامت خانواده دانشگاههاي علوم پزشکي کشور را مراقبتهاي ويژه از مادران باردار با سن زير 18 سال و بالاي 35 سال عنوان کرد و گفت: کاهش مرگومير مادران، کاهش بيماريهاي زمينهاي در دوران بارداري و پس از زايمان، مراقبت از مادران باردار تا 43 روز بعد از زايمان و کاهش ميزان سزارين و افزايش ميزان زايمان طبيعي و ايمن در کشور از ديگر اهداف اين نشست است.
مديرکل دفتر سلامت خانواده، جمعيت و مدارس وزارت بهداشت، ارتقاي سلامت و کاهش مرگومير مادران را يکي از مهمترين تعهدات کشورها دانست و گفت: طبق آخرين گزارش سازمان جهاني بهداشت، ايران يکي از کشورهاي موفق در دستيابي به پنجمين هدف توسعه هزاره و کاهش شاخص مرگ مادر است.
وي با اشاره به اينکه تا پايان برنامه پنجم توسعه بايد ميزان مرگ مادران به 15 در صد هزار تولد زنده کاهش يابد، افزود: مطالعه تاريخچه مادران فوتشده نشان ميدهد که بسياري از اين مرگها با ارتقاي عملکرد و مهارت پزشکان و متخصصين قابلپيشگيري است.
به گفته دکتر مطلق، ترويج رويکرد پزشکي مبتني بر شواهد در بيمارستانهاي کشور در کاهش ميزان خونريزي و در نهايت مرگ مادران مؤثر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]