محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845154800
تدريس خصوصي ممنوع!
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تدريس خصوصي ممنوع!
در آموزشگاهها داوطلبان با استانداردهاي معين تحت آموزش قرار ميگيرند و نظارت نسبي بر آنها داريم، اما در تدريس خصوصي امكان چنين نظارتي وجود ندارد و نميتوان عوارض ناشي از آن را به طور قانوني پيگيري كرد. بسياري از اين مدرسان، دانشجو يا فارغالتحصيل رشتههايي هستند و در روزنامهها آگهي ميدهند
نویسنده : نفيسه ابراهيم زاده انتظام
به رغم هشدارهاي مكرر در مورد آسيبهاي چندوجهي تدريس خصوصي همچنان دانشآموزان و خانوادهها دست به دامان كلاس و معلم خصوصي براي جبران كاستيهاي آموزش رسمي و عمومي در مدارس ميشوند. گزارشها نشان ميدهند كه آموزش و پرورش با وجود حكم ممنوعيت براي تدريس خصوصي به شيوه رايج، نتوانسته تا كنون در كنترل و مديريت اين روند و تبعات آن موفق عمل كند.
امسال هم بازار تدريس خصوصي و اعزام معلم به خانهها براي آماده كردن دانشآموزان براي امتحانات نيمسال اول تحصيلي سكه است.
فصل امتحانات براي هر كس آب نداشته باشد براي عدهاي نان دارد و اين عده وجود چنين سفره گستردهاي را مديون ضعف آموزش و پرورش در زمينههاي مختلف هستند؛ وجوهي كه مانند حلقههاي يك زنجير به هم مرتبط و از هم متأثرند.
تدريس خصوصي تك درس يا كليه دروس يك پايه از يك مقطع تحصيلي، يكي از بازارهايي است كه آموزش و پرورش به شيوه كنوني در عين حال كه اصليترين منتقد آن است، اصليترين مسبب ايجاد آن نيز هست.
موج جمعيت جوان بعد از انقلاب از بين گزينههاي ممكن، ادامه تحصيل در دانشگاه را موجود ديد كه سر راه آن هم غول كنكور خوابيده بود. پس براي دست به سر كردن اين غول، به درس خواندن صرف روي آورد. از طرفي سالها هماهنگي بين آزمون سراسري و محتوايي كه در مدارس تدريس ميشد، وجود نداشت، بنابراين بهترين كار اين بود كه محتواي آموزشي مدارس را براي گرفتن مدرك ديپلم فرا ميگرفتند و همزمان سراغ يادگيري مطالبي كه در آزمون سراسري ميآمد، ميرفتند. اين اولين مسير انحرافي به سمت ايجاد بازار آموزش خصوصي بود. علاوه بر اين، نمره به ملاك تعيين تمام ارزشهاي فردي و شخصيتي دانشآموز بدل شد.
بنابراين دانشآموزان و خانوادهها به هر قيمتي و از هر طريقي تصميم گرفتند ميانگين نمرات ارزشيابي فرزندانشان را بالا ببرند. اولين و تنها راه، ورود به بازار خصوصي بود. اين دو مسير به اندازه كافي قدرت داشتند تا بازار خصوصي را به حدي تقويت كنند كه كمكم كنترل آن از دست متولي اصلي آموزش كه همان آموزش و پرورش است، خارج شود. اما امروز و زير سايه سند تحول بنيادين كه دستگاه تعليم و تربيت بر كيفيت بخشي آموزشي و تربيتي تأكيد بيشتري پيدا كرده و فشارهاي سالهاي قبل نيز روي آن نيست، افكار عمومي توجيهي براي بيسروساماني بازار آموزش خصوصي اعم از كتاب و محتواي آموزشي و كلاس و معلم خصوصي از سوي اين دستگاه نميپذيرد.
افرادي كه به منازل اعزام مي شوند معلم نيستند
همينجاست كه مسئولان رده بالاي آموزش و پرورش اين روزها مواضع روشنتري در برابر اين بازار اتخاذ ميكنند و براي كنترل آن دست به كار تصويب قوانين در مجلس و شوراي عالي آموزش و پرورش و رايزني با نهادهاي نظارتي و قضايي شدهاند.
اسفنديار چهاربند، مديركل آموزش و پرورش شهر تهران بازار تدريس خصوصي را اينطور توصيف ميكند: تدريس خصوصي اغلب از سوي افرادي كه از سوي مؤسسات آموزشي غيرمجاز به منازل دانشآموزان اعزام ميشوند، صورت ميگيرد كه بيشتر آنها معلم نيستند.
وي درباره تدريس خصوصي در منازل به دانشآموزان هشدارهايي ميدهد و ميگويد: تدريس خصوصي را اساساً قبول نداريم، آن را توصيه نميكنيم و به شدت منع ميكنيم.
در آموزشگاهها داوطلبان با استانداردهاي معين تحت آموزش قرار ميگيرند و نظارت نسبي بر آنها داريم، اما در تدريس خصوصي امكان چنين نظارتي وجود ندارد و نميتوان عوارض ناشي از آن را به طور قانوني پيگيري كرد.
بسياري از اين مدرسان، دانشجو يا فارغالتحصيل رشتههايي هستند و در روزنامهها آگهي ميدهند.
با ورود مبحث آگهيها به اين مسئله آموزشي، پاي نهادهاي فرا آموزش و پرورشي نيز به ماجرا باز ميشود و اينكه همچنان رسانهها براي انتشار آگهيها از هيچ مرجعي استعلام نميگيرند.
از 10 تا 100 هزار تومان شهريه هر جلسه تدريس خصوصي
مطالعه و تماس با چند نمونه از آگهيهايي كه در يكي از روزنامههاي پايتخت منتشر ميشوند، ابعاد تازهتري از اين مسئله را روشن ميكند. «مهندس... . تدريس خصوصي رياضي و فيزيك به شرط قبولي»، «تدريس توسط مؤلف كتاب آموزشي... . تضميني»، «رتبه يك كارشناسي ارشد رشته... . در سال 77 با سابقه 21 سال تدريس»، «آموزش فرزندانتان را به ما بسپاريد از پايه تا كنكور» و گروهي از اين آگهيها فراتر هم ميروند و آموزش دروس از پايه تا دانشگاه را ظرف چند جلسه محدود براي فرزند خانوادهها تضمين ميكنند.
«جوان» با يكي از اين آگهيها تماس گرفت. بنا بر اظهارات اپراتور اين مؤسسه آموزشي براي آمادگي امتحان دي ماه فيزيك پايه سوم دبيرستان رشته رياضي شش جلسه نياز است كه هر جلسه دو ساعت و با شهريه 50 هزار تومان است. اگر تعداد جلسات بيشتر شود شهريه تدريس كمتر ميشود.
منشي مؤسسه ديگري كه در روزنامه آگهي تدريس خصوصي داده بود، در گفتوگو با «جوان» در مورد شرايط مدرسين اينطور ميگويد: هم معلم آقا و هم خانم داريم كه به انتخاب خانواده به منزل دانشآموز اعزام ميشوند. اين افراد همه فارغالتحصيل مقاطع تحصيلات تكميلياند و سابقه تدريس هم دارند. اين مؤسسه به ازاي هر جلسه يك ساعت و 40 دقيقهاي براي تدريس خصوصي فيزيك پايه سوم متوسطه رشته رياضي 40 هزار تومان شهريه تعيين كرده است.
تفاوت در شهريههاي دريافتي اين مؤسسات يكي از مواردي است كه به قول چهاربند از تحت نظارت خارج است.
بهرهكشي آزاد از آموزش و پرورش
از سوي ديگر نگاه ديگري هم به رونق بازار آموزش خصوصي دامن ميزند و آن خانوادهها هستند. آنها به راحتي به هر فردي كه اسم معلم داشته باشد، اعتماد ميكنند، علاوه بر اينكه جواب نگرفتن دانشآموزان از آموزشهاي خصوصي را هم به پاي اشكال يادگيري و ضريب هوشي فرزندشان ميگذارند و هيچگاه شيوه تدريس رتبه برتر كنكور يا دانشجو و فارغالتحصيل فلان دانشگاه را مقصر نميدانند.
در اينجا ميتوان گفت آموزش و پرورش همزمان قرباني و عامل غلبه آموزش نظري و صرف بر پرورش و مهارت زندگي است. از سوي ديگر در طول تاريخ هرگاه آموزش و پرورش اقدام به برقراري رابطهاي دوسويه با جامعه كرد طرف مقابل را متمايل به منفعتطلبي و سودجويي از مبحث آموزش ديد.
بر همين اساس با وجودي كه مسئولان آموزش و پرورش روش تدريس خصوصي را رد ميكنند، آموزش زير سايه كنكور و توجه به آموزش بدون پرورش، فضا را براي اينگونه اقدامات مستعد كرده است. علاوه بر اين برخي معلمان مدارس نيز نمرهآوري پايان نيمسال را به تدريس خصوصي دانشآموزان مرتبط ميكنند، يعني خودشان تدريس همان درس را به صورت خصوصي نيز به دانشآموزان كلاسشان ارائه ميدهند و تنها آن دسته از دانشآموزاني كه در كلاس خصوصي شركت كرده باشند از سؤالات و جزئيات امتحانات مطلع ميشوند و طبيعتاً نمره بالاتري ميگيرد و اين بازده به نام كيفيت آموزش معلم در كلاس خصوصي تمام ميشود.
تدريس خصوصي كادر آموزشي مدارس ممنوع و تخلف است
موضع علي زرافشان، معاون آموزش متوسطه وزير آموزش و پرورش در اين باره خواندني است. وي ضمن تخلف خواندن اين دست فعاليتهاي آموزشي، به «جوان» ميگويد: تحميل تدريس خصوصي به دانشآموز حتي اگر نياز به آموزش خاص و فراتر از آموزشهاي عمومي داشته باشد، از سوي كادر آموزشي مدارس ممنوع است و مديران مدارس مسئول مستقيم نظارت بر اين مسئلهاند.
زرافشان ادامه ميدهد: علاوه بر اين دفتر ارزيابي وزارتخانه و دفاتر ارزيابي استانها و مناطق مسئوليت پيگيري اين دست تخلفات در سطح مدارس را دارند و عموماً يا از طريق نظارتهاي دورهاي يا از طريق گزارشهايي كه از سوي والدين و دانشآموزان ميرسد، در اين مسائل ورود ميكنند. وي ميگويد: در پروندههاي تخلف در تدريس خصوصي كه اغلب از سوي آموزشگاههاي آزاد صورت ميگيرند مثل بقيه تخلفات جامعه كه دستگاه متولي در آن دست ندارند آموزش و پرورش هم در آن دستي ندارد. مضاف بر اينكه تمام اين آموزشگاهها از آموزش و پرورش مجوز ندارند و سازمان فني و حرفهاي و وزارت ارشاد و... هم ميتوانند مجوز تأسيس آموزشگاه آزاد بدهند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
انتشار تصاویر خصوصی استاد دانشگاه در محل تدریسش
توسط همسر سابق انتشار تصاویر خصوصی استاد دانشگاه در محل تدریسش زن میانسال که با همدستی مرد عکاس تصاویر عروسی شوهر سابقش و همسر او را در فضای مجازی و دانشگاه محل تدریس آنها منتشر کرده بود با ردیابیهای پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدند به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقلفعالیت 950 آموزشگاه آزاد غیرمجاز در سطح شهر تهران/هشدار نسبت به تدریس خصوصی در منازل
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر 845 آموزشگاه آزاد مجوزدار و 950 آموزشگاه آزاد غیرمجاز در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند گفت طی سال گذشته 80 پرونده مربوط به آموزشگاههای غیرمجاز به مراجع قضایی ارسال شد به گزارش خبرنگفعالیت 950 آموزشگاه آزاد غیرمجاز در سطح تهران/هشدار نسبت به تدریس خصوصی در منازل
یکشنبه ۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن اعلام این خبر که در حال حاضر 845 آموزشگاه آزاد مجوزدار و 950 آموزشگاه آزاد غیرمجاز در سطح شهر تهران مشغول به فعالیت هستند گفت طی سال گذشته 80 پرونده مربوط به آموزشگاههای غیرمجاز به مراجع قضایی ارسال شد به گزارش خبرنگاحراز هویت کاربران، حفظ امنیت یا ورود به حریم خصوصی؟!
از زمانی که وزیر ارتباطات از لزوم احراز هویت کاربران اینترنت خبر داد این موضوع در میان برخی کاربران دغدغههایی را ایجاد کرد که آیا به این شیوه قرار است اطلاعات آنها رصد شود یا خیر از زمانی که وزیر ارتباطات از لزوم احراز هویت کاربران اینترنت خبر داد این موضوعخبر ربیعی درباره مربیان حقالتدریسی
خبر ربیعی درباره مربیان حقالتدریسی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تصویب آییننامه اجرایی قانون تعیین تکلیف استخدامی مربیان حق التدریس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور به رسمی و پیمانی در نشست هیأت دولت خبر داد فارس وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تصویب آییننامه اجرایی قانمدیرکل فنیوحرفهای مازندران خبر داد استخدام مربیان حقالتدریس فنیوحرفهای از سال آینده در مازندران
مدیرکل فنیوحرفهای مازندران خبر داداستخدام مربیان حقالتدریس فنیوحرفهای از سال آینده در مازندرانمدیرکل فنیوحرفهای مازندران با اشاره به استخدام بیش از چهار هزار نفر مربی حقالتدریس در کشور که شامل مازندران هم میشود گفت از اردیبهشت ماه سال آینده استخدام این افراد شروع میشکارگاه آموزشی الگو های برتر تدریس درس تربیت بدنی برگزار شد
کارگاه آموزشی الگو های برتر تدریس درس تربیت بدنی برگزار شد خبرگزاری پانا کارگاه آموزشی الگو های برتر تدریس درس تربیت بدنی برای هر دو گروه مربیان برادر و خواهر تربیت بدنی برگزار شد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۱ دي ساعت 10 12 به گزارش خبرگزاری پانا کارگاه آموزشی الگو های برتر تدریمدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران: قانون نقش نظارتی بیشتری بر بانکهای خصوصی داشته باشد
