محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843060493
آمریکا در اولویتهای سیاست خارجی چین، جای خود را به روسیه میدهد
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "نیو ایسترن اوتلوک":
آمریکا در اولویتهای سیاست خارجی چین، جای خود را به روسیه میدهد
پس از این، چین دیگر به روابط خود با آمریکا و یا حتی اتحادیه اروپا به عنوان مهمترین اولویت خود نگاه نمیکند. در عوض، آنها گروه جدیدی از کشورها را به عنوان اولویت خود در نقشه به دقت حساب شده ژئوپولتیکی خود، مشخص کردهاند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "نیو ایسترن اوتلوک" در مقالهای به قلم "ویلیام انگدال" مینویسد: وقتی پکن دست به یک تغییر سیاسی عمده میزند، این کار را با دقت و ارزیابیهای فراوان انجام میدهد و هنگامی که آنها در مورد تصمیمی جدید به اتفاق نظر میرسند، آن را با تاثیر قابل ملاحظه بر مردم این کشور در تمامی سطوح سیاستگذاری، به اجرا درمیآورند. این همان راز معجزه اقتصادی سی ساله چین است. در حال حاضر نیز، چین تصمیم سیاسی مشابهی را اتخاذ کرده که قادر است جهان را در دهه آتی تغییر شکل دهد.
*** رهبری چین از یک تغییر راهبردی جهانی در اولویتهای ژئوپولیتیکی سیاست خارجی این کشور خبر داد
در 29 نوامبر 2014، نشستی نه چندان مورد توجه، اما بسیار مهم در شهر پکن برگزار شد در حالی که واشنگتن در آن زمان به تلاشهای گوناگون برای فلج کردن و نهایتا بیثبات کردن روسیه دست زده بود. در طول این کنفرانس، «شی جین پینگ»، رئیسجمهور چین و رئیس کمیسیون مرکزی نظامی، اظهارات خود را در قالب «یک سخنرانی مهم» ارائه دادند.
با مطالعه دقیقی اظهارات رسمی وزیر امور خارجه در این نشست، میتوان دریافت که این سخنرانی واقعا «مهم» بود. چرا که رهبری چین از یک تغییر راهبردی جهانی در اولویتهای ژئوپولیتیکی سیاست خارجی این کشور خبر داد.
*** چین دیگر به روابط خود با آمریکا و یا حتی اتحادیه اروپا به عنوان مهمترین اولویت خود نگاه نمیکند
پس از این، چین دیگر به روابط خود با آمریکا و یا حتی اتحادیه اروپا به عنوان مهمترین اولویت خود نگاه نمیکند. در عوض، آنها گروه جدیدی از کشورها را به عنوان اولویت خود در نقشه به دقت حساب شده ژئوپولتیکی خود، مشخص کردهاند. این گروه جدید شامل کشورهای روسیه و همچنین تمام کشورهای عضو گروه بریکس، اقتصادهای به سرعت در حال توسعه شامل همسایگان آسیایی چین، و همچنین آفریقا و سایر کشورهای در حال توسعه است.
*** چین بار دیگر اولویتهای خود را در قالب یک چارچوب کلی ترسیم کرده است
نویسنده در ادامه برای ارائه یک چشمانداز کلی، به این مسئله اشاره میکند که اخیرا تا سال 2012، اولویتهای خارجی چین در دنیا، شامل سازمانهای متعددی چون (سازمان ملل، سازمان همکاریهای اقتصادی آسیا- اقیانوسیه (APEC )، اتحادیه ملل جنوب شرق آسیا معروف به «آسه آن»(ASEAN)، صندوق بین المللی پول، بانک جهانی و غیره) و نهایتا دیپلماسی عمومی بود. کاملا واضح است که چین، در حال حاضر به این نتیجه رسیده است که این اولیتها دیگر در جهت منافع این کشور نیستند؛ از این رو، بار دیگر اولویتهای خود را در قالب یک چارچوب کلی ترسیم کرده است که عبارتند از: قدرتهای بزرگ (عمدتا آمریکا،اتحادیه اروپا و ژاپن)؛ کشورهای اطراف (تمام کشورهای همسایه با چین)؛ کشورهای توسعه یافته (تمام کشورهای کم درآمد.)
