محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831983721
ادغام در صنعت خودرو قربانی میگیرد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ادغام در صنعت خودرو قربانی میگیرد؟
بعد از رضا ویسه، مدیرعامل سازمان گسترش در زمان دولت سیدمحمد خاتمی )معاون فعلی هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور) و مهرداد بذرپاش، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در دولت محمود احمدی نژاد، اکنون نوبت به محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت حسن روحانی رسیده است که پرونده خاک خورده ادغام خودروسازان را از بایگانی خارج کند.
کد خبر: ۴۶۴۴۷۸
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۵ - 07 January 2015
بعد از رضا ویسه، مدیرعامل سازمان گسترش در زمان دولت سیدمحمد خاتمی )معاون فعلی هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور) و مهرداد بذرپاش، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در دولت محمود احمدی نژاد، اکنون نوبت به محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت حسن روحانی رسیده است که پرونده خاک خورده ادغام خودروسازان را از بایگانی خارج کند.
تابناک اقتصادی : ادغام غولهای خودروسازی ایران؛ ایدهای که برای اولین بار از سوی رضا ویسه، مدیرعامل وقت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در دولت سیدمحمد خاتمی و معاون فعلی اسحاق جهانگیری، معاون اول دولت حسن روحانی بر سر زبانها افتاد. دومین بارش را هم مهرداد بذرپاش، مدیرعامل وقت گروه خودروسازی سایپا در دولت محمود احمدینژاد مطرح کرد. حال نوبت به سومین بار رسیده است که این ایده مجددا بر سر زبانها بیفتد. شاید هم تا سه نشه، بازی نشه... .
این بار اما، نه یک معاون وزیر، نه یک مدیرعامل گروه خودروسازی؛ بلکه یک وزیر کابینه آن را مطرح کرده است. وزیری که خود متولی تولید خودرو در کشور است، خودروسازان ذینفعش هستند و البته بیشتر هوای خودروسازان داخلی را دارد تا خارجیها را.
در واقع، سومین نفری که ایده ادغام خودروسازان را البته برای خودروسازان کوچک که سهمی از بازار ندارند، مطرح کرده است، محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم است. او می گوید که خودروسازان باید ادغام شوند تا تولیداتشان اقتصادی شود.
البته تاکید بیشتر نعمتزاده بر ادغام خودروسازانی است که کار مونتاژ خودروهای چینی را در پیش گرفته اند و قطعات این کشور را وارد کرده و مونتاژ میکنند، موافقت اصولی از وزارت صنعت گرفتهاند و کارشان غیرقانونی هم نیست، اما تولیدشان آنگونه که می گویند، بالا نیست و البته داخلیسازی هم که مدنظر وزیر صنعت، معدن و تجارت است، برایشان گران تمام می شود.
آنگونه که کارشناسان می گویند، برخی خودروسازان اکنون در اقصی نقاط کشور ایجاد شده اند که البته ممکن است تولید سالانه آنها به 50 دستگاه هم نرسد، آماری که تعجب برانگیز است و به نظر می رسد که اصلا نباید کار اقتصادی برایشان متصور شد، اما به طور قطع کنار واردات، قطعاتی که برای مونتاژ خودروهایشان وارد می کنند، سودهای حاشیه ای دارند که این تولید را برایشان مقرون به صرفه می کند.
ادغام خودروسازان از کجا کلید خورد؟
از اولین تلاشهایی که برای ادغام بزرگترین خودروسازان کشور انجام شد، حدود دوازده سال میگذرد. طرحی که رضا ویسه، مدیرعامل وقت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، آن را مطرح کرد.
همان روزهایی که زمزمه های تولید ال 90 بر سر زبان ها افتاده بود. با آن قراردادی که ایران با رنو منعقد کرده بود، قرار بر این شد که کنسرسیومی از رنو، ایران خودرو، سایپا و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به نمایندگی از دولت تشکیل شود.
