واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آلاسحاق: مشكل اقتصاد، نظام تدبير است
رئيس اتاق بازرگاني تهران با بيان اينكه سياستمداران سايه خود را از اقتصاد كم كنند، گفت: مشكل اقتصاد نظام تدبير است وگرنه ايران در قلب خاورميانه و جهان و داشتن ذخاير زياد و رتبههاي اول در بخش انرژي نبايد چنين اقتصادي داشته باشد و آن چه هست شايسته كشور ما نيست.
نویسنده : مهران ابراهيميان
رئيس اتاق بازرگاني تهران با بيان اينكه سياستمداران سايه خود را از اقتصاد كم كنند، گفت: مشكل اقتصاد نظام تدبير است وگرنه ايران در قلب خاورميانه و جهان و داشتن ذخاير زياد و رتبههاي اول در بخش انرژي نبايد چنين اقتصادي داشته باشد و آن چه هست شايسته كشور ما نيست.
به گزارش «جوان» آلاسحاق در همايش ائتلاف بزرگ براي انتخابات هشتمين دوره اتاق بازرگاني افزود: درست است كه امسال ۴ درصد رشد توليد داشتهايم اما اين رشد بيشتر در بخش واحدهاي بزرگ توليدي و صنعتي دولتي مانند خودرو، فولاد و... است. اما در صنايع كوچك و متوسط شاهد رشد چنداني نيستيم. ضمن اينكه صنايع كوچك همواره مظلوم واقع شدهاند.
سياستمداران سايه خود را از اقتصاد كم كنند
سياسيترين رئيس اتاقهاي كشور با اشاره به اينكه اقتصاد كشور تحت تأثير سه شاخص اصلي عوامل داخلي، عوامل خارجي و آرمانها و اعتقادات مردم است از سياستمداران خواست تا سايه خود را براي مدتي از اقتصاد كم كنند.
وي كه خود يكي از سياستمداران پرسابقه كشور به شمار ميرود، افزود: متأسفانه اقتصاد كشور سالهاست تحت تأثير سياست قرار گرفته و همه برنامهها بر اساس اهداف كوتاه مدت سياسي تعريف ميشود. سياست مهم است اما اقتصاد جنس و ادبيات خاص خود را دارد. بارها گفتهام سياست حوزه قدرت است اما اقتصاد از جنس ديگري است و تا وقتي اقتصاد زير سيطره سياست باشد وضع به همين منوال است. آلاسحاق افزود: وظيفه تك تك ماست تا از سياستمداران بخواهيم براي مدتي كوتاه هم كه شده سايه خود را از سر اقتصاد كم كنند تا اقتصاددانان، اقتصاد كشور را با ابزارهاي اقتصادي هدايت كنند.
مشكل اقتصاد در نظام تدبير است!
وي گفت: متأسفانه نميتوانيم از امكانات موجود به نحو بهينه استفاده كنيم در حالي كه ما توانايي اين را داريم كه به مراتب بهتر از امروز در عرصه بينالمللي حضور داشته باشيم و سهم ما از اقتصاد جهاني يك دهم درصد است.
رئيس اتاق بازرگاني تهران با اشاره به اينكه اكنون اقتصاد كشور با دو چالش اشتغال و معيشت روبهروست عنوان كرد: حل اين دو مشكل به تنهايي توسط دولت امكانپذير نيست و نيازمند يك اجماع عمومي است.
وي افزود: متأسفانه بايد بگويم اگر آن چه به شكل بالقوه در اشتغال داريم، با همه آن چه كه بر اساس برآيندها و سياستهاي جاري و برنامههاي آتي تعريف شده، به طور كامل محقق شود باز هم مشكل اشتغال خواهيم داشت و هماكنون حدود پنج ميليون متقاضي شغل داريم و نميتوان آسان از كنار اين موضوع گذشت.
وي درباره وضعيت معيشت مردم اظهار داشت: وضع معيشت مردم هم رضايتبخش نيست. ۴۰ درصد جامعه ما مستأجرند و دو سوم درآمد خود را صرف هزينه اجاره مسكن ميكنند. اين موضوع در حوزههاي اجتماعي و فرهنگي بازتاب نامناسب خود را نشان ميدهد.
دولت حاكميتي نه مداخلهگر!
آلاسحاق گفت: وظايف دولت بايد حاكميتي باشد نه مداخلهگر ودولت 94 با دولت 64 متفاوت است و اكنون شهرداريها و تشكلها ميتوانند بسياري از وظايف دولت را انجام دهند و دولت هم بايد بسياري از وظايف خود را به اين بخشها و مردم واگذار كند. اما اين كار را نميكند و اين وظيفه ماست كه دليلش را از دولت جويا شويم.
همچنين ابراهيم جميلي رئيس خانه اقتصاد ايران در اين گردهمايي گفت: براي داشتن اتاقي قدرتمند نيازمند مشاركت بيشتر در انتخابات اتاق هستيم
وي با تشريح ويژگي اتاق قدرتمند، افزود: اتاق آينده بايد نه تنها اشكالات دورههاي قبلي را نداشته باشد بلكه منشأيي براي تقويت بخش خصوصي در استانها و نقشپذيري بيشتر تشكلها باشد.
جميلي گفت: اگر اتاق قدرتمندي با حضور پررنگ بخش خصوصي ايجاد شود آن گاه دولت ميتواند با اعتماد بيشتري به واگذاري تصديگريها به تشكلها اقدام كند.
وي افزود: براي شتاب بخشيدن به توسعه حتي بعد از رسيدن به توافق با 1+5 هم نيازمند برنامه بخش خصوصي قوي هستيم كه بايد از دل يك اتاق بازرگاني، صنعت، معدن و كشاورزي قوي و با برنامه بيرون آيد.
رئيس ستاد ائتلاف بزرگ گفت: با توجه به شرايط جديد كشور حضور تمام كساني كه عضو اتاق بازرگانياند در انتخابات آتي ضروري است. بنابراين ائتلاف بزرگ دست نياز به سوي همه تشكلها دراز كرده است.
گفتني است انتخابات هيئت نمايندگان اتاقهاي بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي سراسر كشور، 18 اسفندماه امسال برگزار خواهد شد و تاكنون سه گروه تحولخواهان، ائتلاف براي فردا و ائتلاف بزرگ اعلام موجوديت كردهاند و ائتلاف بزرگ از پنج تشكل «خانه اقتصاد ايران»، «انجمن مديران صنايع»، «خانه معدن»، «مجمع فعالان توسعه اقتصادي» و «فدراسيون حمل و نقل» تشكيل شده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]