واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مدیر کل اداره محیط زیست استان خوزستان در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران:
حیات رودخانه کارون به گل نشسته است / کمبود اعتبارات کارون را به مرگ میکشاند
لاهیجان زاده گفت: تکمیل پروژه تصفیه خانه اهواز به 1000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا از ورود فاضلاب به رودخانه کارون جلوگیری شود اما تامین این میزان اعتبار برای استان دشوار است.
احمدرضا لاهیجان زاده مدیرکل اداره محیط زیست استان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه بر اساس قانون حفاظت از رودخانهها برعهده وزارت نیرو است اظهار کرد: هر گونه تجاوز به حریم رودخانه و یا برداشت آب تحت نظارت وزارت نیرو است و اداره محیط زیست تنها باید مدیریت مناطق حفاظت شده را برعهده گیرد.
وی با تاکید بر این که فاضلابهای وارد شده به رودخانه کارون به سه دسته تقسیم میشود، بیان کرد: فاضلابهای شهری و روستایی که اصطلاحا فاضلابهای انسانی نامیده میشود پسابهای صنعتی زهابهای کشاورزی و فاضلابهای بیمارستانی است.
مدیر کل ادار محیط زیست استان خوزستان ادامه داد: اداره محیط زیست بر اساس قانون با منابعی که پسابهایی بالاتر از حد مجاز به رودخانه دارد کند برخورد میکند و اکنون یکی از مهمترین مشکلاتی که راجع به رودخانه کارون وجود دارد فاضلابهای شهری است که از بالادست تا پایین دست دارد رودخانه کارون میشود.
لاهیجانزاده با اشاره به این که فاضلابهای شهر دزفول تا 3 سال قبل وارد رودخانه کارون میشد اضافه کرد: خوشبختانه تصفیهخانه این شهر به مرحله بهرهبرداری رسیده است همچنین تصفیهخانه شهر شوشتر با تلاش متولیان این امر از سال گذشته جهت تصفیه فاضلابها مورد استفاده قرار گرفته است اما شهرهایی همچون ملاثانی، ویس، آبادان، خرمشهر و بخشی از اهواز فاضلابهای خود را به طور مستقیم در رودخانه کارون تخلیه میکنند.
وی با تاکید بر این که ساخت تصفیه خانه شهر اهواز تا به امروز 70 درصد پیشرفت داشته است عنوان کرد: ساخت این تصفیه خانه از سال 1390 آغاز شده است و برای اینکه به بهرهبرداری کامل برسد به 1000 میلیارد تومان اعتبار نیاز است و جهت ساخت تصفیهخانه در تمامی شهرهای استان خوزستان به چند هزار میلیارد تومان بودجه احتیاج داریم.
مدیر کل محیط زیست استان خوزستان افزود: متاسفانه بحث تامین اعتبار برای پروژههای فوقالعاده سنگین عمرانی آب و فاضلاب استان خوزستان یکی از مشکلات اساسی این استان است و آب و فاضلاب شهراهواز به تنهایی قادر به تکمیل این تصفیه خانه نیست و نیاز به یک نگاه کلی از سوی دولت دارد.
وی در خصوص ورود پسابهای صنعتی به رودخانه کارون بیان کرد: در این زمینه فعالیتهای خوبی انجام شده است و هم اکنون تنها در نیروگاه امین و پالایشگاه آبادان هستند که بخشی از فاضلابهای خود را در رودخانه کارون تخلیه میکنند.
لاهیجانزاده اضافه کرد: از مجموع 50 بیمارستانی که در استان خوزستان فعالیت میکنند تنها یک مورد که در حاشیه رودخانه کارون دز است فاضلابهای خود را به این رودخانه های میریزد اداره محیط زیست به انها هشدار داده است.
لاهیجانزاده خاطر نشان کرد: یکی از دیگر مشکلات رودخانه کارون و ورود زهابهای کشاورزی به این رودخانه بود که وزارت کشاورزی مشکل بخشی از آنها مثل زهابهای نیشکر را برطرف کرده است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]