*** چین از این پس به خود به عنوان یک کشور در حال توسعه نگاه نمیکند
«شی جین پین»، رئیسجمهور چین در سخنرانی خود در این نشست، زیرمجموعهای از کشورهای در حال توسعه، یا به عبارتی، «قدرتهای بزرگ در حال توسعه» را مورد تاکید قرار داد. وی اعلام کرد، چین «همکاری خود را با قدرتهای بزرگ در حال توسعه افزایش خواهد داد و ما به دقت، توسعه کشورمان را کامل خواهیم کرد.»
به اعتقاد روشنفکران چینی، اینها کشورهایی هستند که در حال حاضر شرکای مهمی «برای حمایت از اصلاح نظام بین الملل به شمار می روند.» این کشورها شامل روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، هند، اندونزی و مکزیک، یا به عبارتی، شرکای بریکس چین، و همچنین اندونزی و مکزیک هستند. به علاوه، چین دیگر خود را یک «کشور در حال توسعه» نمینامد و این بدان معناست که از این پس به خود به عنوان یک کشور در حال توسعه نگاه نمیکند.
*** پیشنهاد چین برای ایجاد یک «جامعه آسیایی با سرنوشت مشترک»
«لیو ژن مین»، معاون وزیر امور خارجه چین، در کنفرانسی که در شهر پکن برگزار شده بود، با اعلام این که «عدم توازن موجود بین امنیت سیاسی و توسعه اقتصادی آسیا، به یک مسئله حساس و بسیار مهم تبدیل شده است»، به یکی از جنبههای بسیار مهم سیاست جدید چین اشاره کرد. پیشنهاد چین برای ایجاد یک «جامعه آسیایی با سرنوشت مشترک» به دنبال حل این عدم توازن است. این به معنای روابط اقتصادی و دیپلماتیک نزدیکتر با کره جنوبی، ژاپن، هند، اندونزی، و حتی ویتنام و فیلیپین خواهد بود.
*** صراحت روزافزون چین در واکنش به مداخلات آمریکا در این کشور
به عبارت دیگر، با وجودی که روابط چین با آمریکا، به خاطر قدرت نظامی و اقتصادی این کشور، همچنان جزو اولویتهای مهم چین باقی خواهد ماند، اما میتوانیم منتظر صراحت روزافزون چین در واکنش به مداخلات آمریکا در این کشور باشیم. این مسئله را میتوان در مطلب روزنامه «چاینا دیلی» در مورد «انقلاب چتری» هنگ کنگ، با عنوان «چرا واشنگتن انقلاب چتری را به وجود آورد؟» به وضوح دید. درست 6 سال پیش، هنگامی که واشنگتن تلاش کرد تا با تحریک اعتراضات خشونتآمیز جنبش دالایی لاما در تبت، پکن را در آستانه المپیک 2008 آشفته کند، چنین صراحتی غیرقابل تصور بود.
*** دیدار کامرون با دالایی لاما، و به رسمیت شناختن «لیو جیابائو»، ناراضی چینی، به سرد شدن روابط دیپلماتیک چین و انگلیس منجر شد
چین به صراحت، انتقاد غرب در مورد وضعیت حقوق بشر در این کشور را رد می کند و اخیرا نیز دیدار کامرون با دالایی لاما، و به رسمیت شناختن «لیو جیابائو»، ناراضی چینی، به سرد شدن روابط دیپلماتیک چین و انگلیس منجر شده است. در سال گذشته، پکن به تدریج انتقاد واشنگتن از ادعای تاریخی چین در خصوص اراضی واقع در دریای جنوبی چین را مردود شمرد و مواضع آمریکا درباره آن را نامربوط خواند.
*** راه اندازی «منطقه آزاد تجاری آسیا پاسیفیک» در پاسخ به پیمان مشارکت «ترانس پاسیفیک» آمریکا
اما شاید مهمترین اقدام چین در ماههای اخیر، حرکت جسورانه این کشور به سمت ایجاد سازمانهای جایگزین سازمانهای تحت کنترل آمریکا، نظیر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی بوده است که در صورت موفقیت چین، ضربه مهلکی به قدرت اقتصادی آمریکا وارد خواهد آمد. پکن همچنین برای مقابله با تلاشهای آمریکا به منظور انزوای اقتصادی چین در آسیا ـــ از طریق ایجاد پیمان مشارکت «ترانس پاسیفیک» ـــ از راه اندازی «منطقه آزاد تجاری آسیا پاسیفیک» خبر داده است.
