واضح آرشیو وب فارسی:فارس: از 17 اسفندماه
ثبتنام دهمین دوره طرح اعطای مدرک به حافظان آغاز میشود
با اعلام نتایج نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان پرونده این دوره بسته شد و بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی ثبتنام در دهمین دوره این طرح از 17 اسفند سال جاری آغاز میشود و تا 25 فروردینماه سال 94 ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی، با اعلام نتایج نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم پرونده این دوره از طرح بسته شد. در نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم از بین راهیافتگان به مرحله نهایی «سیده زینب تقویپور» از استان گیلان توانست با کسب حد نصاب نمره موفق به دریافت مدرک درجه یک حفظ قرآن کریم شود. پیش از این آقایان «شهریار پرهیزگار»، «سید محمدمهدی طباطبایی»، «سید مهدی فاطمیان»، «محمدمهدی بحرالعلوم»، «هاشم سلطانی نژاد»، «مجتبی بیابانپور آرانی» و «معصومه آگاهی» توانسته بودند عنوان رسمی و قانونی «استاد حفظ» قرآن کریم را در جمهوری اسلامی ایران به خود اختصاص دهند. بر اساس مصوبه جلسه 573 در تاریخ هشتم آذرماه سال 1384 شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در رشتههای 10، 20 و 30 جزء برگزار میشود و طبق برنامهریزیها، هر سال ثبتنام در این طرح از 17 اسفندماه به همت سازمان دارالقرآن صورت میگیرد. امسال نیز همچون سالهای گذشته ثبتنام در دهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم از 17 اسفندماه آغاز میشود و تا 25 فروردینماه سال 1394 ادامه خواهد داشت. بر اساس مصوبات این طرح، دارندگان مدارک کارشناسی ارشد اللهیات، گرایش علوم قرآن و حدیث و سطح سه حوزه، رشته علوم قرآنی و تفسیر از آزمونهای مرحله اول معاف شدند و دارندگان رتبههای اول تا سوم مسابقات کشوری و بینالمللی نیز (جهت دریافت مدرک درجه 1، 2 و 3) و همچنین دارندگان مدرک حفظ مربوط به اعطای مدرک کارشناسی و بالاتر (جهت دریافت مدرک درجه 3) از آزمونهای مرحله دوم معاف خواهند بود.
آزمون مرحله اول این طرح که به صورت کتبی است اردیبهشتماه سال 1394 در مراکز استانها برگزار میشود و برگزیدگان این مرحله به آزمون مرحله دوم طرح که به صورت شفاهی برگزار خواهد شد، راه مییابند.
افرادی که در این آزمون شرکت میکنند، حداقل باید حافظ 10 جزء از قرآن باشند و با شرکت در این آزمون که به صورت کتبی و چهارگزینهای است به سؤالاتی در حوزه ترجمه و مفاهیم قرآن کریم و حفظ قرآن پاسخ دهند، البته 80 درصد سؤالات آزمون مرحله اول شامل ترجمه و مفاهیم قرآن کریم است و 20 درصد سؤالات نیز مربوط به حفظ قرآن میشود. آزمون مرحله دوم که به صورت شفاهی اجرا میشود نیز شامل حسن حفظ همراه با رعایت ملاکهای تجویدی است که این آزمون نیز هر ساله در تابستان برگزار میشود.
قبول شدگان در آزمون مرحله اول و دوم طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم به مرحله سوم این طرح راه پیدا میکنند که آزمون مرحله سوم نیز هر ساله در قالب مفردات قرآن برگزار میشود و آزمون مرحله چهارم این طرح نیز به تفسیر قرآن کریم اختصاص دارد.
بر اساس پیشبینی مسئولان سازمان دارالقرآن به منظور آمادگی حافظان قرآن جهت شرکت در آزمونهای طرح اعطای مدرک تخصصی به حافظان به غیر از رشتههای حفظ 10، 20 و 30 جزء، حافظان پنج جزء قرآن نیز میتوانند در این طرح ثبتنام کنند. البته این افراد پس از قبولی در آزمون مرحله اول یا دوم طرح، مدرک تخصصی حفظ دریافت نمیکنند اما گواهینامه قبولی از سوی ادارات تبلیغات اسلامی استانها به آنها اعطاء میشود.
دارندگان مدرک کارشناسی ارشد، گرایش علوم و حدیث و دارندگان مدرک سطح سه حوزه رشته علوم قرآنی و تفسیر از آزمونهای مرحله اول این طرح معاف هستند، اما این افراد نیز باید همانند سایر حافظان قرآن ثبت نام خود را از طریق سایت تلاوت سازمان دارالقرآنالکریم انجام دهند.
به گزارش فارس، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مدرک طرح ارزیابی حافظان قرآن کریم تنها مدرک معتبر حفظ قرآن در کشور است که به حافظان قرآن اعطا میشود و بر اساس برنامهریزیها مدارک طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی در پنج درجه در نظر گرفته شده که درجه پنجم به حافظان 10 جزء، درجه چهارم به حافظان 20 جزء، درجه سوم به حافظان کل قرآن، درجه دوم به حافظان ممتاز و درجه یک نیز به اساتید حفظ قرآن اعطا میشود. انتهای پیام/
93/10/21 - 09:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]