محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832253326
تلقی اتحاد و همکاری دو بازیگر علیه کشورهای دیگر اشتباه است/حداقل ضربهپذیری روابط ایران و عراق با ظرفیتسازی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
تلقی اتحاد و همکاری دو بازیگر علیه کشورهای دیگر اشتباه است/حداقل ضربهپذیری روابط ایران و عراق با ظرفیتسازی
ایران و عراق باید ظرفیتسازی کنند تا این بهبود مناسبات با حداقل ضربهپذیری از جانب رقبا مواجه شود ، به دلیل عدم امنیت دسته جمعی بسیاری از بازیگران منطقه احساس میکنند، اتحاد و همکاری دو بازیگر علیه دیگر کشورها تلقی میشود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛روابط ایران و عراق با وقوع جنگ ۸ ساله بین دو کشور تیرهترین دوران را برای آنها رقم زد اما پس از سقوط رژیم بعث روابط دو کشور رو به بهبودی نهاده و روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور به حالت عادی بازگشت و گذرگاههای مرزی مشترک نیز فعالیت خود رامجدداً آغاز نموده اند.
قبل از انقلاب اسلامی اختلاف بر سر مرزها و منابع آبی از اهمیت قابل توجهای برخوردار بود که پیمان ۱۹۷۵ الجزایر در این زمینه منعقد گردید.در طول 8 سال جنگ بین دو کشور و دوره جنگ نظامی مستقیم و وسیع تلفات و مجروحان زیادی برای هر دو کشور به همراه داشت همچنین افراد زیادی به اسارت گرفته شدند و خسارات بسیار زیادی به هر دو کشور به خصوص ایران وارد آمد.
پس از جنگ تا سقوط صدام حسین روابط دو کشور بسیار سرد بود، البته تعدادی از زائران ایرانی برای زیارت عتبات عالیات به عراق سفر میکردند که با حمایت و استقبال دولتهای دو کشور همراه بود.
از ۲۰۰۳ مردم عراق تا حدودی حق تعیین نمایندگان خود را به دست آوردند در نهایت روابط دو کشور بعد از سال ۱۳۸۶ خوب و نزدیک شد. حذف رژیم بعث در عراق که همواره به عنوان عامل تنش و ناامنی برای ایران عمل میکرد طبعاً مورد استقبال ایران قرار گرفت.
اکثریت جمعیت و مسئولان عراقی شیعه هستند که موجب گسترش روابط سیاسی و اجتماعی دو کشور شده است از این رو مسئولان دو کشور نیز سفرهای زیادی به کشور مقابل داشتهاند. همچنین روابط اقتصادی دو کشور با گسترش مواجه شده است.
بعضی از کشورها با استدلال بر اینکه ايران با نفوذترين کشور در عراق به شمار ميرود و ميزان نفوذ ايران در عراق بسيار زياد است و همکاريهاي دو طرف به خصوص پس از تشديد بحران در سوريه، بيشتر شده است، با گسترش روابط این دو کشور احساس خطر و تهدید می کنند.
"جعفر حق پناه" در رابطه با گسترش روابط ایران و عراق اظهار داشت: ایران و عراق با داشتن مرز طولانی و پیوندهای تاریخی، جمعیتی، قومی و مذهبی میتوانند همکاری گستردهای داشته باشند.
این کارشناس مسائل خلیج فارس در ادامه افزود: این دو کشور از لحاظ اقتصادی دارای مشترکات زیادی هستند از اینرو مکمل یکدیگر به حساب میآیند.
وی با بیان اینکه کشورهای ایران و عراق در مسائل منطقهای و سیاسی سرنوشت مشترکی دارند گفت: این دو کشور از سطوح مختلف همکاری برخوردار هستند.
