تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842544969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

10 رویداد مهم در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در سال 2014


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: آناتولی گزارش داد
10 رویداد مهم در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در سال 2014
در سالی که شاهد شیوع یک ویروس در غرب آفریقا، تظاهرات سراسری علیه خشونت های پلیس و تصرف مناطق گسترده ای از دو کشور مستقل توسط داعش بوده است، آمریکا خود را در کانون آشوب های مهم بین المللی و افزایش ناآرامی‌‌های داخلی می‌‌بیند.
به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاری آناتولی در گزارشی از واشنگتن به قلم مایکل هرناندز با عنوان 2014 سالی پر تنش برای آمریکا بوده است، نوشت: در اینجا به 10 رویداد مهم در سیاست داخلی و خارجی آمریکا در سال 2014 می پردازیم.


1- ظهور داعش ، تشکیل ائتلاف علیه آن:



ظهور داعش با سرعت همراه بود و تروریست ها این گروه در قلمرو تحت کنترل خود دست به اقدامات وحشیانه ای زده اند. داعش که در کشور جنگ زده سوریه تشکیل شد به سوی شرق قلمرو خود را گسترش داد و دومین شهر بزرگ عراق را به تصرف خود در آورد و اقدام به پیشروی به سوی بغداد - پایتخت عراق - کرد.
از آنجایی که تروریست های داعش هزاران تن از اعضای یک گروه اقلیت مذهبی را در در روز ششم ماه اوت در کوه های سنجار به محاصره خود در آورد، آمریکا سه روز بعد حملات هوایی خود را به منظور جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی آغاز کرد.
نوری مالکی نخست وزیر عراق در اواسط ماه اوت با استعفا از سمت خود موافقت کرد و آمریکا حجم حملات هوایی خود را در مناطق اطراف سد موصل افزایش داد.
حملات هوایی در سراسر عراق ادامه یافت . این در حالی است که داعش در بحبوحه کشتارهای جمعی ، تجاوز و محاکمه اقلیت ها در مناطق تحت کنترل خود در عراق و سوریه اعلان خلافت اسلامی کرد.
آمریکا با کمک ائتلاف بین المللی که در هدف قرار دادن تروریست ها داعش به واشنگتن پیوسته بودند و همچنین در کار آموزش نیروهای امنیت محلی مشارکت داشتند، بیش از هزار و 300 حمله هوایی علیه داعش انجام داد.
این احتمال وجود دارد که این حملات هوایی همچنان ادامه خواهد یافت و یکی از دغدغه های مهم آمریکا در سال 2015 خواهد بود.


2- الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و تشدید درگیری ها در شرق اوکراین:





واکنش ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به ناآرامی ها در شرق اوکراین که سبب سرنگونی ویکتور یانووکویچ نخست وزیر اوکراین و هم پیمان قدیمی مسکو در ماه فوریه شد، از قدرت  روسیه حکایت داشت و خشم کشورهای غربی را در پی داشت.
روسیه در روز 21 ماه مارس در پی برگزاری همه پرسی درباره جدایی از اوکراین، شبه جزیره کریمه را به خاک خود الحاق کرد . کمی پس از این اقدام مسکو، آمریکا و اتحادیه اروپا حضور روسیه را در گروه هشت به حالت تعلیق در آوردند و نخستین دور از چندین دور تحریم های اقتصادی مخرب را علیه مسکو اعمال کردند.
با این حال، روسیه همچنان و در تلاش برای به چالش کشیدن قدرت دولت مرکزی به حمایت از جدایی طلبان در شرق اوکراین ادامه داد .
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اخیرا قانون حمایت از آزادی در اوکراین را امضا کرد ، قانونی که به رئیس جمهور آمریکا اختیارات لازم را برای اعمال تحریم های بیشتر علیه روسیه و ارائه کمک های نظامی مهلک به دولت اوکراین را می دهد.
اقتصاد روسیه به سبب تحریم ها و همچنین کاهش بیش از پیش بهای نفت در بارارهای جهانی به شدت آسیب دید و این موضوع سبب افزایش گمانه زنی ها درباره چگونگی واکنش مسکو شده است. بعید به نظر می رسد این مناقشه به این زودی ها به پایان برسد.


