محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832568637
یادداشت/ مهدی شکیبایی فرانسه؛ آزادی بیان و ممنوعیت حجاب
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: یادداشت/ مهدی شکیبایی
فرانسه؛ آزادی بیان و ممنوعیت حجاب
رفتار فرانسه در قبال دو رویداد «شارلی ابدو» و «تصویبقانون منع حجاب» یکبار دیگر و اینبار اما عریانتر نقض جدی ادعاهای فرانسه درطرفداری،اعتقاد وپیگیری حقوق بشر و آزادیهای انسانی در روابط با کشورها و ادیان دیگر را برملا کرد.
هفته نامه فکاهی شارلی ابدو همانگونه که پیش بینی می شد سوار بر موج همدردیهای جهانی نسبت به ترور اعضای تحریریه اش توسط عناصر گروه ترور داعش مرحله جدیدی از هتاکی ها به دنیای اسلام را با اهانت به پیامبر مهربانی ها حضرت محمد مصطفی (ص) آغاز کرد بدون آنکه این گستاخی غیر قانونی و غیر حقوقی او مورد شماتت دولتمردان فرانسوی قرار گیرد.
اولین شماره این نشریه هرزنگار پس از توقف چند روزه در نتیجه حمله به دفترش با کاریکاتوری موهن علیه نبی مکرم اسلام با تیراژی 700 هزار نسخه منتشر شد و بنابر گفته مسئولان آن قرار است به مدت یک هفته همین یک شماره به صورت چاپی وآن لاین منتشر شود. مسئولان شارلی ابدو خود را برای انتشار سه میلیون نسخه از این شماره آماده کرده اند و برخی خبرها از احتمال انتشار پنج میلیون نسخه از آن حکایت دارد.
هفته نامه یاد شده به طور معمول هفته ای 60 هزار تیراژ داشته است و رسیدن این رقم ناچیز به عدد سه یا احیانا پنج میلیون نسخه بی شک هم سود هنگفتی را نصیب آنان خواهد کرد و هم نام او را در ردیف نشریات تاثیر گذاری چون گاردین، لوموند، نیویورک تایمز و.. قرار می دهد که از این حیث برای نشریه ای چنین کم اهمیت موفقیت بی نظیری است ضمن اینکه احتمالا ماموریت محوله را نیز به نحو احسن انجام داده است.
در گفتگویی که یورو نیوز در ساعات اولیه صبح روز چهارشنبه(همزمان با انتشار تازه ترین شماره این مجله) با تعدادی از شهروندان لیونی و پاریسی فرانسه که برای خرید نشریه شارلی ابدو در فروشگاهها حاضر شده بودند انجام داده یکی از شهروندان در پاسخ به اینکه چرا این هفته نامه را خریداری می کند، گفته است : «من چیزی گران بها خریدم. می خواستم آن را داشته باشم زیرا آزادی بیان مهم و آنچه روی داده غیرقابل قبول است. دلم برای تمامی آن ها که کشته شدند، شکست.»
در همین راستا آقای فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه نیز بلافاصله پس از حادثه حمله به شارلی ابدو در مقابل دفتر این مجله حاضر شد و در گفت وگو با خبرنگاران تصریح کرد:«شاهد یکی از وحشیانه ترین اعمال بشری هستیم. حمله به یک روزنامه حمله به آزادی بیان است. حمله به روزنامه نگارانی است که می دانستند در سرزمینی هستند که می توانند با آزادی سخن بگویند. می دانستند که جمهوری از آنها محافظت می کند. می دانستند که پلیسهایی هستند که از آنها حمایت می کنند. اما این روزنامه نگاران و پلیسها به قتل رسیدند. پاریس تاوان آزادی بیان را داده است».
