واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدیرکل تعاون و کار هرمزگان تاکید کرد
لزوم حضور افسران ایمنی در کارگاههای تولیدی هرمزگان
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان از اجرای مدل جدید "خود بازرسی" در واحدهای تولیدی استان خبر داد و بر حضور افسران ایمنی در کارگاههای تولیدی این استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، محمدعلی سلیمی پیش از ظهر امروز در نشست ایمنی در کارگاههای تولیدی با اشاره به اینکه وجود بیماریهای شغلی و حوادث ناشی از کار سالیانه بیش از دو درصد تولید ناخالص داخلی کشور را اتلاف میکند، افزود: مدل جدید "خودبازرسی کار" با هدف صیانت از نیروی کار، کاهش چشمگیر حوادث ناشی از کار و کمک به کاهش هزینههای صندوق تأمین اجتماعی در رابطه با پرداخت غرامت و هزینههای حوادث ناشی از کار که صندوق بین نسلی کارگران است، تدوین شده است.
وی بیان داشت: در مدل جدید سیستم خود بازرسی کار که توسط معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین شده، نگاه غرامتمحوری و جریمه کردن کارفرمایان کاملاً امحا و رویکرد تعامل فعال و پیشگیرانه با کارفرمایان با هدف ایمنسازی محیط کار و ایمنسازی رفتار نیروی کار، نگاه غالب و محوری خواهد بود و مهمترین راهبرد در پیادهسازی این مدل، استفاده از ظرفیتها و مهارتهای تخصصی در بنگاههای تولیدی و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای تشکلهای کارگری در چرخه آموزشهای تخصصی ایمنی است.
سلیمی اضافه کرد: با توجه به این نکته مهم که بیش از 90 درصد حوادث ناشی از کار در واحدهای تولیدی زیر 25 نفر که فاقد کمیته "حفاظت فنی و بهداشت کار" هستند رخ میدهد، در تمامی این واحدها یک نفر از شاغلان صاحب مهارت همان واحد به معرفی کارفرما و پس از طی یک دوره کوتاه مدت به عنوان افسر ایمنی، وظایف محوله را عهدهدار خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان در ادامه با بیان اینکه افسر ایمنی در بنگاههای کوچک کار بازرسی به مفهوم تعیین میزان تقصیر در حوادث رخ داده و ارائه گزارش به اداره مربوطه را انجام نمیدهد و فقط مدیر فنی یا مدیر تولید واحد را از احتمال وقوع خطر برای رفع آن با خبر میسازد، اظهار داشت: تمام واحدهای تولیدی زیر 25 نفر شاغل و همچنین کارگاههای بالای 25 نفر مکلفند نسبت به شناسایی خطرات محیط کار و ارزیابی ریسک اقدام و گزارشات آن را به اداره بازرسی کار ارائه کنند.
قابل ذکر است که بر اساس اعلام "هفدهتن" معاون محترم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این مدل نخستینبار توسط ایران طراحی و بومیسازی شده است که نقش مدیران و کارشناسان اجرایی در چرخه عملیاتیسازی در استانها و نقش مدیران و کارشناسان ستاد در امر نظارت بر فرآیندهای اجرایی، مهمترین عامل موفقیت این طرح خواهد بود. انتهای پیام/88001/ب30
93/10/22 - 12:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]