اگرچه آن روزها امضای قرارداد تولید ال 90 و اجرای پلت فرم آن با حضور ایران خودرو و سایپا باشد، اما هر یک از این دو خودروساز، بعد از امضای قرارداد راه تولید مجزا را در نظر گرفتند و هر یک به صورت جداگانه ال 90 را در داخل کارخانه خود تولید کردند. آن روزها ویسه طرح ادغام خودروسازان بزرگ کشور یعنی ایران خودرو و سایپا را به بهانه اجرای پروژه مشترک ال90 مطرح کرد.
بعد از این ایده که البته نتوانست فضای عملیاتی و اجرایی پیدا کند، چون دولت تقریبا فرصت پیاده سازی آن را نداشت، نوبت به مهرداد بذرپاش، مدیرعامل سایپا در دولت محمود احمدینژاد رسید که این ایده را به صورت جدی مطرح کرده و پای آن حتی با اختلاف نظر علی اکبر محرابیان، وزیر وقت صنایع و معادن هم بایستد؛ اگرچه هیچگاه این طرح به دلیل مخالفت محرابیان، اجرایی نشد. آن روزها البته با مطرح شدن این ایده، جواد نجمالدین که بعد از منوچهر منطقی، راه کیلومتر 14 ایران خودرو را در پیش گرفته بود، در مراسم معارفهاش اعلام کرد که با ایده ادغام که از سوی بذرپاش اعلام شده، کاملا موافقت است و هیچ مخالفی با آن ندارد.
نجمالدین آن روز در مراسم معارفهاش دست مهرداد بذرپاش را بالا برد و گفت، از این پس دیگر ایران خودرو و سایپا با هم رقابت نخواهند داشت و قرار است که در قالب طرح ادغام، کار را پیش برند، موضوعی که البته به شعاری بیشتر شبیه بود، تا کاری که درعمل واقعیت داشته باشد، چراکه از دیرباز، این دو غول خودروسازی ایران، رقابتی فشرده داشته و هیچگاه به اجماع کامل نرسیده اند، آن هم ادغامی که تمامی اجزای آنها باید در هم تنیده میشد.
به هرحال دوره ریاست نجمالدین بر ایران خودرو هم تمام شد و او هیچگاه نه خواست و نه توانست، به ایده ادغام جامه عمل بپوشاند، ضمن اینکه بذرپاش هم از مدیرعاملی سایپا رفته بود و جای خود را به پوستین دوز، مدیرعامل پرحاشیهای داده بود که در زمان ریاستش، پرونده سنگین تخلف مالی بر سر تاسیس یک شرکت سوری و خرید بخشی از سهام سایپا با پول خود سایپا را یدک می کشید.
بعد از او سعید مدنی از سوی مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوم محمود احمدی نژاد منصوب شد. دیگر نه خبری از ادغام بود و نه حرفی راجع به آن شنیده می شد. البته در اظهارنظرهای پراکنده ای که غضنفری، پس از روی کار آمدنش در جمع خبرنگاران عنوان می شد، موضوع ادغام خودروسازان مطرح می شد، اما هیچگاه برنامه عملی و جدی در این رابطه از سوی وی مطرح نشد، گویا او هم چندان اعتقادی به این ادغام نداشت.
در نهایت، هاشم یکهزارع، مدیرعامل کنونی ایران خودرو روی کار آمد. او قصد داشت که نمونه ضعیف طرح ادغام خودروسازان را در قالب همکاری خودروسازان با یکدیگر اجرایی کند.
یکهزارع که در مراسم معارفهاش در سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، از این همکاری صحبتهایی به میان آورده بود و در نخستین روزهای کاری خود در ایران خودرو نیز، جلسهای مشترک با مدیرعامل سایپا برای بررسی بیشتر شیوههای همکاری برگزار کرد تا نشان دهد حرفهای روز معارفهاش کاملا جدی بوده است.
آن روزها عنوان می شد که سعید مدنی، مدیرعامل سایپا هم با پیشنهاد همکاری متقابل موافق است، زیرا نتیجه جلسه مشترک آنها به ایجاد یک اتحاد استراتژیک میان خودروسازان منتهی شده است.
به این ترتیب او شاید قصد داشت که ادامه دهنده راه ویسه و بذر پاش باشد، اما نه در قالب طرحی چالشبرانگیز به نام ادغام.
