واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۵ب.ظ)
کشف يک باند شکارچي غير مجاز خارجي در فارس مدير کل حفاظت محيط زيست استان فارس از کشف يک باند شکارچي غير مجاز خارجي در اين استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست استان فارس، حسينعلي ابراهيمي کارنامي در اين باره گفت: هفته گذشته با خبر شديم که يک گروه شکارچي غيرمجاز از کشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس وارد استان هاي همجوار شده و با همدستي گروهي در داخل کشور اقدام به شکار پرندگان با ارزش مي کنند با توجه به اهميت موضوع ،حفاظت محيط زيست استان فارس اين موضوع را پيگيري و رصد کرد تا به محض ورود متخلفان به استان با آنها برخورد شود.
مدير کل حفاظت محيط زيست استان فارس افزود: به محض اينکه ماموران يگان حفاظت محيط زيست استان از ورود اين شکارچيان از مسير استان کرمان به استان فارس با خبر شدند به تعقيب آنها پرداختند و در شهرستان ني ريز دو خودروي متخلفان شناسايي و توسط يگان حفاظت محيط زيست استان فارس متوقف شد.
تعداد سرنشينان اين خودروها 7 نفر شامل 5 تبعه از کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس (قطر و امارات) و 2 نفر از همدستان ايراني شان بودند که از داخل خودروها 6 بهله پرنده شکاري بالابان و آثار شکار تعداد زيادي پرنده هوبره کشف و ضبط شد.
به گفته ابراهيمي کارنامي، پس از دستگيري متخلفان صورت جلسه تنظيم و مراتب به استحضار مقام قضائي رسيد و دستگير شدگان تحويل مرجع قضائي شدند و تاکنون به جرم خود که انجام شکار در استان هاي بوشهر، هرمزگان و استان کرمان بود اعتراف کرده اند. اين متخلفان به جرم شکار گونه هاي ارزشمند در ديگر کشورها نيز اعتراف نموده اند.
وي افزود: بررسي هاي دقيق تر در اين خصوص در حال انجام است.
ابراهيمي کارنامي تصريح کرد: اداره کل حفاظت محيط زيست استان فارس ضمن پرهيز شکارچيان متخلف و هشدار نسبت به شکار اين پرنده حمايت شده و نادر اعلام مي کند هرگونه تخلف شکار و صيد و بويژه شکار حيوانات در حال انقراض و حمايت شده موجب پيگرد و تعقيب قانوني قرار خواهد گرفت.
گفتني است، هوبره از پرندگان مهاجر و در حال انقراض است که مورد حمايت بين المللي بوده و شکار آن ممنوع مي باشد. اين پرنده در گستره هايي از استان هاي جنوبي کشور بصورت مهاجر و معدودي نيز در شرايط بومي زيست مي نمايند.
گونه هوبره در جمعيت پرندگان از خانواده اي به همين نام است که ميش مرغ و زنگوله بال نيز از آن خانواده محسوب مي شود. مبدا مهاجرت آن سيبري و جنوب روسيه است. اين پرنده بجهت داشتن جثه اي نسبتا بزرگ متأسفانه هدف خوب و مطلوبي براي متخلفين بي تعهد به منظور شکار آن بوده و با وجود ارزش هاي خاص اکولوژيک و جمعيت محدود آن همواره شکارچيان متخلف با دامگذاري و تعبيه تور در مسير مهاجرت و زيستگاه هايشان تهديد به نابودي و زوال مي شوند. اين پرنده معمولا به کشورهاي خليج فروخته مي شود.
بنابراين به شدت مورد حفاظت قرار مي گيرد و از شکار اين پرنده ارزشمند توسط متخلفان شکارچي و قاچاقچيان پرنده جلوگيري به عمل مي آيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]