محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832151910
ساز و برگ فرهنگي سياست جهانشمول |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ساز و برگ فرهنگي سياست جهانشمول
سياستمداران بزرگ در طول تاريخ، «جوانان» را که هنوز علم و فلسفه نياموختهاند و از اين فضيلت برخوردارند که زبان اقتدار و زور را نميفهمند، ميدان اصلي کار بزرگ خويش در تغيير دنيا قرار ميدهند، و با آنها با «ايمان به مثابه فلسفه عشق» سخن مي گويند.
کد خبر: ۴۶۹۲۴۸
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۸ - 24 January 2015
دکتر حامد حاجيحيدري در سرمقاله رسالت نوشت:
تز اول
برداشت من اين است که نامه متفاوت آيت ا... سيد علي حسيني خامنهاي، مقام معظم رهبري، خطاب به «جوانان اروپا و آمريکاي شمالي»، در کنار تدابير متمايز ديگر، يعني «سياست نرمش قهرمانانه»، و استراتژي «سياست عمومي» (Public Policy) که در دو دولت اخير به دو شکل متفاوت اما متمم در حال پي گيري است، گواه بر آن است که ايران قصد دارد در جايگاه يک قدرت جهاني قرار بگيرد و عمل کند، و يک قدرت جهاني نميتواند در انزوا و منفعل، يک قدرت جهانشمول باشد، و نکته مهم در اين سياست جهان شمول آن است که بيشتر از جنس نرم است تا سخت.
تز دوم
آگاهي پراکني از اين تدبير و سياست بلند مدت لازم است، چرا که ابزار اصلي براي اين حضور جهاني نه اقتصادي است و نه نظامي و نه از سنخ نفوذ سياسي، بلکه از جنس فرهنگي است، و خصوصاً اين سنخ از عمل جهاني بدون فرمول هميشگي موفقيت جمهوري اسلامي ايران، يعني «مردم هميشه در صحنه» تحقق نمييابد.
تز سوم
مردم و نخبگان و بويژه نخبگان فرهنگي اين کشور بايد بدانند که در چه موقعيت خطيري هستند و «هر کس، در هر جايي قرار دارد، بايد کار خود را درست انجام دهد»؛ همان طور که آيت ا... سيد علي حسيني خامنهاي، مقام معظم رهبري، مکرراً و در موقعيتهاي مختلف خصوصاً در رويدادهاي حساس هشتاد و هشت، فرمول روزآمد حضور در صحنه را چنين بيان داشته اند: «هر کس، در هر جايي قرار دارد، کار خود را درست انجام دهد». مهم، تکرار: «هر کس، در هر جايي قرار دارد، کار خود را درست انجام دهد».
تز چهارم
و اما محتواي نامه، متمرکز بر سنخي از «تحدي» است که در آن از مخاطبان خواسته ميشود تا مستقيماً با واقعيت روبرو شوند.
ايشان، «حوادث اخير در فرانسه و وقايع مشابه در برخي ديگر از کشورهاي غربي» را در کنار «تاريخ اروپا و آمريکا» قرار دادند که «از برده داري شرمسار است، از دوره استعمار سرافکنده است، از ستم بر رنگين پوستان و غير مسيحيان خجل است»؛ تاريخي که محققين و مورخين خود آنها «از خونريزيهايي که به نام مذهب بين کاتوليک و پروتستان يا به اسم مليت و قوميت در جنگهاي اول و دوم جهاني صورت گرفته، عميقاً ابراز سرافکندگي ميکنند». پس، نميتوان وقوع اين اتفاقات را مشعر بر ذات نا مساعد اسلام دانست، همان طور که آن رويدادها را نميتوان حاکي ذات خراب انسان و مليت و مذهب اروپايي و آمريکايي شمرد.ايشان، ضمن برقراري تمايز ميان «جوانان»، «پدران و مادران»، «سياستمداران و دولتمردان»، و «روشنفکران»، منحصراً «جوانان» را هدف خطاب خويش قرار دادند. ايشان با تدارک تعبير «the disintegration of the Soviet Union» حساب اسلام شرقي را از پيشينه خشونت بار اتحاد شوروي هم جدا کردند.
و بالاخره، ايشان با عبارت their own recruited terrorists as representatives of Islam، تروريستها را «تازه مزدوران» همان «رياکاران / hypocrites» دانستند که نميخواهند جوانان برداشت مستقيم و درستي از اسلام داشته باشند.
حال، و پس از برقراري تمايزها، در سه بند پاياني، مطلب چنين جمع بندي شده است: «من از شما ميخواهم اجازه ندهيد با چهره پردازيهاي موهن و سخيف، بين شما و واقعيت، سد عاطفي و احساسي ايجاد کنند و امکان داوري بيطرفانه را از شما سلب نمايند. امروز که ابزارهاي ارتباطاتي، مرزهاي جغرافيايي را شکسته است، اجازه ندهيد شما را در مرزهاي ساختگي و ذهني محصور کنند.
«اگر چه هيچ کس به صورت فردي نميتواند شکافهاي ايجاد شده را پر کند، اما، هر يک از شما ميتواند به قصد روشنگريِ خود و محيط پيرامونش، پلي از انديشه و انصاف بر روي آن شکافها بسازد. اين چالش از پيش طراحي شده بين اسلام و شما جوانان، اگر چه ناگوار است، اما، ميتواند پرسشهاي جديدي را در ذهن کنجکاو و جستجوگر شما ايجاد کند. تلاش در جهت يافتن پاسخ اين پرسشها، فرصت مغتنمي را براي کشف حقيقتهاي نو پيش روي شما قرار ميدهد.
«بنا بر اين، اين فرصت را براي فهم صحيح و درک بدون پيش داوري از اسلام از دست ندهيد تا شايد به يمن مسئوليت پذيري شما در قبال حقيقت، آيندگان اين برهه از تاريخ تعامل غرب با اسلام را با آزردگي کمتر و وجداني آسوده تر به نگارش درآورند».
تز پنجم
سبک نامه، ويژه است؛ نامه، در جايي که بدواً انتظار نميرفت، خاتمه يافته است. گمان ميرفت که مرجع عالي قدر مسلمين، با «جوانان اروپا و آمريکاي شمالي» با آوردن آياتي از قرآن کريم يا براهيني مشعر به حقانيت کلام احتجاج کنند و بيان را ادامه دهند، ولي نامه تأمل و تصميم را به مخاطبان واگذارده است. برآوردن اعتبار و تکاني در مخاطبان، و سپس، رهانيدن آنها در تأملات شخصي، «شايد ايمان آورند».
نکته آن است که سياستمدار، براي تغيير دنياي پيرامون خود ابزارهاي مختلفي در اختيار دارد؛ ولي تمايز سياستمداران در تصميمي است که در مورد ابزارهاي تغيير اتخاذ ميکنند.
سياستمدار، گاه نيازمند آن است که «پدران و مادران»، «سياستمداران و دولتمردان»، و «روشنفکران» را دگرگون کند. در اين هنگام، دليل و برهان ميآورد، يا از نفوذ و اقتدار خود استفاده ميکند. «پدران و مادران»، «سياستمداران و دولتمردان»، و «روشنفکران»، برهان و تجربه اندوختهاند، و سياستمدار، در خطاب با آنها دليل ميآورد، علم اقامه ميکند، و فلسفه ميورزد.
