واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بحرانآفرینی آمریکا در مرزهای روسیه و چین
هفتهنامه «فرژ» نوشت: آمریکا و ناتو از راه پشتیبانی برخی سازمانهای افراطی و تروریستی در منطقه قصد ایجاد بحران امنیتی در مرزهای روسیه و چین را دارند که در این رابطه به طور خاص به تاجیکستان و قرقیزستان اشاره میشود.
خبرگزاری فارس: هفتهنامه «فرژ» در شماره اخیر خود با انتشار مطلبی به بررسی زمینههای تهدید گروه تروریستی «داعش» برای آسیای مرکزی پرداخت.
کشورهای این منطقه با مجموعی از مسائل داخلی روبهرو بوده و اضافه بر آن بین خود نیز در عرصههای سیاسی، مرزی، آب و انرژی مشکل دارند، از این شرایط آمریکا و ناتو میتوانند با هدف ایجاد بحران امنیتی و سپس مداخله با بهانه کمک به بازگرداندن «ثبات و آرامش» استفاده به عمل آورند.
آمریکا و ناتو از راه پشتیبانی برخی از سازمانهای افراطی و تروریستی در منطقه قصد ایجاد بحران امنیتی در مرزهای روسیه و چین را دارند که در این رابطه به طور خاص به تاجیکستان و قرقیزستان اشاره میشود.
ریشهکن کردن جریان تکفیری و افراطی سلفیه در آسیای مرکزی کاملا ناگزیر و حتی شرط بقای ثبات و آرامش منطقه میباشد.
جنگجویان تکفیری چین، تاجیکستان، قرقیزستان، ازبکستان و روسیه از قلمرو ترکیه به جریانهای افراطی میپیونددند.
متاسفانه اقتصاد ضعیف و عدم وجود فرصتهای کافی شغلی باعث شده تا جوانان منطقه برای پیدا کردن به اصطلاح قوت لایموت به روسیه سرازیر شوند و در عوض حقوق حداقلی سنگینترین کارهارا انجام دهند.
به این دلیل است که سازمانها و جریانهای افراطی و تروریستی هزاران نفر مهاجرکاری را هدف قرار داده و از راه شستشوی مغزی و قولهای بلندبالای مالی به دام خطرناک خود میافکنند. حضور صدها نفر از اتباع منطقه در ترکیب گروههای تروریستی فعال در سوریه و عراق با این موضوع مرتبط میباشد.
خطر افراطیها برای امنیت کشورهای منطقه جدی بوده و به این دلیل باید عوامل، پشتیبانها و منابع مالی جنایتکاران تکفیری شناسایی و خنثی شوند که تحقق این مهم نهتنها وظیفه مقامات انتظامی و امنیتی بلکه مسئولیت همه شهروندان تاجیکستان و آسیای مرکزی میباشد.
این نشریه عدم شناسایی زمینه و عوامل تقویت شدن جریان سلفیه را که دارای تفکر و جهانبینی خاص میباشد، دلیل آسیبپذیری ثبات و امنیت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جوامع منطقه دانسته و تاکید کرده است: برای تکفیریها در اصل هیچ نوع ارزش بشری و مقدسات اسلامی وجود ندارد.
بسیاری از تحصیلکردگان کشورهای عربی و پاکستان که دارای تفکر و دیدگاههای تکفیری داعشی هستند تحت حمایت سرویسهای اطلاعاتی این کشورها در مناطق مسلماننشین روسیه به عنوان امامخطیبان مساجد و مسئولین نهادهای دینی فعالیت کرده و ایدوئولوژی و عقاید باطل خود را در میان مهاجران کاری مسلمان گسترش میدهند.
متاسفانه نهادهای امنیتی و انتظامی روسیه هنوز در شناسایی و مهار عوامل خطرناک داعشی به صورت تمامعیار اقدام صورت نداده و از این شرایط افراطیها استفاده میکند.
به اعتقاد این نشریه، کشورهای منطقه باید با همکاری در جهت مقابله با تهدیدات جریانهای تکفیری اقدام کنند و نگذارند که عوامل داعش و سایر گروههای تروریستی آسیای مرکزی را به صحنه تحقق برنامههای خطرناک خود تبدیل دهند.
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]