واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری: اعتبارات توسعه ای روستاهای کشور برای سال آینده 80 درصد افزایش یافت زاهدان- ایرنا- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری گفت: اعتبارات توسعه ای روستاهای کشور در زمینه های راه سازی، بنیاد مسکن، بهسازی روستا و آب آشامیدنی در بودجه سال آینده 80 درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، سید "ابوالفضل رضوی" روز پنجشنبه درگردهمایی فرمانداران، بخشداران، شوراهای اسلامی روستایی و دهیاران منتخب سیستان و بلوچستان با بیان اینکه روستاییان کشور از سه مشکل وضعیت اقتصادی و اشتغال نامناسب، تبعیض در خدمات رسانی به روستاها و شهرها و عدم تکریم و احترام رنج می برند افزود: دولت تمام توان خود را برای رفع مشکلات روستاییان به کار گرفته است.
وی اظهار داشت: 22 استان از مجموع 31 استان کشور درآمد خانوار روستایی آنها پایین تر از هزینه های خانوار است و در این زمینه کمترین درآمد مربوط به روستاییان سیستان و بلوچستان است.
وی گفت: یکی از مهمترین برنامه های این نهاد توانمند سازی روستاییان است تا مردمان خوب و نجیب روستاها و عشایر کشور از زحمت و تلاش خود بهره گیرند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: در این راستا دولت برای استان های مرزی از جمله سیستان و بلوچستان و شهرهای زیر 20 هزار نفر برنامه های مهمی را در دست اجرا دارد از جمله اگر ساکنان مرزی مشارکت فعال اقتصادی برای ایجاد شغل پایدار و افزایش توان اقتصادی مردم داشته باشند، دولت پنج برابر هزینه های مشارکتی آنان تسهیلات بدون بهره با باز پرداخت هشت ساله پرداخت می کند.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه اگر ساکنان این مناطق تا سقف 10 میلیارد ریال سرمایه گذاری داشته باشند دولت 50 میلیارد ریال تسهیلات به آنان پرداخت می کند و کارت یارانه به عنوان ضمانت بانکی آنان پذیرفته می شود.
وی افزود: همچنین به سرمایه گذارانی که در این مناطق بخواهند خارج از شبکه مشارکتی کارهایی انجام دهند، تسهیلاتی با بهره هشت درصد پرداخت خواهد شد.
رضوی تاکید کرد: در بقیه روستاها اگر سرمایه گذاری صورت بپذیرد، دولت سه برابر آن رقم را تسهیلات با بهره چهار درصد می دهد و در همین روستاها به سرمایه گذاران خارج از شبکه مشارکتی نیز تسهیلات تا سقف 12 درصد پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه دولت اصول کلی توسعه روستایی را ارائه می کند باید بسته روستایی هر استان با توجه به ظرفیت ها، قابلیت ها و مشکلات آن تهیه و مسوولان هر استان نیز باید با توجه به شرایط و موقعیت استان خویش زمینه اجرایی شدن آن را فراهم کنند.
وی بیان کرد: ما به دنبال شغل پایدار در روستاها هستیم و تحقق این هدف از طریق مشارکت مردم فراهم می شود.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان دارای بالاترین نرخ بیسوادی در کشور است افزود: متاسفانه بر اساس آمار سال 90 مرکز آمار ایران میزان بیسوادی در زنان روستایی این استان 60 درصد و در مردان روستایی 34 درصد است.
رضوی ادامه داد: بر اساس دستور و تاکید معاون اول رییس جمهور هیچ واجب التعلیمی به دلیل نبود امکانات نباید از تحصیل بازبماند و در این راستا دولت تمامی امکانات و تجهیزات را برای سوادآموزی همه افراد جامعه فراهم می کند.
وی با بیان اینکه روستاییان زحمت کش ترین افراد جامعه هستند اما تاجرهای خوبی نیستند افزود: برای توانمند سازکردن روستاییان و افزایش درآمد آنان باید آموزش مدنظر قرار گیرد و در این زمینه سازمان های فنی حرفه ای، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی باید آموزش رایگان ارائه دهند.
به گزارش ایرنا، گردهمایی فرمانداران، بخشداران، شوراهای اسلامی روستایی و دهیاران منتخب سیستان و بلوچستان امروز/پنجشنبه/ با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، استاندارو معاونان استاندار سیستان و بلوچستان در سالن اجتماعات خاتم استانداری برگزارشد.
7316 / 653
02/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]