هستند سياستمداراني که در خطاب با جامعه خود، مدام دليل و برهان ميآورند، يا از اقتدار و قدرت و زور خود استفاده ميکنند. اين سياستمداران، در سطح متوسط الحال يا معلوم الحالي به سر ميبرند. اين سياستمداران، همانها هستند که ملتها يا تمدنها را به هزيمت کشيدهاند. ولي سياستمداران بزرگ تاريخ، پيامبران اديان ابراهيمي، يا حکيماني که مجال سياست ورزي يافتهاند، اصل خطاب خود را نه به سوي «پدران و مادران» و «سياستمداران و دولتمردان» و «روشنفکران»، که دانش آموخته علم و فلسفه هستند يا زبان اقتدار و زور را خوب ميفهمند، معطوف ميدارند. سياستمداران بزرگ در طول تاريخ، «جوانان» را که هنوز علم و فلسفه نياموختهاند و از اين فضيلت برخوردارند که زبان اقتدار و زور را نميفهمند، ميدان اصلي کار بزرگ خويش در تغيير دنيا قرار ميدهند، و با آنها با «ايمان به مثابه فلسفه عشق» سخن مي گويند.
در بخش اعظم تاريخ، خطاب قرار دادن «پدران و مادران»، «سياستمداران و دولتمردان»، و «روشنفکران» کم ثمر بوده است چرا که انرژي يک جامعه در نوجوانان و جوانان آن جامعه نهفته است. آنها هستند که نيروي پيشران اغلب جوامع تاريخ را ميساختهاند، و تصميم آنها بوده است که تاريخ جوامع را رقم ميزده است؛ آنچه معمولاً جوانان را راه ميبرد، علم و فلسفه يا اقتدار و زور نيست، بلکه «ايمان به مثابه فلسفه عشق» است.
تز ششم
«ايمان به مثابه فلسفه عشق» ...
تقابل ايمان با علم و فلسفه و اقتدار و زور، براي نخستين بار، جنبه تاريخي بودن زيست شخصي و اجتماعي انسان را گوشزد ميکند. به عنوان مثال، يک نوجوان يا جوان از دروغ گفتن اجتناب ميکند، نه به آن خاطر که دقيقاً ميداند که دروغ چه مفهوم فلسفي و تجربي منفي به بار ميآورد يا نه اينکه با پوست و استخوان خود دقيقاً از عقوبت دروغ گفتن با خبر است، بلکه او به خاطر عمق ايمان خويش به جذبه نبي و حکيم يا عمق عشق به مادري که وي را از دروغ نهي کرده است، دروغ نميگويد.
«ايمان به مثابه فلسفه عشق»، همواره کارساز است، ولي در ميان جوانان و نوجوانان کارسازتر است، و سياستمدار حکيم که در پي ايجاد يک تغيير بزرگ و تاريخي است، نوجوانان و جوانان را با خود همراه ميکند، و براي اين همراهي بايد «ايمان به مثابه فلسفه عشق» را در آنها برانگيزد.
تجربه جواني چيست؟ تجربه جواني بيش از هر چيز، تجربه «تصميم» و خواستن است. «تصميم» با اين تجربه بنيادي همراه است: ميخواهم، ولي نميتوانم خواستن خود را بخواهم.
و سياستمدار حکيم، بيش از همه، اين حقيقت را درک ميکند. سياستمدار حکيم، از آن رو که حکيم بايد در درون، تجربه کنيم که منشأ خواستن چيست: «اين منشأ و اين توانايي تصميم گرفتن را ما خود نميتوانيم پديد آوريم».
سياستمدار حکيم، که خوب در اين پديدار نظر ميکند، به شهود و روشني در مييابد که «تصميم» و آزادي من از خودم نيست، بلکه به من از سوي «بخشايشگر» بخشوده شده است؛ از اين رو، جوانان را به تأمل در هستي «بخشايشگر» فرا ميخواند؛ از آنان ميخواهد که از خود سئوال کنند و به آزادي انتخاب خود مغرور نگردند. تنها در صورت التفات به هستي «بخشايشگر» است که آزادي به معناي واقعي کلمه استمرار خواهد يافت، چرا که حکمت به خوبي نشان ميدهد که منشأ آزادي از هستي «بخشايشگر» است و او که منشأ آزادي را درک نميکند، با خودمداري ريشههاي آزادي را به خشکي ميکشاند. سياستمدار حکيم، دريافته است که غفلت از بخشايشگر و «از خود راضي بودن»، به سبب محدوديت ما آدميان، چه آثار معکوسي ميتواند پديد آورد. آدمي از خود رهايي نمييابد و فراتر از خود نميتواند رفت، مگر به ياري خداوند «بخشايشگر»، و بدون فرا رفتن از خود، «ايمان به مثابه عشق» براي آدمي دست نيافتني خواهد شد.
پس، آزادي، اگر خوب در آن تأمل شود، مستلزم التفات به محضر «بخشايشگر» و «فروتني» در پيشگاه اوست. سياستمدار حکيم، به پيروان خود ميفهماند که اگر چيزي را که از خدا ميآيد از آن خود بدانند، به تاريکي خودمداري فرو ميافتند. پس، فروتني و افتادگي، شرط حقيقي آزادي نيک و پايدار است.
حالا، به همت سياستمدار حکيم، سه مفهوم راهنما براي جوانان به دست ميآيد که هر يک، دنيايي از انگيزههاي والا براي تغيير دنيا به همراه دارد: «آزادي»، «بخشايشگر»، و «فروتني». جوان با ايمان، اگر با سياستمدار حکيم همراه شود، به اين سه مفهوم گرانقدر دست مييابد که براي «تصميم» به سوي کار نيک، توشه گرانقدري است، که مشابه آن با فلسفه و علم و اقتدار و زور، هرگز به دست نميآيد. سياستمدار حکيم به چنين نيرويي براي اعمال تغيير در جهان نظر دارد.
جمعبندي
در يک جمع بندي، طرح کلي سياستمدار حکيم براي تغيير دنياي او معلوم ميشود؛ او، از ميان سه قشر «جوانان» و «پدران و مادران» و «سياستمداران و دولتمردان» و «روشنفکران»، نيروهاي محرکه اصلي جامعه، همان «جوانان» را انتخاب ميکند، و از «ظرفيت»هاي جوانان، «آزادي» را به گزين ميسازد.
و سپس، به ياران جوان خود با اين استدلال ساده که «آزاد نيستيم که آزاد باشيم»، ميفهماند که اين آزادي را «بخشايشگر»ي عطا فرموده است، و آنها را به فروتني و حد نگهداري فرا ميخواند، و به واسطه اين تهذيب، آدمي از رستگاري و رهايي به معني راستين برخوردار ميگردد، و آماده ميشود، که در اوج انرژي و جواني، نقش تاريخ ساز خود را ايفا نمايد. نهايتاً، آنچه سياستمدار حکيم، با اين آموزش پر حوصله به دست ميآورد، پيروي از فرمانهاي الهي نه به عنوان اداي تکليف، بلکه از روي عشق است. همين که آدمي به اين مرحله ميرسد از آزادي ناب بهره مند است، و چون دلش از «ايمان به مثابه فلسفه عشق» آکنده ميگردد، کار نيک را به تمام و کمال به انجام ميرساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]
صفحات پیشنهادی
مراسم تشییع ملک عبدالله برگزار شد |اخبار ایران و جهان
مراسم تشییع ملک عبدالله برگزار شد مراسم تشییع جنازه عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در مسجد ترکی برگزار شد کد خبر ۴۶۹۱۶۸ تاریخ انتشار ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 23 January 2015 مراسم تشییع جنازه عبدالله بن عبدالعزیز پادشاه عربستان در مسجد ترکی برگزار شد به گزارش خبرگزاری مهرسالگرد شهادت احمدیروشن برگزار شد |اخبار ایران و جهان
سالگرد شهادت احمدیروشن برگزار شد مراسم سالگرد شهادت دانشمند هستهای کشورمان شهید مصطفی احمدی روشن در آستان مقدس امامزاده علی اکبر برگزار شد کد خبر ۴۶۵۱۲۷ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۹ - 09 January 2015 مراسم سالگرد شهادت دانشمند هستهای کشورمان شهید مصطفی احمدی روشن ددندان طمع را در سازمان سینمایی کشیدهایم |اخبار ایران و جهان
دندان طمع را در سازمان سینمایی کشیدهایم دقت در شرایط و موقعیتی که یک کار فرهنگی دارد انجام میشود مهمترین اصل کار فرهنگی است ما یک الگوی از پیش طراحی شده نداریم وضعیت امسال ما با 5 سال پیش قطعا فرق میکند کد خبر ۴۶۵۲۶۳ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۸ - 10 January 2015 رئیسرتبه بندی روزنامه ها و خبرگزاری ها |اخبار ایران و جهان
رتبه بندی روزنامه ها و خبرگزاری ها معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رتبه بندی روزنامه ها خبرگزاری ها و سایت های خبری خبر داد کد خبر ۴۶۴۵۷۳ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۱ - 07 January 2015 معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از رتبادامه ماجرای برگزاری یک کنسرت در بوشهر |اخبار ایران و جهان
ادامه ماجرای برگزاری یک کنسرت در بوشهر کد خبر ۴۶۴۴۸۲ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۶ - 07 January 2015 شرق نوشت تهدیدها همچنان ادامه دارد ماجرای برگزاری کنسرت اخیر گروه لیان یادآور ضربالمثل یک گام به جلو دو گام به عقب است گروه لیان که تا به حال در شهرهای مختلف ایران و حتمعرفی برگزیدگان جشنواره فیلم عمار |اخبار ایران و جهان
معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم عمار کد خبر ۴۶۵۳۳۷ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۵ - 10 January 2015 برگزیدگان پنجمین جشنواره مردمی فیلم عمار در بخش های پویانمایی مستند داستانی بین الملل و برنامه تلویزیونی معرفی شدند به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر در این مراسم که دیشب در سینممجید درخشانی آهنگساز ممنوعالخروج شد |اخبار ایران و جهان
مجید درخشانی آهنگساز ممنوعالخروج شد مجید درخشانی آهنگساز ایرانی روز گذشته در حالی که قصد خروج از ایران به مقصد دوبی را داشت در فرودگاه بینالمللی امام خمینی ره توسط ماموران انتظامی این فرودگاه مورد سوال قرار گرفت و مطلع شد که ممنوعالخروج شده است کد خبر ۴۶۳۸۶۳ تاریخ انتشارسازنده اولین فیلم تاریخ هالیوود کیست؟ |اخبار ایران و جهان
سازنده اولین فیلم تاریخ هالیوود کیست امروز چهارشنبه پنجاهوششمین سالروز درگذشت سسیل بلونت دمیل کارگردان سرشناس آمریکایی و سازنده اولین فیلم تاریخ هالیوود است کد خبر ۴۶۸۶۵۶ تاریخ انتشار ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۵ - 21 January 2015 امروز چهارشنبه پنجاهوششمین سالروز درگذشت سسشرایط سخت برگزاری یک کنسرت |اخبار ایران و جهان
شرایط سخت برگزاری یک کنسرت برج ميلاد مدتي است که اجازه برگزاري کنسرت پاپ به هنرمندان اين عرصه نميدهد سالن ميلاد از شنبه تا چهارشنبه براي يک سانس بيشاز 30 ميليون و براي دو سانس حدود 50 ميليون دريافت ميکند کد خبر ۴۶۴۷۱۵ تاریخ انتشار ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۰۸ - 08 January 2015 در شرآخرین تمرین تراکتورسازی در امارات برگزار شد |اخبار ایران و جهان
آخرین تمرین تراکتورسازی در امارات برگزار شد کد خبر ۴۶۵۴۶۶ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ - 10 January 2015 آخرین تمرین تیم فوتبال تراکتورسازی صبح امروز در امارات برگزار شد و بازیکنان به کار خود پایان دادند به گزارش فارس تراکتورسازی برای برگزاری یک اردوی آماده سازی به کشور اماتجمع طلاب و روحانیون در دفاع از ساحت پیامبر(ص) |اخبار ایران و جهان
تجمع طلاب و روحانیون در دفاع از ساحت پیامبر ص تجمع طلاب و روحانیون در دفاع از ساحت پیامبر اکرم ص و محکومیت اقدام هتاکانه نشریه فرانسوی شارلی ابدو روز سه شنبه در مدرسه فیضیه قم برگزار شد کد خبر ۴۶۸۴۲۸ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۵ - 20 January 2015 تجمع طلاب و روحانیون درراهیابی پرفروشترین کتاب ۲۰۱۴ به بازار ایران |اخبار ایران و جهان
راهیابی پرفروشترین کتاب ۲۰۱۴ به بازار ایران کتاب برای اين لحظه متشكرم شامل خاطرات بانوی سابق اول کاخ الیزه به عنوان جنجالیترین و پرفروشترین کتاب سال ۲۰۱۴ توسط نشر بهنگار منتشر و راهی بازار نشر شد کد خبر ۴۶۴۵۹۰ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۱ - 07 January 2015 کتاب برایآیت الله جنتی: مبادا طلبه ها دروغ بگویند |اخبار ایران و جهان
آیت الله جنتی مبادا طلبه ها دروغ بگویند کد خبر ۴۶۵۰۱۳ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۲ - 09 January 2015 دبیر شورای نگهبان گفت طلبه ها دین مردم را نگه می دارند بنابراین هرگونه رفتار باید متناسب با این لباس باشد به گزارش مهر آیت الله احمد جنتی پنج شنبه شب در مراسم عمامه گذاریآیةالله نوری همدانی: قاچاق گناه بزرگی است |اخبار ایران و جهان
آیةالله نوری همدانی قاچاق گناه بزرگی است یکی از مراجع تقلید شیعیان با بیان این که قاچاق گناه بسیار بزرگی است گفت قاچاق موجب ضرر در کشور میشود و لازم است با جدیت تمام از واردات کالای قاچاق جلوگیری کرد کد خبر ۴۶۸۹۷۹ تاریخ انتشار ۰۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۳ - 22 January 2015 یکی ازوزیر ارشاد: ما میراثدار بزرگترین آثار هستیم |اخبار ایران و جهان
وزیر ارشاد ما میراثدار بزرگترین آثار هستیم مردمانی که اعجاز پیامبرشان کتاب باشد صاحب فرهنگ و کتابت خواهند بود تصادفی نیست تاریخ ما تاریخ طنین چرخش قلم ها و تکاپوی مصنفان و عرق ریزان روح و ظهور ذوق است کد خبر ۴۶۴۷۰۱ تاریخ انتشار ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۰۶ ۴۴ - 08 January 2015 وزیر فرهنفهرست فیلمهای جشنوارهی برلین کامل شد |اخبار ایران و جهان
فهرست فیلمهای جشنوارهی برلین کامل شد با معرفی 7 فیلم جدید فهرست بخش رقابتی شصت وپنجمین جشنواره فیلم برلین تکمیل شد کد خبر ۴۶۸۱۳۴ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۹ - 19 January 2015 با معرفی 7 فیلم جدید فهرست بخش رقابتی شصت وپنجمین جشنواره فیلم برلین تکمیل شد به گزارش ایسنانوزاد یک روزه بابلی عضو بسیج شد |اخبار ایران و جهان
نوزاد یک روزه بابلی عضو بسیج شد نوزاد یک روزه بابلی امروز جمعه همزمان با ولادت با سعادت پیامبر اکرم ص و امام جعفر صادق ع با حضور مسئولان کارت افتخاری بسیج دریافت کرد کد خبر ۴۶۵۳۷۰ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ - 10 January 2015 نوزاد یک روزه بابلی امروز جمعه همزمان با ولاد-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها