واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
همدردی با کودکان سرطانی: آقای دکتر سر خود را تراشید [+عکس]
جام جم سرا: یک فوق تخصص خون و سرطان کودکان که عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است، برای همدردی و همسویی با بیماران مبتلا به سرطان، موهای سر خود را تراشید.
دکتر مهران کریمی با اشاره به اهمیت همسویی با مبتلایان به سرطان طی مراحل درمان گفت: خانوادهها باید با آگاهی کامل به حمایت عاطفی از این بیماران بپردازند زیرا این مسئله در روند درمان آنها موثر است. وی نوجوان ۱۵ سالهای را مثال زد که به بیماری سرطان مبتلا شده و برای مراحل درمان تحت نظر بود و گفت: این نوجوان در ادامه درمان به دلیل ریزش مو، حاضر به شیمی درمانی نمیشد و من برای جلب رضایت وی و هم سویی با بیمار موهای سرخودم را تراشیدم که با این اقدام متوجه شد که ما دوستش داریم و میخواهیم که وی درمان شود.
این متخصص گفت: حفظ خونسردی و پیگیری درمان کودکان توسط والدین در هنگام درمان اهمیت قابل توجهی دارد و همه ما باید به این نکته توجه کنیم که زندگی سالم و شاد حق همه کودکان است، به ویژه کودکانی که مبتلا به سرطان هستند. کریمی درباره این بیماری گفت: شناخت علایم، تشخیص بموقع و درمان صحیح، با توجه به پیشرفتهای علمی چشمگیری که صورت گرفته، میتواند در بسیاری از موارد به درمان قطعی بیماران مبتلا به سرطان منجر شود. سرطان یک پدیده شایع در جوامع صنعتی امروز است که به ویژه در کودکان باید مورد توجه جدی قرار گیرد. او گفت: شایعترین نوع سرطان در کودکان، سرطان خون است که علت اصلی بروز آن ناشناخته است ولی عوامل محیطی و ژنتیکی میتواند در ایجاد آن دخالت داشته باشد. عوامل محیطی شامل موارد مختلفی هستند از جمله اشعه یونیزه مثلا در انجام رادیولوژیها، مواد شیمیایی مانند بنزن موجود در بنزین غیر استاندارد، عوامل ویروسی، امواج الکترومگنیک، سیگار، الکل و سن بالای مادر که این موارد از مهمترین عوامل محیطی هستند. وی بیان کرد: البته عوامل محتمل دیگری مانند ریزگردها، آلودگی محیطی، مواد خوراکی غیر استاندارد، کودهای شیمیایی غیر استاندارد در محصولات غذایی و امواج پارازیت نیز در این زمینه قابل بحث هستند. عوامل ژنتیکی مانند اشکالات کروموزومی هم میتواند در ایجاد سرطان خون دخالت داشته باشد، بنابر این با کاهش خطرات محیطی، پیشگیری از سرطان تا حدودی قابل انجام است. استفاده از بنزین استاندارد و هوای پاک، استفاده از مواد خوراکی سالم و کودهای شیمیایی استاندارد، حذف ارتباط مستقیم با امواج پارازیت و اشعه یونیزه، کاهش آلودگی محیطی و رعایت مسایل بهداشتی، همگی میتوانند در کاهش بروز سرطان موثر باشند. فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به اینکه رعایت بهداشت و استانداردها، راه آسانی برای پیشگیری از سرطان است، افزود: آشنایی مردم و به ویژه والدین با نشانههای سرطان خون میتواند کمک قابل توجهی به تشخیص زود هنگام، درمان صحیح و در نتیجه درمان کودک نماید.
دکتر کریمی بیان کرد: علایم سرطان خون میتواند شامل رنگ پریدگی، بیاشتهایی، سرماخوردگی، تب طولانی و دردهای استخوانی باشد و از دیگر نشانهها، بزرگ شدن غدد لنفاوی، کبد، طحال و ایجاد لکههای خون مردگی بر روی پوست و خون ریزیهای خود به خودی است. در صورت مشاهده این نشانهها باید خیلی سریع با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش خون، از عدم وجود بیماری اطمینان حاصل نمود. دکتر کریمی ادامه داد: تشخیص سرطان خون با آزمایشهای ویژه خون و مغز استخوان امکان پذیر است که درمان به موقع و صحیح، در بسیاری از موارد، میتواند به درمان قطعی به خصوص در کودکان منجر گردد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه در مواردی که بیمار به شیمی درمانی پاسخ ندهد، پیوند مغز استخوان، راه دیگر درمان برای مبتلایان به سرطان خون است، اظهار داشت: اگر چه امکان دارد کلمه سرطان موجب وحشت و نگرانی در خانوادهها شود، ولی باید صادقانه بگویم که درمانهای جدید و پیشرفته در سالهای اخیر توانسته به این بیماران کمکهای قابل توجهی نماید. (ایرنا)
دوشنبه 15 دی 1393 09:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]