واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ دي ۱۳۹۳ (۱۲:۸ب.ظ)
معاون وزير نيرو: سياست وزارتخانه جذب مشارکت بخش خصوصي براي تکميل طرح هاي آب و برق است در حالي که شرکت هاي آب و فاضلاب خود را به عنوان شرکت هاي زيان ده معرفي مي کنند، وزارت نيرو قصد دارد با جذب سرمايه هاي بخش خصوصي مشکلات مالي اين شرکت هاي زيان ده را حل کرده و توسعه بخش آب را با قدرت ادامه دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، به گفته بخش زيادي از کارشناسان و نمايندگان مجلس، صنعت آب کشور به دليل هم تراز نبودن ارزش افزوده آن و هزينه توليد، زيان ده بوده و اگر کمکهاي وزارت نيرو و دولت نباشد؛ اين شرکتها مدتها پيش ورشکست ميشدند.
زيان ده بودن شرکتهاي آب و فاضلاب شهري سبب شد تا مجلس و دولت جلوي خصوصي سازي آب و فاضلابهاي روستايي را در دولت جديد گرفته و ترجيح دهند اتفاقي که در بخش شهري افتاد در مورد آبفاي روستايي تکرار نشود.
در لايحه بودجه سال 94 يکي از مواردي که بر روي آن تاکيد شده است استفاده از سرمايه گذاري بخش خصوصي در طرحهاي آب، فاضلاب و برق است که با توجه به زيان ده بودن اين بخشها و وجود حوزههاي ديگر اقتصادي که ارزش افزودههاي بسيار بالا و تضمين شده اي دارند؛ تحقق آن کمي غير ممکن و يا حداقل سخت به نظر ميرسد.
اين دغدغه اي بود که در نشست خبري معاون امور اقتصادي وزير نيرو از سوي خبرنگار خبرگزاري موج مطرح شد.
عليرضا دائمي معاون امور اقتصادي و برنامه ريزي وزارت نيرو در پاسخ به سؤال خبرنگار موج در مورد نحوه مشارکت بخش خصوصي در برنامههاي آبفا با توجه به ضرر ده بودن اين بخش، گفت: به هر حال زماني که شرکتي ميزان ارزش افزوده محصول آن پايين تر از هزينه اي باشد که انجام ميدهد، آن شرکت را زيان ده ميناميم و شرکتهاي آب و فاضلاب اين خصوصيت را دارند.وي ادامه داد: هر دو شرکت آب و فاضلاب شهري و روستايي بدون کمک دولتي نميتوانند به حيات خود ادامه دهند و وزارت نيرو نيز هيچ شکي در زيان ده بودن اين شرکتها ندارد.
معاون وزير نيرو با اشاره به هزينه 1000 توماني توليد آب در کشور، گفت: وقتي براي اين توليد تنها 330 تومان دريافت ميکنيم؛ نميتوانيم بدون کمک دولت به آينده خوش بين باشيم.
وي با تاکيد بر اين مطلب که رويه و سياست جديد وزارت نيرو جذب سرمايه بخش خصوصي است، تاکيد کرد: در برنامه هاب جديد طوري برنامه ريزي شده است که ما خريدار محصول آخر بخش خصوصي در آب و برق باشيم و اين سرمايه گذار نيز 30 درصد هزينه توليد را از مشترک و 70 درصد مابقي را از طريق دولتي دريافت کند.
دائمي در مورد نحوه پرداخت و مشارکت دولت در اين خريد و فروش گفت: قرار ما بر اين است که با خريد تضميني وارد کارزار توليد شويم و قرار دادهاي جديد ما با همين ديدگاه بسته ميشود.
اين مقام مسئول در وزارت نيرو تاکيد کرد: در 6 ماهه اخير تمام 70 قراردادي که با بخش خصوصي بسته شده است با همين شکل منعقد شده و از اين پس وزارتخانه تنها خريدار محصول پاياني بوده و شرکتهاي آب و فاضلاب نيز نقش سياست گذار و ناظر را به خود ميگيرند.
به گفته دائمي؛ وزارت نيرو قصد دارد با برون سپاري طرحهاي نه چندان بزرگ خود، وقت و انرژي خود و دولت را در مسير تحقق پروژههاي عظيم ملي صرف کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]