تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830786613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داروهای تاریخ گذشته خطرناکند؟


واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: داروهای تاریخ گذشته خطرناکند؟

داروهای تاریخ گذشته خطرناکند؟

بعضی از داروها با گذشت زمان انقضای شان؛ مواد سمی از خود تولید می‌کنند و استفاده از آنها بسیار خطرناک است.


نصفه ونیمه رها کردن درمان بیماری، یکی از خصلت‌های بد ما ایرانی‌ها محسوب می‌شود، ویژگی ناخوشایندی که موجب می‌شود تا وقتی در هر قفسه و کابینت آشپزخانه را باز می‌کنیم با انبوهی داروی سرگردان مواجه شویم که بسیاری از آنها تاریخ مصرفشان گذشته است. داروهایی که لابه لای تجویزهای خودسرانه و بی‌توجه به عوارض احتمالی آن را مصرف می‌کنیم.

اما آیا می‌دانید مصرف داروی تاریخ گذشته چه عوارضی در بدن به جای می‌گذارد و با داروهای تاریخ گذشته چه باید کرد؟ دکتر هاله بخشنده، عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان و متخصص داروساز می‌گوید: «تاریخ انقضا یکی از مواردی است که به دلیل اثراتی که می‌تواند روی بدن داشته باشد، بسیار مهم است. طبق تعریف علمی، تاریخ انقضا، زمانی است که اثربخشی داروها تا آن زمان کاهش پیدا نمی‌کند. تاریخ انقضایی که برای هر دارو در نظر می‌گیرند، بسته به فرم و نوع دارو، متفاوت است.» او توضیح می‌دهد: «بسیاری از اقلام دارویی، با گذشت زمان و تمام شدن تاریخ مصرف شان، اثربخشی خودشان را از دست داده و غیرقابل مصرف می‌شوند، مثل تتراسایکلین‌ها که با گذشت تاریخ مصرفشان می‌توانند موجب فانکونی و امراض کلیوی شوند.» این عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان تأکید می‌کند: «مثلاًممکن است با انقضای تاریخ مصرف یک دارو، خاصیت استریلیزه بودن فرآورده‌های استریل از بین برود یا حتی ممکن است در ترکیبات شیمیایی مواد و ساختار آنها تغییراتی ایجاد شود که موجب پدیدآمدن نگرانی‌هایی برای مصرف‌کننده می‌شود.»

چه شرایطی برای نگهداری از دارو‌ مناسب است
دکتر بخشنده همچنین درباره شرایط استاندارد نگهداری هر دارو می‌گوید: معمولاً روی اغلب داروها شرایط استاندارد نگهداری دارو نوشته شده اما برای بیشتر داروها شرایط مساعد، نگهداری در هوای خشک و خنک و اجتناب از یخ زدگی تأکید شده، بنابر این بدترین جا برای نگهداری داروها مکان‌های مرطوب مانند حمام است. او می‌گوید: اگر دارو زیر نور آفتاب ماند و بیش از حد داغ شد، بهتر است آن را دور بریزید حتی اگر تاریخ انقضای آن تمام نشده باشد. این عضو هیأت علمی دانشگاه زنجان تأکید می‌کند: بیشتر داروها با گذشتن عمر قفسه‌ای شان خاصیت خود را از دست می‌دهند. البته نه به این معنی که با گذشت یک روز از تاریخ انقضا دارو کلاً خواص خود را از دست بدهد. معمولاً این تضعیف شدن خاصیت به مرور انجام می‌شود. برای مثال اگر از تاریخ انقضای دارویی که مصرف می‌کنید یک سال گذشته باشد، آن دارو ممکن است در سه ماهه نخست ۲۰ درصد خواص اولیه خود را از دست داده باشد.
زیرا تمام دارو‌ها در یک پروسه چند روزه یا ماهانه تجویز می‌شوند و شما ناچارید پس از پایان مدت مقرر داروی‌تان را به اتمام برسانید.
متخصصان دارو‌سازی معتقدند که قرص ها معمولاً بیشترین میزان عمر را در بین داروها دارند اما عمر داروهای مختلف با هم فرق می‌کند. هر نوع دارو بسته به جامد یا مایع بودن و مواد نگهدارنده‌ای که در آن وجود دارد، عمر خاصی دارد.

در این باره دکتر ابراهیم امینی فرد متخصص داروسازی می‌گوید: «عمر داروها با یکدیگر متفاوت است.» او با انتقاد از نحوه نگهداری برخی دارو‌ها نظیر شربت‌ها تأکید می‌کند: عمر شربت‌ها به نسبت دیگر فرآورده‌های دارویی نظیر قرص‌ها بسیار اندک است. این متخصص داروسازی با اشاره به اشتباه نسبتاً رایجی که از سوی خانواده‌های ایرانی در نگهداری از شربت‌ها رخ می‌دهد، عنوان می‌کند: باید دقت داشته باشیم، وقتی در شربت را باز می‌کنیم، تنها مدت زمان اندکی برای مصرف آن زمان داریم و مهلت انقضای دارو شامل شربت‌هایی که در آن باز شده نمی‌شود، چرا که دارو به سرعت فساد پذیر می‌شود. دکتر امینی فرد همچنین می‌گوید: تاریخ انقضای بعضی از فرآورده‌های بیولوژیک و بعضی از واکسن‌ها، بین 6 تا 9ماه و نهایتاً تا یک سال تعیین شده است. برای بسیاری از فرآورده‌های جامد مثل قرص‌ها، تاریخ انقضا را تا پنج سال در نظر می‌گیرند. کارخانه سازنده دارو موظف است تاریخ تولید و انقضا را روی دارو ثبت کند تا مصرف‌کننده از وضعیت دارو و مدت باقیمانده تا انقضای آن باخبر شود.

این متخصص دارو‌سازی همچنین توصیه می‌کند: بعضی از داروها با گذشت زمان انقضای شان؛ مواد سمی از خود تولید می‌کنند و استفاده از آنها بسیار خطرناک است. در واقع فقط پزشکان و داروسازان می‌توانند بگویند کدام دارو خواصش را از دست می‌دهد و کدام دارو سمی می‌شود و شما به عنوان مصرف‌کننده بهتر است داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید.




1393/11/01





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیمرغ]
[مشاهده در: www.seemorgh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن