محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832468633
نگاهی به نوع نگاه امیرکبیر به روابط خارجی؛ امیرکبیر برای مقابله با استعمار چه کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به نوع نگاه امیرکبیر به روابط خارجی؛
امیرکبیر برای مقابله با استعمار چه کرد؟
در مقایسه بین شش صدراعظم دورهی ناصری، امیرکبیر توانست سیاست خارجی موازنهی منفی فعال و موازنهی مثبت فعالی را اتخاذ کند و برتری وی نسبت به همتایان خود این بود که در دورهی صدارت وی، امتیاز ننگینی به دول استعماری واگذار نشد.
نگاهی که به برگهای تاریخ پادشاهی ایران پس از اسلام میاندازیم، شاید دورهای ننگ آورتر و سیاهتر از سلسلهی قاجاریه نیابیم. بهاستثنای مقاطعی خاص، تاریخ این عصر برای آیندگان ایران، خاطرات تاریخی خوشی ثبت نکرده است. با این حال، در همین دورهی افول، که عصر واگذاری امتیازات به کشورهای بیگانه است، هستند اشخاصی که این تیرگی را کمرنگتر کرده باشند. بهیقین میرزا تقیخان امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدینشاه، از جملهی چنین کسانی است. در واقع امیرکبیر تجلی این جملهی ویکتور هوگو است که هیچ چیز به اندازه ی عقیدهای که زمانش فرارسیده باشد،نیرومند نیست. (پرنیانی، 1393: 7)
قرن نوزده که عصر رقابت قدرتهای استعماری در ایران برای کسب نفوذ بیشتر است، نیازمند شخصیتی بود که در میدان رقابت این قدرتها، تعادلی برقرار کند که نه در راستای منافع آن قدرتها، بلکه در راه تأمین منافع مملکت باشد. امیرکبیر به این اصل پی برده بود که ایران قدرت مقابله با نفوذ این قدرتها را ندارد و برای کاهش تأثیر آنها باید پای قدرتهای دیگر را به ایران باز کند. با این شیوه، وی آزادی عمل خود و شاه را در تصمیمگیری بیشتر میکرد. سیاست امیر در روابط خارجی را میتوان در چارچوب این اصول گنجاند:
1. حفظ تعادل میان قدرتهای درگیر در ایران از سوی کشوری ضعیف و به بازی گرفتن یک قدرت علیه دیگری (مورد روسیه و عثمانی).
2. جستو جوی فرصت برای درگیر کردن یک قدرت سوم در جهت کاهش فشار دو قدرت بزرگ (ورود اتریش به بخش نظامی ایران).
3. پیجویی دیپلماسی موازنه ی مثبت و منفی در روابط خارجی برای جبران ضعفهای مفرط نظامی-اقتصادی (امتیاز مقابله با بردهداری در خلیج فارس به انگلیس). (خلیلی، 1380: 3)
در واقع امیرکبیر قبل از صدارت، بیشترین تجربه را در روابط خارجی داشت، از جمله ملاقات با تزار روس یا ریاست نمایندگی ایران در کمیسیون صلح ارزنه الروم که منجر به قرارداد مطلوبی شد و باعث گردید امیر مورد تفقد شاه قرار گیرد. سوای از اصلاحات داخلی این صدراعظم (تشکیل دارالفنون، اعمال محدودیت بر وجوهات درباریان، ایجاد امنیت در راهها و تقویت ارتش) و اصلاحات در حوزهی سیاست خارجی، امیرکبیر دستگاه وزارت امور خارجه را توسعه داد. تأسیس سفارتخانههای دائمی در لندن و سنپترزبورگ، ایجاد کنسولگری در بمبئی، عثمانی و قفقاز، تربیت کادر برای وزارت امور خارجه و تنظیم دفتر اسناد سیاسی، از جملهی این اصلاحات هستند.
