تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 1 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را رها مكن حتى اگر بعدش شعر باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831883128




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلیل موضع‌گیری اخیر اتحادیه عرب علیه ایران چیست؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دلیل موضع‌گیری اخیر اتحادیه عرب علیه ایران چیست؟
واکنش جمهوری اسلامی ایران به بازداشت یک روحانی شیعه در بحرین، بازتاب گسترده ای در عرصه بین المللی داشت که در این راستا، به جز مباحث رسانه ای، سبب شد اتحادیه عرب ضمن طرح ادعای مداخله ایران در امور داخلی بحرین، علیه ایران موضع گیری کند. اما آیا این رویکرد به اصطلاح حمایت گرایانه اتحادیه عرب از کشورهای عرب در همه موارد مصداق داشته است؟
کد خبر: ۴۶۲۹۹۷
تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۹ - 02 January 2015



دلیل موضع‌گیری اخیر اتحادیه عرب علیه ایران چیست؟
واکنش جمهوری اسلامی ایران به بازداشت یک روحانی شیعه در بحرین، بازتاب گسترده ای در عرصه بین المللی داشت که در این راستا، به جز مباحث رسانه ای، سبب شد اتحادیه عرب ضمن طرح ادعای مداخله ایران در امور داخلی بحرین، علیه ایران موضع گیری کند. اما آیا این رویکرد به اصطلاح حمایت گرایانه اتحادیه عرب از کشورهای عرب در همه موارد مصداق داشته است؟


به گزارش «تابناک»، بازداشت شیخ علی سلمان، روحانی شناخته شیه و از رهبران جنبش اعتراضی علیه رژیم آل خلیفه، سبب شد روحانیون شیعه و همچنین مقامات جمهوری اسلامی ایران نسبت به این امر واکنش نشان دهند. اما این واکنش ها به ویژه آنجایی سبب نگرانی مقامات بحرینی شد که محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، ضمن گفت و گوی تلفنی با برخی همتایان خود در منطقه، خواستار اقدام برای آزادی شیخ سلمان شد.


در پی این اقدام، وزارت خارجه بحرین با صدور بیانیه ای، آنچه مداخله ایران در امور داخلی خود خوانده را محکوم کرد و رویکرد ایران در حمایت از شیعیان بحرینی را مورد انتقاد قرار داد. در این بیانیه ضمن طرح این ادعا که رویکرد ایران سبب به خطر افتادن امنیت و ثبات منطقه می شود، آمده بود: «این مداخله در تناقض کامل با اصول سازمان ملل، حقوق بین الملل و سازمان همکاری اسلامی است که همگی بر احترام به حاکمیت و استقلال کشورها تأکید دارند». 


اما ماجرا تنها به همین جا ختم نشد؛ زیرا امروز اتحادیه عرب نیز با موضع گیری علیه ایران، ادعاهای دولت بحرین را تکرار کرده و خواستار خودداری ایران از مداخله در امور این کشور شد. نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب در این زمینه گفت مواضع بیان شده از سوی مقامات ارشد ایرانی درباره اوضاع بحرین، به معنای نقض حقوق بین الملل و اصول سازمان ملل درباره عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها و احترام به حاکمیت و ثبات آن هاست. 


وی افزود این گونه موضع گیری ها سبب بر هم خوردن روابط همسایگی، پیچیده شدن اوضاع و مورد تهدید قرار گرفتن ثبات در منطقه خلیج فارس خواهد شد. گفتنی است پیش از وی، عبداللطیف الزیانی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز در اظهاراتی مشابه، آنچه مداخله ایران در امور داخلی بحرین خوانده بود را مورد انتقاد قرار داد. 


اما سوالی که در پی این موضع گیری ها مطرح می شود این است که اولاً آیا رویکرد این سازمان های منطقه ای عربی در تمامی موارد مشابه همین موضوع بوده و تأکید آن ها بر مباحث مربوط به حقوق بین الملل و عدم مداخله واقعی است؟ و ثانیاً اینکه دلیل اصلی نگرانی این سازمان ها از مواضع ایران در قبال بحرین چیست؟


در پاسخ به سوال نخست باید اشاره کرد که اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس در حالی صرف چند موضع گیری از سوی مقامات ایرانی را مداخله در امور یک کشور عضو خوانده و آن را محکوم می کند که در مقابل مداخلات واقعی در امور داخلی برخی کشورهای عربی، نه تنها سکوت کرده بلکه رویکرد تأیید و همراهی را نیز در پیش گرفته است.


در این رابطه، می توان به دوران اوج اعتراضات مردمی علیه رژیم آل خلیفه در بحرین اشاره کرد. هیچ کس فراموش نکرده که در پی اوج گیری اعتراضات در این کشور، عربستان سعودی با اعزام نیروهای ویژه، نقش بسیار مهمی در سرکوب معترضان و حفظ حکومت آل خلیفه در بحرین ایفا کرد. این اقدام که در آن زمان با اعتراض فعالان و ناظرات سیاسی مختلفی در سراسر دنیا مواجه شد، هیچ واکنشی را از سوی دو سازمان مذکور در پی نداشت.


سوریه و عراق، نمونه های دیگری در اثبات دوگانه بودن رویکرد اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس هستند. از همان آغاز درگیری ها در سوریه، کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر و ترکیه، ضمن تأکید صریح بر ضرورت براندازی دولت اسد، از هیچ گونه کمکی برای گروه های شورشی – و سپس تروریست های تکفیری – دریغ نکردند. اما دو سازمان عربی مذکور در عمل با این اقدامات همراه نیز شدند. اکنون نیز این سازمان ها در مقابل گزارش هایی که درباره حملات نیروهای ائتلاف به اهدافی غیر از تروریست ها در سوریه (زیرساخت های دولتی سوریه) منتشر می شود، واکنشی نشان نمی دهند.


در موضوع عراق نیز تلاش های بی وقفه آمریکا برای براندازی دولت نوری مالکی که با چشم بستن واشنگتن بر اقدامات گروه های تروریستی در بغداد نیز همراه شد، به هیچ وجه اسباب ناراحتی اتحادیه عرب و شورای همکاری را فراهم نکرد. 


به این ترتیب، مشخص می شود که این دو سازمان عربی، بار دیگر سیاسی بودن صرف رویکردهای خود را اثبات کرده و ثابت کرده اند که در منطقه، آنچه برای آن ها اهمیت دارد در اصل جلوگیری از توسعه نفوذ ایران است؛ نه هیچ چیز دیگر. واضح است که در سوریه و عراق، بر هم خوردن وضع موجود سبب جلوگیری از نفوذ ایران خواهد شد و در بحرین، حفظ وضع موجود.


اما در پاسخ به سوال دوم، باید به این نکته توجه داشت که موضع گیری های مقامات ایرانی، تا زمانی که به تماس تلفنی ظریف با همتایان خود منجر نشد، چندان مورد توجه مقامات بحرینی و دیگر کشورهای حامی آل خلیفه قرار نگرفت. اما نکته اینجاست که کشورهای منطقه آگاهند که با توجه به فعال شدن دیپلماسی منطقه ای و بین المللی ایران تحت نظر ظریف، تماس تلفنی وزیر خارجه ایران بی تردید افزایش فشارها از سوی دیگر کشورها را نیز بر بحرین به همراه خواهد داشت. به این ترتیب، بهتر آن بوده که با اتخاذ موضعی پیش دستانه، موضع گیری های ایران «مداخله» خوانده شده و مورد انتقاد قرار گیرد. امری که البته تأثیری در واقعیت اوضاع جاری در بحرین نخواهد داشت. 












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن