تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832088829




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاه شما: استانی شدن انتخابات و ضعفهای آن |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نگاه شما: استانی شدن انتخابات و ضعفهای آن
بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۶۷۸۸۸
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵ - 20 January 2015


غلام عباس کاظمی: مدتی است که موضوع استانی شدن انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی به بحث چالشی جامعه و مجلسیان تبدیل شده است وتقریبا می شود گفت ذهن ها را حسابی به خود معطوف کرده است.

البته بحث از استانی شدن انتخاب نمایندگان مجلس مربوط به این مدت کم نیست بلکه سر دراز دارد و سابقه طرح آن اولین بار به اواخر مجلس پنجم برمی گردد ولی چون در آستانه انتخابات دوره ششم مجلس شورای اسلامی مطرح شد بنابه دلایلی از دستور کار خارج شد.

در سال اول دوره ششم مجلس این موضوع دوباره مطرح و پس از تصویب مجلس شورای اسلامی،شورای محترم نگهبان آن را مغایر با قانون اساسی تشخیص داد اما مجلس ششم بر نظریه خود اصرارنمود و نهایتا به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال گردید..

بار سوم نیز در مجلس هفتم طرح استانی شدن انتخابات مطرح و باز هم از سوی شورای نگهبان رد شد ..

اکنون با گذشت حدود ۱۴ سال از ارائه اولین طرح استانی شدن انتخابات،اوایل آذرماه سال جاری نمایندگان مجلس یک فوریت طرحی را تصویب کردند که در صورت تصویب نهایی مجلس و شورای نگهبان ،انتخابات مجلس شورای اسلامی استانی برگزار خواهد شد..

البته بایددقت کرد برای اجرای صحیح چنین طرح مهمی باید ،اولا احزاب قدرتمند ومنسجم وپاسخگو و، ثانیا افراد شایسته وتاثیرگذار درسطح استان ودرآخر فضای رقابت سالم و برابروجودداشته باشد.

اما یک مطالعه کوتاه ضعفهای فراوانی برای اینطرح به ذهن متبادر میکند ونشان می دهد که طرح مزبور با مشکلات حادی روبروست. .

طرح استانی شدن انتخابات موجب خدشه دار شدن اصل ششم و ۵۶ قانون اساسی خواهد بود،زیرا اگر شهر های کوچک هراستان به کاندیدای همشهری خود حتی رای صد در صدی بدهند و لیکن آن فرد نتواند آرای لازم را از دیگر شهرستان های استان کسب کنند ،نمی توانند به مجلس راه یابند.لذا به انتخاب مستقیم مردم شهرها و اصل ششم قانون اساسی خدشه وارد می شود و در نهایت این طرح باعث سست شدن انتخاب مستقیم مردمی خواهد شد و با اجرای این طرح حاکمیت مردم بر سرنوشت اجتماعی خویش در اختیار صاحبان قدرت و کارتل های سیاسی ، اقتصادی و … قرار گرفته و در نتیجه نامزدهای واجد صلاحیت و شاخصی که می توانستند خود را در حوزه های انتخابیه کوچکتر مطرح کنند به ناچار از دور خارج و موجب تضعیف مردم سالاری دینی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود ..

مقام معظم رهبری همواره به نمایندگان ملت توصیه کرده اند که رابطه خود را با توده های مردم بخصوص قشرهای محروم برقرار و مستحکم سازند بنابر این با اجرایی شدن این طرح کاندیدای منتخب استان ها هیچ ضرورتی را برای برقراری ارتباط با مردم که در انتخابات نقش اصلی را دارند احساس نخواهند کرد ونتیجتا فاصله ایجاد شده مردم رااز حضورفعال درتعیین سرنوشت خود ناامید می کند.

ممکن است با اجرای این طرح نماینده منتخب دیگر ارادت وتعصب خاصی نسبت بمناطق کوچکتر نداشته باشد وتمام همت خودرا درکسب رضایت مردم شهرهای بزرگ قراردهد زیرا دیگر رای مردم درشهرهای کوچکتر آنچنان تاثیر گذار نخواهد بود. نمایندگان وظیفه اتصال حاکمیت به مردم را هم دارند و با استانی کردن انتخابات این فرصت ملی و حلقه ارتباطی از دست خواهد رفت .

طراحان محترم به کاهش هزینه های اجرایی انتخابات و کاهش میزان داوطلبان نمایندگی اشاره کرده اند، ممکن است تعداد داوطلب در این طرح کمتر شود و لیکن قطعا در هزینه های اجرایی انتخابات اثری نخواهد داشت ، زیرا هزینه ها همواره برای آحاد مردم و جغرافیای منطقه است و مانع رفت و آمد بازرسان،مسئولین اجرایی و نظارتی کشور و تعداد اعضای صندوق های رای و نمایندگان دستگاه های کشوری و لشکری نخواهد بود،لذا نباید این موضوع باعث حذف حق انتخاب مردم شود و به آن خدشه وارد گردد.

یکی دیگر ازدغدغه های طراحان محترم کاهش تخلفات است. باید خدمت نمایندگان دلسوز عرض کرد که این مسله باید ریشه ای وبا فرهنگ سازی حل شودد نه اینکه صورت مسله را پاک کنند .ضمنا ریخت وپاش های برخی از همین نمایندگان زمینه ساز کجروی های بعدی است.

آنچه به نظر می رسد، استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی هنگامی می تواند مفید باشد که اولا فرهنگ سازی لازم انجام بپذیرد وجامعه پذیرای چنین امری باشد (زیرا سالهاست که مردم به این شیوه رای دهی عادت کرده اند)و ثانیا دستگاه های اجرایی دولت پاسخگوی نیازها و دردهای مردم مناطق باشد تا مردم ضرورتی برای مراجعه به نمایندگان جهت حل مسائل جزئی خود نداشته باشند و ثالثا نظام حزبی به گونه ای در ساختار سیاسی کشور شکل بگیرد و به رسمیت شناخته شود تا احزاب برای انتخابات مجلس فهرست دهند و در نهایت مردم بتوانند از راه آنها نظارت ومطالبه گری صحیح را دنبال کنند .در چنین شرایطی است که نمایندگان منتخب استانی می توانند با دید ملی به مسائل کشوری نگاه کنند و برنامه محوری را جایگزین قبیله ونژاد محوری کنند..











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن