تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خدا را بخوانید و به اجابت دعای خود یقین داشته باشید و بدانید که خداوند دعا را از ق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832836179




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مظلوميت‌هاي سپاه در جبهه «جنگ اقتصادي»


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مظلوميت‌هاي سپاه در جبهه «جنگ اقتصادي»
نویسنده : محمد اسكندري 
يادداشت اخير سايت خبرآنلاين در خصوص تحليل صحبت‌هاي رئيس‌جمهور موجي از انتقادات را به همراه داشته است. هرچند مديران اين سايت ادعا مي‌كنند كه از محتواي اين يادداشت پيش از انتشار اطلاع نداشته‌اند اما واقعيت امر آن است كه انتشار اين يادداشت در شرايط فعلي نوعي جفا به نهادي است كه در خط مقدم مبارزه با «جنگ اقتصادي» غرب قرار دارد.  داب نويسنده در اين يادداشت آن است كه تمركز فعاليت‌هاي نظامي، اقتصادي و. . . موجب ايجاد يك قدرت فائقه و غيرقابل كنترل در سپاه شده است و بعيد نيست كه تا آني ديگر فساد ابوذر‌ها و سلمان‌ها آشكار شود!
هرچند اين يادداشت با ادبياتي موهن نگاشته شده و به نظر نوعي عقده‌گشايي در وراي ذهن نويسنده وجود داشته است اما نگارنده معتقد است حتي اگر اين يادداشت را هم نوعي انتقاد تند از سر دلسوزي دانست بايد به قطع گفت كه نگارنده يادداشت دچار نوعي مغالطه و قياس مع‌الفارق شده است.
اين يك واقعيت مسلم است كه امروز سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در قالب قرارگاه خاتم‌الانبيا وارد حوزه اقتصادي شده و در حوزه رسانه‌اي نيز ورود پيدا كرده است و از برخي رسانه‌ها حمايت به عمل مي‌آورد.
اما به راستي فلسفه حضور سپاه در عرصه اقتصادي يا رسانه‌اي چيست؟ آيا اين نهاد نظامي اكنون براي بسط قدرت خويش وارد اين حوزه‌ها شده يا اينكه به دليل برخي كم‌كاري‌ها مجبور شده كه بار ديگران را نيز به دوش بكشد؟
واقعيت آن است كه سيستم دولتي و رانتي بودن نظام اقتصادي منجر به آن شده است كه بخش عمده‌اي از بنگاه‌هاي اقتصادي كه غالباً دولتي هستند فشل باشند و از سوي ديگر بخش خصوصي نيز به دليل نداشتن تجربه كافي، فاقد صلاحيت‌هاي لازم براي مديريت كلان بخش‌هاي اقتصادي كشور باشد.  در چنين شرايطي و با توجه به هجمه سنگين اقتصادي غرب به كشور سپاه چه بايد مي‌كرد؟ آيا همچون برخي مي‌توان وضعيت كشور را شعب ابي‌طالب خواند و منتظر شد كه كي آذوقه كشور به پايان مي‌رسد؟ آيا چون شركت‌هاي بزرگ نفتي پارس جنوبي را ترك كرده‌اند بايد نشست و به يغما رفتن ثروت يك نسل را مشاهده كرد يا اينكه با عزم ملي و مديريت جهادي وارد عرصه شد و از تجارب هشت سال جنگ بهره برد و پيشرفت ايراني را معنا كرد؟ به راستي چرا سپاه پاسداران وارد عرصه سازندگي شده است؟ آيا به اين دليل نبود كه عده‌اي به نام سازندگي اشرافيت و تكنوكراسي را حاكم كردند و به اسم جامعه مدني درهاي كشور را به روي منافقان گشودند و به اسم عدالت از ولايت عبور كردند؟   البته پرواضح است كه در هر مجموعه انساني امكان خطا وجود دارد و نمي‌توان گفت كه سپاه هم معصوم است اما تجربه نشان داده است كه اين نهاد در بزنگاه‌ها در كنار انقلاب و مردم مي‌ايستد و خاضعانه براي آرمان‌هاي امام و رهبري هزينه مي‌دهد.
