محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829905076
نخستین روستای الکترونیکی خاورمیانه در روستای شاهکوه ایران
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: دانشنامه اقتصادی/
نخستین روستای الکترونیکی خاورمیانه در روستای شاهکوه ایران
نکته باریکتر از مو در ماجرای تجارت الکترونیک در جهان این است که بهرغم جایگاه پایین ایران در رتبهبندی جهانی، ایرانیان سهم بسزایی در تاسیس و گسترش تجارت الکترونیک در دنیا داشتهاند.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ نکته باریکتر از مو در ماجرای تجارت الکترونیک در جهان این است که بهرغم جایگاه پایین ایران در رتبهبندی جهانی، ایرانیان سهم بسزایی در تاسیس و گسترش تجارت الکترونیک در دنیا داشتهاند.
پیشینه بانکداری الکترونیک در ایران
چنانکه براساس اعلام نشریه بینالمللی Business Week، پییر امیدیار (Pierre Omidyar) مدیر ایرانی سایت eBay یکی از شاخصترین بنیانگذاران تجارت الکترونیک در جهان است و از طریق تاسیس همین سایت او توانسته میلیونها دلار درآمد سالانه داشته باشد.
جالب اینجا است که نخستین کتاب مربوط به تجارت الکترونیک در سطح خاورمیانه را هم دکتر علی صنایعی یکی از استادان دانشگاه اصفهان نوشته و این کتاب مورد تایید انجمن بازاریابی اتحادیه اروپا (EMU) نیز قرار گرفته است. نخستین روستای الکترونیکی خاورمیانه هم توسط ایرانیها ساخته شده و دکتر علیاکبر جلالی از چهرههای شاخص تجارت الکترونیک در دنیا این روستا را در روستاهای شاهکوه برپا کرده است.
با این همه هنوز آیین نامه تجارت الکترونیک در ایران بهرغم تصویب قانون آن توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۸۲ عملیاتی نشده و سهم ایرانیها از تجارت الکترونیک در سطح جهانی زیر یک درصد است. در مورد سابقه فعالیتهای بانکداری الکترونیک در ایران آن طور که شواهد نشان میدهد به ۳۷ سال پیش برمیگردد. در آن موقع بانکی به نام بانک تهران با در اختیار گرفتن بین ۷ تا ۱۰ دستگاه خودپرداز در شعبههای خود نخستین تجربه پرداخت اتوماتیک پول را تنها در همان شعبه نصب شده برعهده داشتند.
اواخر دهه ۱۳۶۰ بانکهای کشور با توجه به کاربرد رایانه شخصی و احساس نیاز به اتوماسیون عملیات بانکی به رایانهای کردن عملیات بانکی پرداختند. طرح جامع اتوماسیون بانکی نیز پس از مطالعه و بررسیهای گوناگون در قالب پیشنهادی برای تحولی جامع در برنامهریزی فعالیتهای انفورماتیکی بانکها به مسوولان شبکه بانکی ارائه شد که با مصوبه مجمع عمومی بانکها در سال ۷۲ طرح جامع اتوماسیون سیستم بانکی شکلی رسمی به خود گرفت.
در همان سال بانک مرکزی شرکت خدمات انفورماتیک را به عنوان سازمان اجرایی طرح جامع انفورماتیک سیستم بانکی تاسیس کرد. طی سالهای ۷۲ و ۷۳ جرقههای ایجاد سوئیج ملی جهت بانکداری الکترونیکی زده شد و در همان راستا شبکه ارتباطی بین بانک ملی و فروشگاههای شهروند ایجاد شد.
در خرداد ۱۳۸۱ مجموع مقررات حاکم بر مرکز شبکه تبادل اطلاعات بین بانکی موسوم به شتاب به تصویب رسید. بدین سان اداره شتاب بانک مرکزی در ۱/۴/۱۳۸۱ تاسیس و با هدف فراهم کردن زیر ساخت بانکداری الکترونیکی آغاز به کار کرد.
شتاب با ایجاد ارتباط بین دستگاههای خودپرداز سه بانک رسماً متولد شد. (بانکهای کشاورزی، توسعه صادرات و صادرات ایران در پایلوت اولیه این طرح حضور داشتند و بانکهای خصوصی سامان و کارآفرین نیز درخواست کردند که در آزمایشهای اولیه شتاب، حضور داشته باشند).
در حال حاضر بیشتر بانکهای ایران به طور مستقیم طرحهای بانکداری الکترونیکی خود را پیش برده و میبرند.
بانک ملی با طرح سیبا، بانک تجارت با طرح SGB، بانک صادرات با طرح سپهر، بانک رفاه با طرح جاری همراه، بانک کشاورزی با طرح مهر، بانک ملت با طرح جام و بانکهای خصوصی با طرح بانکداری ۲۴ ساعته و به صورت مجزا و منفرد بانکداری الکترونیکی را در حوزه تحت پوشش خود تجربه کرده و میکنند.
دولت الکترونیک در ایران
شورایعالی اداری در ۱۵ تیر ۱۳۸۱ بنا به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی در راستای تحقق دولت الکترونیک یک مصوبه ۲۱ مادهای را تصویب کرد که مهمترین اهداف این مصوبه را میتوان چنین برشمرد:
الف) دستیابی به اطلاعات دقیق و بههنگام در بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی از طریق اتوماسیون فعالیتها
ب) تسریع در اجرای امور و بهبود کیفیت ارائه خدمت به مردم
ج) افزایش کیفیت تصمیمگیری در سطوح مختلف
د) ارائه خدمات غیرحضوری
ه) کاهش هزینهها؛ افزایش کارآیی و اثربخشی در بخشهای مختلف
و) ایجاد گردش سریع و صحیح اطلاعات بین دستگاههای اجرایی
این مصوبه در هشت بخش اصلی تنظیم شده است که شامل اتوماسیون فعالیت اختصاصی، اتوماسیون فعالیتهای عمومی، فراگیر کردن بهرهگیری از شماره ملی و کد پستی، سازوکارهای هدایت و هماهنگی در اجرای مصوبه، آموزش کارکنان در زمینه فناوری اطلاعات، ایجاد امکانات و تسهیلات زیربنایی، فراهم کردن زیربنای حقوقی و محل اعتبار اجرای مصوبه است.
نگاهی بر اثرات دولت الکترونیک
تاثیر دولت الکترونیک را در دو سطح خرد و کلان میتوان بررسی کرد:
*سطح کلان (دولت)
۱ - باعث تغییر کارکرد دولتها میشود. کالاها و خدمات با هزینه کمتر و سرعت بالاتر ارائه میشود اگرچه ممکن است در کوتاهمدت هزینهبردار باشد اما در بلندمدت باعث کاهش هزینهها برای بانکها یا در سطح کلان برای دولت میشود و بسیاری از مشاغل در سطح دولتی حذف و نهایتا حجم دولت کوچکتر میشود.
۲ - دومین اثر در شیوه اداره امور دولتی است به این معنا که شهروندان با دولت در تعامل هستند و رابطه به شکل سنتی یک طرفه نیست. این رویکرد جدید سه پیامد دارد:
الف- اولین جزء آن شامل گردآوری اطلاعات از جامعه جهت تصمیمگیری و سیاستگذاری از یک طرف و مطلع ساختن عموم از تصمیمات از طرف دیگر میباشد.
ب- دومین جزء آن استفاده از فنآوری اطلاعات و ارتباطات در جهت تسهیل مشارکت و تبادل نظر عموم مردم در راستای سیاستگذاری عمومی و تعیین اولویتهای استراتژیک در تصمیمگیریهای دولتی میباشد.
ج- سومین عنصر و پیشرفتهترین آن استفاده از فنآوری اطلاعات و ارتباطات جهت انتخاب نمایندگان سیاسی و فرآیندهای مردمسالار میباشد که همان دموکراسی الکترونیکی است.
*سطح خرد (سازمانها-کارکنان و مدیریت)
ساختارهای سازمانی تغییر پیدا میکنند و از حالت عمودی به صورت کاملا افقی درمیآیند و مرزها و واحدهای سازمانی کمرنگتر میشوند و به حضور دائمی و فیزیکی کارمندان نیازی نیست و میتوان از نیروی فکر آنها بیشتر استفاده کرد. نکته پایانی اینکه بهرغم ارتقای دوپلهای جایگاه ایران در ردهبندی تجارت الکترونیکی جهان طی سه سال گذشته و بهرغم آنکه اقدامات موثری در زمینه رشد و گسترش تجارت الکترونیک در ایران انجام شده است، اما به نظر میرسد تلاشهای صورت گرفته در این خصوص هنوز و همچنان ناکافی است.
بسیاری از کارشناسان و خبرگان عرصه تجارت الکترونیک ۵ نقطه ضعف عمده را برای گسترش تجارت الکترونیک در ایران ارائه میکنند که عبارتند از:
- وجود تعرفههای گمرکی بالا در نظام تجاری ایران،
- نرسیدن به نقطه دلخواه در زمینه تشکیل و ترویج دولت الکترونیک،
- نبود سیستم توزیع و عدم دسترسی کارتهای اعتباری بینالمللی از جمله ویزا، مستر کارت و... ضعف سیستم بانکی کشور درخصوص بهینهسازی سیستم بانکداری الکترونیکی
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
تعداد تراکنشهای پایانههای فروش بانک صادرات ۴۴ درصد رشد یافت
اجرای کارمزدها در دست بررسی است/ صددرصد مشکلات چکاوک مربوط به فرآیندهای داخلی بانک ها
همایش چهارم با سه دوره قبل تفاوت چشمگیری دارد
بانک شهر پیشتاز در توسعه بانکداری الکترونیک
کد خبر: ۵۱۰۹۹۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
نرخ تورم روستایی کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
نرخ تورم روستایی کاهش یافت مرکز آمار ایران نرخ تورم آذرماه سال 93 برای مناطق روستایی کشور را 16 درصد اعلام کرد نرخ تورم ماهانه مناطق یادشده نسبت به ماه گذشته 17 3 معادل 1 3 درصد کاهش یافته است کد خبر ۴۶۴۲۸۵ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۶ - 06 January 2015 مرکز آمار ایران نپستبانک ايران درآمد روستاييان را افزايش مي دهد
۲۸ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۵۶ق ظ معاون استاندار خراسان جنوبي پستبانک ايران درآمد روستاييان را افزايش مي دهد معاون استاندار خراسان جنوبي گفت پستبانک ايران با ايجاد اعتبارات لازم و ارائه تسهيلات و فروش بدون واسطه محصولات توليدي روستايي ميتواند درآمد روستاييان را افزايش دهد به گزارش خبرگمدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران در گفتوگو با فارس خبرداد تامین ۸۰ درصد پرتقال برای شب عید
مدیرعامل سازمان تعاون روستایی ایران در گفتوگو با فارس خبردادتامین ۸۰ درصد پرتقال برای شب عیدمدیرعامل سازمان تعاون روستایی کشور با بیان اینکه میوه شب عید تأمین است گفت کار ذخیرهسازی سیب بطور کامل و 80 درصد از ذخیرهسازی پرتقال انجام شده است حسین صفایی رئیس سازمان مرکزی تعاونبهرهبرداري از دفتر پستبانک ايران در شهرکاج و روستاي گرمدره چهارمحال و بختياري
۲۸ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۴۷ق ظ بهرهبرداري از دفتر پستبانک ايران در شهرکاج و روستاي گرمدره چهارمحال و بختياري دفتر پستبانک شهرکاج از توابع شهرستان اردل با حضور جمعي از مسؤولان استان چهارمحال و بختياري مسؤولان پستبانک استان و اعضاي شوراي اسلامي و اهالي اين شهر افتتاح و به بهرهبرداري روثیقه وامهای بخش کشاورزی و روستایی |اخبار ایران و جهان
وثیقه وامهای بخش کشاورزی و روستایی نمایندگان مجلس شورای اسلامی بانکها را مکلف به پذیرش اسناد اراضی کشاورزی و منازل روستایی برای پرداخت وامهای روستایی کردند کد خبر ۴۶۵۳۳۹ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۱ - 10 January 2015 نمایندگان مجلس شورای اسلامی بانکها را مکلف به پذیرش اسناتوسعه اقتصادروستایی در ایران نیازمند تعادل فضایی است
کارشناس اقتصاد روستایی توسعه اقتصادروستایی در ایران نیازمند تعادل فضایی است با توجه به اينکه شرايط روستاهاي ايران به گونه اي است که تمرکز در نقاط خاصي است به همين منظور براي ايجاد يک فعاليت اقتصادي سودآور بايد فاصله مکاني بين اماکن فعاليت هاي اقتصادي در نظر قرار گيرد الياس ظهواستراتژي پستبانک ايران؛ توسعه روستايي بر بستر دفاتر ICT است
۲۸ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۱ق ظ استراتژي پستبانک ايران توسعه روستايي بر بستر دفاتر ICT است عضو هيأت مديره پست بانک ايران گفت استراتژي پستبانک ايران در دو سطح با عامليت بانکي بخش فناوري اطلاعات کشور از طريق شعب و عامليت بانکي توسعه روستايي بر بستر دفاتر ICT است به گزارش خبرگزاري موج صبنخستين روستاي خودکفاي امدادي در کشور معرفي شد
۲۵ دي ۱۳۹۳ ۱۰ ۲۱ق ظ نخستين روستاي خودکفاي امدادي در کشور معرفي شد روستاي پيريادگار شهرستان چايپاره استان آذربايجان غربي بهعنوان نخستين روستاي خودکفاي امدادي در کشور معرفي شد به گزارش خبرگزاري موج زينالعابدين زينالپور فتاحي رئيس جمعيت هلال احمر شهرستان چايپاره گفت به منظورروستاییان در بازپرداخت تسهیلات مقاومسازی کمترین تعلل را دارند
روستاییان در بازپرداخت تسهیلات مقاومسازی کمترین تعلل را دارند مدیرکل بنیاد مسکن استان اردبیل گفت روستاییان در بازپرداخت تسهیلات مقاومسازی مسکن یکی از گروههای پیشتاز هستند که اغلب آنها به تعهدات خود عمل میکنند ب احمد حاج علیزاده در جلسه بررسی مشکلات مسکن روستایی در اردبیل اظبازیگری جدید ایران در بازار پتروشیمی خاورمیانه
محمد رضا مونسان بازیگری جدید ایران در بازار پتروشیمی خاورمیانه نائب رئیس انجمن همگن پلاستیک تهران گفت ایران از ظرفیت تبدیل به بازیگر اصلی صنایع تکمیلی پتروشیمی در منطقه خاورمیانه برخوردار است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز محمد رضا مونسان در جمع خبرنگاران با اشاره به ایجاد بتسهیلات مقاومسازی خانههای روستایی پرداخت نمیشود
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۸ معاون بنیاد مسکن کل کشور با اشاره به اینکه بانکها تسهیلات مقاوم سازی خانههای روستایی را نمیپردازند گفت از مجموع کل منازل روستایی بهرهمند از تسهیلات مسکن روستایی عملیات مقاوم سازی 41 هزار و 620 خانه به اتمام رسیده و کار 43 درصد دیگر همچنان ادامه داردمهندسی دوباره و توسعه مجتمع های آبرسانی روستایی
مهندسی دوباره و توسعه مجتمع های آبرسانی روستایی خبرگزاری پانا مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران مهندسی دوباره و توسعه مجتمع های آبرسانی را از برنامه های مهم این شرکت اعلام کرد ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ دي ساعت 09 52 به گزارش خبرگزاری پانا رضا پور رجب گفت امروزه با توجه به ک- 14 هزار نفر از روستاییان کردستانی از نعمت آب سالم بهره مند می شوند
همزمان با دهه فجر 14 هزار نفر از روستاییان کردستانی از نعمت آب سالم بهره مند می شوند سنندج- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی کردستان گفت به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر 14 هزار و 568 نفر در قالب سه هزار و 482 خانوار از روستاییان کردستانی از نعمت آب سالم برخوردار خواهندبا تفاهمنامه پست، پستبانک و مخابرات دفاتر ICT روستایی ساماندهی میشوند
با تفاهمنامه پست پستبانک و مخابراتدفاتر ICT روستایی ساماندهی میشوندپست پستبانک و مخابرات به منظور ساماندهی وضعیت دفاتر ICT در نقاط روستایی تفاهمنامه همکاری منعقد کردند به گزارش خبرگزاری فارس مدیران عامل سه شرکت پست پست بانک و مخابرات به منظور استفاده بهینه از امکانات واتمام آسفالت 90 درصد از راههای روستایی کشور
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد اتمام آسفالت 90 درصد از راههای روستایی کشور معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش راههای روستایی گفت بخش عمدهای از راههای روستایی کشور آسفالت شده و تنها 10 درصد از راههای روستایی کشور نیازمند آسفالت است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاراننیاز 5000000000000 تومانی برای تکمیل راههای روستایی
سهشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۰ معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی ابراز امیدواری کرد در مصوبه بودجه سال 1394 به مناطق غیر برخوردار روستایی سهمی مکفی اختصاص داده شود تا پروژههای زیربنایی روستایی در این مناطق با سرعت بیشتری پیگیری شوند حسین میرشفیع در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دمقاومسازی يک ميليون و 750 هزار واحد روستايی در کشور
معاون عمران روستايي بنياد مسکن خبر داد مقاومسازی يک ميليون و 750 هزار واحد روستايی در کشور معاون عمران روستايی بنياد مسکن انقلاب اسلامی گفت يک ميليون و 750 هزار واحد روستايی کشور طی برنامههای چهارم و پنجم توسعه مقاومسازی شده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران محمدرضا-
اقتصادی
پربازدیدترینها