واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۵۱ب.ظ)
تشکيل شوراي اداري استان هرمزگان باحضور ابتکار معاون رييس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ارزيابي زيست محيطي پيش از اجراي طرح هاي توسعه اي يک تکليف جدي است و دولت نسبت به نهادينه شدن تمکين از قوانين زيست محيطي اراده جدي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج،معصومه ابتکار در هشتمين نشست شوراي اداري هرمزگان افزود:معاون رييس جمهوري تاکيد دارند که تمام بخش هاي دولت واحدهاي محيط زيست داشته باشند و انتظار مي رود در استان ها نيز مديران نسبت به بکارگيري مشاور زيست محيطي و راه اندازي واحد محيط زيست اقدام کنند.
وي تصريح کرد:مناطق آزاد نيز از اجراي قوانين زيست محيطي مستثني نيستند و بايد ضوابط در اين مناطق با ديدگاه سختگيرانه تري اجرا شود.
به گزارش روابط عمومي سازمان حفاظت محيط زيست ابتکار ادامه داد:رييس جمهوري و دولت يازدهم از ابتداي فعاليت افزون بر تلاش هايي که در حوزه هاي مختلفي مانند قتصاد ، مهار تورم ، کاهش بيکاري ، بهبود روابط خارجي و پرونده هسته اي به موضوع محيط زيست نيز توجه ويژه داشته است.
معاون رييس جمهوري بررسي چهار لايحه ارزيابي زيست محيطي ،لايحه خاک ،لايحه تالاب ها و لايحه هواي پاک را بخشي از دستاوردهاي زيست محيطي دولت در يک سال گذشته معرفي کرد و از تصويب پيش نويس سياست هاي کلي محيط زيست در کميسيون امور زيربنايي مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان يک اقدام اساسي و بزرگ نام برد.
وي خاطرنشان کرد:يکي از محورهايي که دولت يازدهم روي آن تاکيد دارد اقتصاد سبز و شفاف سازي درباره محاسبه خسارت هاي زيست محيطي است که در برنامه چهارم هم آمده بود اما به مدت هشت سال اجرا نشد و دولت يازدهم ناچار است آن را با لطمات غيرقابل جبران ناشي از اين غفلت اجرايي کند.
ابتکار در بخش ديگري از سخنان خود با استناد به آمارهاي ملي و بين المللي وضعيت ايران در شاخص هاي زيست محيطي و بهره کشي از منابع را نامطلوب توصيف کرد.
به گفته وي بر اساس کنوانسيون هاي بين المللي ،17درصد سرزمين ها بايد به عنوان مناطق حفاظت شده باشند در حالي که ميانگين مساحت مناطق حفاظت شده در ايران 11درصد و در هرمزگان 12 درصد است.
همچنين ميزان حفاظت از مناطق ساحلي نيز در جهان 10درصد تعيين شده که اين شاخص نيز در ايران حدود چهار تا پنج درصد است.
ابتکار اضافه کرد:ميزان بهره برداري از سفره ها و منابع آب زيرزميني در جهان نيز حدود 25درصد و در مواقع بحراني حداکثر 45درصد است در حالي که ميزان استحصال آب در ايران از اين منابع به 85درصد رسيده است و اين وضعيت در مصرف پنج برابري انرژي نيز قابل مشاهده است.
وي در آخرين بخش از سخنان خود به تشريح وضعيت زيست محيطي هرمزگان در برخي شاخص ها پرداخت و تاخير در اجراي طرح جمع آوري فاضلاب را يکي از مشکلات استان دانست.
ابتکار ادامه داد:با نگاه اقتصادي مي توان از پساب هاي تصفيه شده شبکه فاضلاب براي مصارف گوناگوني استفاده کرد و بخشي از مشکلات ناشي از خشکسالي در استان را جبران کرد.
وي بحث گردشگري طبيعي را از ظرفيت هاي مثبت زيست محيطي هرمزگان دانست و از امضاي تفاهمنامه اي با استاندار هرمزگان براي استفاده از پتانسيل هاي اين بخش خبر داد.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست هشدار داد:آسيب ها در حوزه خليج فارس بسيار جدي است و بار زياد فعاليت هاي تجاري ،اقتصادي ،نفتي و نظامي در خليج فارس بايد کمتر شود تا آسيب هاي وارد شده کاهش يابد..
وي از استحصال زمين از دريا توسط امارات متحده عربي به عنوان يکي از مصاديق مشکلات زيست محيطي اين منطقه نام برد که کارشناسان به آن ايرادهاي اساسي گرفته اند و با توجه به مشکلات غيرقابل جبران ناشي از اين اقدام مي توان گفت:امرات متحده عربي سرمايه هاي خود در اين بخش را از دست داده است.
وي در پايان يادآور شد:دولت براي مباحث زيست محيطي به دليل تاثيري که در سرنوشت و کيفيت زندگي و آينده کشور دارد،اهميت زيادي قائل است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]