هرچند پیشنهاد یکه زارع برای همکاری متقابل با استقبال مدیرعامل سایپا همراه بود اما تجربه همکاریهای پیشین خودروسازان به اعتقاد بسیاری از کارشناسان خیلی موفقیتآمیز نبوده است.
بر همین اساس منتقدان اتحاد خودروسازان، در این رابطه، به پروژه تندر90 اشاره میکنند و عقیده دارند اختلاف بین خودروسازان باعث شد این طرح به نتیجهای قابل قبول نرسد و مدلهای متنوعی که قرار بود روی پلت فرم تندر90 توسط خودروسازان ساخته شود، هیچ گاه به مرحله تولید نرسند.
کارشناسان از پیشزمینههای ادغام میگویند
البته در اجرای پروژه تندر90 دخالتهای بیشمار دولت و نمایندگان مجلس نیز بیتاثیر نبوده است. به هرحال، هر چند پیشنهاد مدیرعامل فعلی ایران خودرو با استقبال اعضای خانواده خودروسازی همراه شد؛ اما برخی کارشناسان عقیده دارند که اجرای این طرح در ایران بسیار سخت خواهد بود.
سعید لیلاز، یکی از این کارشناسانی است که عقیده دارد این طرح شاید از نظر فنی اشکالی نداشته باشد؛ اما به لحاظ اجرایی و اقتصادی ایرادهایی به آن وارد است.
وی، تردید دارد آنطور که خودروسازان میگویند این همکاری به تولید یک پلتفرم یا موتور مشترک ختم شود. او در این رابطه میگوید: قبلا هم تلاشهایی در این زمینه انجام شده است؛ اما شاهد بودیم که خودروسازان با یکدیگر به نتیجه نرسیدهاند؛ بنابراین به نظر میرسد این همکاری کمی سخت پیش برود.
لیلاز در ادامه با اشاره به اینکه هر کدام از این دو شرکت ساز و کار خاص خودشان را دارند، میگوید: هر کدام از این دو خودروساز شرکتهای قالبسازی صنعتی یا مرکز تحقیقات خاص خود را دارند که با میلیاردها تومان سرمایهگذاری راهاندازی شده است و هیچ کدام از این دو حاضر نیستند در یکی از این دو موارد با هدف کاهش هزینهها شریک شوند در حالی که یکی از اهداف همکاری متقابل پایین آوردن هزینهها است.
وی در رابطه با چرایی سخت بودن همکاری متقابل این دو خودروساز میگوید: ما تجربهای مانند سایت خودروسازی ونزوئلا داریم، ایران خودرو، سایپا و سازمان گسترش هر سه در این پروژه سهم دارند اما در نهایت صاحب اصلی آن مشخص نیست و همه شان آن را رها کردهاند و حالا بعد از سالها شاهد از بین رفتن تمام سرمایهگذاریها هستیم.
لیلاز با اشاره به سرمایهگذاری خودروسازان در ونزوئلا به این نکته تاکید میکند که همکاری متقابل بیشتر از اینکه یک اراده یا هزینه باشد، یک فرهنگ است و روحیه تعاون میطلبد.
لیلاز در حالی به کار گروهی خودروسازان اعتمادی ندارد که خودروسازان به این همکاری متقابل بسیار خوشبین هستند به طوری که عضو هیاتمدیره انجمن قطعهسازان در رابطه با این همکاری میگوید: اصولا در همکاری و در مواقعی که کار جمعی انجام میشود ایرادها به حداقل میرسد و اگر ایرادی هم وجود داشته باشد خیلی جزئی خواهد بود.
محمدرضا نجفی منش با اشاره به اینکه این همکاری متقابل در دنیا و در میان خودروسازان بزرگ متداول است، میگوید: یکی از ضعفهای خودروسازهای این بود که آنها تنوع محصول نداشتند و حالا بعد از مدتها به این موضوع واقف شدهاند که مشتریها به دنبال محصولات متنوع هستند.
