واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: "گفتههای دولت آنکارا با عملش همخوانی ندارد"
سفیر اتحادیه اروپا در آنکارا، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا درباره همکاری ترکیه با ائتلاف بینالمللی علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش)، گفت اگر ائتلاف به رهبری آمریکا میخواهد داعش را نابود کند، این کار از طریق بستن مرزهای ترکیه ممکن است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بخش فارسی پایگاه اینترنتی صدای آمریکا نوشت: مارک پییرینی در پاسخ به سوال صدای آمریکا که ترکیه مصرانه میگوید با جامعه بینالمللی در مبارزه با گروه داعش در سوریه و عراق همکاری میکند گفت: در حالی که می بینیم تروریست ها با گذشتن از خاک ترکیه، وارد سوریه و عراق میشوند، به نظر می رسد گفتههای دولت آنکارا با عملش همخوانی ندارد. وی گفت: باید بگویم که ترکیه تا به حال در پذیرفتن آوارگاه سوری و عراقی خیلی خوب عمل کرده؛ اما خیلی طول کشید تا در زمینه بستن مرزها همکاری کند. مارک پی یرینی ، سفیر اتحادیه اروپا در امریکا در ادامه اظهار داشت: مرز ترکیه برای داعش، دروازه بزرگتری برای دسترسی آن گروه به دنیاست یعنی از مرز ترکیه است که این تروریست ها به آنها میپیوندند، از مرز ترکیه سلاحهایشان را دریافت میکنند و نفت را هم از همان مسیر به خارج قاچاق میکنند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر ائتلاف (بینالمللی به رهبری آمریکا) میخواهد داعش را نابود کند، این کار از طریق بستن مرزهای ترکیه ممکن است. آشکار است که این روند بسیار پیچیده است. ترکیه مرزهای بسیار طولانی دارد که کنترلش خیلی مشکل است و به تلاش خیلی زیادی نیاز دارد. اما این کار الان ضرورت دارد چون داعش از طریق شرق، جنوب و غرب به دنیا دسترسی ندارد، مرزهای اردن، ایران، بقیه قسمتهای عراق، سوریه به روی آنها بسته است، فقط میماند ترکیه. بنابراین ترکیه الان نقش بسیار مهمی برعهده گرفته است.
وی ادامه داد: با توجه به گفتههای اخیر رئیس جمهوری ترکیه و حضور نخست وزیر در راهپیمایی همبستگی پاریس، به نظر میرسد مو لای درز همکاری آن کشور با ائتلاف بینالمللی علیه داعش نمیرود.
شماری از کشورهای اروپایی از ترکیه خواستهاند در زمینه شناسایی و ردیابی افرادی که از طریق ترکیه به سوریه و عراق میروند و باز از طریق ترکیه به کشورهای اروپایی برمیگردند، همکاری کامل کند.
مارک پییرینی گفت: در واقع، همه تکفیری های اروپایی که وارد سوریه و عراق میشوند، از طریق دو فرودگاه استانبول به آن کشور وارد میشوند، و بعد با اتوبوس یا هواپیما خودشان را به قسمتهای جنوب شرقی ترکیه میرسانند و از مرز رد می شوند. این واقعیت دارد که مقامات ترکیه بر همکاری متقابل اصرار دارند.
وی اضافه کرد: تکفیری ها که به سوریه میروند یا از آنجا برمیگردند، اتباع اروپایی هستند - عدهای در حدود 3500 نفر، و البته هزاران نفر از اتباع ترکیه نیز در بین تکفیری ها هستند. وی گفت: ترکیه از دیرباز عضو ناتو بوده و الان دو سال است که از سپر موشکی ناتو (موشکهای پاتریوت) از ایالات متحده، اسپانیا و آلمان استفاده میکند. مطابق ماده پنج اساسنامه ناتو سپر دفاع موشکی برای ترکیه حیاتی است؛ همینطور برای اعضای دیگر ناتو و در مقابل، اعضای ناتو هم انتظار همکاری کامل از سوی ترکیه را دارند. سفیر اتحادیه اروپا در آنکارا درباره سیاست ها و اهرم های امریکا و اروپا در قبال ترکیه نیز گفت: فکر میکنم هم آمریکا و هم اروپا سیاستشان این است که رهبری ترکیه را متقاعد به همکاری کامل کنند. محدودیت همکاری ترکیه ناشی از سیاست داخلی آن کشور است البته در ترکیه کسی چشمش را به روی خشونت و گردن زدنهای داعش را نبسته اما باید بدانیم که روایت ضدغربی داعش، برچیدن مرزهایی که براساس توافق ... به وجود آمده، و ضدآمریکایی بودن آن گروه تا حدودی به مذاق قشر محافظه کار جامعه ترکیه خوش آمده؛ بنابراین برای حزب حاکم مهم است.
در عین حال، مقامات ترکیه باید این نکته را دریابند که جدای شعارهای ضدغربی رأی دهندگان، این خطر وجود دارد که ترکیه نمیتواند در برابر داعش از خود دفاع کند، مگر آن که به طور کامل به ائتلاف ضدداعش بپیوندد.
چهار شنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]