واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ دي ۱۳۹۳ (۱۳:۱۶ب.ظ)
بانک جهاني: اغلب کشورهاي در حال توسعه از کاهش قيمت نفت سود مي برند بانک جهاني طي گزارشي اخيراً اعلام کرده است که بسياري از کشورهاي در حال توسعه از کاهش قيمت نفت سود مي برند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، کارشناسان اقتصاد جهاني تحليل مي کنند که کاهش قيمت نفت براي کشورهاي در حال توسعه وارد کننده طلاي سياه مي تواند سودآور باشد و به رشد اقتصادي اين کشورها با هزينه کمتر کمک مي کند.
کارشناسان بانک جهاني اعلام کرده اند که عوامل متعددي در کاهش قيمت نفت موثر بوده اند که از آن جمله مي توان به کاهش تقاضاي جهاني، افزايش عرضه، کاهش خطرات ژئوپلتيک در برخي از مناطق جهان، تقويت ارزش دلار و تغيير در سياست هاي اوپک اشاره کرد.
اما؛ اين کارشناسان تصريح کرده اند که با وجود شناور بودن قدرت عوامل مختلف در تأثيرگذاري بر قيمت اين ماده، مي توان گفت که تأثير افزايش عرضه نفت در بازارهاي بين المللي مهمترين عامل در کاهش قيمت آن بوده است.
بانک جهاني در گزارشي اعلام کرده است که انتظار مي رود قيمت نفت در سال 2015 نيز به سير نزولي خود ادامه دهد و اين روند به کاهش تورم و فشارهاي مالي کشورهاي وارد کننده نفت کمک خواهد کرد.
بر اساس اين گزارش، در طرف مقابل کاهش قيمت نفت، چالش هاي مهمي را براي کشورهاي بزرگ صادرکننده به دنبال خواهد داشت.
کارشناسان پيش بيني مي کنند، کاهش قيمت نفت کاهش سرمايه گذاري کشورها در اکتشاف چاه هاي نفتي جديد را به دنبال خواهد داشت و به ويژه توليد نفت شيل، ماسه تار و ميدان هاي نفتي موجود در درياهاي عميق کاهش خواهد يافت.
به اين ترتيب، کاهش قيمت نفت، فرصتي براي انجام اصلاحات ساختاري، سياست هاي مالي و همچنين انجام برنامه هاي اجتماعي به وجود مي آورد و در کشورهاي صادر کننده نفت نيز آسيب پذيري قابل توجهي در فعاليت هاي اقتصادي و لزوم تجديد تلاش براي تنوع بخشيدن به فعاليت هاي اقتصادي بلند مدت را به وجود مي آورد.
*ضعف تجارت در بازارهاي جهاني
رشد تجارت در بازارهاي جهاني در سال هاي اخير کاهش قابل ملاحظه اي داشته است، مثلاً؛ رشد اقتصادي جهاني در سال 2012 و 2013 کمتر از 3.5 درصد بوده است.
همچنين، رشد اقتصادي کشورهاي در حال توسعه نيز به کمتر از 7 درصد کاهش يافته است.
کاهش تقاضاي جهاني براي توليدات کشورهاي در حال توسعه و کاهش سرمايه گذاري ها مهمترين دليل کاهش سرعت رشد تجارت در جهان بوده است.
گفتني است؛ کشورهاي با درآمد بالا در جهان حدود 65 درصد از واردات کالاهاي توليد شده را انجام مي دهند که در پي بحران جهاني طي 5 سال گذشته، تقاضاي اين کشورها براي مصرف کاهش پيدا کرده است، به همين دليل رشد اقتصاد جهاني نيز کاهش يافته است.
کارشناسان پيش بيني مي کنند، افت بهاي نفت کاهش هزينه هاي توليد و در نتيجه تقاضاي بيشتر براي اين کالاها و رشد اقتصادي را به دنبال خواهد داشت.
*افزايش سرمايه گذاري خارجي در کشورهاي در حال توسعه
کارشناسان بانک جهاني همچنين تحليل مي کنند که بهبود وضعيت اقتصاد جهاني به گسترش وجوه ارسالي به کشورهاي در حال توسعه منجر مي شود.
به گفته کارشناسان، از سال 2000 تا کنون حدود 60 درصد از سرمايه گذاري هاي خارجي در کشورهاي با درآمد کم و متوسط از طريق کمک هاي خارجي بوده است.
کارشناسان بانک جهاني تصريح کرده اند که با وجود مشکلات مالي در جهان ارائه کمک هاي مالي به کشورهاي در حال توسعه و کشورهاي کم درآمد يکي از مهمترين جريان هاي پولي بوده است که در نتيجه بهبود وضعيت اقتصاد جهاني مجدداً افزايش خواهد يافت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]