واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ دي ۱۳۹۳ (۹:۲۹ق.ظ)
تغيير مسير بازار با 3 رويداد مهم در آينده بورس رقم مي خورد در نبود عوامل روشن کننده بنيادين معمولا تنها بهانه هايي که براي نوسان سهم باقي مي ماند دو عامل شايعات و نمودارهاي تکنيکالي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير عامل شرکت مشاوره سرمايه گذاري ابن سينا مدبر (اماکو)، با بيان اين مطلب درباره شرايط فعلي بازار گفت: در طول يک سال اگر عوامل بيرون بازار را در نظر نگيريم معمولا مدتي قبل از ارايه گزارش هاي ميان دوره اي شايعات به اوج خود مي رسد و درز اطلاعات شرکت ها ممکن است روند معاملاتي سهام را دگرگون کند.
محسن عباسي در ادامه افزود: به محض ارايه اطلاعات و گزارش هاي ميان دوره اي نقش تحليل تکنيکال و شايعات بسيار کم رنگ مي شود و عموما افراد بر اساس اطلاعات واقعي شرکت، محتويات اطلاعاتي داخل اطلاعيه ها و پوشش و پيش بيني سود شرکت اقدام به اصلاح پورتفوي خود مي کند و ممکن است تصميم به نگهداري يا جا به جايي سهام خود با ساير سهام بازار بگيرند.
وي ضمن نقد به اتکاي بيش از حد معامله گران به تحليل تکنيکال در چنين شرايطي گفت: معمولا در زمان بين ارائه دو اطلاعيه گزارش هاي ميان دوره اي (مثلا 6 ماهه تا 9 ماهه) دوباره شايعات و نمودارهاي تکنيکالي مانند قارچ سبز مي شوند و اهداف و اخبار متفاوتي را به بازار منتقل مي کنند. در واقع در نبود اطلاعات بنيادين، معامله گران به دنبال بهانه اي براي ورود به بازار و نوسان قيمت سهم مي گردند و اين عوامل (شايعات و نمودارهاي تکنيکال) را دستاويزي براي نوسان قيمت سهم قرار مي دهند.
اين کارشناس بازار سرمايه خاطرنشان کرد: اگر نگاهي به سامانه کدال بيندازيد بيشترين شفاف سازي شرکت ها بين گزارشات ميان دوره اي اتفاق افتاده است جايي که هنوز تا تهيه صورت مالي دوره بعد مدت نسبتا زيادي باقي مانده است.
عباسي با بيان اينکه تأثير اين دو عامل در حالي است که ما ريسک هاي سيستماتيک را در نظر نگيريم، گفت: وقتي ابهامات پيرامون معامله گران با در نظر گرفتن افت قيمت نفت، وضعيت مذاکرات هسته اي، تغيير قوانين دولتي از جمله بودجه و... بيشتر مي شود، ترسيم افق بنيادين بازار بسيار مشکل مي شود و تنها جايي که سايه اي از وضعيت سهم در آن ديده مي شود نمودارهاي تکنيکال هستند. در اين مواقع مراجعه و استناد به نمودارهاي تکنيکال بسيار بيشتر از قبل مي شود. زيرا وضعيت بنيادين نامشخص است و تنها ابزار باقي مانده براي هدايت معاملات و تصميم گيري، نمودارهاي تکنيکال است.
مدير عامل شرکت مشاوره سرمايه گذاري (اماکو) تصريح کرد: ممکن است ريسک هاي سيستماتيک باعث ناديده گرفتن عوامل بنيادين مثبت در کوتاه مدت و بروز رفتارهاي هيجاني شود اما در ميان مدت و بلند مدت خاصيت خود را از دست مي دهد. گاهي آنقدر اين هيجانات زياد مي شود که تمام الگوهاي تکنيکالي مرتبا رد ( فِيلد) مي شوند و هر روز کف و سقف جديد و نقطه حمايت و مقاومت هاي جديد ارائه مي شود.