حق پناه با اشاره به اینکه همکاریهای این دو کشور همسایه را میتوان به حالت موضوعی تقسیمبندی کرد افزود: همکاریهایی با موضوعیت اجتماعی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی و در سطح دیگر مسائل منطقهای، روابط دوجانبه و اشتراک در مسائل بینالمللی میتواند همکاریهای بیشتر این دو کشور را فراهم کند.
وی با تأکید بر اینکه فرقهگرایی و افراطیگری با قرار گرفتن در قالب دین و مذهب یک امر بینالمللی است افزود: دو کشور ایران و عراق میتوانند در مسائل امنیت منطقه به ویژه در "خلیج فارس و شامات" اثرگذار باشند.
این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: همکاریهای دوجانبه این دو کشور از اهمیت و فوریتهای بسیار زیادی برخوردار است که در طی این سالها با فراز و فرودهایی همراه بوده است.
حقپناه اظهار داشت: مناسبات ایران و عراق در همه سطوح با رشد نسبی قابل تعریف است البته نزدیک شدن دو کشور مهم و بزرگ در هر منطقه با واکنش سایر رقبای منطقه مواجه است.
وی با بیان اینکه در خاورمیانه برنامه امنیت دسته جمعی وجود ندارد تأکید کرد: بسیاری از بازیگران منطقه از این جهت احساس میکنند که اتحاد و همکاری دو بازیگر میتواند علیه آنها تلقی شود.
این کارشناس سیاست خارجی در این رابطه افزود: گسترش روابط ایران و عراق هم از این قاعده مستثنی نیست بنابراین نباید هیچگاه تصور کرد که این بهبود مناسبات بدون چالش و پیامد باشد.
حقپناه با بیان اینکه دو کشور باید ظرفیتسازی کنند تا این بهبود مناسبات با حداقل ضربهپذیری از جانب رقبا مواجه شود گفت: ایران و عراق گسترش روابطشان را باید از حوزههایی شروع کنند که کمترین احساس تهدید و نگرانی را در بین دیگر کشورهای منطقه ایجاد میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: در واقع بهبود مناسبات به عنوان گامی در جهت ایجاد ثبات در منطقه تلقی میشود بخصوص در بحث افراطیگری و مبارزه با تروریسم قدر مشترکی وجود دارد که تقریبا همه بازیگران در منطقه احساس خطر میکنند.
این کارشناس مسائل خلیج فارس افزود: کشورهایی در مقطعی حامی گروههای افراطی بودند اما در نهایت متوجه تهدید از طرف آنها شدند که این موضوع باعث میشود که گسترش روابط دو کشور ایران و عراق با محوریت ضد افراطیگری با مخالفت آنها روبرو نشود.
حقپناه اظهار داشت: ایران و عراق در حوزههای اقتصادی و بخصوص مسائل توریسم مذهبی مشکلی برای گسترش روابطشان ندارند اما همکاری در بحث انرژی قطعا چالشهایی را به همراه خواهد داشت.
وی در پایان گفت: همکاریهای دو کشور علیه تروریست ممکن است با چالشهایی روبرو شود زیرا کشورهای دیگر با دیدگاه خودشان به این موضوع میپردازند و بین این دو کشور و کشورهای دیگر زاویه دید ایجاد میشود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۴:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]
صفحات پیشنهادی
روحانی: توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین از سیاستهای دولت یازدهم است/همکاری کشورهای همسو در اوپک برای خنث
در دیدار روسای جمهور ایران و ونزوئلا روحانی توسعه روابط با کشورهای آمریکای لاتین از سیاستهای دولت یازدهم است همکاری کشورهای همسو در اوپک برای خنثیسازی برنامههای برخی قدرتها علیه این سازمان روسای جمهور ایران و ونزوئلا با اشاره به آرمانها منافع و راهبردهای مشترک دو کشور نسبامیرعبداللهیان در دیدار با کمیسیونر علمی فن آوری اتحادیه آفریقا عنوان کرد آمادگی ایران در همکاری جامع با اتحاد
امیرعبداللهیان در دیدار با کمیسیونر علمی فن آوری اتحادیه آفریقا عنوان کردآمادگی ایران در همکاری جامع با اتحادیه آفریقا و کشورهای آفریقاییمعاون عربی و آفریقای وزارت خارجه با اشاره به جایگاه آفریقا در سیاست خارجی ایران اظهار داشت همکاری با اتحادیه آفریقا و خصوصاً کمیسیون منابع انروحانی: ایران به دنبال همکاریهای نزدیکتر با اتحادیه اروپاست/ خشونت علیه هر ملت یا نژادی محکوم است
روحانی ایران به دنبال همکاریهای نزدیکتر با اتحادیه اروپاست خشونت علیه هر ملت یا نژادی محکوم است سیاست > دیپلماسی - رییس جمهوری با تأکید بر اهمیت گسترش هر چه بیشتر روابط تهران و نیکوزیا گفت ایران و قبرس ظرفیتها و زمینههای فراوانی برای گسترش و توسعه روابط دوجانباتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران در اطلاعیهای اعلام کرد ورود دو عنوان انیمیشن غیر مجاز دیگر به شبکه نمایش خا
اتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران در اطلاعیهای اعلام کردورود دو عنوان انیمیشن غیر مجاز دیگر به شبکه نمایش خانگی در سایه بی توجهی مدیراناتحادیه شرکتهای ویدئو رسانه ایران در اطلاعیه ای با اظهار تاسف فراوان از بی توجهی و عملکرد چند گانه ستاد صیانت از محصولات سینمایی و اداره کل نمایتمرکز برخی کشورهای منطقه بر معارضه با ایران اشتباهی بزرگ است |اخبار ایران و جهان
تمرکز برخی کشورهای منطقه بر معارضه با ایران اشتباهی بزرگ است رهبر انقلاب در تبیین عوامل ایجاد اتحاد دنیای اسلامی پرهیز از سوءظن و اهانت فرق مختلف شیعه و سنی نسبت به یکدیگر را بسیار مهم دانستند و با اشاره به تلاش گسترده مراکز جاسوسی و اطلاعاتی غرب برای تفرقه افکنی خاطرنشان کرجلیلی:کشورهای دیگر از موفقیتهای ایران الگو برداری می کنند/ محتوای نامه اوباما به رهبر انقلاب درسال 88
جلیلی کشورهای دیگر از موفقیتهای ایران الگو برداری می کنند محتوای نامه اوباما به رهبر انقلاب درسال 88 نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه ۹ دی محاکمه خیابانی سران فتنه توسط مردم بود گفت ۹ دی نشان داد که در نظام اسلامی آرای مردم حقالناس است و نظامدلیل موضعگیری اخیر اتحادیه عرب علیه ایران چیست؟ |اخبار ایران و جهان
دلیل موضعگیری اخیر اتحادیه عرب علیه ایران چیست واکنش جمهوری اسلامی ایران به بازداشت یک روحانی شیعه در بحرین بازتاب گسترده ای در عرصه بین المللی داشت که در این راستا به جز مباحث رسانه ای سبب شد اتحادیه عرب ضمن طرح ادعای مداخله ایران در امور داخلی بحرین علیه ایران موضع گیری کاولاند: ما علیه تروریسم هستیم نه دین/با کشورهای همسایه در مقابله با تروریسم همکاری میکنیم
جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۵ رئیسجمهوری فرانسه امروز جمعه در سخنانی عنوان داشت حملات پاریس بر خلاف اسلام و ارزشهای آن است و ما علیه تروریسم هستیم نه علیه دین به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه خاطرسایت روسی: ایران و روسیه برای افزایش قیمت نفت با یکدیگر همکاری کنند
سایت روسی ایران و روسیه برای افزایش قیمت نفت با یکدیگر همکاری کنند سیاست > دیپلماسی - ایرنا نوشت یک تارنمای روسی با اشاره به توطئه آمریکا و عربستان سعودی برای سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی اعلام کرد ایران و روسیه باید برای افزایش قیمت نفت در سطح جهانی با یکدیگرنشریه آلمانی بیلت: همکاری ایران و آمریکا علیه داعش در پشت صحنه!
