واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: عبدالملکی در گفتگوی ویژه خبری:
اگر زیرساخت های کیفی نان وجود نداشته باشد افزایش قیمت نان تاثیرگذار نخواهد بود
یک کارشناس مسائل اقتصادی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب به بررسی آزادسازی نان پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران دکتر عبدالملکی کارشناس مسائل اقتصادی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب 25 دی با اشاره به بحث آزادسازی نان گفت: بحث آزادسازی نان کار صحیحی نیست اما می توانیم بحث افزایش قیمت نان را در دو حالت منطقی و غیرمنطقی بررسی کنیم.
عبدالملکی ادامه داد: این افزایش قیمت پس از 30 ماه منطقی بود اما بعید به نظر می رسد که بگوییم بسیاری از نانوایان ما سود آن چیزی را که باید دریافت می کردند را به دست نمی آوردند هم چنین به طور کلی سیاست آزادسازی که دولت پیگیری می کند در جهان منسوخ شده اما متاسفانه این رویه ای است که دولت در پیش گرفته است.
کارشناس مسائل اقتصادی افزود: برای داشتن کیفیت نان باید مجموعه ای از سیاست ها را در نظر گرفت که ممکن است یکی از این سیاست ها افزایش قیمت نان باشد هم چنین بسیاری از کارشناسان معتقدند که کیفیت در ابتدا نیاز به آموزش دارد مانند آموزش در زمینه بهداشت برای نانوایان و یا آموزش های فنی در این زمینه مانند درجه حرارت کوره.
وی تصریح کرد: از طرف دیگر در این زمینه بحث نظارت مطرح است که ما در کشور برای تولید نان این سیستم را نداریم.
عبدالملکی تاکید کرد: با این حساب زمانی که ما زیرساخت های لازم برای کیفیت نان را نداریم افزایش قیمت نان تاثیرگذار نخواهد بود.
کارشناس مسائل اقتصادی اضافه کرد: هنگامی که مسئله نان را به بالاترین مقام سیاسی (پیگیری این موضوع به استاندارها) می سپاریم و با توجه به این که قوت غالب غذای مردم ما نان است در نتیجه نمی توانیم این موضوع را به عنوان عرضه و تقاضا و یا به عبارت دیگر به بازار کار سپرد چرا که نان یک کالای استراتژیک است.
مرتضوی دبیر هیئت مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی با اشاره به تاثیر آزادسازی نان گفت: دولت ها می دانند برای منطقی کردن تورم فاکتورهای مختلفی وجود دارد که ما در این زمینه در کشورمان موفق نبودیم.
وی تاکید کرد: همواره بخشی از تولید ما در زمینه دخالت های دولت برای تعیین قیمت ها رنج می برند.
دبیر هیئت مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی اضافه کرد: در سال 91 تا 92 که نرخ نان تجدیدنظر نشده بود سایر هزینه های ساخت نان افزایش پیدا کرده بود که دولت باید به نحوی این هزینه ها را جبران می کرد در نتیجه تشخیص دولت این بود که با افزایش 30 درصدی قیمت نان می تواند این هزینه ها را پوشش دهد.
مرتضوی در پایان صحبت های خود گفت: نرخ نان قبل از این که افزایش پیدا کند در شهرهای ما با کاهش کیفیت و به عبارتی کوچک شدن روبه رو شده بود که این کوچک شدن نان هزینه های نانوایان ما را تامین می کرد در نتیجه افزایش قیمت نان تنها رسمی شدن قیمت افزایش پیدا کرده از قبل بود و اگر ما بخواهیم که آرد و نوع آرد را در اختیار نانوا قرار دهیم دیگر رقابتی در این زمینه وجود نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]