*** دو قدرت بزرگ اوراسیا یعنی چین و روسیه، در حال ایجاد روابط اقتصادی هستند که تنها چالش احتمالی علیه سلطه جهانی آمریکا در آینده به شمار میرود
در حال حاضر، میتوان به وضوح دید که چین تصمیم دارد روابط خود با روسیه را در مرکز استراتژی اولویتهای جدید خود قرار دهد. به رغم چندین دهه بیاعتمادی در پی شکاف چین و شوروی در سال 1960، دو کشور همکاریهای عمیق بیسابقهای را آغاز کردهاند. همانطور که «زیبیگنیو برژینسکی»، استراتژیست سیاست خارجی آمریکا در سال 1997 در کتاب خود با عنوان «تخته شطرنج بزرگ» گفته بود، این دو قدرت بزرگ اوراسیا در حال ایجاد روابط اقتصادی هستند که تنها چالش احتمالی علیه سلطه جهانی آمریکا در آینده به شمار میرود.
درست در زمانی که پوتین درگیر جنگ تحریمهای تمام عیار اقتصادی ناتو برای سرنگونی رژیم وی بود، چین نه یکی، بلکه چندین توافق بزرگ در زمینه انرژی را با شرکتهای دولتی روسیه از جمله «گازپروم» و «روزنفت» به امضا رساند که به روسیه، در خنثی کردن تهدید روزافزون صادرات انرژی به غرب اروپا ــ که مسئله مرگ و زندگی برای اقتصاد روسیه به شمار میرفت ــ کمک کرد.
*** مواجهه اوباما با یک تحقیر دیپلماتیک چینی
در طول نشست سران «آپک» که در ماه نوامبر در شهر پکن برگزار شد، اوباما با یک تحقیر دیپلماتیک چینی مواجه شد و هنگام گرفتن عکسی رسمی، به وی گفته شد که پس از همسر یکی از رؤسای جمهور آسیایی بایستد؛ در حالی که پوتین درکنار رئیسجمهور چین ایستاده بود. در این نشست، رئیسجمهور چین و روسیه، با هم بر سر ساخت یک خط لوله گاز مسیر غرب از سیبری به چین ـــ علاوه بر توافق تاریخی خط لوله مسیر شرقی با روسیه در ماه می ـــ به توافق رسیدند.
*** اعلام آمادگی چین برای کمک به روسیه برای غلبه بر مشکلات اقتصادی این کشور
در حال حاضر نیز، در بحبوحه جنگ ارزی تمام عیار واشنگتن علیه روبل روسیه، چین آمادگی خود را برای کمک به شریک روسی خود اعلام کرده است. در 20 دسامبر با سقوط بیسابقه ارزش روبل نسبت به دلار، «وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین اعلام کرد که کشورش در صورت نیاز، آماده کمک است و مطمئن است که روسیه میتواند بر مشکلات اقتصادی خود غلبه کند. در همین حال، «گائو هوچنگ»، وزیر بازرگانی چین گفت که توسعه یک ارز جایگزین بین دو کشور و افزایش استفاده از «یوان» برای داد و ستدهای دوجانبه، کمک زیادی به روسیه خواهد کرد.
*** سال 2015، یکی از سرنوشتسازترین و جالبترین سالها در شکل گیری تاریخ مدرن خواهد بود
علاوه بر اینها، همکاریهای مشترک دیگری نیز بین روسیه و چین در جریان است که از آن جمله میتوان به تصمیم پوتین برای ملاقات با رئیسجمهور کره شمالی در بهار، و همینطور با هند، یکی از متحدان قدیمی روسیه که از دهه 1950 روابط شکنندهای با چین داشته است، اشاره کرد.
تمام این اقدامات، هر چند که خالی از خطر نیستند، نشان میدهند که چین، بازی ژئوپولیتیکی واشنگتن و استراتژی جنگطلبان نومحافظهکار آمریکایی را کاملا درک کرده است و درست مانند روسیه، به نظر نمیرسد که قصد زانو زدن در برابر استبداد و خودکامگی جهانی واشنگتن را داشته باشد. به عقیده نویسنده، سال 2015، یکی از سرنوشتسازترین و جالبترین سالها در شکل گیری تاریخ مدرن خواهد بود.