3- آمریکا و کوبا به بن بست دیپلماتیک خود پایان دادند:





روابط دیپلماتیک بین دو کشور در سال 1961 و پس از آن که تروریست ها کمونیست فولگنسیو باتیستا رئیس جمهور وقت کوبا را سرنگون کردند ، رو به وخامت گذاشت. آن حادثه سبب شد آمریکا تحریم های اقتصادی شدیدی را علیه هاوانا اعمال کند . همچنین کوتایی ناموفق علیه فیدل کاسترو نخست وزیر کوبا انجام شد. از آن زمان روابط واشنگتن و هاوانا به طور کامل بهبود نیافت. اما درست چند هفته قبل از پایان سال کنونی میلادی ، دولت اوباما از گشایش دیپلماتیک در روابط با رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا خبر داد و اعلام کرد واشنگتن طی ماه های آتی در هاوانا سفارت خانه ایجاد خواهد کرد و محدودیت های اقتصادی و صدور گذرنامه را کاهش خواهد داد.  این خبر در پی معاوضه یک جاسوس بین دو کشور و آزادی یک تبعه آمریکایی که به مدت پنج سال به اتهام جاسوسی در کوبا زندانی بود، اعلام شد.
دولت آمریکا احتمالا برای بهبود روابط خود با کوبا با مقاومت قابل توجه کنگره مواجه خواهد شد، بدین ترتیب هر گونه تلاش برای لغو کامل تحریم های اعمال شده علیه کوبا با مشکلاتی جدی مواجه خواهد شد.


4- ابولا در غرب آفریقا شیوع پیدا کرد و آمریکا تلاش ها را برای مبارزه با این ویروس افزایش داد:





این بیماری از روستایی دور افتاده در گینه آغاز شد و به سرعت به شهرهای بزرگ نیز کشیده شد، جایی که این ویروس سبب بروز مشکلاتی جدی در بخش بهداشتی و به کشورهای همسایه از قبیل لیبریا و سیرالئون نیز کشیده شد. اما این ویروس هنوز در منطقه مهار نشده است.
توماس اریک دونکان 42 ساله در روز 19 ماه سپتامبر از مونرویا پایتخت لیبریا به دالاس در آمریکا رفت تا با خانواده و دوستانش دیدار کند. او در روز 25 ماه سپتامبر به بیمارستان مراجعه کرد اما تنها مسکن برای او تجویز شد. او در روز 28 ماه سپتامبر در بیمارستانی در تگزاس بستری شد و ده روز بعد جان باخت.
در پی جان باختن دونکان ، آمریکا اقداماتی را در فرودگاه های خود به منظور بررسی بهداشتی مسافران انجام داد. او یکی از دو نفری بود که به سبب ابتلا به ویروس ابولا در آمریکا جان باختند. 
نینا فام پرستاری که در کار درمان دونکان مشارکت داشت در پی ابتلا به این ویروس درمان شد و پس از مرخص شدن از بیمارستان در کاخ سفید با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا دیدار کرد.
آمریکا تلاش های خود را برای کمک به امدادرسانان و مأموران بهداشتی بین المللی با هدف مهار ابولا در آفریقا افزایش داد و بیش از سه هزار کارشناس را از مرکز کنترل بیماری و همچنین از ارتش برای انجام اقداماتی در این زمینه به آفریقا اعزام کرد تا در کشورهای ابولا زده اقدام به ایجاد مراکز درمان این بیماری کنند و همچنین کارشناسان محلی را برای درمان این ویروس آموزش دهد تا سطح آگاهی افراد درباره این بیماری افزایش یابد.
تاکنون، این ویروس سبب جان باختن بیش از هفت هزار نفر شده است.


5- قتل سیاه پوستان بدست افسران سفید پوست سبب بروز تظاهراتی گسترده در آمریکا شد:





کشته شدن مایکل براون نوجوان سیاه پوست بر اثر تیراندازی افسر سفید پوست آمریکایی در روز نهم ماه اوت در سنت لوئیس سبب بروز اعتراضاتی شد که همچنان ادامه داردو معترضان در مناطق اطراف اقدام به آشوبگری کردند و افسران پلیس نیز این تظاهرات را سرکوب کردند. معترضان اعلام کردند شهروندان آمریکایی برای مقابله با بی عدالتی بدون توجه به نژاد با یکدیگر متحد هستند.
تظاهرکنندگان خواستار اجرای عدالت درباره مایکل براون و افراد دیگر همانند او شدند . 
تبرئه افسر سفید پوست عامل قتل مایکل براون و همچنین افسر مسئول جان باختن اریک گارنر - که به سبب خفگی در جریان بازداشتش توسط پلیس نیویورک جان باخت -  سبب تشدید اعتراضات در آمریکا شد.
در ماه دسامبر، هزاران شهروند آمریکایی روانه واشنگتن شدند و شعارهایی از قبیل « جان سیاه پوستان اهمیت دارد » و « نمی توانم نفس بکشم » شر دادند. آنها از قانون گذاران آمریکایی خواستند قوانین موجود را در این زمینه تغییر دهند و اطمینان حاصل کنند دولت می تواند بی طرفانه به پرونده های مرتبط با خشونت های پلیس واکنش نشان دهد.
در روز 20 ماه دسامبر اسماعیل برینسلی 28 ساله دو افسر سفید پوست را در نیویورک به ضرب گلوله کشت . این افسران پلیس در زمان تیراندازی در خودروی خود حضور داشتند.
برینسلی - که کمی قبل از این حادثه اهداف خود را در صفحه اجتماعی بیان کرده بود - در حالی که تحت تعقیب پلیس قرار داشت به سوی خود تیراندازی کرد و کشته شد.
فعالان حقوق بشر اقدامات او را محکوم کردند و از دیگر فعالان خواستند تا زمان برگزاری مراسم خاکسپاری این افسران پلیس از برگزاری تظاهرات خودداری کنند.


6- تهاجم اسرائیل به نوار غزه :





تهاجم نظامی اسرائیل به نوار غزه در ماه های ژوئیه و اوت سبب کشته شدن بی شاز دو هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها را غیر نظامیان تشکیل می دادند. در این درگیری ها 66 نیروی امنیتی صهیونیست و هفت غیر نظامی نیز به هلاکت رسیدند.
این تهاجم شمار تلفات بالای آن سبب تیره شدن روابط بین آمریکا و اسرائیل شد و واشنگتن اقدامات اسرائیل را در نوار غزه محکوم کرد.
پس از آن که دست کم 10 فلسطینی طی گلوله باران یک مدرسه سازمان ملل متحد در رفح کشته شدند،  جنیفر ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا این حمله را « شرم آور » توصیف و اعلام کرد این افراد « به صورت غم انگیری » کشته شدند.
در یک حمله توپخانه ای جداگانه به به مدرسه ای دخترانه که از آن به عنوان مکانی برای اسکان پناه جویان سازمان ملل استفاده می شد ، 15 فلسطینی کشته و دهها تن دیگر زخمی شدند.
برنادته میهن سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا این حمله را محکوم و اعلام کرد آمریکا « به شدت در این باره نگران است » که « فلسطینیانی که ارتش اسرائیل از آنا خواسته است خانه های خود را تخلیه کنند در پناه گاه های سازمان ملل متحد هم در امان نیستند .»
گفته می شود بیش از سه هزار فلسطینی در زمان حمله به این تأسیسات در آن پناه گرفته بودند. در حالی که آمریکا در آن زمان به صورت مستقیم انگشت اتهام خود را به سوی اسرائیل نگرفته بود اما سازمان ملل متحد اسرائیل را به عنوان متخاصم معرفی کرد.
روابط بین دولت اوباما و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به شدت تیره شد اما این وخیم و تیره ترین بخش در روابط آمریکا و اسرائیل محسوب می شود.


