محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829867502
استمداد سهامداران سنگ آهني از رئيس جمهور
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۵۹ق.ظ)
استمداد سهامداران سنگ آهني از رئيس جمهور پتروشيمي ها در حالي مهمترين ريسک سيستماتيک خود يعني خوراک گران 13 سنتي را کنار زدند که صنعت سنگ آهن، به عنوان دارنده 10 درصد از ارزش بازار سرمايه ايران، همچنان بهره مالکانه سنگين 30 درصدي از فروش (حدود 60 درصد از سود) را پيش روي خود مي بيند.
به گزارش خبرگزاري موج، مجلس شوراي اسلامي چندي پيش درخلال بررسي لايحه تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت، در مصوبه اي قيمت خوراک گاز پتروشيمي ها را متناسب با معدل وزني درآمد حاصل از فروش گاز و يا مايع تحويلي براي ساير مصارف داخلي، صادراتي و وارداتي مشخص کرد که حاکي از پايان دوران خوراک 13 سنتي است.
بدين ترتيب نمايندگان خانه ملت پس از 12 ماه با مشاهده آثار زيان بار اين تصميم بر صنعت پتروشيمي و بازار سرمايه به خروج موضوع قيمت گذاري خوراک از بودجه سالانه و سپردن موضوع قيمت گذاري به دولت، مانند قبل راي دادند. اما صنعت سنگ آهن چند سالي است که با ابداع واژه جديدي به نام «حق انتفاع» يا «حق مالکانه معادن» روبه رو شده که تاکنون سابقه نداشته است و اين حق حدود 60 درصد از سود آن ها را مي بلعد.
حال با توجه به مداراي دولت با پتروشيمي ها، اين انتظار به وجود آمده است که توليد کنندگان سنگ آهن هم مشمول تعديل در پرداخت بهره مالکانه شوند، اين درحالي است که در سطح جهان اين مبلغ بين 2.5 تا 10 درصد از فروش است.
در همين شرايط سهامداران خرد شرکت هاي معدني که از زمان تصويب بهره مالکانه 30 درصدي در بهمن 92 تاکنون شاهد افت حدود 60 درصدي قيمت سهام خود بوده اند، در نامه اي به حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران خواستار توجه دولت به اصل حقوق سهامداري شده و اين که روحاني بايد خود شخصا به مهمترين ريسک اين صنعت مهم و استراتژيک کشور که هم توسعه صنعت را هدف قرار داده و هم جفاي عيان به سرمايه گذاران و ذينفعان آن است، رسيدگي کرده و در واقع تدبير کند.
سهامداران صنعت سنگ آهن در نامه اي سرگشاده به رييس دولت تدبير و اميد توضييح داده اند که سهام شرکت هاي چادرملو و گل گهر در سال هاي 1381و 1382 از طريق بورس اوراق بهادار به صورت عمومي عرضه و خصوصي شده اند.در هنگام عرضه سهام موضوع پروانه بهره برداري آن ها در متن طرح پذيرش و اميدنامه آن ها درج و اساسا جزء حقوق مسلم سهامداران اين شرکت ها عنوان شد.
حال آن که با توجه به عملکرد مناسب اين شرکت ها، دولت در سال 1385 تصميم گرفت از واگذاري معادن بزرگ خودداري نمايد و لذا هيات وزيران مقرر کرد که معادن بزرگ در مالکيت دولت قرار داشته باشد.
اين مصوبه اگرچه برخلاف روح اصل 44 قانون اساسي، قانون معادن و قانون بازار اوراق بهادار است اما به فرض صحت به اين معني بود که دولت از اين به بعد معادن بزرگ را واگذار نکند. اما ايميدرو با استناد به مصوبه مذکور تصميم به جبران مافات و ابطال خصوصي سازي هاي قبلي گرفت و پروانه هاي بهره برداري شرکت هاي چادرملو و گل گهر را به بهانه تمديد، اخذ و بدون رعايت تشريفات قانوني ابطال پروانه مندرج در ماده 20 قانون معادن، پروانه بهره برداري آن ها را ابطال کرد و در نهايت به نام خود صادر نمود! اين يعني براي اولين بار دولت اموالي را که از طريق بازار سهام به صورت عمومي عرضه و واگذار کرده بود را با مصوبه هيات وزيران و تشخيص ايميدرو و البته بدون طي مراحل قانوني به دارايي هاي خود ملحق کرد.
اين درحاليست که طبق قانون معادن، وزارت معادن و فلزات تنها در صورتي مي تواند پروانه بهره برداري معادن را به نام سازمان هاي خود صادر کند که متقاضي غير دولتي نداشته باشد.