موازنهی منفی و موازنهی مثبت
میتوان رگههای سیاست خارجی مبتنی بر موازنهی منفی و مثبت و سیاست مستقل را در دوران امیرکبیر مشاهده کرد. (هوشنگ مهدوی، 1386: 266-267) گاه سیاست موازنهی منفی ایجاب میکرد که امیر منافع ملی را بر منافع استعمارگران ترجیح دهد. تأسیس دارالفنون و استفاده از مربیان اتریشی برای آموزش نظامی در این راستا بود. بریتانیا که نمیخواست پای دیگر کشورهای اروپایی به ایران باز شود، در این مسیر، کارشکنی کرد و وزیر مختار انگلیس علیه امیر با مادر شاه همدست شد. صدراعظم ناصرالدینشاه برای تهیهی تجهیزات یک کارخانهی ماهوت، اتریش را بر روسیه و عثمانی که دو الگوی اساسی صنعت آن زمان بودند، ترجیح داد. مأموریتهای امیر در قالب رئیس هیئت نمایندگی ایران در خارج، که او را به فکر اصلاحات انداخت، آتشی بر خرمن دول سلطهگر در ایران بود. (آدمیت، 1353: 181)
امیرکبیر در راستای حفظ نفوذ ایران در قلمروهایی از جمله خوارزم، که دول دیگر قصد تصرف آن را داشتند، تلاشهایی کرد. او توسعهی روابط سیاسی را در اولویت قرار داد تا از طریق دوستی، امرای خوارزم را که همواره مایل به تبعیت از دولت ایران بودند و تا زمان فتحعلیشاه هم از ایران تبعیت میکردند، مطیع و فرمانبردار دولت مرکزی نماید. به همین منظور، رضا قلیخان هدایت را برای ملاقات و مذاکره با محمدامینخان، حاکم خیوه فرستاد، اما با قتل نابهنگام امیرکبیر، این مأموریت نتیجهای بههمراه نداشت و بعد او هم دیگر کسی توسعهی دیپلماتیک را پیگیری نکرد. (پاشینو، 1372: 16)
از دیگر اقدامات امیرکبیر، مبارزه با اقدامات جاسوسی دولتهای بیگانه بود. از جمله میتوان به اخراج ژنرال ژان پل فریه از ایران اشاره کرد که برای انگلستان جاسوسی میکرد و پس از خروج در عثمانی، مقالاتی علیه شخصیت امیرکبیر به چاپ رساند. فریه فرانسوی از طرفداران بریتانیا بود که در ایران علیه روسیه کار میکرد و معتقد بود یکی از اقدامات در دورهی صدارت امیر، این بود که بدهی کشورهای خارجی پرداخته شد. (آیتی، 1381: 3)
امیرکبیر حامی اندیشهی بیطرفی ایران در قبال قدرتهای بیگانه بود و باور داشت که باید در برابر تقاضاهای این دولتها ایستادگی کرد. روحالله رمضانی این تفکر را بهعنوان نوپردازی در دیپلماسی ایران مطرح نموده و آن را سیاست توازن نامیده است. نگاهی به تاریخ سیاسی قبل از روی کار آمدن امیرکبیر، این گفته را تأیید میکند. همهی شاهانی که از 1800 روی کار آمدند یا به روسیه و یا به انگلیس وابسته میشدند و همین وابستگی، یکی از علل قراردادهای ننگین ترکمانچای و گلستان در دورهی فتحعلیشاه بود. با روی کار آمدن امیرکبیر، مفهوم توازن نیز در سیاست خارجی ایران کاربرد عملی یافت. نمود بارز این سیاست زمانی بود که امیر حاضر به قبول مساعی جمیلهی پیشنهادی نمایندگان انگلیس و فرانسه در تهران برای رسیدن به نوعی مصالحه میان دولت و شورشیان خراسان نشد. (فرشادگر، 1385: 5)