نشریه آلمانی بیلت همکاری ایران و آمریکا علیه داعش در پشت صحنه نشریه آلمانی بیلت نوشت علی رغم آنکه ایران از اعضای ائتلاف بین المللی علیه داعش نیست ولی تهران بی شک به صورت پنهانی نقش بسیار مهمی در نبرد علیه شبه نظامیان تروریست داعش ایفا می کند به گزارش نامه نیوز به نقل از اودوحماس: روابط محکم ما با ایران به ضرر کشورهای عربی نیست
حماس روابط محکم ما با ایران به ضرر کشورهای عربی نیست معاون ریاست دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس ضمن تاکید بر روابط محکم این جنبش با ایران افزود این روابط علیه هیچ کشور عربی نیست به گزارش نامه نیوز اسماعیل هنیه معاون ریاست دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حواشنگتن پست: اتحاد کنونی ایران و آمریکا علیه داعش/ فرمانده سپاه بدر: قاسم سلیمانی دوست ما است
واشنگتن پست اتحاد کنونی ایران و آمریکا علیه داعش فرمانده سپاه بدر قاسم سلیمانی دوست ما است هادی امیری فرمانده سپاه بدر٬ به واشنگتن پست گفت که قاسم سلیمانی دوست ما است٬ و ما نسبت به این دوستی بسیار احساس غرور میکنیم وی گفت از هر کسی که بیاید و به ما برای جنگ علیه داعش کمکاستفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي/ نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعه
۷ دي ۱۳۹۳ ۱۳ ۱۴ب ظ معاون امور بين الملل و تبادل فناوري در گفت و گو با موج استفاده از انرژي هاي ديگر عدم تمرکز طرف غرب در مذاکرات هسته اي نشست مقامات علمي و فناوري کشورهاي جنبش عدم تعهد در ايران گروه آموزش به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج اخيرا هرچه به پايان مذاکرات هسته اي نزدرهبر معظم انقلاب: سیاست معارضه برخی کشورهای منطقه با ایران اشتباهی بزرگ است
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۸ حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند سیاست معارضه برخی کشورهای منطقه با ایران غیرعاقلانه و اشتباهی بزرگ است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در خجسته عید میلاد پربرکت نبی مکرم اسلام و ولادت صادق آل محمد رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار قشرهای مختلآخرین تحولات روابط ایران و اتحادیه اروپا و مذاکرات هسته ای بررسی شد
آخرین تحولات روابط ایران و اتحادیه اروپا و مذاکرات هسته ای بررسی شد محمد جواد ظریف و لوران فابیوس وزیران امور خارجه ایران و فرانسه عصر جمعه به وقت محلی در پاریس با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند آفتاب به گزارش ایرنا بررسی آخرین تحولات مربوط به روابط ایران و اتحادیه اروپا و راهههمکاری ایران و افغانستان علیه هیچ کشوری در منطقه نیست
شمخانی در کنفرانس مشترک با مشاور امنیت ملی افغانستان همکاری ایران و افغانستان علیه هیچ کشوری در منطقه نیست دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت همکاریهای ایران و افغانستان علیه هیچ کشور ثالث منطقهای نیست و حتما در جهت تامین امنیت است به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران علی شمخالفت اوباما با لایحه تحریم های دیگر علیه ایران
مخالفت اوباما با لایحه تحریم های دیگر علیه ایرانمذاکرات هستهای ایران و گروه 1 5 از امروز چهارشنبه در ژنو و با دیدار وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز خواهد شد رئیسجمهور آمریکا در دیدار با رهبران کنگره مخالفت قوی خود با تحریمهای دیگر علیه ایران که می-
سیاسی
پربازدیدترینها