واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مسئول كمیته «راویان فتح»: جوانگرایی در دفاع مقدس پذیرفته شد خبرگزاری پانا: مسئول کمیته «راویان فتح» خراسان رضوی گفت: ما در جنگ تحمیلی جوانگرایی را پذیرفتیم و نسل جوان توانستند با پشتکار خود راههای میانبُر را بزنند.
۱۳۹۳ شنبه ۲۰ دي ساعت 12:41
به گزارش خبرگزاری پانا، سرهنگ عباس تیموری در نشست پرسش و پاسخی که با حضور راویان جنگ تحمیلی و فعالان و نخبگان فرهنگی شهر مشهد برگزار شد به تحلیل عملیاتهای کربلای 4 و 5 و استراتژی رزمندگان اسلام در طول جنگ تحمیلی پرداخت. وی افزود: عملیات کربلای 5 در وضعیت بسیار دشواری طراحی و بلافاصله آغاز شد. در این عملیات، مواضع عراق در کانال پرورش ماهی، پنج ضلعی و شلمچه از سمت شمال مورد هجوم قرار گرفت و بسیاری از مرزهای نفوذ ناپذیر تسخیر شد. این راوی دفاع مقدس بیان کرد: این عملیات تنها دو هفته پس از پایان عملیات کربلای 4 به وقوع پیوست. دشمن از نظر زمان، هجوم رزمندگان و خلاف جهت آرایش نیروهای عراقی غافلگیر شد. تیموری با اشاره به خوشحالی نیروهای عراقی در پیروزی عملیات کربلای 4 خاطرنشان کرد: خشنودی عراق در متوقف کردن عملیات کربلای 4 دیری نپایید و دو هفته بعد بصره که زمینهای اطراف آن بسیار مسلح و نفوذ ناپذیر شناخته میشد در معرض خطری جدی قرار گرفت. وی ادامه داد: تفاوت عملیات كربلای 5 با سایر عملیاتهای جنوب در كوچك بودن زمین نبرد بود و تلفات نیروهای عراقی به دلیل درگیری منطقهای محدود، بسیار بالا بود.
عملیات کربلای 4 و 5 مکمل یکدیگر بودند این راوی دفاع مقدس در ادامه با بیان اینکه عملیاتهای کربلای 4 و 5 مکمل یکدیگر بودند، گفت: فرماندهان و طراحان نظامی سپاه در زمان طراحی عملیات کربلای 4 از نظر سیاسی و نظامی در شرایط سختی به سر میبردند و سعی داشتند با كسب یك پیروزی مهم و حفظ برتری نظامی در جبهه شرایط را بهبود ببخشند. به گفته سرهنگ تیموری، نامگذاری سال 65 به عنوان سال سرنوشت جنگ، حملات شدید هوایی به مراكز حیاتی و زیربنایی كشور و فشارهای سیاسی که به کشور تحمیل شد، موجب شد تا سعی مسئولان برای جذب نیرو به جبههها با همت بالاتری پیگیری شود. وی ادامه داد: با وجود برنامهریزیهایی که برای جذب هزار و 500 گردان شده بود اما تنها 300 گردان نیرو، برای اجرای عملیات و ضربه نهایی به دشمن آماده شد.
بصیرتافزایی مردم وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوال یک دانشجو مبنی بر اینکه "چرا امام(ره) با وجود آنکه به خیانت بنی صدر واقف بودند ولی او را به عنوان فرمانده کل قوا انتخاب کردند؟" گفت: بیش از 11 میلیون نفر به بنی صدر رأی دادند که این نشان از محبوبیت وی در اذهان عمومی بود. این راوی دفاع مقدس عنوان کرد: بنی صدر نگاه لیبرالیستی به موضوع جنگ داشت تا مکتبی. از این رو امام راحل برای افزایش آگاهی و بصیرت مردم این سمت را به او دادند تا همگان به خیانت وی پی ببرند. مسئول کمیته راویان فتح خراسان رضوی در پاسخ به سوال یکی از مخاطبان که درباره به حاشیه رفتن فرماندهان ارتش با وجود تخصصهای بالایی که نسبت به سایر افراد داشتند، گفت: سال 1352 ایران به عنوان قویترین کشور منطقه بود اما با پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 70 هزار مستشار خارجی نیروی ارتش که از تخصصهای کافی برخوردار بودند از کشور رفتند. وی ضمن اشاره به تلاش نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: نیروی زمینی ارتش گمان آن را داشتند که میتوانند در یک روز ارتش عراق را فتح کند اما در میدان عمل و در 4 عملیاتی که در سالهای ابتدایی جنگ، زیر نظر فرماندهان ارتش صورت گرفت، ایران شکست خورد. وی اضافه کرد: در تمام عملیاتها و سالهای جنگ تحمیلی نه تنها فرماندهان ارتش به حاشیه نرفتند بلکه در شرایط مختلف از تخصص آنها استفاده شد.
تصمیمگیری لحظه به لحظه فرماندهان سرهنگ تیموری همچنین در جواب انتقاد یکی از مخاطبان مبنی بر اینکه چرا به برنامههای دراز مدت شهید حسن باقری که برای عملیاتهای مختلف برنامهریزی شده بود، عمل نشد، اذعان داشت: در جنگ مدیر و فرمانده باید لحظه به لحظه و آنلاین تصمیمگیری کند لذا برخی از برنامهها و تاکتیکهایی که این شهید بزرگوار ارائه دادند نتوانست پیاده شود. وی در بخش دیگری از سخنانش درباره پشتیبانی سایر کشورها از عراق و مخالفت با ایران در جنگ تحمیلی، اظهار داشت: ماهیت انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابهای قرن 21 مانند انقلاب کبیر فرانسه، روسیه، الجزایر و.. از نظر آرمانخواهی و شعار متفاوت بود. آرمانخواهی که در انقلاب اسلامی ایران مطرح شد مورد رضایت استکبار جهانی نبود و مردم ایران خواهان حاکمیت دین با ولایت فقیه بودند که این مهم در ادبیات سیاسی دنیا جایی نداشت. مسئول کمیته راویان فتح افزود: آرمانخواهی انقلاب در حمایت از مظلومان عالم و سلطهناپذیری که در ادبیات سیاسی انقلاب وجود داشت باعث شد که بسیاری از کشورها از شکلگیری انقلاب اسلامی ایران احساس خطر کنند و در جنگ از ایران حمایت نکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]