از دیگر نکات مورد توجه در دورهی صدارت 39ماههی امیرکبیر این است که در این دوره، شاهد قراردادهایی در راستای فروش کشور نیستیم. عهدنامهی ترکمانچای و گلستان با روسیه، عهدنامهی پاریس با انگلیس، پیمان آخال با روسیه، قرارداد 1919 با انگلیس و 1921 با شوروی، امتیاز رویتر، قرارداد دارسی، امتیاز انحصار توتون و تنباکو به تالبوت و... همه قبل یا بعد از دورهی صدارت امیر به ایران تحمیل شد که طی آنها، ایران قلمروهای مهمی را از دست داد. این در حالی بود که امیرکبیر هرات را از سقوط نجات داد، شرق اروند را تثبیت کرد و خراسان را از خطر سقوط نجات داد. (خان ملک ساسانی، 1352: 145)
با توجه به اینکه دوران صدارت امیر مصادف با دوران رقابتهای استعمارگری روس و انگلیس بود، ایران قادر به اتخاذ مداوم سیاست موازنهی منفی نبود. در حالی که در دوران صدراعظمهای دیگر مانند میرزا حسینخان سپهسالار و میرزا آقاخان نوری، موازنهی مثبت و امتیازدهی به دول استعماری را شاهد هستیم، در دورهی امیر کبیر، سعی شد تناوبی بین سیاست موازنهی منفی و موازنهی مثبت برقرار شود. در دورهی سپهسالار، امتیاز رویتر به یک انگلیسی داده شد.
میرزا آقاخان نوری که پس از امیرکبیر صدراعظم شد، این پست را با شروطی از جمله از میان برداشته شدن امیرکبیر و محفوظ بودن جان در صورت قصور در امر صدارت، پذیرفت. در دوران این صدراعظم، مناطقی از ایران جدا شد. آقاخان برای قدردانی از حمایت انگلیسها از او، شهر هرات را به آنها واگذار کرد. افغانستان در دورهی صدارت این شخص از ایران جدا شد. در واقع دورهی صدارت آقاخان نوری را بایست دوران تحکیم نفوذ سیاسی-اقتصادی انگلیس در ایران دانست. (رائین، 1373: 258) میرزا علیاصغر خان امینالسلطان، آخرین صدراعظم ناصرالدینشاه، نقش مهمی در اعطای امتیاز تالبوت داشت. در دورهی صدارت وی، بیشترین امتیازات به انگلیس داده شد. از جمله امتیاز بانک شاهنشاهی، قرارداد لاتاری و استخراج معادن. (بامداد، 1347: 86)
در دوران صدارت میرزا یوسف مستوفیالممالک، مهم ترین رویداد خارجی، اختلاف ایران و انگلستان بر سر ناحیهی کوهک بود و اینکه ژنرال گلداسمیت بهعنوان میانجی بین ایران و افغانستان، عمدتاً نتیجهی نهایی را به نفع افغانستان و در واقع به نفع انگلیسیها خاتمه داد. (مهمید، 1361: 11) بهطور کلی، در مقایسهی بین شش صدراعظم دورهی ناصری، امیرکبیر توانست سیاست خارجی موازنهی منفی فعال و موازنهی مثبت فعالی را اتخاذ کند و برتری وی نسبت به همتایان خود این بود که در دورهی صدارت وی، امتیاز ننگینی به دول استعماری واگذار نشد.
