تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829141062




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نکات مهم در رابطه با رشد شخصیتی و تربیتی کودک


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
illinois-early-childhood
سوالات و توصیه ها و پیشنهادات مختلفی در مورد تربیت کودکان وجود دارد و رشد شخصیتی کو دک مبنی بر چگونگی تربیت وی در شرایط و خلق و خوهای های مختلف خانوادگی است! شیوه تربیتی والدین به شدت بر شکل‌گیری خصوصیات فردی و شخصیت کودکان و بالطبع موفقیت و سعادت آنها در تمام طول عمرشان تاثیرگذار است.
شیوه تربیتی در هر خانواده از مسائل مختلفی نظیر فرهنگ، تعداد اعضای  خانواده، سطح سواد و بسیاری از عوامل دیگر منشأ می‌گیرد. اطلاعات موجود  درباره انواع مختلف تکنیک‌های تربیتی در خانواده‌ها، ریشه در تحقیقات دهه  ١٩٦٠ میلادی توسط «دیانا بامریند»، روانشناس آمریکایی دارد. وی در مطالعات  خود صدها کودک و والدینشان را مورد بررسی قرار داد و شیوه تربیتی در این  خانواده‌ها را به ٣ گروه تقسیم‌بندی کرد. پس از آن در مطالعات بعدی یک  الگوی تربیتی دیگر نیز به این تقسیم‌بندی اولیه افزوده شد. اکنون ما با  آگاهی از این الگوهای تربیتی چهارگانه می‌توانیم نتیجه و پیامدهای نحوه  برخوردهای والدین با فرزندانشان را پیش‌بینی کنیم.
بامریند، سبک‌های تربیتی را در یک نمودار براساس دو مقیاس درجه‌بندی کرده  که مقیاس اول درجه پاسخگویی والدین از «نقطه پاسخگو بودن کامل تا بی‌اهمیتی  کامل» و مقیاس دوم از «نقطه متوقع بودن تا نقطه خونسردی و بی‌توقعی کامل»  درجه‌بندی می‌شود.
به‌ نقل از روزنامه هرالد تایمز، والدین پاسخگو کسانی هستند که به فرزندانشان  پاسخ‌های حمایتی می‌دهند و درواقع آنها با توجه به نیازهای فرزندانشان به  آنها واکنش‌هایی نشان می‌دهند که موجب تشویق و خود انضباطی آنها می‌شود.  والدین متوقع والدینی هستند که از فرزندشان انتظار دارند طبق انتظارات آنها  و خانواده‌شان رفتار کنند و ‌همچنین از خانواده نیز انتظار دارند تا  انضباط و نظارتی را فراهم کنند که فرزندان را به انجام این انتظارات تشویق  کند. اما این گروه‌بندی‌ها درجات مختلفی دارند که به‌طورکلی در تقسیمات  چهارگانه زیر گنجانده می‌شوند و نتایج بکارگیری هر شیوه روی رفتار کودک  تاحدودی قابل پیش‌بینی است:
استبدادی (از مقیاس غیرپاسخگو و متوقع): برای این خانواده‌ها مطابقت  فرزندانشان با خواسته‌ها و توقعات آنها بسیار مهم است و خواسته‌های آنها  هرگز نباید زیر سوال برود و همیشه باید برآورده شود. اگر از آنها چرایی  انتظاراتشان سوال شود، تنها پاسخی که دارند این است که «چون من می‌خواهم!»؛  این والدین از روش‌های تنبیهی و تهدید برای مطیع شدن فرزندانشان استفاده  می‌کنند.
نتیجه: کودکان مطیعی که اغلب شاد نیستند، اعتماد به نفس کمی دارند و به لحاظ برخوردهای اجتماعی در سطح پایینی قرار دارند.
بخشنده (از مقیاس پاسخگو و غیرمتوقع): در این والدین پذیرش و رابطه  دوستانه با فرزندان موجب رفتار صحیح فرزندانشان می‌شود. آرامش و نداشتن  درگیری در این خانواده‌ها خود موجب اطاعت از قوانین خانه می‌شود. اما  این‌گونه والدین عمدتا توقعات کمی از فرزندانشان نیز دارند.
نتیجه: فرزندان با اعتماد به نفس بالا و افسردگی کم، اما با این حال  این‌گونه کودکان اغلب عملکرد خوبی در مدرسه و دانشگاه نداشته و در معرض  خطرات بیشتر مصرف مواد مخدر هستند.
– مسامحه کار (از مقیاس غیرپاسخگو و غیرمتوقع): این دست والدین در کارهای  روزانه فرزندانشان هیچ‌گونه مداخله‌ای نمی‌کنند. شاید این موضوع به دلیل  استرس‌هایشان باشد. این گروه نیازهای اصلی فرزندانشان را تأمین می‌کنند اما  با آنها صمیمی نیستند. این والدین همچنین انتظارات بسیار کمی از  فرزندانشان دارند.
نتیجه: این فرزندان بدترین حالت را در این ٤ گروه دارند و به احتمال بیشتر  در معرض کارهای پرمخاطره و مصرف مواد هستند و عملکرد ضعیف آموزشی در مدرسه  و دانشگاه دارند. آنها اغلب ضعف اعتماد به نفس   و خودکنترلی پایینی  دارند.
مقتدر (از مقیاس پاسخگو و متوقع): این والدین فرزندان خود را دعوت به  استقلال بیشتر در کارها و اطاعت از قوانین خانه می‌کنند. آنها تعامل گرم و  خوبی با فرزندانشان دارند اما انتظارات زیادی نیز از آنها دارند. تکنیک‌های  انضباطی آنها با اقدامات حمایتی همراه است. مطرح شدن هرگونه سوالی از سوی  فرزندان مجاز است اما در پایان والدین تصمیم نهایی را می‌گیرند.
نتیجه: این کودکان بهترین حالت را در این ٤ گروه دارند. آنها رفتارهای  معقول و صمیمی دارند، برخوردهای اجتماعی سالم داشته، شاد   و به لحاظ عاطفی  بالغ هستند.

18 دی 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن