واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
گزارش خبرگزاری ها؛
گزارشهای ضدونقیض از اعتصاب غذای پناهجویان استرالیا
به گزارش فرستنده "ایبیسی"، پلیس پاپوآ گینه نو امروز سهشنبه اعلام کرد که چهل پناهجو بازداشت و به زندان محلی پلیس انتقال یافتهاند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، مقامات استرالیا از پایان یافتن مسالمتآمیز حرکت اعتراضی صدها پناهجو در کمپ پناهجویان جزیره "مانوس" خبر میدهند. اما گزارش برخی رسانهها حاکی از اعمال خشونت پلیس، بازداشت گروهی از پناهجویان و ادامه اعتصاب غذای آنهاست. خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات مسئول در استرالیا و پاپوآ گینه نو مینویسد که حرکت اعتراضی صدها پناهجو در کمپ استرالیایی جزیره "مانوس" در پاپوآ گینه نو بدون اعمال "خشونت جدی" پایان یافته است. خبرنگاران اجازه ورود به کمپ را ندارند. بههمیندلیل اطلاعات موجود را نمیتوان به طور مستقل سنجید. یک سخنگوی دفتر امور مهاجرت پاپوآ گینه نو به خبرنگار فرستنده استرالیایی "ایبیسی" گفته که اعتراض پناهجویان به طور مسالمتآمیز به پایان رسیده است. به گزارش دویچه وله، نخست وزیر استرالیا، تونی ابوت، نیز گفته است که به کمک "ترانسفیلد" و ژاندارمری پاپوآ گینه نو امکان ورود به کمپ پناهندگان ایجاد شده است. شرکت خدماتی "ترانسفیلد" وظیفه مدیریت کمپ پناهجویان را بر عهده دارد. همچنین وزیر امور مهاجرت استرالیا، پیتر داتون، در مصاحبه با "اسکای نیوز" از عملیات پلیس در روز سهشنبه تمجید کرده و گفته است که پلیس تا حد کمی از خشونت استفاده کرده است. اما به گزارش "گاردین" امروز سهشنبه (۲۰ ژانویه / ۳۰ دی)، صدها پناهجو هنوز در "مانوس" در اعتصاب غذا به سر میبرند و بسیاری از آنان دچار ضعف جسمانی شدید شدهاند. به گزارش این رسانه، صبح سهشنبه ۲۵۰ تا ۳۲۱ نفر از خوردن صبحانه خودداری کردهاند. یکی از پناهجویان معترض به "گاردین" گفته است که تا ظهر امروز سهشنبه ۱۵ نفر بیهوش شدهاند، با وجود این معترضان تصمیم دارند، اعتصاب غذای خود را ادامه دهند. به گزارش خبرگزاری آلمان، پلیس پاپوآ گینه نو حدود ۴۰ پناهجو را در کمپ پناهجویان جزیره مانوس دستگیر کرده تا به حرکت اعتراضی آنان که از هفته پیش آغاز شده بود پایان دهد. "گاردین" نیز مینویسد که نیروهای پلیس پاپوآ گینه نو با اعمال زور وارد یکی از محوطههای کمپ شدند که به مدت ۴۸ ساعت مسدود بوده است. به گزارش فرستنده "ایبیسی"، پلیس پاپوآ گینه نو امروز سهشنبه اعلام کرد که چهل پناهجو بازداشت و به زندان محلی پلیس انتقال یافتهاند. به گزارش "گاردین"، هفت پناهجو نیز به دلیل اقدام به فیلمبرداری از ورود پلیس با تجهیزات ضدشورش به محوطه کمپ و ارسال فیلم برای خبرگزاریها بازداشت شدهاند. همچنین تصاویری که به دست خبرگزاریها رسیدهاند مردانی را نشان میدهند که بر کف سلول تنگ زندان خوابیدهاند. خبرگزاری رویترز به نقل از سازمانهای کمک به پناهجویان مینویسد که گروهی ۵۸ نفره از پناهجویان برای تنبیه بهخاطر شرکت در اعتراضات، به زندانی در نزدیکی کمپ منتقل شدهاند.
*علت اعتراض پناهجویان به گفته سازمانهای مدافع حقوق بشر، صدها پناهجوی معترض در کمپ پناهجویان جزیره "مانوس" میگویند که در محل زندگی خود احساس امنیت نمیکنند و خواستار انتقال هر چه سریعتر به استرالیا هستند. پناهجویان همچنین به اقامت طولانی مدت در محیطی بسته و مشکلاتی چون نبود آب و امکان استحمام معترضاند. اما یک دلیل بالا گرفتن ناآرامیها در حال حاضر این است که به شمار زیادی از افرادی که بهتازگی بهعنوان پناهنده به رسمیت شناخته شدهاند گفته شده که به زودی به کمپی دیگر در لورنگا، مرکز استان مانوس در پاپوآ گینه نو، منتقل میشوند که از نظر پناهندگان امنیت لازم را دارا نیست. در اعتراض به این تصمیم مقامات مسئول، عده زیادی از پناهجویان از سهشنبه هفته گذشته (۱۳ ژانویه /۲۳ دی) دست به اعتصاب غذا زدهاند، لبهایشان را دوختهاند، پودر رختشویی خوردهاند یا تیغ ریشتراشی بلعیدهاند. برخی از بازداشتشدگان که تیغ ریشتراشی بلعیده بودند نگهداری طولانیمدت خود در کمپ پناهجویان را دلیل اصلی اعتراض خود عنوان کردهاند. یکی از معترضان به "ایبیسی" گفت: «هر روز به ما میگویند فردا یا پس فردا تکلیف چند نفر را روشن میکنند، اما تقریبا دو سال گذشته و هیچ اتفاقی نیفتاده است.» *استرالیا سیاست خود را تغییر نمیدهد پناهجویان خود را با قایق و پس از سفری خطرناک از راه اقیانوس هند به سواحل استرالیا رساندهاند. دولت استرالیا میخواهد با سختگیری مانع از ادامه این روند شود. استرالیا به معترضان اخطار داده که هیچگاه نخواهند توانستند به خاک استرالیا پا بگذارند. نخست وزیر استرالیا گفته است که اعتراض پناهجویان سیاست دولت را مبنی بر اینکه پناهجویان باید در پاپوآ گینه نو یا کامبوج اقامت گزینند، تغییر نخواهد داد. او گفته است که حتی اگر پناهندگی پناهجویی به رسمیت شناخته شود، اجازه سکونت در استرالیا را نخواهد یافت. وزیر امور مهاجرت استرالیا نیز که روز سهشنبه حاضر به پاسخ به برخی پرسشهای خبرنگاران نبود گفت که معترضان میتوانند طبق قراردادی که استرالیا سال گذشته با کامبوج بسته به این کشور انتقال یابند، اما به هیچ وجه نمیتوانند وارد خاک استرالیا بشوند.
103
۰۱/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]