وی با اشاره به اینکه موضوع تنوع محصول تاکنون از جانب خودروسازان مغفول مانده بود، میگوید: حالا خودروسازان میتوانند در یک همکاری متقابل و با تولید یک پلتفرم مشترک به تولید چند محصول متنوع بپردازند و از این طریق با همکاری یکدیگر نیاز بازار را برطرف کنند.
40 خودروساز کوچک در ایران داریم
احمد نعمتبخش، دبیر انجمن خودروسازان ایران نیز در این باره می گوید: موضوع ادغام خودروسازان به نظر می رسد باید در چارچوب مشخصی عنوان شود، البته آنچه که وزیر صنعت، معدن و تجارت به تازگی عنوان کرده، مربوط به ادغام خودروسازان کوچک است نه خودروسازان بزرگ.
وی می افزاید: وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال ادغام خودروسازانی است که کوچک هستند و فقط قطعات منفصله را از خارج وارد کشور کرده و مونتاژ می کنند.
به گفته نعمت بخش، هیچ جای دنیا خودروسازان پرتعداد در یک کشور مستقر نیستند؛ در حالی که اکنون در ایران حدود 40 خودروساز کوچک وجود دارد که مونتاژ کاری می کنند، تیراژ خودروهایشان هم به 10 تا 50 هزار دستگاه هم نمی رسد.
وی اظهار داشت: اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت و شخص وزیر صنعت بر این باور است که باید داخلی سازی در صنعت خودروسازی و نیز صادرات محصولات در دستور کار قرار گیرد، در حالی که این خودروسازان کوچک قابلیت داخلی سازی قطعات را ندارند و البته قطعه سازان نیز برایشان مقرون به صرفه نیست، قالبی را برای ساخت قطعه مورد نیاز آنها طراحی کرده و بسازند که تیراژ بسیار پایینی دارد.
به گفته نعمتبخش، ایران تا سال 1404 باید 5پلتفرم داخلی داشته باشد که 2 مورد آن باید کاملا داخلی باشد و 3 تای دیگر با همکاری خارجیها عملیاتی شود. از آنجا که طراحی پلتفرم مشترک هزینههای زیادی دارد ایران خودرو و سایپا میتوانند با اجرای یک پلتفرم مشترک در هزینهها صرفهجویی زیادی داشته باشند.
این ایده ها در حالی مطرح می شود که هم اکنون در کشور بیش از 40 خودروساز بزرگ و کوچک توانستهاند موافقت اصولی خود را از وزارت صنعت، معدن و تجارت کسب کنند، ضمن اینکه در حال حاضر 24 شرکت خودروسازی اعم از سواری و سنگین در حال فعالیت هستند که در این میان، 8 شرکت مونتاژکار خودروهای سواری هستند و از بازار خودرو، تنها 8.3 درصد سهم دارند درحالی ایران خودرو و سایپا به عنوان دو غول خودروسازی ایران، سهم 91.7 درصدی را به خود اختصاص داده اند.
شرکتهای خصوصی تولیدکننده خودرو در زمینه تولید حرفی برای گفتن ندارند و کارنامه آنها طی این مدت نشانگر این است که مونتاژکاری خودروهای چینی را به عهده گرفته اند و برای اینکه از سودشان هم کاسته نشود، به سراغ برندهای معتبر دنیا برای همین مونتاژ کاری نمی روند.
از سوی دیگر، دولت هم که به هرحال موافقت اصولی برای این خودروسازان البته در سالهای گذشته صادر کرده است، به این مصوبات دولتی هرچند مرتبط با دولتهای قبل، گردن نهاده و تلاش دارند که زمینه را برای ادغام این خودروسازان فراهم کنند به نحوی که وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصوبه ای که به تازگی برای تداوم کار خودروسازان صادر کرده، آنها را مکلف کرده تا علاوه بر صادرات محصولات تولیدی، 40 درصد قطعات استفاده شده در خودروها نیز داخلی سازی شود؛ موضوعی که کارها را برای مونتاژکارها سخت می کند.
البته به طور قطع، چین نمی تواند این دو خواسته دولت را برآورده سازد و بنابراین بسیاری از خودروسازانی که به نام خودروسازی ولی به کام مونتاژ خودروهای چینی در بازار حضور دارند، با این مصوبه مشکل بسیار سنگینی دارند، چراکه به هرحال باید به سود و شراکت چندین ساله خود با چینی ها پایان دهند که عملا این کار امکان پذیر برایشان نیست و در مقابل آن مقاومت می کنند.
نکته حائز اهمیت این است که کشورهایی که دستی بر آتش بازار خودرو دارند و به نوعی خودروسازان در کلاس جهانی محسوب می شوند، به این تعداد خودروساز داخلی ندارند و هر یک از آنها تنها با دو تا نهایت سه خودروساز بزرگ در درون خود فعالیت می کنند و البته سهم بازار خودروی دنیا را نیز به دست گرفته اند.
به عنوان مثال، کشور آلمان که یکی از غول های خودروسازی به نام در دنیا به شمار می رود، سه خودروساز بنز، اپل و فولکس، کشور ژاپن با دو خودروساز هیوندا و تویوتا، کره جنوبی با کیا و امریکا با کرایسلر، فورد و جنرال موتورز، فرانسه با پژو و رنو خود توانسته اند بازار دنیا را فتح کنند؛ حال چه لزومی دارد که ایران این راه را در پیش گرفته و در حدود 40 خودروساز با موافقت اصولی دولتی را یدک می کشد؟
تحلیل دستور نعمتزاده برای ادغام خودروسازان
کارشناسان دو تحلیل را برای دستور اخیر نعمت زاده مبنی بر ادغام خودروسازان مطرح می کنند. برخی میگویند که نعمت زاده با این کار خود می خواهد بازار انحصاری خودرو کشور را از چنگال چینی ها که این روزها جای پای محکمی را در بین سبد خرید محصولات خودرویی خارجی پیدا کرده اند، بیرون کشد و در نهایت، آن را به دست دو غول خودروسازی داخلی یعنی ایران خودرو و سایپا بیندازد و دیدگاه دوم نیز آن است که وزیر صنعت، معدن و تجارت قصد دارد که زمینه را برای رشد دو غول خودروسازی کشور و در کنار آن، به ثمر نشستن قطب سوم خودروسازی که با دستور رئیس جمهور و ماموریت اکبر ترکان، مشاور رئیس جمهور و رئیس دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور برای راه اندازی آن همراه شده است، کمک کند.
در دیدگاه اول، موافقان و مخالفان بسیاری وجود دارد، برخی می گویند که نباید زمینه را برای انحصاری کردن بازار خودرو بیش از این که هست فراهم کرد و باید اجازه داد که خودروسازان دیگری نیز در بازار رقابتی خودرو وارد عمل شوند.
در واقع آنها معتقدند که کیفیت خودروهای هرچند چینی که این روزها در تیررس انتقاد وزیر صنعت، معدن و تجارت و تاکید وی برای ادغام و پایان مونتاژکاری قرار گرفته است، بیش از خودروهای داخلی است یا حداقل به لحاظ ظاهر، توانسته اند نظر مشتری را بیش از خودروهای داخلی جلب کنند.
در دیدگاه دوم مخالفان می گویند که نباید قطب سوم خودروسازی را نیز راه اندازی کرد چراکه باید از ظرفیت های کنونی استفاده کرد و نباید ظرفیت معطل مانده صنعت خودروی کشور را فدای راه اندازی قطب سومی از خودروسازی ها کرد که شاید شریک چندان خارجی الاصل هم نداشته باشد.
به هرحال باید دید که ادغام خودروسازان در دو مرحله ادغام خودروسازان کوچک و نیز ادغام دو غول خودروسازی به چه سرانجامی می رسد. آیا این ایده باز هم به بایگانی می رود یا خیر راه اجرایی شدن را در پیش می گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
پیش بینی اکونومیست از آینده صنعت خودرو |اخبار ایران و جهان
پیش بینی اکونومیست از آینده صنعت خودرو ویژه نامه سال 2015 نشریه اکونومیست به بررسی وضعیت صنایع مهم جهانی در سال 2015 پرداخته است کد خبر ۴۶۲۱۷۷ تاریخ انتشار ۰۹ دی ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۲ - 30 December 2014 ویژه نامه سال 2015 نشریه اکونومیست به بررسی وضعیت صنایع مهم جهانی در سال 2015 پرداخحمایت از صنعت خودروسازی در دستور کار مجلس |اخبار ایران و جهان
حمایت از صنعت خودروسازی در دستور کار مجلس نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان ین مطلب که حمایت از صنعت خودروسازی کشور در دستور کار مجلس قرار دارد تاکید کرد نمایندگان به دلیل داشتن ارتباط تنگاتنگ با مردم و وجود مشکلات بزرگ کشور درنعمت زاده: خودروسازان با یکدیگر ادغام میشوند |اخبار ایران و جهان
نعمت زاده خودروسازان با یکدیگر ادغام میشوند وزیر صنعت با اشاره به تجربیات کشورهای صاحب صنعت خودرو گفت تعداد زیاد شرکتهای خودروسازی در کشور به صلاح نیست و باید برای اقتصادی کردن تولیدات این صنعت به سمت ادغام برویم کد خبر ۴۵۹۵۶۲ تاریخ انتشار ۲۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۷ - 19 Decemتولید خودرو در کشور ۲ برابر شد |اخبار ایران و جهان
تولید خودرو در کشور ۲ برابر شد مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از دو برابر شدن میزان تولید خودرو در کشور در ۹ ماه امسال خبر داد کد خبر ۴۶۲۶۲۶ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۱۶ - 31 December 2014 مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران از دو برابر شدناقتصاددانان: قیمت خودرو آزاد و تعرفه کم شود |اخبار ایران و جهان
اقتصاددانان قیمت خودرو آزاد و تعرفه کم شود موسی غنینژاد روز گذشته در همایش اقتصاد ایران با اشاره به اینکه تشکیلاتی به اسم شورای رقابت باید جمع شود و قانون آن تغییر کند میگوید این شورا نه کمکی به تسهیل رقابت در بازارها از جمله بازار خودرو کرده و نه توانسته سیاستهای اصل 44افزایش تولید خودرو در کشور |اخبار ایران و جهان
افزایش تولید خودرو در کشور تولید انواع خودرو در آذرماه امسال 35 9 درصد و 9 ماهه امسال 64 3 درصد افزایش یافته است کد خبر ۴۶۳۶۰۰ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۶ - 04 January 2015 تولید انواع خودرو در آذرماه امسال 35 9 درصد و 9 ماهه امسال 64 3 درصد افزایش یافته است به گزارش ایسنامبلغ وام خودرو و کالا حداقل دو برابر میشود |اخبار ایران و جهان
مبلغ وام خودرو و کالا حداقل دو برابر میشود مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اعلام جزئیات مصوبه شورای پول و اعتبار و وام ازدواج گفت افزایش حداقل دو برابری مبلغ وام خودرو و کالا در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفت کد خبر ۴۶۴۲۴۳ تاریخ انتشار ۱۶ دی ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۲ - 06 Januaryبازار خودرو در خواب زمستانی |اخبار ایران و جهان
بازار خودرو در خواب زمستانی کد خبر ۴۶۲۶۳۳ تاریخ انتشار ۱۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۷ - 31 December 2014 بازار خودرو در خواب زمستانی است این حرف نخست این روزهای بازار خودروست به گزارش همشهری آنلاین بررسي قيمت انواع خودروهاي داخلي و وارداتي در حاشيه بازار طي چند هفته اخير حاكي از عميقتروقتی خریداران به فروشندگان خودرو وام میدهند |اخبار ایران و جهان
