تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833841723
نوسان نفت تاثیری بر مذاکرات نخواهد داشت |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نوسان نفت تاثیری بر مذاکرات نخواهد داشت
کد خبر: ۴۶۸۳۸۲
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۳ - 20 January 2015
رییس مرکز پژوهشهای مجلس احتمال توافق هستهای را بالا دانست و گفت: نوسان قیمت نفت تاثیری بنیادی بر مذاکرات نخواهد داشت.
به گزارش خانه ملت، کاظم جلالی رییس مرکز پژوهشهای مجلس در گفتگو با روزنامه آفتاب یزد در خصوص چرایی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی و چگونگی روند مذاکرات هستهای صحبت نموده است.
متن کامل مصاحبه رییس مرکز پژوهشهای مجلس با این روزنامه را در زیر میخوانید.
دومین دور مذاکرات هسته ای میان گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران در حالی در ژنو سوئیس در حال انجام است که تحولات گسترده ای در فاصله زمانی دور قبلی این مذاکرات و مرحله جاری آن صورت گرفته است؛ از سویی تداوم روند کاهشی قیمت نفت، که از سوی حسن روحانی رئیس جمهوری، توطئه غرب برای فشار بر ایران در مذاکرات، تعبیر شده و از دیگر سو، روی کارآمدن اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا، فشارها بر میز مذاکرات را برای تسریع در توافق نهایی، افزایش داده است.
کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس، با برشمردن عوامل اقتصادی کاهش سرسام آور قیمت نفت از حمله رکود در بازار سوخت های فسیلی، تصریح می کند که همراهی میان عربستان و آمریکا در این حوزه، تنها یک تاکتیک بوده و نمیتواند به استراتژی بلندمدت غرب و متحدینش در منطقه تبدیل شود.
به نظر رئیس مرکز پژوهش های مجلس از آن جا که استمرار کاهش قیمت نفت می تواند به بالارفتن رشد اقتصادی چین –رقیب بلامنازع ایالات متحده –یاری رساند، واشنگتن زمان زیادی نمی تواند بر روی تاکتیک فشار نفتی بر ایران حساب باز کند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس نهم ، اگر چه تصریح می کند که هنوز در مورد هیچ یک از سرفصل های مورد اختلاف در مذاکرات توافقی صورت نگرفته است، معتقد است که با توجه به نیاز دولت دموکرات آمریکا به امضای توافق جامع، جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا، احتمال دستیابی به توافق نهایی در پایان مهلت 7 ماهه زیاد است.
در گفتگوی «آفتاب یزد» با کاظم جلالی، در مورد زوایای مختلف انتشار شایعه توافق ایران و آمریکا برای انتقال سوخت هسته ای به روسیه نیز پرسیدیم که پاسخ این نماینده کهنه کار مجلس را می خوانید؛ گفتنی است این مصاحبه در یک ماه گذشته و زمانی که قیمت جهانی نفت، حدود 50 دلار بود انجام شده است.
کاهش قیمت نفت چه تاثیری در مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 دارد؟
کاهش قیمت نفت در ماه های اخیر به حدی شدید بوده که قیمت آن از 107 دلار در ماه جولای (تیرماه) به 53 دلار در اول ژانویه (دی ماه) سال جاری میلادی تنزل پیدا کرده است. در اثر این افت شدید قیمت، عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت جهان حاضر شده است تا از 50 درصد درآمد نفتی خویش چشم پوشی کند. مخالفت این کشور با کاهش تولید خویش به منظور جلوگیری از روند نزولی قیمت نفت، زمانی بیشتر هویدا می شود که به ضرر روزانه 540 میلیون دلاری این کشور توجه کنیم. در طرف دیگر، آمریکا نیز بعد از 40 سال محدودیت صادرات نفت فوق سبک خویش را برداشت تا با کمک متحد خویش –عربستان- به کاهش قیمت نفت کمک نماید.
تحلیلگران و کارشناسان مختلف دو دسته عوامل اقتصادی و سیاسی را جهت تبیین کاهش شدید قیمت نفت در بازارهای جهانی و عدم تحرک کشورهای صادرکننده برای جلوگیری از آن عنوان می کنند.
به لحاظ اقتصادی به علت رکود اقتصادی در بازارهای مصرف کننده از جمله اتحادیه اروپا و کاهش شدت انرژی مصرفی از سوی چین و هند، تقاضا برای سوخت های فسیلی کمتر شده است. همچنین ظهور انرژی های نوین و تجدیدپذیری همچون انرژی خورشیدی و بادی، هرچند به صورت اندک دورنمای بازار مصرفی سوخت های فسیلی را تاریک ساخته است. همچنین تولید نفت شیل آمریکا و کاهش وابستگی این کشور در بلند مدت به نفت وارداتی، شیخ نشین های خلیج فارس را نگران کرده است. از این منظر، عربستان سعودی چاره ای جز پذیرش کاهش درآمدای نفتی خویش جهت حفظ سهمش در بازار ندارد.
هرچند که این تحلیل اقتصادی برای فهم تحولات بازار جهانی نفت سودمند است اما تصویر کاملی از انگیزه های کشورهای صادر کننده و وارد کننده نفت ارائه نمی دهد. زیرا همه عوامل اقتصادی مذکور نمی تواند توجیه کننده افت شدید قیمت نفت باشند و صرفا برای نوسان طبیعی و مرسوم بازار عرضه و تقاضا منطقی به نظر می رسند. درواقع، تجانس انگیزه های سیاسی با عوامل اقتصادی بوده که چنین پیامدی را به همراه داشته است. ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی به دلایل گوناگون سیاسی خواهان فشار بیشتر بر روسیه و جمهوری اسلامی ایران هستند تا سیاست های منطقه ای و جهانی این بازیگران را در مسیر اهداف خویش هدایت سازند.
بنابراین، مذاکرات هسته ای ج.ا.ایران و گروه 1+5 به عنوان مهمترین تحول سیاسی در منطقه خاورمیانه یکی از اهداف کاهش شدید قیمت نفت به شمار می رود تا با کاهش درآمدهای تهران، ج.ا.ایران را به پذیرش شروط و خواسته های غرب در توافق نهایی ترغیب نماید. با این حال، این امر تنها یک تاکتیک بوده و نمی تواند به استراتژی بلند مدت غرب و متحدینش در منطقه تبدیل شود. هرچند که در مقطع فعلی اهداف سیاسی آمریکا و عربستان به علت مذاکرات هسته ای با ایران و تحریم های اعمالی علیه روسیه هم راستاست. اما به نظر نمی رسد در درازمدت کاهش قیمت نفت پایدار باشد. چون هدف و راهبرد اصلی آمریکا طبق اسناد استراتژی امنیت ملی این کشور کنترل رشد اقتصادی چین و جلوگیری از پیشی گرفتن آن از آمریکاست. در حالی که قیمت پایین نفت در بلند مدت کاملا به نفع چین بوده و مغایر با خواسته های واشنگتن است. درواقع، از منظر آمریکایی ها چین رقیب جدی و بزرگتری از روسیه است و تداوم روند نزولی قیمت نفت بیش از هر کشور دیگری چین را منتفع خواهد کرد زیرا بزرگترین واردکننده نفت است. افزون بر این، تولید نفت شیل آمریکا جهت به صرفه بودن نیازمند نفت 70 دلاری است و تداوم کاهش قیمت نفت، صنعت نوپای استخراج نفت از شیل را از بین خواهد برد و طبیعتا مخالفت آمریکا را در پی خواهد داشت. به طور کلی، مواضع ج.ا.ایران در مذاکرات هسته ای در چارچوب اصول و قواعد تعیین شده از سوی نظام بوده و نوسان قیمت نفت تاثیری بنیادی بر آن نخواهد داشت و تنها می تواند زمان نیل به توافق نهایی را تسریع یا کند نماید.
احتمال دستیابی به توافق جامع قبل از پایان مهلت 7 ماهه چقدر است؟
علی رغم خوش بینی وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و آمریکا (محمد جواد ظریف و جان کری) مبنی بر دستیابی به توافق جامع قبل از پایان مهلت مقرر، خوش بینی یا بدبینی در این مساله منطقی به نظر نمی رسد. زیرا هم بازیگران مختلف و متضادی در پرونده هسته ای کشور دخیل هستند و هم تحولات منطقه ای و بین المللی بر مواضع طرفین مذاکره تأثیرگذارند که کنترل آن ها کاملا در اختیار طرفین نیست. هرچند در روزهای اخیر عواملی همچون روند نزولی قیمت نفت، انتشار شایعاتی در رسانه های خارجی پیرامون مفاد توافق نهایی و اظهارات مسالمت جویانه باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا درباره ایران باعث شده است تا امضای توافق جامع قبل از موعد مقرر محتمل به نظر رسد.
اما هنوز در مورد هیچ یک از سرفصل های مورد اختلاف در مذاکرات توافقی صورت نگرفته است و آمریکایی ها با مشاهده کاهش درآمدهای نفتی ایران عجله ای برای پذیرش حقوق هسته ای کشور ندارند. سایر بازیگران منطقه ای همچون عربستان سعودی نیز با عدم همکاری با تهران در تعیین سقف تولید روزانه نفت اوپک عملا در مدار آمریکا و رژیم صهیونیستی حرکت می کنند و به احتمال زیاد این بازی را تا نفت 40 دلاری ادامه خواهند داد.
از سویی با در نظر گرفتن جمیع جهات و عنایت بر نیاز دولت دموکرات آمریکا به امضای توافق جامع با ایران جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا، احتمال دستیابی به توافق نهایی در پایان مهلت 7 ماهه زیاد است اما بعید است که از سوی آمریکایی ها برای تعجیل در امضای آن اراده قدرتمندی وجود داشته باشد. چون هم بازیگران و هم روند تحولات چنین الزامی را برای واشنگتن ایجاد نمی کند. تنها مورد نگران کننده برای اوباما و همکارانش، روی کار آمدن تندروهای کنگره است که نیات و مقاصد آن ها برای تحریم نفتی بیشتر ایران، عملا با خوش خدمتی سعودی ها محقق شده و فشار مد نظر آن ها کم و بیش بر روی اقتصاد نفتی ایران حفظ گردیده است.
شایعه انتقال بخشی از اورانیوم غنی شده ایران به روسیه چقدر محتمل است؟
شایعه انتقال اورانیوم غنی شده کشور به روسیه می تواند از سوی رسانه های غربی جهت افزایش فشار روانی بر ساختار تصمیم گیری کشور در پرونده هسته ای ایجاد شده باشد. زیرا آمریکایی ها تحت هدف گریز هسته ای ابتدا به دنبال از بین بردن توان غنی سازی صنعتی جمهوری اسلامی ایران بودند، لکن هوشمندی رهبر معظم انقلاب اسلامی در تعریف سطح غنی سازی کشور منطبق با نیازهای آتی و ایستادگی تیم مذاکره کننده ایرانی مانع از وقوع چنین سناریویی در مذاکرات عمان و 24 نوامبر گردید. از این رو، آمریکایی ها بی میل نیستند که با مشروط سازی توافق جامع به انتقال اورانیوم غنی شده به روسیه به بهانه ممانعت از بازفراوری آن توسط ایران، هم در برابر غنی سازی بومی کشور مانع تراشی کرده و هم با دادن امتیازاتی به مسکو در این زمینه، مانع از ایفای نقش تخریبی روس ها در امضای توافق نهایی گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
کاهش قیمت نفت تاثیری در اقتصاد کشور نخواهد داشت! |اخبار ایران و جهان
کاهش قیمت نفت تاثیری در اقتصاد کشور نخواهد داشت مردم نباید دغدغه داشته باشند این مبالغ تاثیری در اقتصاد کشور ندارد ما اگر می توانستیم چاههای نفت را پلمپ کنیم بسیار به نفع کشوربود اما به دلیل مخازن مشترک نمی شود این کار را انجام داد چرا که کشر هایی که ما با آنها مخازن نفت مشتتغییرات سنا تاثیری بر رویکردتهران درمذاکرات ندارد |اخبار ایران و جهان
تغییرات سنا تاثیری بر رویکردتهران درمذاکرات ندارد کد خبر ۴۶۴۵۵۷ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۴ - 07 January 2015 وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه اگر طرف مقابل دنبال بهانه جویی نباشد و نخواهد به یک روشی کار را طولانی کند امکان رسیدن به تفاهم وجود دارد تصریح کرد من همیولایتی: کاهش قیمت نفت درازمدت نخواهد بود |اخبار ایران و جهان
ولایتی کاهش قیمت نفت درازمدت نخواهد بود مشاور رهبر معظم انقلاب گفت غربیها همین که احساس کردند از طریق نظامی به نتیجهای نمیرسند تصمیم گرفتند ابتکار عمل را در دست بگیرند لذا اعلام مخالفت خود را نشان دادند و ظاهراً ائتلافی را تشکیل دادند اما عملاً کاری انجام ندادند تا میراثخاوباما: قیمت نفت پایین نخواهد ماند |اخبار ایران و جهان
اوباما قیمت نفت پایین نخواهد ماند رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با پایگاه خبری دیترویت نیوز با بیان اینکه مردم این کشور فعلاً میتوانند به لطف کاهش قیمت نفت از بنزین ارزان بهرهمند باشند گفت با این حال قیمت نفت برای همیشه پایین نخواهد ماند کد خبر ۴۶۵۴۱۸ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱اوباما: قیمت نفت برای همیشه پایین نخواهد ماند |اخبار ایران و جهان
اوباما قیمت نفت برای همیشه پایین نخواهد ماند رئیسجمهور آمریکا در یکی از معدود اظهارنظرهای خود در رابطه با کاهش اخیر بهای نفت خام در بازارهای جهانی پیشبینی کرد قیمت نفت بار دیگر افزایش یابد کد خبر ۴۶۵۲۴۸ تاریخ انتشار ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 10 January 2015 رئیسجمهور آمریکا درکسری بودجه شدید دولت با تغییر نفت 72 دلاری |اخبار ایران و جهان
کسری بودجه شدید دولت با تغییر نفت 72 دلاری مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه هر یک دلار کاهش قیمت نفت در بودجه ۹۴ موجب کاهش هزار میلیارد تومانی درآمدها خواهد شد گفت در شرایط فعلی بهتر است با استفاده از کمیته تخصیص منابع ماده ۳۰ قانون برنامه پنجم تخصیص بودجهبهانه کشورهای عربی اوپک برای خودداری از کاهش تولید نفت |اخبار ایران و جهان
بهانه کشورهای عربی اوپک برای خودداری از کاهش تولید نفت اعلام برنامه هیئت مذاکره کننده هسته ای آمریکا برای حضور در دور جدید مذاکرات با ایران بازتاب جلسه سوال از وزیر خارجه ایران در مجلس شورای اسلامی عدم تمایل کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برای کاهش میزان تولید نفت و دیدگاه سفیر ایسیل سقوط نفت ادامه دارد |اخبار ایران و جهان
سیل سقوط نفت ادامه دارد بهای نفت در بازارهای جهانی امروز سهشنبه با سقوط از کانال 50 دلاری در مرز 49 دلار معامله شد کد خبر ۴۶۴۲۹۲ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۴ - 06 January 2015 بهای نفت در بازارهای جهانی امروز سهشنبه با سقوط از کانال 50 دلاری در مرز 49 دلار معامله شد بهگلایه از نفت ۷۲ دلاری در بودجه |اخبار ایران و جهان
گلایه از نفت ۷۲ دلاری در بودجه رئیس پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه نفت ۷۲ دلاری دربودجه ۹۴ اصلا رقم معتبری نیست گفت تورم به هسته سخت خود رسیده است و دولت بسته ویژهای در این زمینه دارد کد خبر ۴۶۸۲۸۸ تاریخ انتشار ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۱ - 20 January 2015 رئیس پژوهشکده پولی وپشتپرده کاهش قیمت نفت در نشریه آمریکایی |اخبار ایران و جهان
پشتپرده کاهش قیمت نفت در نشریه آمریکایی یک نشریه آمریکایی ناخواسته از توطئه کاخ سفید و ریاض برای کاهش قیمت نفت پرده برداشت کد خبر ۴۶۴۹۶۵ تاریخ انتشار ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۷ ۰۳ - 09 January 2015 یک نشریه آمریکایی ناخواسته از توطئه کاخ سفید و ریاض برای کاهش قیمت نفت پرده برداشت به گزاقیمت نفت همچنان سقوط می کند |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت همچنان سقوط می کند بهای نفت در بازارهای جهانی پس از کاهش شدید روزهای گذشته امروز چهارشنبه ۱۷ دی ماه نیز دو دلار دیگر سقوط کرد کد خبر ۴۶۴۶۳۳ تاریخ انتشار ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۸ - 07 January 2015 بهای نفت در بازارهای جهانی پس از کاهش شدید روزهای گذشته امروز چهارشنبه ۱۷ دی مسقوط قیمت نفت به روایت مسعود درخشان |اخبار ایران و جهان
سقوط قیمت نفت به روایت مسعود درخشان یک استاد اقتصاد با تحلیل شرایط بازار نفت تقابل عربستان با آمریکا در بازار نفت را رد کرد و گفت سقوط قیمت نفت که عربستان به آن دامن زده است آمریکا را به تولیدکننده انحصاری نفت شل تبدیل می کند و این به نفع واشنگتن است کد خبر ۴۶۴۳۰۲ تاریخ انتشارزنگنه: کاهش قیمت نفت سیاسی است |اخبار ایران و جهان
زنگنه کاهش قیمت نفت سیاسی است دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس گفت وزیر نفت در مجلس مسائل سیاسی را عامل کاهش قیمت نفت دانست و اعلام کرد وزارت نفت کوتاهی در این زمینه نداشته و کاهش قیمت نفت تأثیری در بودجه سال آینده نخواهد داشت کد خبر ۴۶۳۵۵۶ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۵ - 04 Januطرح مجلس برای قطع وابستگی به نفت و دلار |اخبار ایران و جهان
طرح مجلس برای قطع وابستگی به نفت و دلار همزمان با سقوط جهانی قیمت نفت به حدود 50 دلار مجلس طرحی الحاقی در دست بررسی دارد که در صورت تصویب نهایی ضمن قطع وابستگی بودجه 94 به نفت و ارز کسری بودجه پنهان دولت نیز شفاف و آشکار میشود کد خبر ۴۶۴۳۱۰ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۲گزارش عراقچی از مذاکرات اخیر در ژنو |اخبار ایران و جهان
گزارش عراقچی از مذاکرات اخیر در ژنو کد خبر ۴۶۷۹۷۵ تاریخ انتشار ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ - 19 January 2015 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران پس از پایان نشست معاونان وزرای خارجه ایران و گروه ۵ ۱در ژنو گفت در اوائل ماه فوریه بهمن ماه مجددا مذاکرات ۵ ۱را خواهیم داشت سید عباساجازه تکرار نوسانات شدید ارزی را نمی دهیم |اخبار ایران و جهان
اجازه تکرار نوسانات شدید ارزی را نمی دهیم کد خبر ۴۶۳۱۷۲ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۲ - 03 January 2015 رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بهبود دو شاخص رشد اقتصادی و تورم در طول فعالیت دولت یازدهم باعث شده شرایط اقتصادی کاملا نسبت به گذشته متفاوت شود گفت به مردم توصیه می کنمتنها راهکار دولت مقابله با کاهش قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
تنها راهکار دولت مقابله با کاهش قیمت نفت عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت صرفه جویی راهکار کوتاه مدت برای مقابله با بحران کاهش قیمت نفت است کد خبر ۴۶۲۸۴۹ تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۰ - 01 January 2015 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای-
گوناگون
پربازدیدترینها