واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون رئیسجمهور بولیوی:
دیدگاههای شیلی جنگطلبی و خشونت را در پی دارد
معاون رئیسجمهور بولیوی اعلام کرد ایدههای شیلی پیرامون مناقشات دریایی این 2 کشور آمریکای لاتینی، منجر به بروز جنگطلبی و خشونت میشود.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «ایبیآی»، «آلوارو گارسیا لینرا» معاون رئیسجمهور بولیوی روز گذشته طی کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد شیلی دیدگاههای قرن نوزدهم میلادی را دارد زیرا این طور وانمود میکند که اقتدار دادگاه بینالمللی لاهه را به رسمیت نمیشناسد. «لینرا» دراین خصوص خاطرنشان کرد: به رسمیت نشناختن دادگاه بینالمللی یا تلاش برای نادیده گرفتن قدرت و حیطه اختیارات این دادگاه جهانی که کشورهای پیشرفته نیز عضو آن هستند، تلاشی بیهوده در راستای به حاشیه کشاندن سیستم بینالمللی عدالت میباشد. معاون رئیسجمهور بولیوی همچنین به اظهارات اخیر «هرالدو مونیوز» وزیر امور خارجه شیلی اشاره کرد و هشدار داد: سخنان وی غیر مسئولانه است؛ «مونیوز» پیشتر تصریح کرده بود که بولیوی با بردن شکایت مناقشات دریایی به دادگاه لاهه، تنها وقت تلف میکند. «لینرا» همچنین به مقامات شیلی نسبت به احتمال انزوای این کشور هشدار داد و گفت: داشتن ایدههای قرن نوزدهمی، برابر است با بازگشت به دوره سوءاستفاده، جنگطلبی و خشونت. علاوه بر این، وی بر اهمیت نقش برتر اصول بینالمللی تاکید کرد و اذعان داشت که قرن بیست و یکم با قوانین جهانی، صلحآمیز و مذاکره اداره میشود که همزیستی مسالمتآمیز کشورهای مدرن را میسر میسازد.
در سال 1879 دولت بولیوی قراردادی را که با یک شرکت شیلیایى منعقد کرده بود، نقض کرد و این اختلاف میان شیلی و بولیوی منجر به وقوع جنگ «اقیانوس آرام» بین سال های 1879 تا 1883 گردید. از سال 1904 و پس از عقد قرارداد صلح میان شیلی و بولیوی روابط این 2 کشور روبه تیرگی گرایید؛ در این قرارداد بولیوی ساحل هممرز با شیلی و همچنین با اقیانوس آرام را از دست داد. دولت شیلی مدعی است، که این پیمان در سال 1924 از سوی نمایندگان پارلمان دو کشور تایید شده و فقط مرزهای خاکی و دریایی آنها را مشخص میکند که بر این اساس بولیوی نمیتواند حق دسترسی آزاد به اقیانوس و یا هرگونه ادعای ارضی در این زمینه داشته باشد. بولیوی در قرن چهاردهم طی جنگ اقیانوس آرام راههای ارتباطی خود را با آبهای آزاد این اقیانوس از دست داد و اکنون به دنبال احیای این مناطق و به نتیجه رسیدن مذاکراتش در دادگاه بینالمللی لاهه که بیش از یک قرن به طول انجامیده میباشد. انتهای پیام/
93/10/18 - 15:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]