واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
استقبال بولیوی از میانجیگری بینالمللی برای حل مناقشه دریایی با شیلی
رئیسجمهور بولیوی اعلام کرد برای حل مناقشات دریایی خود با شیلی، پذیرای هرگونه میانجیگری بینالمللی با احترام به حق حاکمیت این کشور است.
به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «بولیوی اِنتوسمانوس»، «اوو مورالس» رئیسجمهور بولیوی طی نشستی مطبوعاتی در «لاپاز» پایتخت این کشور اعلام کرد که پذیرای هر گونه میانجیگری بینالمللی که در راستای پایان یافتن مناقشات دریایی کشور خود با شیلی صورت بگیرد، میباشد؛ البته با در نظر گرفتن احترام به حق حاکمیت بولیوی و دسترسی این کشور به دریا. «مورالس» پس از اینکه پیرامون مسئله تمایل اتحاد ملتهای آمریکای جنوبی (اوناسور) و جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب (سلاک) مورد سوال قرار گرفت، تصریح کرد: از هر سازمان و نهاد بینالمللی که قصد دارند در این باره مشارکت و میانجیگری کنند استقبال میکنیم، البته چنانچه نخواهند موضع ملت بولیوی را که مصمم در دسترسی به دریا با حق حاکمیت میباشد را تغییر دهند. رئیسجمهور بولیوی پس از ارج نهادن به میانجیگرانی که سعی دارند به حل این مناقشه تاریخی کمک کنند اطمینان داد که موضوع دریا نه تنها ارتباط تنگاتنگی با غرور ملت این کشور دارد بلکه بهترین راه یکپارچگی منطقهای نیز میباشد. وی همچنین اذعان داشت که بولیوی با آغوشی باز، پذیرای هر نهاد یا رئیسجمهوری خواهد بود که بخواهد برای حل این مسئله وساطت کند زیرا نه تنها در ارتباط با غرور مردم بولیوی میباشد بلکه این کشور که قلب آمریکای جنوبی است قصد دارد با حاکمیتی که بهترین شیوه همگرایی به حساب میآید به اقیانوس آرام دسترسی پیدا کند. شیلی نیز میانجیگری نهادهای بینالمللی را نپذیرفته و «مورالس» در پاسخ به اتخاذ چنین موضعی گفت: کسانی که نمیخواهند حق دسترسی به دریا را به رسمیت بشناسند، جزو روند همگرایی ملتها و کشورها به حساب نمیآیند.
در سال 1879 دولت بولیوی قراردادی را که با یک شرکت شیلیایى منعقد کرده بود، نقض کرد و این اختلاف میان شیلی و بولیوی منجر به وقوع جنگ «اقیانوس آرام» بین سال های 1879 تا 1883 گردید. از سال 1904 و پس از عقد قرارداد صلح میان شیلی و بولیوی روابط این 2 کشور روبه تیرگی گرایید؛ در این قرارداد بولیوی ساحل هممرز با شیلی و همچنین با اقیانوس آرام را از دست داد. دولت شیلی مدعی است، که این پیمان در سال 1924 از سوی نمایندگان پارلمان دو کشور تایید شده و فقط مرزهای خاکی و دریایی آنها را مشخص میکند که بر این اساس بولیوی نمیتواند حق دسترسی آزاد به اقیانوس و یا هرگونه ادعای ارضی در این زمینه داشته باشد. بولیوی در قرن چهاردهم طی جنگ اقیانوس آرام راههای ارتباطی خود را با آبهای آزاد این اقیانوس از دست داد و اکنون به دنبال احیای این مناطق و به نتیجه رسیدن مذاکراتش در دادگاه بینالمللی لاهه که بیش از یک قرن به طول انجامیده میباشد. انتهای پیام/
93/10/11 - 10:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]