واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱ب.ظ)
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي؛ بايد رويکرد عقلاني و واقع گرايانه نسبت به مسائل اجتماعي داشته باشيم رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي گفت: بايد رويکرد عقلاني و واقع گرايانه نسبت به مسائل اجتماعي داشته باشيم.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد رضا صالحي اميري، رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در جلسه شوراي فرهنگ عمومي استان کرمان بابيان اين موضوع که مديران کرمان بايد قدر انسجام استان را بدانند، اظهار کرد: انسجام نيازمند انسانهاي بافضيلت است و وحدت امروز مسؤولان و روحانيت حاصل هزينههاي سنگيني است که درگذشته پرداختهايم و امروز همه به عقلانيت رسيدهاند.
وي با اشاره به مقابله با حاشيهنشيني در کرمان افزود: تعبير بنده از حاشيهنشيني بهعنوان دمل در يک بدن سالم است که حتماً تبديل به ويروس فراگير و منبعي براي تجمع ميکروب ميشود.
صالحي تصريح کرد: اگر مشکلات جدي در شهرها وجود دارد، بخش عمده آن در حاشيهنشيني است و زايشگاه جرائم، مواد مخدر و خشونت در حاشيهنشيني شکل ميگيرد و در کشور جمعيت سنگين حاشيهنشيني در تهران، مشهد، تبريز، کرمان، اهواز و کرمانشاه داريم و بايد براي مقابله با آن تلاش کنيم.
وي تصريح کرد: اگر امروز در حوزه اقتصادي مجموعهاي از چالشها و مشکلات ازجمله بيکاري، فساد سامانيافته، روابط ناسالم اقتصادي و رانت، گرانفروشي و اگر در حوزه سياست بداخلاقي، انتقامجويي و در صحنه اجتماعي اعتياد، ايدز، طلاق و خشونت را ميبينيم، ريشه همه آنها فرهنگ است.
صالحي در ادامه گفت: 400 پژوهش را ظرف مدت هشت سال به مديريت دکتر روحاني انجام داديم که نتيجه آن ديد بسيط به دولت کنوني داده که توانسته با تصوير روشني به عرصه قدرت بيايد.
وي با اشاره به اينکه اين پژوهشها در حوزههاي فرهنگي، اجتماعي، اقتصاد و سياسي و بينالملل بوده، اظهار کرد: ريشه بسياري از مشکلات در عدم زيستفرهنگي است. فضاي جامعه زيستفرهنگي نيست و بايد به اين بپردازيم که نخستين رسالت روحانيت توسعه فضيلتهاي اخلاقي است.
وي تصريح کرد: اگر در جامعهاي فضيلت، اخلاق، کرامت انساني و معرفت آنگونه که بايد ارج نهاده نشود، نشاندهنده عدم زيستفرهنگي و عدم فضيلت جويي و عملکرد اخلاقي است.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي در ادامه گفت: اگر انسانها در شهري همدلي و همگرايي نداشته باشند، زيست اخلاقي وجود ندارد و بايد بهجاي اينکه همهچيز را متوجه دولت کرد، کانون خانواده را متوجه کنيم، خانواده کانون فضيلت، اخلاق و تربيت است.
صالحي تصريح کرد: درگذشته در روابط خانواده آموزشهاي اخلاقي ارائه ميشد و امروز آمار نشان ميدهد تأثير جامعه، همسالان و شبکههاي مجازي بيشتر از تأثير خانواده بر فرزندان است.
او در بخش ديگري از سخنانش بيان کرد: مهمترين رسالت شوراي فرهنگ عمومي استان توليد و بازتوليد فضيلت اخلاقي در جامعه و خانواده است، زيرا مهمترين عامل بقا و انسجام جامعه ايران، خانواده است.
وي افزود: اگر امروز به فکر خانواده نباشيم، بايد منتظر آمار نگرانکنندهاي باشيم که غرب آن را لمس کرده و بايد يک برنامه جامع در اين زمينه داشته باشيم و اين برنامه بايد از روحانيت، صداوسيما، ارشاد و آموزشوپرورش آغاز شود و همه نخبگان استان بايد جمع شده و برنامه جامع را تدوين کنند.
صالحي تصريح کرد: طلاق بهمنزله فروپاشي خانواده و آغاز آسيبهاي اجتماعي است و بسياري از مشکلات اجتماعي ريشه در خانوادههاي ناامن دارد.
وي خطاب به اعضاي شوراي فرهنگي عمومي استان کرمان بيان کرد: اگر بتوانيد سالانه دو درصد طلاق را در استان کاهش بدهيد، بايد به شما مدال داد، بايد شوراي فرهنگ عمومي براي آسيبهاي فرهنگي جامعه کرمان پاسخ داشته باشد.
الحي اظهار کرد: هرگونه فرار از مسؤوليت يک نوع آدرس اشتباه است و همه ما پيش خداوند مسئول هستيم زيرا مسئوليت قبول کردهايم.
وي تأکيد کرد: احياء کانونهاي فرهنگي در محلات و محيطها مسئله مهمي است که بايد موردتوجه قرار بگيرد، چرا مساجد فقط دو سه ساعت در روز باز است، مسجد بايد علاوه بر کانون نماز کانون فرهنگي باشد و در سطوح بالاتر بايد شهرداري و ارشاد و نهادهاي فرهنگي برنامهريزي کنند.
رئيس سازمان اسناد و کتابخانه ملي گفت: آزاديهاي اجتماعي بايد در مسير ارزشهاي انقلاب و نظام هدايت شود نه بيبندوباري و شورا بايد برنامه براي تخليه اجتماعي داشته باشد که نتيجه آن نشاط اجتماعي و به دنبال آن کاهش آسيبهاي اجتماعي است.
وي افزود: در دولت يازدهم برنامههاي جدي براي اين کار طراحيشده و سياست فرهنگي دولت بر اين اصل استوار است که بايد کرامت مردم را حفظ کرد.
صالحي تصريح کرد: مردم از ما احترام ميخواهند، در چنين فضايي مهمترين مسئله حفظ کرامت و منزلت افراد است و حفظ کرامت يکي از شاخصهاي توسعه فرهنگي ميباشد.
وي با اشاره به اينکه چرا باهم گفت و گو نميکنيم، چرا رسانه ملي فضاي گفتوگو را فراهم نميکند، افزود: برنامه مناظره شبکه يک بهنظام برنخورده و فضاي گفتوگو مردم را به نزديکي با حاکميت وادار ميکند.
صالحي تصريح کرد: امنيت فرهنگي مسئله ديگر موردتوجه دولت است که در اين زمينه کرسي آزادانديشي موردنظر مقام معظم رهبري مطرح ميباشد، بايد فضاي گفتوگو در جامعه باز شود و افراد از قلم زدن و سخن گفتن البته در چهارچوب ارزشهاي نظام و گفتمان اصلي انقلاب نترسند.
او اظهار کرد: بحث ديگر پرهيز از مناقشه است و تا زماني جامعه به انسجام نرسد، روي خوش نخواهد ديد لذا استراتژي دولت روحاني انسجام فرهنگي است و مفهوم فرهنگ را بايد از انسجام آغاز کنيم.
وي افزود: اينکه قبول کردهايم زير چتر ولايت و دولت توسعه را بهعنوان نياز مردم و اولويت تعريف کنيم کار مثبتي است و انسجام به معني عبور از خواستههاي خود به نفع انسجام ملي است.
صالحي تصريح کرد: توجه به نهادهاي عمومي فرهنگي مسئله ديگر است و بايد کار را به مردم واگذار کنيم، آنها انگيزه زيادي دارند.
صالحي بابيان اينکه همهچيز در دست دولت قرارگرفته است، گفت: دولت رسماً کار را آغاز کرده تا آنچه در حوزه فرهنگي امکان واگذاري دارد، به بخشهاي عمومي واگذار کند.
وي در پايان سخنانش اظهار کرد: پرهيز از شعارزدگي و تحجر و تلاش با رويکرد عقلاني در حوزه فرهنگي بايد موردتوجه قرار بگيرد، بايد جامعه را مطالعه کرد و براي رفع آسيبهاي جامعه نسخه داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]