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران قانون نقش نظارتی بیشتری بر بانکهای خصوصی داشته باشدمدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه بانکهای خصوصی با دستگاهها همکاری نمیکنند گفت قانون باید نقش نظارتی بیشتری بر بانکهای خصوصی داشته باشد به گزارش خبرگزاری فارعدم قرارداد بیمههای تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی/ محرومیت 5 پزشک از طبابت + فیلم
در حاشیههای پزشکی این هفته عدم قرارداد بیمههای تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی محرومیت 5 پزشک از طبابت فیلم در حاشیههای پزشکی این هفته عناوینی چون عدم قرارداد بیمههای تکمیلی با بیمارستانهای خصوصی محرومیت 5 پزشک از طبابت مشکل نوبتدهی بیمارستانهای دولتی مطرح شد به گزارامام جمعه اصفهان: دانشگاهها رشتههای مورد نیاز جامعه را تدریس کنند
امام جمعه اصفهان دانشگاهها رشتههای مورد نیاز جامعه را تدریس کنندامام جمعه اصفهان گفت دانشگاهها باید به ظرفیتهای ایران اسلامی توجه داشته باشند و با توجه به آنها رشتههای مورد نیاز جامعه را تدریس کرده و افراد تحصیل کرده را تربیت کنند به گزارش خبرگزاری فارس از قم آیتالساخت تله کابین در مازندران نیازمند حمایت بخش خصوصی است -
نبیان در گفتگو با مهر ساخت تله کابین در مازندران نیازمند حمایت بخش خصوصی است شناسهٔ خبر 2453764 پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۶ استانها > مازندران کلاردشت - معاون امور عمرانی استاندار مازندران گفت برای ساخت پروژه های تله کابینی در استان به حمایت بخش خصوصی و سرمایه گذاران نیاز داایدههاو مصائب یک طراح خصوصی مد/تیشرت با طرح قاسم سلیمانی و حاتمیکیا -
در گفتگو با مهر تشریح شد ایدههاو مصائب یک طراح خصوصی مد تیشرت با طرح قاسم سلیمانی و حاتمیکیا شناسهٔ خبر 2453359 پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ فرهنگ > صنایع فرهنگی طراح جوانی که چند سال پیش بهواسطه طراحی و فروش تیشرت شهدا به سوژه اصلی رسانهها بدل شده بود حالا و پس از مدتیبرخی بانکهای خصوصی در زمینه ارائه تسهیلات مشاغل همکاری نمی کنند -
بابایی برخی بانکهای خصوصی در زمینه ارائه تسهیلات مشاغل همکاری نمی کنند شناسهٔ خبر 2453937 پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ استانها > مازندران ساری - مدیرکل تعاون مازندران گفت برخی بانکهای خصوصی در زمینه ارائه تسهیلات بخش مشاغل خانگی همکاری نمی کنند به گزارش خبرنگار مهر علی باباخروج از رکود به طور کامل به صنايع کوچک و بخش خصوصي نرسيده است
۱۲ دي ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۱ق ظ معاون وزير صنعت معدن وتجارت خروج از رکود به طور کامل به صنايع کوچک و بخش خصوصي نرسيده است مديرعامل سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي صنعتي ايران از ايجاد تحرک و رونق در صنايع بزرگ کشور خبر داد و گفت هنوز تحرک و خروج از رکود به طور کامل به مجموعه صنايع کوچک و بخخروج از رکود به صنایع کوچک و بخش خصوصی نرسید -
معاون نعمت زاده خروج از رکود به صنایع کوچک و بخش خصوصی نرسید شناسهٔ خبر 2454297 جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۰ اقتصاد > صنعت و معدن و تجارت مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از ايجاد تحرك و رونق در صنايع بزرگ كشور خبرداد وگفت هنوز تحرک و خروج از رکود به طور کامل بهخروج از رکود هنوز به صنایع کوچک و بخش خصوصی نرسیده است
جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۸ مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی از ایجاد تحرک و رونق در صنایع بزرگ کشور خبر داد و گفت هنوز تحرک و خروج از رکود به طور کامل به مجموعه صنایع کوچک و بخش خصوصی نرسیده است به گزارش ایسنا سید محمدعلی سید ابریشمی - معاون وزیر صنعت معدن و تجارت -اعتراض به نیمکت نشینی ممنوع!
اتمام حجت قلعه نویی با قدیمی های تیم اعتراض به نیمکت نشینی ممنوع قلعه نویی قصد دارد تیمی متفاوت را راهی مسابقات نیم فصل دوم کند اما این در حالی است که وی احتمال ایجاد حاشیه در تیمش را می دهد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران سرمربی تیم استقلال در ابتدای فصل تصمیم گرفت باز-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها