واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ دي ۱۳۹۳ (۱۱:۷ق.ظ)
رئيس اتاق بازرگاني ايران: دولت نبايد به هر قيمتي هر بنگاهي را سرپا نگه دارد/ديپلماسي فعال کنوني بايد قدرت ملي را افزايش دهد رئيس اتاق بازرگاني ايران اظهار داشت: در شرايطي که منابع مالي کشور محدود است بايد در تخصيص اولويت ها توجه کرد و دولت نبايد به هر قيمتي هر بنگاهي را سرپا نگه دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، غلامحسين شافعي رئيس اتاق بازرگاني ايران در جلسه اي که با حضور دکتر جهانگيري معاون اول رييس جمهوري و مديران اقتصاد دولت در محل پارلمان بخش خصوصي برگزار شد طي سخناني با اشاره به شرايط کنوني کشور اظهار داشت: دولت يازدهم ميراث دار سياستهاي نادرست دولت پيشين است.
وي در ادامه افزود: تشديد تحريمهاي ظالمانه و کاهش قيمت جهاني نفت هم زمان با اين اقدامات اوضاع اقتصادي کشور را وخيم تر کرد و اين تصور وجود دارد که اين گرفتاريها در سال 2015 نيز ادامه پيدا کند.
وي با اشاره به شوکهاي منفي به اقتصاد کشور نيز گفت: تمامي شوکهاي منفي به اقتصاد کشور، نتيجه اي به غير از کاهش درآمد زايي دولت و تشديد کمبود منابع را در بر نداشته است.
شافعي با اشاره به دو رويکرد مهم براي مقابله با اين مشکلات اقتصادي گفت: ابتدا بايد همکاري و اتحاد بيشتر دولت و بخش خصوصي را در همه زمينهها شاهد باشيم؛ اين شرايط جديد و بحراني ميطلبد که دولت نيز اقدام به حرکت به سمت همکاريهاي بيشتر با بخش خصوصي کند؛ گام نخست ايجاد محيطي باثبات براي سرمايه گذاري و توليد است که مسئولان دولت کنوني خوشبختانه ديگر اقدام به تصميمات تحليلي يک جانبه نميکنند.
وي در خصوص برگزاري جلسات شوراي گفتگو گفت: طبيعتاً اين شورا از اهميت بالايي برخوردار است که دولت و فعالان بخش خصوصي ميتوانند در راستاي توسعه اقتصادي کشور در اين شورا به گفتگو و حل مشکلات بپردازند.
وي در خصوص تورم و رکود حاکم بر اقتصاد کشور بيان داشت: به اعتقاد ما مشکل تورم و رکود را بايد در بخشهاي توليدي جستجو کرد نه در عرضه پول؛ اگر دولت مولد باشد مطمئناً پولي که وارد چرخه توليد ميکند ارزش توليد را دو چندان ميکند اما زماني که پول وارد چرخه توليد ميشود و ما افزايش توليدي را نميبينيم به معناي آن است که اين پولها وارد چرخه دلالي شده است.
رئيس هيات نمايندگان اتاق بازرگاني ايران با اشاره به تخصيص منابع نيز گفت: در شرايط حاضر منابع مالي محدود است و بايد در نحوه تخصيص اولويت بنديها توجه ويژه اي داشته باشيم و نبايد به هر قيمتي بعضي از بنگاهها را سرپا نگه داريم؛ به جاي راه اندازي واحدهاي جديد منابع را به واحدهاي فعالي اختصاص دهيم که زير توان فعلي خود کار ميکنند.
شافعي متذکر شد: لازم است که دولت بدهيهاي شرکتها را از وضعيت کنوني آنها با در نظر گرفتن شرايطي منتفع کند.
وي در خصوص اراده جدي دولت در بهبود شرايط اقتصادي کشور نيز گفت: به رغم اراده جدي دولت، وزرا و مديران متأسفانه مجريان رده پايين دستگاهها انگار آنها پنبه در گوش گذاشتهاند و به همين دليل تصميمات دولت از تصويب تا اجرا فاصله جدي دارد.
وي ادامه داد: دولت نبايد فراموش کند که قوانين و توزيع امتيازات بين بنگاههاي کوچک و بزرگ يا دور و نزديک بايد بدون تبعيض باشد و نبايد خداي نکرده چنين تصوري شود که دولت رابطه نزديکي با افرادي دارد که دستيابي به امکانات براي آنها آسان است.
شافعي با اشاره به فعال شدن ديپلماسي کشور نيز گفت: امروز فضاي بيروني و نگاه کشورهاي ديگر به کشورمان تغيير کرده است اما در شرايطي که تحريمها کشور را مورد هجمه بيشتري قرار داده است نيازمند توجهات ويژه تري هستيم.
وي با اشاره به معايب اقتصاد کشور نيز افزود: وجود اقتصاد منفي، رانتهاي بي درد سر و فروش نفت کشورمان را از حيث توليد با مشکل روبه رو کرده است و مسبب اين نکته شده که بخش خصوصي ضعيف باقي بماند و هزينه سياستهاي خارجي دولت را نيز همين بخش بپردازد.
وي تاکيد کرد: در گذشته ديپلماسي به خدمت رشد و توسعه اقتصادي کمک نکرده است؛ قدرت اقتصادي بالا توان تأثير گذاري بالاتري را براي کشور در سطح بين المللي به ارمغان ميآورد اما با توجه به پتانسيلهاي عظيمي که در کشور وجود دارد سهم ما از دنيا تنها 0.45 درصد است که از اين مقدار 80 درصد آن مربوط به صادرات نفتي و مشتقات آن ميشود.
وي افزود: ديپلماسي فعال کنوني بايد قدرت ملي را افزايش دهد و فضاي سياسي به وجود آمده در شرايط کنوني بايد تبديل به محرک اقتصادي کشور شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]