سهامداران سنگ آهني ها ادامه ماجراي گذشته شده بر اين صنعت را اين گونه براي رييس جمهوري شفاف سازي کرده اند: متاسفانه شرکت هاي چادرملو و گل گهر در ابتدا به دليل عدم مطالبه حق مالکانه توسط ايميدرو و تبعا عدم ايجاد بار مالي اعتراضي به اين موضوع نکردند؛ اما از سال 1391 که ايميدرو به استناد پروانه بهره برداري که به نام خود صادر کرده بود، مطالبه حق مالکانه کرد؛از اين نقطه اختلافات بروز نمود. تا اين که در آخرين سال فعاليت دولت قبل، اين موضوع در قالب بند 44 لايحه بودجه درج و مقرر شد کليه اشخاص حقيقي و حقوقي استخراج کننده معادن سنگ آهن که پروانه بهره برداري آن ها به نام ايميدرو و يا شرکت هاي تابعه مي باشد، موظف شدند بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهره برداري به ماخذ حداقل 5 درصد قيمت شمش فولاد خوزستان ( حدود 50 درصد کل فروش) به حساب درآمد عمومي واريز کنند.
اگرچه اين بند ظاهرا در مورد کليه معادن کشور است اما مشخص بود که هدف دولت عمدتا شرکت هاي چادرملو و گل گهر است که حدود 75 درصد از توليد سنگ آهن کشور را در اختيار دارند. متاسفانه مسوولين دولت چنان فضايي را ايجاد کرده بودند که نمايندگان محترم مجلس تصور مي کردند که شرکت هاي مزبور به تاراج رفته و حقوق دولت و ملت، حيف و ميل شده است! حال آن که مکررا اعلام شده است که اين شرکت ها از طريق بورس براي همگان عرضه شده و حدود 42 ميليون نفر به طور مستقيم و غير مستقيم در قالب در چند شرکت سرمايه گذاري بورسي و همچنين سهام عدالت و سهامداران حقيقي در آن ذينفع هستند. موفقيت اين شرکت ها عملا در توليد حدود 20 ميليون تن از سنگ آهن مورد نياز کشور نه به دليل موقعيت و کيفيت معادن آن ها، بلکه به دليل سرمايه گذاري سنگين سهامداران به ارزش روز حدود 10 هزار ميليارد تومان و اعمال مديريت مناسب بوده است ،در غير اين صورت چرا معادن دولتي مشابه چنين شرايطي را ندارند.
البته در سال گذشته کميسيون هاي تخصصي مجلس استدلال هاي فوق را پذيرفتند و اين بند را از لايحه بودجه حذف کردند، اما متاسفانه در موقع راي گيري در صحن علني به پيشنهاد نماينده دولت مجددا اين بند مطرح و مورد تصويب قرار گرفت. اگرچه به دليل ابهامات متعددي که در متن بند و تبصره هاي آن وجود داشت، تاکنون تعيين تکليف نشده است.
سهامداران زيان ديده صنعت سنگ آهن در ادامه به موارد کليدي اشاره کرده و سوالاتي را مطرح کرده اند: با روي کار آمدن دولت جديد و استفاده از مديران و کارشناسان متخصص و توانا انتظار مي رفت اين موضوع يکبار براي هميشه حل و فصل شود اما متاسفانه مجددا شرکت هاي واگذار شده به عنوان اموال دولت تلقي و منافع آن ها به عنوان منابع درآمدي بودجه در نظر گرفته شد و با آخرين تغييرات در کميسيون هاي مجلس در حال حاضر اخذ 30 درصد فروش به عنوان حق مالکانه که عملا حدود 60 درصد از سود اين شرکت هاست مطرح مي باشد.حال آن که اولا در صورتي که حقوق دولتي معادن در کشورهاي مختلف بين 2.5 تا 10 درصد است چرا معادن چادرملو و گل گهر صرفا به دليل آن که متعلق به بخش خصوصي هستند و عملکرد مناسبي دارند بايد 30 درصد حق انتفاع پرداخت کنند و آيا در اين صورت انگيزه سرمايه گذاري در اين بخش که داراي ظرفيت هاي بالقوه و مزيت نسبي بالايي است از بين نمي رود. دوم به رغم اين که شرکت هاي فولادي محصولات توليدي خود را به قيمت هاي جهاني به مصرف کنندگان عرضه مي کنند، چرا شرکت هاي چادرملو و گل گهر بايد محصولات توليدي خود را بر اساس سهميه بندي و قيمت گذاري ايميدرو به قيمت کمتري به آن ها عرضه کنند.
سهامداران شرکت هاي چادرملو و گل گهر در ادامه نامه خود اين سوال را از رييس جمهور پرسيده اند که واقعا نمي دانيم به راستي دليل اين همه جفا در حق شرکت هاي مزبور که 75 درصد از سنگ آهن کشور را توليد مي کنند و سهامداران آن ها که سال ها سود قانوني خود را صرف سرمايه گذاري در توسعه اين شرکت ها کرده اند، چيست؟ و چرا بايد اين شرکت ها به دليل توانايي خود در توليد و کسب درآمد مجازات شوند!؟
در پايان اين نامه سرگشاده از رييس جمهور درخواست شده است که براي اين موضوع چاره اي جدي بينديشد و گفته شده ما از شما مي خواهيم در اين باره تدبير کنيد و راهکاري منطقي بينديشيد که به شرکت هاي سنگ آهني که با عملکرد مناسب خود توانسته اند کشور را از واردات سنگ آهن بي نياز کرده و درصدد تکميل زنجيره توليد تا مرحله توليد فولاد و مقاطع آن هستند، فقط به عنوان بنگاه پول سازي براي دولت نگاه نشود. چرا که اين شرکت ها براي انجام مسووليت هاي ملي خود در حوزه تامين مواد اوليه براي صنعت فولاد، تنها در شرايط منطقي مي توانند فعاليت کرده و آبروي دو صنعت مهم سنگ آهن و فولاد را حفظ کرده و همچنان نياز صنعت فولاد به مواد اوليه را تامين نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
بهترین رئیس جمهور احمدی نژاد و بدترین رئیس جمهور خاتمی است!
بهترین رئیس جمهور احمدی نژاد و بدترین رئیس جمهور خاتمی است نه او و نه همكارانش وقتی از نامشان میپرسی رو برمیگردانند و دیگر سوالی را جواب نمیدهند میگویند ماموری چكار به كار ما داری اینجا پول را با پول معامله میكنند از كار و كاسبی راضیاند بعضیهاطیب نیا: بورس با حمایت رئیس جمهور رونق میگیرد -
فطانت سوگند خورد طیب نیا بورس با حمایت رئیس جمهور رونق میگیرد شناسهٔ خبر 2452577 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس محمد فطانت رئیس کل جدید سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در جلسه شورای عالی بورس به عنوان سخنگو و دبیر جدید شورا سوگند یاد کرد به گزارشاولين کنفرانس اقتصادي ايران با حضور رئيس جمهور
۱۴ دي ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۶ب ظ اولين کنفرانس اقتصادي ايران با حضور رئيس جمهور موج اولين کنفرانس اقتصادي ايران صبح امروز در سالن اجلاس با سخنراني رئيس جمهور آغاز گرديد عکس عليرضاسلطاني دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلود عکس دانلومشاور اقتصادی رئیسجمهور عنوان کرد جزئیات جمعبندی کنفرانس اقتصاد ایران/ بانکهای خصوصی نسبت به بانکهای دولتی
مشاور اقتصادی رئیسجمهور عنوان کردجزئیات جمعبندی کنفرانس اقتصاد ایران بانکهای خصوصی نسبت به بانکهای دولتی وضعیت بهتری ندارندمشاور اقتصادی رئیسجمهور گفت بانکهای خصوصی نسبت به بانکهای دولتی وضعیت بهتری ندارند به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس نشست تخصصی دومین ربا موافقت رئیس جمهور بندرلاور تجاری شد
با موافقت رئیس جمهور بندرلاور تجاری شد 1393-10-26 13 29 رئیس جمهور در سفر به بوشهر از تبدیل بندر لاور ساحلی در شهرستان دشتی به تجاری موافقت کرد و دستور اجرای زیرساختهای بندری و لایروبی آن را صادر کرد استاندار بوشهر گفت رئیس جمهور در سفر به بوشهر از تبدیل بندر لاور ساحلی در شهنامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیسجمهور |اخبار ایران و جهان
نامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیسجمهور کد خبر ۴۶۲۲۱۳ تاریخ انتشار ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۰ - 30 December 2014 برخی مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامهای به رئیسجمهور اعلام شده است به گزارش خبرگزاری فارس در راستای حمایتمعاون اول رئیسجمهور: نمیدانیم ۲.۷ میلیارد دلار درآمد نفتی چگونه در اختیار یک جوان گذاشته شد
معاون اول رئیسجمهور نمیدانیم ۲ ۷ میلیارد دلار درآمد نفتی چگونه در اختیار یک جوان گذاشته شدمعاون اول رئیس جمهور در مورد بابک زنجانی گفت جوانی را از کجا وارد سیستم فروش نفت کردند که تا به امروز ما نمیدانیم 2 میلیارد و 700 میلیون این مملکت چگونه در اختیار این جوان قرار گرفته استاختصاصی فارس/ نامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیس جمهور/آیا قانون جدید مبارزه با قاچاق ایراد دارد+سند
اختصاصی فارس نامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیس جمهور آیا قانون جدید مبارزه با قاچاق ایراد دارد سندبرخی مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامهای به رئیس جمهور اعلام شده است به گزارش خبرگزاری فارس در راستای حمایت از تولیدمدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی ۵۰ درصد سود بانک قوامین بین سهامداران
مدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی۵۰ درصد سود بانک قوامین بین سهامداران توزیع میشودمدیر عامل بانک قوامین در نامهای به رئیس اداره نظارت بر ناشران فرابورسی اعلام کرد با توجه به سیاست هیأت مدیره بانک جهت استفاده از منابع سهامداران تقسیم سودنامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیسجمهور
نامه ۶ بندی وزیر اقتصاد به رئیسجمهور در راستای حمایت از تولید داخلی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیاز به اجرای دقیق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است برخی مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی درنامهای به رئیسجمهور اعلامدلارفروش ها کدام رئیس جمهور را می پسندند؟
دلارفروش ها کدام رئیس جمهور را می پسندند تاریخ انتشار يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰ ۱۰ روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت اينجا پول را با پول معامله ميكنند از كار و كاسبي راضياند بعضيهايشان سابقه ٣٠ ساله دارند ميگفت از سال ١٣٦٠ تا به حال اينجا مياينامه 6 بندی طیب نیا به رئیس جمهور |اخبار ایران و جهان
نامه 6 بندی طیب نیا به رئیس جمهور برخی مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سوی علی طیبنیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در نامهای به رئیسجمهور اعلام شده است کد خبر ۴۶۲۲۲۲ تاریخ انتشار ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۱ - 30 December 2014 برخی مشکلات قانون جدید مبارزه با قاچاق کالفعالان اقتصادی میزبان معاون اول رئیس جمهور -
مهر خبر می دهد فعالان اقتصادی میزبان معاون اول رئیس جمهور شناسهٔ خبر 2464962 چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۰ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت چهل و سومین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار می شود به گزارش خبرنگار مهر چهل و سومین نشستآغاز نخستین کنفرانس اقتصاد ایران با حضور رئیس جمهور
آغاز نخستین کنفرانس اقتصاد ایران با حضور رئیس جمهور اولین کنفرانس اقتصاد ایران با حضور رئیس جمهور آغاز به کار کرد قرار است در کنفرانس دو روزه سیزده مقام ارشد از بخش های مختلف اقتصاد کشور سخنرانی کنند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر اولین کنفرانس اقتصاد ایران بعنوان بزرگتراز سوی معاون اول رئیس جمهور اعلام شد اصلاح آییننامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرضالحسنه اجاره مسکن برای اسکا
از سوی معاون اول رئیس جمهور اعلام شداصلاح آییننامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرضالحسنه اجاره مسکن برای اسکان موقتمعاون اول رئیس جمهور مصوبه اصلاح آییننامه اجرایی نحوه اعطای تسهیلات قرضالحسنه اجاره مسکن برای اسکان موقت را ابلاغ کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه رسمدر نشست با معاون اول رئیس جمهور کمیته ثبات بازار سرمایه تشکیل میشود
در نشست با معاون اول رئیس جمهورکمیته ثبات بازار سرمایه تشکیل میشوددر نشست رئیس سازمان بورس با معاون اول مقرر شد کمیتهای تحت عنوان کمیته ثبات بازار سرمایه متشکل از مسئولان دستگاههای ذیربط تشکیل شود به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه سنا در جلسدلارفروش ها کدام رئیس جمهور را می پسندند؟/گزارش روزنامه اعتماد
دلارفروش ها کدام رئیس جمهور را می پسندند گزارش روزنامه اعتماد اقتصاد > بازار مالی - روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت اينجا پول را با پول معامله ميكنند از كار و كاسبي راضياند بعضيهايشان سابقه ٣٠ ساله دارند ميگفت از سال ١٣٦٠ تا به-
اقتصادی
پربازدیدترینها