در خبری دیگر شبکه خبری بی بی سی انگلیس نیز در واکنش به این رویداد در وبگاه اینترنتی خود نوشت: «در روز روشن، در پاریس، یکی از مشهورترین کلانشهرهای جهان و در محلی که از نظر بسیاری نمادی از آزادی بیان به حساب میآید، دستکم دوازده نفر در یورش به دفتر مجله فکاهی جان باختند. مردان مسلحی که قلب سکولاریسم را به خون کشیدند، با خونسردی تمام گریختند. نشریه شارلی ابدو که تاوان سنگین این نمایش خون و وحشت را پرداخت، قبلا کاریکاتورهایی از شخصیتهای مقدس ادیان از جمله پیامبر اسلام منتشر کرده بود. رییس جمهوری فرانسه می گوید که پاریس تاوان حمایت از آزادی بیان را داده است».
قبل از اینکه به هدف اصلی این وجیزه بپردازم ذکرنکته ای را برای مخاطبان عزیز ضروری می دانم مبنی بر اینکه «شارلی اِبدو» جانشین مجله «هاراکیری» است که از سال 1960 تا 1961 میلادی منتشر میشد. مجله پس از بسته شدن (!) توسط دولت فرانسه بخاطر توهین به ارزشهای ملی دوباره در سال 1966 منتشر شد و در سال 1970 و اینبار پس از مرگ ژنرال شارل دو گل بخاطر توهین به شخص ایشان، به دستور وزیر داخله تعطیل شد. در دهه 80 میلادی کارمندان قدیمی تحریریه با نام جدید «شارلی ابدو» (این نام کنایه ایست به نام شارل دو گل) کار مجله را ادامه دادند ولی شمارگان بسیار پایین و انتقاد مردم از کیفیت محتوی عامل نیمه تعطیل شدن مجله گشت تا اینکه گروه دیگری به تیم قدیمی مجله گرویده در سال 1992 هفته نامه «شارلی ابدو جدید» را منتشر کردند.
در واکنش اکثر شهروندان و سیاستمداران فرانسوی و غیر فرانسوی به این رویداد که در نشریات مختلف به چاپ رسید عمدتا موضوعاتی چون «آزادی» و «آزادی بیان» ، »تجاوز به آزادی» ، «احترام به حقوق دیگران» ، «نفی خشونت» و... مطرح شده است که به نظر همقابل احترام و همقابل اعتراض است. احترام از آن رو که اساسا خشونت و تجاوز بی سبب علیه دیگران نکوهیده بوده و هیچ یک از ادیان الهی نه تنها آن را تایید نمی کنند که جملگی آن را به محکومیت و تقبیح گرفته اند. احساسات پاک و لطیف شهروندان اروپایی در برخورد با این اتفاق ستودنی و مورد احترام جامعه بشریت است لیکن نشان دادن لایه هایی از این اتفاق بدون نشان دادن پس پرده آن توهین به شان شهروندی و انسانیت محسوب می شود.
اعتراض هم از آن روست که ایده توهین به عقاید و ارزش های الهی نزد بخش عمده ای از مردم جهان، خلاف اصول اخلاقی و آزادی بیان است. توهین به ارزش های ادیان الهی به همان اندازه محکوم است که رفتار تروریست ها مورد نکوهش است. رهبران کشورهای مختلف که در همدردی با مردم فرانسه به پاریس رفته اند، باید مرز خود را با هتاکی های گستاخانه این نشریه فرانسوی مشخص نمایند. ضمن آنکه اقدام به رنجاندن یک و نیم میلیارد از جمعیت جهان، اقدامی غیر عاقلانه و ناشی از بیخردی گسترده در میان برخی طیف های رادیکال سکولاری است که بی بی سی حمله به شارلی ابدو را حمله به قلب آن تعبیر کرده است.
آزادی بیان بی شک به معنای آزادی توهین و آزادی نابود کردن میراث بشری و ارش های اخلاقی نیست اگرهست پس چرا مقامات وقت وزارت کشور فرانسه دوبار همین نشریه را بخاطر توهین به ارزش های ملی فرانسه و اخلاقی شخص رئیس جمهوری فرانسه دستور به تعطیلی این نشریه داده ا ست.
نکته دردآور همین جاست. برداشت های متفاوت از آزادی، آزادی بیان، ارزش ها و اصول. از دید انسان غربی «آزادی بدون انسان» آزادی است که نباید به او تجاوز کرد و اگر در همان غرب به یکی از ارزش های آزادی فی المثل «حجاب» تجاوز شد مانعی نیست چرا چون او آزادی همراه با انسانیت و ارزش را برنمی تابد. هم از این روست که هاپز و استیوارت میل تعریف های نزدیک بهمی از آزادی را برای انسان غربی ارائه می دهند. از دید آنان آزادی در حقیقت نبود مانع است. به این معنی که آزادی باید لاقید و بدون وجود محدودیت ها هرچند ارزشی و به نفع انسان باشد.
چند سالی است قانون منع استفاده از حجاب در فرانسه برای محدود کردن شماری از جامعه مسلمانان فرانسه به تصویب رسیده است که به موجب آن مسلمانان این کشور به عنوان بزرگترین جامعه مسلمان اروپا با جمعیتی بالغ بر 6 میلیون نفر، از سال 2004 از داشتن حجاب در مدارس و اماکن دولتی و عمومی منع شدند. این مسئله در حالی است که تاکنون سایر اقلیت های دینی، همچون یهودیان، از این سخت گیری ها مستثنی بوده اند . مسلمانان با وجود جمعیت شش میلیونی خود در این کشور، نه تنها مانند یهودیان از داشتن مدارس خصوصی محروم هستند، بلکه در مدارس عمومی و اماکن اداری برای رعایت حجاب و سایر آداب و سنن اسلامی مورد سخت گیری قرار می گیرند. چنین ممنوعیتی مستقیماً با مفاد مربوط به آزادی ادیان که در اعلامیه جهانی حقوق بشر سازمان ملل مصوب سال 1948 و نیز کنوانسیون حفاظت از حقوق بشر و آزادیهای اساسی اروپا مصوب سال 1950 تضاد دارد.
واکنش های ناهمگون فرانسه به حادثه شارلی ابدو و تصویب قانون منع حجاب در این کشور یکبار دیگر و این بار عریان تر نقض جدی ادعاهای فرانسه در طرفداری، اعتقاد وپی گیری حقوق بشر و آزادی های انسانی در روابط با کشورها و ادیان دیگر را برملا کرد.
سکوت در قبال این دو گانگی رفتاری و مهمتر از آن نسبت به اهانتی که به پیامبر یکی از بزرگترین ادیان الهی و آسمانی شده است از سوی هر کشور و سیاستمدار و علمای هردینی بی شک منجر به گسترش دامنه اهانت ها و سایر ادیان و ارزش های الهی خواهد شد و جامعه بشریت را به سمت دورانی شبیه قرون وسطی هدایت خواهد کرد. انتهای پیام/
93/10/25 - 00:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
یادداشت/ مهدی شکیبایی منطق «مخالفت ایران» با طرح پایان اشغالگری اسرائیل و تفاوت آن با «مخالفت آ
یادداشت مهدی شکیباییمنطق مخالفت ایران با طرح پایان اشغالگری اسرائیل و تفاوت آن با مخالفت آمریکاآمریکایی ها بنابر ضرورتی با اصل پایان اشغال اراضی اشغالی سال ۱۹۶۷فلسطین مخالفتی ندارند بلکه با حصول آن از طریق سازمان ملل مخالف هستند حال آنکه تهران هرگونه پایان اشغالگری را بنابر دیدگپشت پرده خشونتهای فرانسه و ماجرای جنجالی یک کتاب رئیسجمهور مسلمان، از بینرفتن آزادیبیان و حجاب اجباری/ پیش
پشت پرده خشونتهای فرانسه و ماجرای جنجالی یک کتابرئیسجمهور مسلمان از بینرفتن آزادیبیان و حجاب اجباری پیشبینی یک رماننویس از فرانسه2022 رسانههای غربی این روزها مرتب از رمان تسلیم میشل ولبک صحبت میکنند و وقایع خشونت بار اخیر این کشور را مرتبط با آن میدانند به گزارش خبرحامد شهبازی دو روی آزادی بیان در اندیشههای غربی؛ از هلوکاست تا اسلام ستیزی