اصلاحات امیرکبیر، چه در سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی از بالا بود، اما پیامدهایی نیز برای قدرتهای بیگانه و همچنین ملازمان حکومت بههمراه داشت. در دورهی وی، امتیازات کمتری به روس و انگلیس داده شد و برای متعادل کردن قدرت آنها، امیر پای دیگر کشورها را نیز به ایران باز کرد. لذا صف گستردهای از مخالفان داخلی و خارجی جلوی صدراعظم نخستین ناصرالدینشاه تشکیل شد. در حوزهی داخلی مخالفان شامل درباریها، از جمله مهدعلیا مادر شاه، مستمریبگیران، شاهزادگان قاجار، تیولداران و... و در حوزهی خارجی نیز سفارتخانههای روسیه و انگلیس بودند. (زیباکلام، 1382: 172)
انگلیسیها که حامی میرزا آقاخان نوری بودند، به دور کردن امیر از تهران علاقه داشتند و به وی پیشنهاد مقام ولایتی اردبیل را کردند؛ اگر چه روسها خواهان ماندن امیر در تهران بودند. ماهیت استبدادی ایران آن زمان، که در آن نظر شاه مهم ترین بود، علیه امیر به کار گرفته شد و مخالفان، نظر شاه جوان را نسبت به امیر تغییر دادند که صدراعظم هوای تصرف حکومت را دارد و با این ترفند، حکم ریختن خون او را از شاه مست گرفتند و پروندهی اصلاحات ناکامِ دامادِ شاه، بسته شد.
منابع:
آیتی، عطا (1381)، امیرکبیر از دیدگاه ژنرال فریه، تاریخ معاصر ایران، شمارهی 21 و 22 ، ص 169 تا 188.
پاشینو (1372)، سفرنامهی ترکستان، ترجمهی مادروس داوودخانف، به کوشش جمشید کیانفر، تهران، مؤسسهی مطالعات و تحقیقات فرهنگی.
پرنیانی، میلاد (1393)، تفسیر اصلاحات ناکام با جامعهشناسی نخبه کشی در ایران با تأکید بر امیرکبیر، خردنامه، شمارهی 12، بهار و تابستان.
خان ملک ساسانی، احمد (1352)، دست پنهان سیاست انگلیس در ایران، تهران، هدایت.
-------------------- (1352). سیاستگران دورهی قاجاریه، جلد دوم، تهران، هدایت.
خلیلی، محسن (1380)، تصمیمگیری در روابط خارجی: فهم چرایی تمایز با نگاهی مقایسهای به روزگار امیرکبیر و سپهسالار، تاریخ معاصر ایران، شمارهی 17، ص 23 تا 48.
لورنز، جان (1385)، امیرکبیر نوپرداز ایران در سدهی نوزدهم، نگرشی بر اصلاحات میرزا تقیخان فراهانی، ترجمهی ناصر فرشادگر، ماهنامهی اقتصادی سیاسی، شمارهی 111 و 112، ص 32 تا 37.
هوشنگ مهدوی (1386)، تاریخ روابط خارجی ایران از ابتدای دوران صفویه تا پایان جنگ دوم جهانی، تهران، انتشارات امیرکبیر.
آدمیت، فریدون (1353)، امیرکبیر و ایران، چاپ پنجم، تهران، انتشارات خوارزمی.
زیباکلام، صادق (1382)، سنت و مدرنیته: ریشهیابی علل ناکامی نوسازی سیاسی و اصلاحات در ایران عصر قاجار، تهران، نشر روزنه، چاپ پنجم.
رائین، اسماعیل (1373)، حقوقبگیران انگلیس در ایران، چاپ نهم، تهران، علمی.
بامداد، مهدی (1347)، شرح حال رجال ایران، ج 2 ، تهران، زوار.
مهمید، محمد (1361)، تاریخ دیپلماسی ایران، تهران، میترا.
محمدجواد سلطانی منبع: برهان نتهای متن/
93/10/22 - 01:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 380]
صفحات پیشنهادی
نگاهی به روابط انسان با فضا و زمان در آثار یک هنرمند -
نگاهی به روابط انسان با فضا و زمان در آثار یک هنرمند شناسهٔ خبر 2458308 سهشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۰ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی روانگردان عنوان نمایشگاهی از آثار نقاشی رضا پناهی است که با نگاهی به روابط انسان با فضا و زمان آثارش را در گالری ماه به نمایش می گذارد به گزارش خساخت نوعي پيل سوختي پرقدرت کوچک در دانشگاه امیرکبیر -
ساخت نوعي پيل سوختي پرقدرت کوچک در دانشگاه امیرکبیر شناسهٔ خبر 2462545 یکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۳ دانش و فناوری > فناوری های نوین پژوهشگران دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه صنعتي اميرکبير نوعي پيل سوختي کوچک پر توان را با موفقيت طراحي کرده و ساختند به گزارش خبرگزاری مهریادداشت محمد حسن دانایی به مناسبت سالگرد افتتاح مدرسة دارالفنون امیرکبیر و دارالفنون از نگاه آل احمد
یادداشت محمد حسن دانایی به مناسبت سالگرد افتتاح مدرسة دارالفنونامیرکبیر و دارالفنون از نگاه آل احمدچون جریان نوگرایی و منورالفکری شعبه ای از روابط تمدنی غرب با شرق بشمار می رفت و روابط مزبور هم مبتنی بر مناسبات استعماری بود لذا نتوانست اعتماد نهادهای سنتی همچون روحانیت را جلب کبه مناسبت قتل میرزا تقی فراهانی؛ آیا نگاه امیرکبیر به «نوسازی» در ایران برونزا بود؟
به مناسبت قتل میرزا تقی فراهانی آیا نگاه امیرکبیر به نوسازی در ایران برونزا بود امیرکبیر از جمله اولین مصلحین ایرانی بود که در قیاس میان ایران و غرب به عقبماندگی ایران پی برد حال سؤال این است که راهکارهای وی برای خروج از عقبماندگی بر داخل کشور استوار بود یا به خارج میرزا تامیرکبیر، پیشقراول مبارزه با استعمار
امیرکبیر پیشقراول مبارزه با استعمار میرزا تقی خان فراهانی از نوادر تاریخ کشور ماست عشق عمیق وی به استقلال و آزادی ملت مسلمان ایران مانع شد که ثروت و عزت کشور برای همیشه در کام جهنمی استعمار بلعیده شود به گزارش نامه نیوز بیستم دی ماه مصادف است با شهادت میرزا تقی خان امیرکبیربرخی نکات مثبت و منفی امیرکبیر از نگاه هاشمی رفسنجانی
برخی نکات مثبت و منفی امیرکبیر از نگاه هاشمی رفسنجانی فرهنگ > کتاب - رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در کتاب امیرکبیر یا قهرمان مبارزه با استعمار مینویسد اگر دست استعمار پس از مدت کوتاهی امیرکبیر را از میان نبرده بود و چند سال دیگر بر دوره کوتاه خدمتگزاری او اضافه شمدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد: دستگاههای چرام آمادگی کامل برای مقابله از هر نوع حادثهای
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد دستگاههای چرام آمادگی کامل برای مقابله از هر نوع حادثهای را داشته باشندمدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت تمامی دستگاههای چرام باید آمادگی کامل برای مقابله و پیشگیری از هر نوع حادثهای را داشته باشند به گزانگاهی به زندگی یک دانشجوی شهید در کتاب «از اروند تا ارس»
نگاهی به زندگی یک دانشجوی شهید در کتاب از اروند تا ارسکتاب از اروند تا ارس با موضوع زندگینامه شهید رحیم غروبی توسط سعید اسدیفر نوشته و در آینده نزدیک منتشر میشود سعید اسدیفر نویسنده ادبیات دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس از اتمام نگارش کصعود امیرکبیر به ارتفاع 271 متری
صعود امیرکبیر به ارتفاع 271 متری فرهنگ > تجسمی - مجسمه امیر کبیر در روز 21 دی ماه سال جاری در موزه مشاهیر برج میلاد تهران رونمایی می شود به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین مجسمه امیر کبیر همزمان با سالروز درگذشت این بزرگ مرد سیاست و دانش و بنیان گذار مدرسه دارالفنون ساعتنگاهی به حاشیههای اکران آخرین ساخته کیانوش عیاری/ مصائب «خانه پدری»
نگاهی به حاشیههای اکران آخرین ساخته کیانوش عیاری مصائب خانه پدری فرهنگ > سینما - خبر اکران خانه پدری آخرین ساخته کیانوش عیاری در گروه سینمایی هنر و تجربه اگرچه خبری خوش است اما مخاطب را به یاد تمام مصائبی میاندازد که این کارگردان کشید الهه خسروییگانه &لزوم احداث پارکینگهای زیرسطحی در میادین و چهارراهها / پراکندگی غیرمتعارف بنگاههای محلات خودرو مهمترین دلیل
انصاری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بیان کرد لزوم احداث پارکینگهای زیرسطحی در میادین و چهارراهها پراکندگی غیرمتعارف بنگاههای محلات خودرو مهمترین دلیل ترافیک مصنوعی شهر است عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت احداث پارکینگهای زیرسطحی در میادین و چهارراههاامیرکبیر، قهرمان مبارزه با تشیع انگلیسی -
گزارش از نشریات امیرکبیر قهرمان مبارزه با تشیع انگلیسی شناسهٔ خبر 2461706 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۹ دین و اندیشه > سایر فضلی نژاد می نویسد ظاهراً امیرکبیر جامعهشناسیِ فرقههای تشیع انگلیسی را به خوبی میشناخت کار او از چند جهت زیرکانه بود و توانست در بدنه هواداران بابیت شکعلت آتش سوزی خوابگاه دانشگاه امیرکبیر
علت آتش سوزی خوابگاه دانشگاه امیرکبیر رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره آتش سوزی امشب در یکی از خوابگاههای این دانشگاه گفت فقط موتورخانه آتش گرفت و صدمهای به کسی وارد نشد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از ایسنا سید احمد معتمدی افزود این خوابگاه خودگردان نبودچشمانداز جانشینی قدرت در عربستان سعودی/2 نگاهی به تاریخ حکومت خاندان آل سعود در عربستان
چشمانداز جانشینی قدرت در عربستان سعودی 2نگاهی به تاریخ حکومت خاندان آل سعود در عربستانمورخین معاصر تاریخ حکومت در خاندان آل سعود را به سه دوره مشخص تقسیم میکنند که سومین دوره آن همچنان ادامه یافته است همزمان با بیماری پادشاه عربستان و گمانه زنیهای متعدد درباره آینده ساختبلوک پتروشیمی امیرکبیر فروخته شد
بلوک پتروشیمی امیرکبیر فروخته شدبر اساس اعلام فرابورس امروز بلوک 1 084 درصدی سهام شرکت پتروشیمی امیرکبیر معادل 39 میلیون و 50 هزار سهم در بازار پایه به مزایده گذاشته شد که به همان قیمت پایه هر سهم 12 هزار و 236 ریال به فروش رفت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رساننگاهی تازه به مفهوم تخریب در نمایشگاه «تاکسیدرمی» -
نگاهی تازه به مفهوم تخریب در نمایشگاه تاکسیدرمی شناسهٔ خبر 2461933 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۰ هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی نمایشگاه تاکسیدرمی نگاه تازه به مفهوم تخریب دارد که در قالب عکس های خانوادگی و بر محوز گذر زمان می چرخد به گزارش خبرگزاری مهر همكلاسى ها پشت نيمكت هاىجشن دانشآموختگی دانشگاه امیرکبیر پنجشنبه برگزار میشود -
جشن دانشآموختگی دانشگاه امیرکبیر پنجشنبه برگزار میشود شناسهٔ خبر 2461729 شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۳ حوزه و دانشگاه > دانشجویی جشن دانش آموختگی دانشگاه صنعتی امیرکبیر پنجشنبه 25 دی ماه در محل این دانشگاه برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر جشن دانش آموختگی دانشگاه امیرکبیر-
گوناگون
پربازدیدترینها