انتهای پیام./.
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]
صفحات پیشنهادی
مسکو: اتحادیه اروپا یکی از اولویتهای سیاست خارجی روسیه است
مسکو اتحادیه اروپا یکی از اولویتهای سیاست خارجی روسیه استروسیه روابط با اتحادیه اروپا را جزء اولویتهای اصلی سیاست خارجی این کشور برشمرد و تاکید کرد که اعمال تحریم و جنگ تبلیغاتی علیه روسیه کمکی به حل بحران اوکراین نخواهد کرد به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از خببررسی تحولات سال 2014 فعال شدن جهت گیری ضدآمریکایی سیاست خارجی روسیه
بررسی تحولات سال 2014فعال شدن جهت گیری ضدآمریکایی سیاست خارجی روسیهسال 2014 بعنوان سال تیرگی شدید روابط روسیه و غرب مشخص شده و کارشناسان بهبود روابط را در دورنمای میان مدت انتظار ندارند و ادعاهای غرب و مواضع ضدآمریکایی مسکو در سال 2015 نیز ادامه خواهد داشت به گزارش گروه بین الملجایگاه ناتو و آمریکا، در دکترین جدید نظامی روسیه
در پی افزایش تنش میان روسیه و غرب جایگاه ناتو و آمریکا در دکترین جدید نظامی روسیه روسیه ناتو و ایالات متحد آمریکا را به عنوان عمده ترین تهدید علیه امنیت ملی خود اعلام کرد به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز روسیه در دکترین جدید نظامی خود ناتو و ایالات متحد آمریکا را بهچرخش 180 درجهای سیاست خارجی آمریکا در قبال آمریکای لاتین -
چرخش 180 درجهای سیاست خارجی آمریکا در قبال آمریکای لاتین شناسهٔ خبر 2454876 شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۷ بین الملل > آمریکای لاتین گروه بین الملل مذاکره معاون رئیس جمهوری آمریکا با روسای جمهور ونزوئلا و برزیل حکایت از تغییر نوع نگاه واشنگتن به آمریکای لاتین است معاون رئیس جمهورمسکو: روابط با اتحادیه اروپا اولویت سیاست خارجی روسیه باقی خواهد ماند
مسکو روابط با اتحادیه اروپا اولویت سیاست خارجی روسیه باقی خواهد ماندوزارت خارجه روسیه اعلام کرد که روابط با اتحادیه اروپا به عنوان اولویت سیاست خارجی روسیه باقی خواهد ماند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از اسپوتنیک وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که روابط با اتحادیهخودروسازان خارجی بهجای صادرات در ایران سرمایهگذاری کنند
شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ جدیدترین جلسه شورای سیاستگذاری خودرو پنج شنبه هفته گذشته با حضور وزیر صنعت معدن و تجارت برگزار شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این جلسه وزیر صنعت معدن و تجارت از عدم ارائه اطلاعات و آمار مورد نیاز این وزارتخانه از سوی سایر وزارمسأله فلسطین، مهمترین دغدغه و در صدر اولویتهای سیاست خارجی ایران/ هیچگاه از حمایت مقاومت، غافل نخواهیم ماند
امیر عبداللهیان در دیدار جمال عیسی عنوان کرد مسأله فلسطین مهمترین دغدغه و در صدر اولویتهای سیاست خارجی ایران هیچگاه از حمایت مقاومت غافل نخواهیم ماند عضو دفتر سیاسی حرکت مقاومت اسلامی فلسطین حماس که در رأس هیأتی به کشورمان سفر کرده با معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خااحتمال تجدید نظر روسیه در پیمان هستهای با آمریکا به دلیل سیاستهای خصمانه واشنگتن
احتمال تجدید نظر روسیه در پیمان هستهای با آمریکا به دلیل سیاستهای خصمانه واشنگتنروسیه اعلام کرده به دلیل سیاستهای خصمانه آمریکا در پیمان استارت تجدید نظر میکند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس روسیه اعلام کرده ممکن است به دلیل سیاستهای خصمانه آمریکا درسیاست خارجی منطقهای ایران در سال 2014/ عراق رسانهها حضور مستشاران نظامی در عراق را بیش از حد بزرگ نکنند/سیاس
سیاست خارجی منطقهای ایران در سال 2014 عراقرسانهها حضور مستشاران نظامی در عراق را بیش از حد بزرگ نکنند سیاستمان طوری باشد که اهل سنت نیز تهران را محل حل اختلافات خود بداندکارشناس مسائل عراق با اشاره به لزوم توجه رسانهها به عدم بزرگنمایی حضور مستشاران نظامی ایران در این کشور که10 رویداد مهم در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در سال 2014
آناتولی گزارش داد 10 رویداد مهم در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در سال 2014 در سالی که شاهد شیوع یک ویروس در غرب آفریقا تظاهرات سراسری علیه خشونت های پلیس و تصرف مناطق گسترده ای از دو کشور مستقل توسط داعش بوده است آمریکا خود را در کانون آشوب های مهم بین المللی و افزایش ناآرامیهآمریکا 250 خودروی زرهی ضدمین به عراق میدهد
چهارشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۰ سفیر آمریکا در عراق گفت واشنگتن 250 خودروی زرهی ضد مین به ارتش عراق اهدا میکند تا از آنها در کمپین علیه داعش استفاده کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه استوارت جونز سفیر آمریکا در عراق گفت یکی از تهدیدها بتایمز لندن گزارش داد توسل اوباما به سیاست خارجی در قبال ایران برای توجیه جایزه صلح نوبل ۲۰۰۹
تایمز لندن گزارش دادتوسل اوباما به سیاست خارجی در قبال ایران برای توجیه جایزه صلح نوبل ۲۰۰۹یک روزنامه انگلیسی مینویسد رئیس جمهوری آمریکا سیاست خارجی را به میدانی برای توجیه کردن جایزهای دانسته که در سال ۲۰۰۹ کسب کرده است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یک روزنامه اآمریکا لیست تحریم های خود علیه روسیه را افزایش داد -
آمریکا لیست تحریم های خود علیه روسیه را افزایش داد شناسهٔ خبر 2452165 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۱۹ بین الملل > آمریکای شمالی وزارت خزانه داری آمریکا در ادامه تنش های خود با کرملین نام چهار شهروند روس دیگر را به لیست تحریم های خود اضافه کرد به گزارش خبرگزاری مهر ماجرای مرگ مشکوروسیه توان هسته ای خود را تقویت می کند -
روسیه توان هسته ای خود را تقویت می کند شناسهٔ خبر 2452233 سهشنبه ۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۶ بین الملل > اوراسیا تقویت توان استراتژیک هسته ای در سال 2015 در دستور کار ارتش روسیه قرار گرفته است به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا توسعه نیروی استراتژیک هسته ای در سال 2015 از اهدافتکرار/ گزارش کامل فارس از ششمین کنگره جمعیت ایثارگران تقوی: باید خودشیفتگی و منیتها را کنار گذاشت/ حدادعادل:
تکرار گزارش کامل فارس از ششمین کنگره جمعیت ایثارگرانتقوی باید خودشیفتگی و منیتها را کنار گذاشت حدادعادل مهم این است که مجلس بعدی اصولگرا باشد آقاتهرانی اگر سیاست عبادت ما باشد به وحدت میرسیمششمین کنگره جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با حضور چهرهها و شخصیتهای سیاسی برگزاکودک دو ساله آمریکایی مادر خود را با گلوله کشت
کودک دو ساله آمریکایی مادر خود را با گلوله کشتیک کودک دو ساله آمریکایی به صورت تصادفی در فروشگاهی در ایالت آیداهو مادر خود را با گلولهای به قتل میرساند به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس یک کودک دو ساله آمریکایی به صورت تصادفی با یک اسلحه مادر خود را در فروشگاه «ایران قبل از ۱۸ ژانویه با آمریکا و روسیه دیدار دو جانبه دارد
ایران قبل از ۱۸ ژانویه با آمریکا و روسیه دیدار دو جانبه دارد 93 10 16 - 21 11-
گوناگون
پربازدیدترینها