وقتی خریداران به فروشندگان خودرو وام میدهند میزان جریمه تاخیر در تحویل پرداختی از سوی برخی فروشندگان خودرو به خریداران تنها یک چهارم مبلغی است که سیستم بانکی به عنوان سود سپردهگذاری پرداخت میکند این میتواند به نوعی به معنای دریافت وام کم بهره فروشندگان خودرو از خریداران محصول۷۱۸۹۶ خودرو وارد و ۱.۵ میلیارد دلار ارز خارج شد |اخبار ایران و جهان
۷۱۸۹۶ خودرو وارد و ۱ ۵ میلیارد دلار ارز خارج شد طی ۹ ماهه امسال ۷۱۸۹۶ خودرو به ارزش بیش از یک میلیارد و ۴۵۷ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ تعداد رشد ۶۱ درصدی داشته است کد خبر ۴۶۲۹۲۵ تاریخ انتشار ۱۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۶ - 02 January 2015 طی ۹ ماهه امسال ۷۱۸۹۶ خودرو به ارزش بیشواکنش سایپا به خبر حراج پارس خودرو |اخبار ایران و جهان
واکنش سایپا به خبر حراج پارس خودرو گروه خودروسازی سایپا به مطلب لابی های پشت پرده برای حراج پارس خودرو واکنش نشان داد کد خبر ۴۵۹۸۹۳ تاریخ انتشار ۲۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۳ - 20 December 2014 گروه خودروسازی سایپا به مطلب لابی های پشت پرده برای حراج پارس خودرو واکنش نشان داد به گزارمردم از کدام خودرو راضي ترند؟ |اخبار ایران و جهان
مردم از کدام خودرو راضي ترند اين خودروها هم دستکمي از خودروهاي توليد داخل ندارند و پس از مدت کوتاهي دچار مشکلات فني شده و در بعضي موارد نيز خيلي از قطعات اين خودروها براي تعويض يا تعمير در دسترس مشتريان قرار ندارد کد خبر ۴۶۳۱۱۵ تاریخ انتشار ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 03 January 20پیامک خودروساز برتر آلمانی به همتایان ایرانی! |اخبار ایران و جهان
پیامک خودروساز برتر آلمانی به همتایان ایرانی کد خبر ۴۶۳۸۹۰ تاریخ انتشار ۱۵ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ - 05 January 2015 پیامکی در فضای مجازی با عنوان خواهش های خودروساز برتر آلمانی از همتایان ایرانی انتشار یافته که فارغ از جنبه طنز یا نویسنده آن می تواند بیانگر واقعیت رابطه خودروسازانپیش بینی اکونومیست از آینده صنایع خودروسازی |اخبار ایران و جهان
پیش بینی اکونومیست از آینده صنایع خودروسازی نشریه اکونومیست در ویژه نامه سال 2015 خود نوشته است در سال 2015 خودروها می توانند پرواز کنند و حتی به زمان سفر کنند تعجب می کنید درست است کد خبر ۴۶۰۴۴۷ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ - 23 December 2014 به گزارش خبرآنلاین نشریه اخودروسازان، کارگر بانکها شدهاند |اخبار ایران و جهان
خودروسازان کارگر بانکها شدهاند کد خبر ۴۶۲۷۴۸ تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ - 01 January 2015 مهندس سعید مدنی-مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در گفتگویی اختصاصی با روزنامه دنیای اقتصاد به سئوالات این روزنامه پاسخ داد آنچه می خوانیدحاصل گفتوگوی مفصل دنیای اقتصاد با مدیرعااحیای جایگاه صنعت قیر ایران در منطقه |اخبار ایران و جهان
احیای جایگاه صنعت قیر ایران در منطقه کد خبر ۴۶۳۶۴۹ تاریخ انتشار ۱۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۹ - 04 January 2015 معاون بین الملل شستا شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با تقدیر از اقدامات انجام شده در یکسال گذشته در شرکت نفت پاسارگاد تاکید کرد مدیریت شرکت نفت پاسارگاد و عملکافزایش چشمگیر واردات قطعات خودرو |اخبار ایران و جهان
افزایش چشمگیر واردات قطعات خودرو بر اساس آمار گمرک در آبان ماه سال جاری 18 هزار و 842 تن قطعات منفصله ماشینآلات راهسازی - خودرو و سایر ماشینآلات به ارزش 150 میلیون و 75 هزار و 319 دلار به کشور وارد شد کد خبر ۴۶۰۴۵۷ تاریخ انتشار ۰۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۶ - 23 December 2014 بر اساس-
اقتصادی
پربازدیدترینها