عباسي در خصوص عوارض حاصل از شرايط فعلي بازار گفت: در حال حاضر عوامل ديگري نيز وجود دارند که به صورت غير مستقيم بر بازار تاثير مي گذارند و در واقع اين عوارض عوامل اصلي هستند که بر پيکره بازار نمايان شده است.
وي در اين باره توضيح داد: نهادهايي که پرداخت هاي دوره اي دارند مانند سازمان تامين اجتماعي، صندوق هاي بازنشستگي، صندوق هاي ذخيره هم به دليل کاهش قيمت سهام و کمبود نقدينگي و هم به علت بسته بودن تعدادي از نمادهاي بزرگ بازار، مجبور به فروش سهام و تامين نقدينگي از بازار سهام جهت پرداخت تعهدات خود شده اند.
اين کارشناس بازار سرمايه ادامه داد: عارضه بعدي نيز مشتريان اعتباري کارگزاري ها هستند که با افت قيمت سهامشان، سهام در دسترس آنها يا توسط خودشان يا توسط کارگزاري ها جهت جلوگيري از زيان بيشتر فروخته مي شود و خود همين امر دامنه منفي بازار را گسترش مي دهد.
مدير عامل شرکت مشاوره سرمايه گذاري ابن سينا مدبر درباره سمت و سوي بازار در روزهاي آتي گفت: به نظر مي رشد بازار با روشن شدن سه موضوع ارائه گزارشات ميان دوره اي شرکت ها و بودجه سال 94 آنها، مشخص شدن وضعيت هسته اي و وضعيت قيمت هاي جهاني نفت راه خود را پيدا مي کند.
وي در اين باره تصريح کرد: ساير عواملي که بازار نگران آن است اگرچه در حال حاضر بسيار حياتي و بنيادين است اما بعد از روشن شدن اين 3 مورد به فراموشي سپرده خواهند شد به عنوان مثال، عواملي نظير وضعيت بودجه سال 94 کشور، نرخ سود بانکي عواملي نيستند که به تنهايي بتوانند بازار را با اين ريزش قيمتي که تا کنون اتفاق افتاده است همچنان پايين نگه دارند.
عباسي خاطر نشان کرد: رفع تحريم ها مي تواند P/E بازار را تا محدوده غير قابل پيش بيني افزايش دهد. اين ريسک يکي از بزرگترين ريسک هايي بوده که بالاي سر بازار وجود داشته است و رفع آن تا مدتي بازار را درگير تحليل پيامدهاي خود خواهد کرد و ممکن است بازار چند واحد P/E بگيرد. البته کسي نمي تواند اثر اين اتفاق را به راحتي بر روي بازار بسنجد، اما؛ نکته اصلي اينجاست که در صورت اينکه اين ابهام بر طرف شود نمودارهاي تکنيکال جاي خود را به تحليل بنيادين مي دهد تا صنايعي که از اين اتفاق مثبت (رفع تحريم) بيشترين اثر را مي پذيرند نمايان شوند تا سرمايه گذاران آن سهام را در پورتفوي خود قرار دهند.
اين کارشناس بازار سرمايه، بهبود قيمت نفت و محصولات پتروشيمي و ارائه گزارشات ميان دوره اي مناسب را دو عامل با اهميت در افزايش P/E خواند و گفت: اين دو عامل مي تواند وضعيت بنيادين بازار را بسيار شفاف کند و مسير پيش روي سرمايه گذاران را از يک مسير غير شفاف و مبهم به يک وضعيت قابل پيش بيني تغيير دهد.
عباسي با تأکيد مجدد به عوامل ياد شده سهامداران را مخاطب قرار داد و گفت: افت بي سابقه قيمت سهام شرکتها، نزديک شدن به فصل مجامع و تغيير قوانين دست و پا گير و محدود کننده به قوانين مثبت در جهت بهبود شرايط کسب و کار و بهبود بازار سرمايه، براي سهامداران راهي باز نمي گذارد جز اينکه عدم توجه به عوامل بنيادين و اتکاي صرف به روزمرگي تکنيکالي آنها را در مسير نادرستي قرار مي دهد به طوري که به زودي نه تنها از افت قيمت ها متضرر شوند، بلکه فرصت بازگشت بازار را نيز از دست بدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]