اگر سپاه اهل عطر و ادكلن بود، امروز سرداران تراز اولش در عراق و سوريه در مقابل جاني‌ترين نوع بشر نمي‌ايستادند؟ اگر سپاه اهل معاشرت با خوبرويان و خوش‌پوشان بود در وقايع 88 همچون بسياري از ديگران در كناري مي‌ايستاد و اجازه مي‌داد تا بار ديگر لشكر يزديان خيمه‌هاي حسيني را به تاراج برند.
يادداشت‌نويس سايت خبرآنلاين معتقد است مي‌بايست سپاه را به پادگان‌ها و قرارگاه‌ها بازگرداند تا در مواقع بحران بتوان از كشور دفاع كرد.
در پاسخ به اين مسئله بايد گفت نه تنها سپاه در زمان جنگ سخت و نرم نشان داده است كه كشور را نجات مي‌دهد بلكه هم‌اكنون نيز به قيمت آبروي خود وارد عرصه اقتصادي شده است تا كم‌كاري‌هاي برخي از آقايان را جبران كند و كشور را نجات دهد. سپاه خود وارد عرصه اقتصادي نشده است بلكه برخي‌ها اين نهاد را كه اكنون بايد تمام توان خود را صرف تحولات نظامي و امنيتي منطقه و جهان كند وادار ساخته‌اند تا براي دفاع از ماهيت انقلاب پا به عرصه اقتصادي بگذارد.  از سوي ديگر نگارنده يادداشت خبرآنلاين ادعا مي‌كند كه امروز سپاه يك كنشگر سياسي است و با در دست‌داشتن سايت و مطبوعه فعل سياسي انجام مي‌دهد و از سوي ديگر بر اين رهنمون امام راحل (رض) تأكيد مي‌كند كه نظاميان نبايد در سياست و بازي‌هاي سياسي وارد عمل شوند. متأسفانه در اينجا يك خلط مبحث روي داده است و آن اينكه برخي دفاع از كيان انقلاب را نيز به منزله «سياسي‌كاري» تأويل كرده‌اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي در اين خصوص مي‌فرمايند: ... اينها بين آگاهي سياسي و حضور سياسي در صحنه انقلاب – كه اين خوب است – و بين دخالت در معارضات سياسي و جناح‌بندي‌هاي سياسي و به نفع يكي و به ضرر ديگري كاركردن – كه اين همان چيز بد و بسيارخطرناكي است كه امام هيئتي را مأمور كردند و گفتند ببينيد چه كسي اين ‌طوري است، از سپاه بيرونش كنيد – خلط مي‌كردند. توجه داشته باشيد كه انگيزه‌هاي سياسي و جناحي نبايد بتواند از يك مجموعه سالم، خالص و كارآمد مثل سپاه – كه ذخيره‌اي است براي روزي كه انقلاب از آن استفاده بكند – بهره ببرد. اين ذخيره بايستي سر به ‌مهر بماند، تا درجاي خودش مصرف بشود. (بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدارجمعي از فرماندهان سپاه- 27/06/1370)
از اين روست كه اگر بتوان مجموعه فعاليت‌هاي رسانه‌اي سپاه را كه با محوريت مقابله با جنگ نرم است، سياسي دانست اين مقوله به معناي ورود سپاه به عرصه منازعات سياسي براي كسب قدرت نيست بلكه تلاشي است براي تثبيت پايه‌هاي اقتدار كليت نظام جمهوري اسلامي كه در زير سايه آن جناح‌ها، گروه‌ها و احزاب سياسي مختلفي حضور دارند.   پس در نهايت مي‌توان اينگونه ارزيابي كرد كه ورود سپاه به عرصه اقتصادي و رسانه‌اي نه به جهت كسب قدرت بلكه از سر ناچاري و اضطرار است. از سوي ديگر نيز تجربه اين نهاد نشان داده است كه ابوذرها و سلمان‌هايش پا در ركاب ولي امر هستند و همچون خواص مردود ولايت را به مصلحت خود نمي‌فروشند.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن