واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۴ب.ظ)
60 درصد از اقتصاد کشور ماليات نمي پردازد/ احتمال ورود سازمان امور مالياتي به حساب موديان خود سخنگوي کميسيون تلفيق مجلس گفت: متاسفانه 60 درصد از اقتصاد کشور مانند بخش هاي کشاورزي، انرژي و افرادي که فرار مالياتي دارند هيچ گونه مالياتي را پرداخت نمي کنند و تمامي بار کشور تنها بر دوش 40 درصد از اقتصاد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمد مهدي مفتح، سخنگوي کميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي با اشاره به بررسي کليات بودجه اظهارکرد: اگر بخواهيم بودجه را تقسيم بندي کنيم بايد از سه مقطع اصلي بررسي کليات، بررسي درآمد و بررسي هزينه و سياست هاي اجرايي بودجه نام ببريم.
نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به بررسي کليات بودجه گفت: در تصوير کلي بودجه مقدار زيادي از کليات آن با درآمد ها همخواني دارد.
وي با اشاره به پيش بيني درآمد هاي بودجه اي از درآمدهاي نفتي گفت: پيش بيني مي شود که تا پايان سال 93 درآمدهاي حاصل از فروش نفت کشور به 65 هزار ميليارد تومان برسد؛ در لايحه 94 نيز طبق پيش بيني هاي دولت، ميزان درآمدهاي حاصل از فروش نفت نيز بر روي 70 هزار ميليارد تومان بررسي شده است که بايد در بخش هاي بررسي درآمدهاي بودجه احتمال تحقق بيشتر آن نيز بررسي شود.
وي ادامه داد: لايحه بودجه 94 دور از دسترس نيست اما اگر نوسانات ارزي شديدي نداشته باشيم مي توانيم بر روي تحقق بودجه حساب باز کنيم.
مفتح به فعاليت هاي امور گمرکي نيز اشاره اي داشت و خاطرنشان کرد: درآمدهاي گمرکي در سال 93 طبق آمار سازمان امور مالياتي 100 درصد وصول خواهد شد؛ در سال 93 مبلغي حدود 11 هزار ميليارد تومان درآمد پيش بيني شده بود که در سال 94 اين درآمد با 25 درصد افزايش به 13 هزار و 500 ميليارد تومان مي رسد.
وي در خصوص معافيت ها نيز گفت: معافيت ها و تخفيف هاي گمرکي نيز 500 ميليارد تومان بوده که نسبت به 11 هزار ميليارد تومان درآمد، عدد مناسبي است.
مفتح در بخش ديگر سخنان خود به درآمدهاي مالياتي نيز اشاره اي داشت و تصريح کرد: در سال 93 ميزان 70 هزار ميليارد تومان درآمدهاي مالياتي براي کشور پيش بيني شده است اما در 9 ماهه سال تاکنون 68 درصد از اين درآمد محقق شده که پيش بيني سازمان امور مالياتي بر آن است که شيب چهار ماهه پاياني سال بسيار بيشتر است و اين درآمد نيز مخقق مي شود.
وي افزود: براي درآمد هاي مالياتي سال آينده نيز مبلغ 86 هزار ميليارد تومان پيش بيني شده است.
وي در خصوص معافيت هاي مالياتي نيز گفت: حدود 60 درصد از اقتصاد کشور متاسفانه مالياتي پرداخت نمي کند و طبق اظهارات سازمان مربوطه 40 درصد از اقتصاد که شامل بخش هاي کشاورزي و انرژي و غيره مي شوند طبق قانون معاف از پرداخت ماليات هستند و همچنين 20 درصد از اقتصاد نيز فرار مالياتي دارد.
وي در خصوص ارائه راهکار براي جلوگيري از کاهش کاستي هاي موجود در پرداخت معافيت هاي مالياتي نيز گفت: مجلس بايد در همين راستا و براي تحقق اقتصاد مقاومتي که بيشتر بر پايه هاي واقعيت هاي مالياتي است راهکاري بينديشد که با اين تدابير جلو فرار مالياتي گرفته شود ضمن آنکه بخش هايي که از قانون پرداخت ماليات معاف هستند نيز از آنها به مقداري ماليات گرفته شود.
سخنگوي کميسيون تلفيق درباره ورود دستگاه هاي دولتي به حساب هاي مردم نيز گفت: بايد ساز و کارهايي تعريف شود که دستگاه هاي دولتي بتوانند به حساب هاي موديان مالياتي دسترسي داشته باشند.
وي تاکيد کرد: درست است که يک فرد نبايد از حساب فرد ديگري آگاهي داشته باشد اما اينکه سازمان مالياتي بتواند حساب فرد اظهار کننده مالياتي را بررسي کند در دنيا هم روش مرسومي است و به عنوان سرک کشيدن به حساب مردم تلقي نمي شود.
مفتح متذکر شد: کليات لايحه بودجه نيز امروز يا حد اکثر فردا به راي گذاشته مي شود و براي شروع دهه فجر گزارش هاي کميسيون تلفيق کامل و يا شايد پس از 22 بهمن، لايحه به صحن مجلس تقديم شود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاري موج درباره چگونگي ورود سازمان امور مالياتي براي دريافت ماليات از بعضي از شرکت هاي خاص نيز گفت: اصولا عملکرد شرکت ها و نوع فعاليت آنها جزو معافيت هاي مالياتي بررسي مي شود نه اينکه نام خاصي از افراد يا شرکت باعث عدم پرداخت ماليات آنها شود. پس نبايد اين تصور وجود داشته باشد که شرکت يا نهادي خاص تنها به خاطر اسم آن مي تواند ماليات پرداخت نکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]