حامد شهبازیدو روی آزادی بیان در اندیشههای غربی از هلوکاست تا اسلام ستیزیدر دنیای غرب به بهانه آزادی بیان به بالاترین مقدسات اسلامی توهین می شود و راه توهین به نظر به بن بستی ختم نمی شود و طراحان توهین به مقدسات در چارچوب اسلام ستیزی و اسلام هراسی مسیر را برای تداوم این روند هموستیز آزادی بیان با آزادی مذهبی/تحلیل حقوقی سیاسی ماجرای شارلی ابدو
ستیز آزادی بیان با آزادی مذهبی تحلیل حقوقی سیاسی ماجرای شارلی ابدو وبلاگ > گرجی علی اکبر - بی تردید آزادی بیان را می توان یکی از حق های بنیادین بشر دانست زیرا بدون شناسایی و تضمین نظری و عملی آن آزادی اندیشه و در نتیجه کرامت انسانی غیرقابل تضمین خواهد بود بي ترديآزادي بيان به سبك مجمع روحانيون!
آزادي بيان به سبك مجمع روحانيون در پي مصاحبه اخير آيتالله موسوي بجنوردي با خبرگزاري فارس كه طي آن وي تشكيلات جعلي بهائيت را فاقد حقوق شهروندي به عنوان يك مذهب دانسته بود اعضاي مجمع روحانيون او را از هرگونه مصاحبه منع كردهاند به گزارش جوان اين عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون درشیخ علی سلمان: احضار من برای بازجویی در راستای عدم آزادی بیان صورت میگیرد
شیخ علی سلمان احضار من برای بازجویی در راستای عدم آزادی بیان صورت میگیرددبیرکل جمعیت الوفاق در واکنش به اقدام وزارت کشور بحرین درباره احضارش اعلام کرد که مقامات بحرینی علت آن را به وی ابلاغ نکردند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس وزارت کشور بحرین امروز شنبه در بیانیهادر جلسه شورای آموزش و پرورش آبیک مطرح شد لزوم تربیت مربیان عفاف و حجاب در مدارس آبیک
در جلسه شورای آموزش و پرورش آبیک مطرح شدلزوم تربیت مربیان عفاف و حجاب در مدارس آبیکدر جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان آبیک بر تربیت مربیان حجاب و عفاف در مدارس این شهرستان تأکید شد به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان آبیک با حضور عبدالحسین داداشی فنبرد بر سر آزادی بیان یا ستیز اسلام و لائیسیته
نبرد بر سر آزادی بیان یا ستیز اسلام و لائیسیتهسید آرش وکیلیان 22 دی 93تاریخ انتشار دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸ ۳۴ در روزهای اخیر فرانسه شاهد حوادث خونباری بوده است که اغلب از منظر سیاست روز تحلیل شده است بسیار گفته اند و نوشته اند که اینها نتیجه سیاست های غلط خاورمیانه ای دولتیادداشت عباس ترابیان از حذف مرحله مقدماتی جام جهانی صرفهجوییهای کنفدراسیون فوتبال آسیا براساس کدام عقل سلیم
یادداشت عباس ترابیان از حذف مرحله مقدماتی جام جهانیصرفهجوییهای کنفدراسیون فوتبال آسیا براساس کدام عقل سلیم بوده است عباس ترابیان در یادداشتی نسبت به صرفهجوییهای کنفدراسیون فوتبال آسیا انتقادهایی انجام داد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس عباس ترابیان در یادداشتی نسبت بضمن محکومیت حمله به دفتر مجله «شارلی ابدو»/ مقتدی صدر: توهین به مذاهب آزادی بیان نیست
ضمن محکومیت حمله به دفتر مجله شارلی ابدو مقتدی صدر توهین به مذاهب آزادی بیان نیست رهبر جریان صدر عراق حمله اخیر به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس را آغازی برای فعالیتهای گستردهتر تروریستها خواند و خواهان وضع قوانینی برای ممانعت از اهانت به چهرههای مذهبی شد به گزارش نامهبیانیه انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در محکومیت اعمال تروریستی در فرانسه
دوشنبه ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۴ انجمن دفاع از آزادی مطبوعات در محکوم کردن اعمال تروریستی در فرانسه بیانیه داد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا در متن این بیانیه آمده است انجمن دفاع از آزادی مطبوعات همگام با دیگر نهادهای مدنی و مراکز رسانهای اقدام تروریستی جنایتکاران در کشتار مردم بیکری: آزادی بیان نمیمیرد
پنجشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۷ وزیر امور خارجه آمریکا ضمن محکوم کردن تیراندازی مرگبار مجله طنز شارلی ابدو در پاریس به عنوان اقدامی وحشتناک بیرحمانه و خشونت وحشیانه گفت آمریکا از مردم فرانسه به دنبال آنچه که یک حمله افراط گرایانه در اقدامی تلافی جویانه علیه انتقاد رسانهای از اسمقتدی صدر: حملات پاریس آغازی برای گسترش فعالیت تروریستهاست/توهین به مذاهب آزادی بیان نیست
شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ رهبر جریان صدر عراق حمله اخیر به دفتر مجله شارلی ابدو در پاریس را آغازی برای فعالیتهای گستردهتر تروریستها خواند و خواهان وضع قوانینی برای ممانعت از اهانت به چهرههای مذهبی شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری سومریهنیوزشعر جدید «عبدالمجید فرایی» بهمناسبت سالروز طرح استعماری حذف حجاب قصه تلخی است، آزادی شده بازیچهای/
شعر جدید عبدالمجید فرایی بهمناسبت سالروز طرح استعماری حذف حجابقصه تلخی است آزادی شده بازیچهای نیست خالی از خودآرایی در اینجا کوچهایعبدالمجید فرایی شاعر معاصر کشورمان که در موضوعات گوناگون اشعار ارزشمندی را سروده به مناسبت 17 دی سالروز طرح استعماری حذف حجاب قطعه شعری 14 بیتییادداشت/ محمدمهدی تقوی نظرات کنونی هاشمی درباره آمریکا، ۱۸۰ درجه با نظرات امام مغایرت دارد
یادداشت محمدمهدی تقوینظرات کنونی هاشمی درباره آمریکا ۱۸۰ درجه با نظرات امام مغایرت داردهشدارهای رفسنجانی زمانی رسانهای شد که رشیدیمطلق با حضور در استودیوهای شبکههای اروپایی آشکارا به ستایش اقدامات او در برابر رهبر حکیم انقلاب پرداخته و حمایت وی از جریان فتنه را نقطه عطفی درجان کری: آزادی بیان هرگز نمیمیرد
جان کری آزادی بیان هرگز نمیمیرد وزیر امور خارجه آمریکا ضمن محکوم کردن تیراندازی مرگبار مجله طنز شارلی ابدو در پاریس به عنوان اقدامی وحشتناک بیرحمانه و خشونت وحشیانه گفت آمریکا از مردم فرانسه به دنبال آنچه که یک حمله افراط گرایانه در اقدامی تلافی جویانه علیه انتقاد رسانهااتفاق خوب در «پرده نشین» آزادی در بیان مسائل بود/ دغدغهی ذهنی ما تطهیر یا محکوم نکردن افراد بود/ قهرمان داستا
نویسنده پردهنشین در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارارن مطرح کرد اتفاق خوب در پرده نشین آزادی در بیان مسائل بود دغدغهی ذهنی ما تطهیر یا محکوم نکردن افراد بود قهرمان داستان روحانی اخلاق مدار و مردمی بود حسین تراب نژاد گفت دغدغهی ذهنی ما مشاوران پروژه و تهیه کننده سری-
گوناگون
پربازدیدترینها