واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یک کارشناس مسائل خاورمیانه مطرح کرد؛
غرب نگران پسلرزههای مرگ پادشاه/ سیاست عدم تغییرات کوتاه مدت در ریاض از سوی لندن و واشنگتن
یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: کانالهای قدرت داخلی ریاض و دولتهای خارجی متحد عربستان کوشیدند با مرگ ملک عبدالله تفاوتی در سیاستهای این کشور ایجاد نشود.
"جعفرقنادباشی" در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، در رابطه با مرگ پادشاه عربستان و تاثیر آن بر سیاستهای این کشور، اظهار داشت: مهمترین نکته این است که کانالهای قدرت در داخل عربستان و دولتهای خارجی متحد این کشور کوشیدهاند با مرگ ملک عبدالله تفاوتی در سیاستهای ریاض ایجاد نکنند.
وی ادامه داد: غربیها نگران تنشهایی هستند که ممکن است با مرگ پادشاه در عربستان به وجود آید و به خیزشهای مردمی در منطقه خاورمیانه بیانجامد و یا به تضعیف سیاستهای منطقهای عربستان منجر شود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: قبل از مرگ ملک عبدالله هیاتهای انگلیسی و آمریکایی در عربستان حضور یافتند و وظیفه آنها نظارت بر عدم تغییرات کوتاه مدت در این کشور بوده است.
قنادباشی افزود: دستگیری شیخ علی سلمان در بحرین، کاهش قیمت نفت و افزایش درگیریها در یمن با اطلاع از مرگ قریب الوقوع ملک عبدالله در عربستان صورت گرفته است و اگر شیخ علی سلمان در زمان مرگ عبدالله در زندان نبود با تضعیف نیروهای عربستانی در بحرین انقلاب این کشور در شرف پیروزی قرار میگرفت.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این که تدوین، تنظیم و اجرای سیاستهای داخلی و خارجی در عربستان متکی بر اهرمهای داخلی این کشور نیست، اظهار داشت: سهم ملک عبدالله و آل سعود در عربستان برای اجرای برخی از سیاستها کمتر از 50 درصد بود اما با این وجود مرگ وی نیز قطعا تاثیری هر چند اندک بر سیاستهای عربستان خواهد داشت.
وی ادامه داد: سیاستهای عربستان را غربیها تدوین و اجرا میکردند و تغییر پادشاه منجر به تغییرات کلی در عربستان نخواهد شد، در کشورهایی باید در انتظار تغییرات بود که سیاست در آن مستقل باشد.
قندباشی تصریح کرد: خاندان سعودی دیگر قابلیت ماندن در ساختار سیاسی عربستان را ندارند و مقبول 28 میلیون عربستانی نیستند، غرب نیز به این نتیجه رسیده است که این خاندان دیگر نمیتواند منافعش را تامین کند و در دراز مدت ناگزیر به تجدیدنظر است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان این که مرگ عبدالله و پادشاهی ملک سلمان فرصتی برای غرب است تا تغییراتی را در عربستان ایجاد کند، اظهار داشت: دو علت موجب تغییرات در عربستان خواهد شد یکی برداشتهای غربی مبنی بر ضرورت تغییر و دیگری به بنبست رسیدن خاندان آل سعود.
وی افزود: عربستان در زمان ملک عبدالله وارد سیاستهای براندازانه در منطقه شده بود و در زمان مرگ وی این سیاستها کاملا به شکست رسیده بود.
قناد باشی ادامه داد: در کشورهای سوریه، عراق، پاکستان، افغانستان و شمال آفریقا به استثنای مصر که تا حدودی عربستان توانسته بود اخوان المسلمین را تضعیف کند سیاستهای ریاض با شکست مواجه شده است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تصریح کرد: حتی اگر ملک عبدالله هم باقی میماند ناگزیر بود سیاست خارجی این کشور را تغییردهد چرا که عربستان دیگر نمیتواند در براندازی دولتهای منطقه شرکت کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ملک سلمان به بیماری آلزایمر دچار و فردی بیمار است، وی هیچ ویژگی شخصیتی برای برگزیده شدن به عنوان پادشاه ندارد و این مساله موجب خواهد شد تا نیروهای داخلی عربستان دارای فرمانبری کمی از وی باشند و در نهایت افزایش میزان نافرمانی در عربستان زمینه انقلاب در این کشور فراهم خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
شجرهنامه خاندان آل سعود/ تصویر
ولیعهدی شاهزاده محمد و ورود نسل سوم خاندان سلطنتی سعودی به ساختار قدرت
ملک سلمان باید مواضعش در قبال ایران را تغییر دهد
کامرون به عربستان میرود
بوسنیچ: قضاوت داور منزجرکننده بود
ملک عبدالله با عربستان چه کرد/ سرنوشت حجاز پس از مرگ پادشاه
حمایت جان کری از مسلمانان!
اختلاف پسر ملک عبدالله و پادشاه جدید بالا گرفت
کد خبر: ۵۱۱۰۳۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]