7- مذاکرات هسته ای ایران دوبار تمدید شد:





در پی توافقی کلی که در اواخر سال 2013 حاصل شد ، ایران و مذاکره کنندگان شش قدرت جهان از جمله آمریکا در روز 12 ماه ژوئن به توافقی دست یافتند که بر اساس آن، برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران در ازای کاهش نسبی تحریم ها محدود شد.
این توافق در تلاش برای دست یابی به توافق نامه جامع هسته ای حاصل شده بود که در نهایت سبب از بین رفتن نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران ظرف شش ماه می شد. اما ضرب الاجل دست یابی به توافق نامه جامع هسته ای بسیار خوش بینانه به نظر می رسید. ایران و گروه پنج بعلاوه یک نتوانستند در ماه ژوئیه به توافق ندست یابند اما توافق کردند مذاکرات را به مدت چهار ماه دیگر ادامه دهند . این ضرب الاجل نیز بدون رسیدن به نتیجه ای پایان یافت.
ایران و گروه پنج بعلاوه یک در ماه نوامبر توافق کردند مذاکرات را هفت ماه دیگر تمدید کنند و قرار شد دو طرف تا یکم ماه مارس بتوانند به توافقی سیاسی برسند.
مذاکره کنندگان در این باره ابراز خوش بینی کرده اند که می توانند به توافق نامه جامع دست یابند اما در حالی که سه ماه تا ماه مارس باقی مانده هنور ابهاماتی در این باره وجود دارد.


8- مأموریت جنگی آمریکا در افغانستان به پایان می رسد:





پس از 13 سال درگیری و تلاش برای برقراری ثبات در افغانستان، آمریکا قرار است در پایان امسال به مأموریت نظامی خود در این کشور پایان دهد.
پس از آن که گروه طالبان از تسلیم کردن اسامه بن لادن به واشنگتن در پی وقوع حملات 11 سپتامبر خودداری کرد، آمریکا به همراه ناتو به افغانستان حمله کرد.
در روز یکم ماه ژانویه شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان به 13 هزار تن کاهش خواهد یافت . این در حالی است که شمار نظامیان آمریکایی حاضر در افغانستان در سال 2011 ده برابر این رقم بود.
نظامیان باقیمانده در افغانستان در مأموریت کمک و مشاوره دادن به نیروهای افغان در این کشور مشارکت خواهند داشت و این در حالی است که گروه طالبان تلاش های خود را برای تحت کنترل در آوردن مناطقی در افغانستان شدت بخشیده است. اگر این گروه در تلاش های خود به موفقیت برسد، تلاش های آمریکا برای حمایت از دولت مرکزی در کابل اقدامی بیهوده محسوب می شود. 
با نبود یک نیروی نظامی کارآمد که آماده ایفای نقشی نظامی در حمایت از نیروهای امنیتی شکننده افغانستان باشد ، آینده این کشور در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.


8- انتخابات میان دوره ای آمریکا که سبب شد جمهوری خواهان کنگره را تحت کنترل خود در آورند:





پیش بینی می شد جمهوری خواهان در انتخابات میان دوره ای آمریکا به موفقیت هایی دست یابند اما افراد کمی پیش بینی می کردند جمهوری خواهان بتوانند کنترل سنا را در دست گیرند و کنترل خود را بر مجلس نمایندگان آمریکا تقویت کنند.
در مجموع، جمهوری خواهان ده کرسی را در سنایی که 100 کرسی دارد از آن خود کردند و بدین ترتیب شمار کرسی های آنها در سنا به 54 رسید و در مجل نمایندگان آمریکا، جمهوری خواهان 13 کرسی دیگر را از آن خود کردند و در مجموع شمار کرسی های آنها در مجلس نمایندگان به 247 کرسی از 435 کرسی رسید.
اوباما در گفتگو با رهبران جمهوری خواه در کنگره اعلام کرد احساس می کند « که آنها در دست یابی به اهداف مورد نظر خود جدی هستند.» این موضوع عاملی تعیین کننده در دو سال باقی مانده از دوران ریاست جمهوری اوباما محسوب می شود. 


