واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۱ دي ۱۳۹۳ (۱۰:۲۵ق.ظ)
کاهش هزينههاي اجتماعي مديريت شهري با اجراي کمپين آسمان آبي و زمين پاک عضو هيأتعلمي دانشگاه عالي دفاع ملي، گفت: بر اساس رويکردهاي اجتماعي، شهروندان مهمترين عنصر سازنده هر شهر محسوب ميشوند، از اينرو، اجراي کمپين آسمان آبي و زمين پاک با تأکيد بر جلب مشارکتهاي مردمي ميتواند به کاهش هزينههاي اجتماعي مديريت شهري بينجامد.
به گزارش خبرگزاري موج، بهرام بيات، عضو هيأتعلمي دانشگاه عالي دفاع ملي، تصريح کرد: از زمان شکلگيري شهرها و رواج شهرنشيني تاکنون، جلب مشارکتهاي مردمي براي ساخت و مديريت شهر يکي از دغدغههاي مديران شهري به شمار ميرود.
وي در ادامه گفت: حضور شهروندان در ساخت شهر و استفاده از ايدهها و پتانسيل مردمي ازجمله پيششرطهاي ايجاد شهر سالم و بهتبع آن شهروند سالم است به باور من، اقدامات شهرداري تهران طي سالهاي اخير مبني بر جلب مشارکتهاي مردمي امري پسنديده است با اين وجود، تأکيد مديران شهري بر گسترش زيرساختهاي سختافزاري مجال زيادي به رشد و توسعه زيرساختهاي فرهنگي و اجتماعي نداده است، در حقيقت بخش سختافزاري و نرمافزاري شهر همگام با يکديگر تحول پيدا نکردند.
بيات با اشاره به لزوم گسترش اقدامات فرهنگي و اجتماعي در راستاي شکلگيري شهري پويا خاطرنشان کرد: اجراي هر نوع کار فرهنگي در تهران ارزنده است، يقيناً راهاندازي سراهاي محله و جشنوارههاي گوناگون براي حضور همهجانبه مردم را ميتوان مثبت ارزيابي کرد.
با اين وجود، ضروري است تا مديران فرهنگي با تأکيد بر ابعاد معنوي فرهنگ همچون جامعهپذير کردن شهروندان و آشنايي آنان با هنجارهاي اجتماعي در شهر ابعاد مادي فرهنگ را تقويت کنند، در غير اين صورت، مديريت شهري مجبور به تحمل هزينههاي اجتماعي و فرهنگي بالايي ميشود.
عضو هيأتعلمي دانشگاه عالي دفاع ملي در ادامه تأکيد کرد: ورود شهرداري تهران به امر پسماند و ترافيک با تأکيد بر رويکردهاي فرهنگي و جامعهپذير کردن شهروندان اقدامي قابلتقدير است، توجه به مشکلات شهري و دغدغههاي مردم نهتنها نگاه مردم به شهر و شهرنشيني را تغيير ميدهد بلکه، زمينه را براي شکلگيري شهري فعال و زنده فراهم ميکند.
بيات افزود: البته به عقيده من شهرداري تهران تنها زماني ميتواند به اجراي موفق کمپين آسمان آبي و زمين پاک اميدوار باشد که زيرساختهاي لازم را ايجاد کند، بهطور حتم، همکاري با ساير نهادها و ارگانهاي مربوط در امور شهري، اطلاعرساني و آگاه ساختن شهروندان نسبت به ابعاد مختلف مسئله بهرهگيري از تحقيقات اجتماعي و تجربه ساير کشورها ميتواند درنهايت زمينه را براي تغيير فرهنگي مردم فراهم کند.
تجربه نشان داده است کاهش هزينههاي اجتماعي، رواني، فرهنگي و فيزيکي در اداره شهرها به احساس رضايت بيشتر شهروندان منجر ميشود.
اين جامعهشناس در پايان خاطرنشان کرد: بر اساس رويکردهاي اجتماعي، شهروندان مهمترين عنصر سازنده هر شهر محسوب ميشوند، از اينرو، اجراي کمپين آسمان آبي و زمين پاک با تأکيد بر جلب مشارکتهاي مردمي ميتواند به کاهش هزينههاي اجتماعي مديريت شهر بينجامد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]