10- سنا گزاری شکنجه مظنونان تروریستی را توسط مأموران سیا منتشر کرد:







تحقیقات پنج ساله سنای آمریکا درباره تکنیک های شکنجه سیا در پی حملات تروریستی 11 سپتامبر سبب ارائه تصویری وحشتناک از برنامه های سیا شد.
در این گزارش آمده است سیا از غرق مصنوعی ، محرومیت از خواب به مدت 18 ساعت و برخی اقدامات ظالمانه دیگر در قبال مظنونان استفاده می کرده است. همچنین گفته می شود یک زندانی  به مدت 17 روز به یک دیوار زنجیر شده بود. یکی از مأموران سیا اعلام کرد برخی از بازداشت شدگان همانند سگی تصور می شدند که در لانه اش زنجیر شده است .
علاوه بر این،  در گزارش سنا آمده است تکنیک های مورد استفاده سیا سبب شده بودند برخی از زندانیان اطلاعات جعلی در اختیار مأموران قرار دهند و از 119 زندانی سیا در زمان اجرای این برنامه های سخت گیرانه شکنجه دست کم 26 بازداشتی بدون دلیل زندانی شده بودند.
این برنامه کمی پس از آن که اوباما در سال 2009 به عنوان رئیس جمهورانتخاب شد، متوقف شد. این در حالی است که محاکمه مسئولان مستقیم مرتبط با اجرای این برنامه های شکنجه در آمریکا بعید به نظر می رسد. 
در حالی که موردی که در بالا بدان ها اشاره شد از مهمترین موضوعات پیش روی دولت اوباما در سال 2014 بودند اما همچنین می تواند به دو برنامه دیگر نیز اشاره کنیم:
- لغو طرح اصلاحات در آژانس امنیت ملی آمریکا در سنا.
در پی انتشار گزارش هایی درباره برنامه جمع آوری اطلاعات توسط آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2013 ، اوباما در ماه ژانویه اعلام کرد در تلاش برای اجرای اصلاحاتی در این نهاد امنیتی بر خواهد آمد. 
او سپس از کنگره خواست در سیاست های مرتبط با جمع آوری اطلاعات تلفنی شهروندان آمریکایی اصلاحاتی ایجاد کند اما لایحه ای در این زمینه در ماه نوامبر در سنا تصویب نشد و با کسب 42 رأی در مقابل 58 رأی مخالف شکست خورد.
- اوباما در تلاش برای ایجاد تغییراتی در قانون مهاجرت بر آمد.
موج مهاجرت های غیر قانونی - که بیشتر آنها را کودکان تشکیل می دادند - طی فصل تابستان به آمریکا سبب درخواست ها برای اجرای اصلاحاتی در قانون مهاجرت شد.
سنای آمریکا لایحه اجرای اصلاحات را در سال 2013 به منظور تغییر قانون مهاجرت تصویب کرد اما مجلس نمایندگان آمریکا - که در آن جمهوری خواهان اکثریت را دارا هستند - از بررسی این لایحه خودداری کرد.
بن بست در کنگره آمریکا سبب شد باراک اوباما با نادیده گرفتن قانون گذاران این کشور در روز 21 ماه نوامبر از اقدام اجرایی برای کمک به پنج میلیون مهاجر غیر قانونی و ممانعت از اخراج آنها خبر دهد. این اقدام رئیس جمهور آمریکا با انتقادهای شدید قانون گذاران آمریکایی مواجه شد.






انتهای پیام./.







تاریخ انتشار: ۰۵ دی ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن